Klachten galstenen

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Linda1984, 5 apr 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Linda1984

    Linda1984 Actief lid

    27 mei 2014
    139
    0
    16
    NULL
    NULL
    Er zijn galstenen via een echo gevonden, 4 stuks, vorig jaar al.
    Ik kwam bij de dokter voor klachten in mijn zij. Net of er iets zat. Later begon mijn rug te zeuren en bijna een jaar later kreeg ik een zwaar gevoel boven in de buik. Dit kwam en ging. Nu blijft dat zware gevoel en heb ik regelmatig krampen in de buik, dagelijks welke uren kunnen aanhouden. Mijn ontlasting is geler en meer onverteerd. Nogmaals echo gehad en galblaas ziet er goed uit.....geen verdikte wand, worden ook geen ontstekingen gevonden in me bloed of iets. Soms ben ik misselijk. Maar vooral dat zeurende gevoel onder me ribben rechts en een een zeurend gevoel in me zij en rug, zorgen ervoor dat ik niet kan werken momenteel.

    Er staat een operatie op de planning, alleen nu denk ik heel erg aan een chronische galbaasontsteking.......wie had dit ook, terwijl op de echo en in het bloed niks aan te tonen was. Is hij er toen wel op de normale manier uit gehaald? En wat waren jouw klachten voor verwijdering?
     
  2. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Wat rot dat je zoveel last hebt van je galstenen.
    Ik heb (beroepsmatig) veel patiënten met galstenen gezien en zonder tekenen van ontsteking (in bloed en/of echo) hadden wij het niet over een chronische galblaasontsteking. Je beschrijft wel 'symptomatisch galsteenlijden' wat ook erg rot kan zijn. Als een galsteen een tijdje 'vast' gezeten heeft, kan dit een behoorlijk beurs en zeurende pijn geven die ook best even aan kan houden. Je galblaas zal namelijk wel geïrriteerd zijn.

    Je kunt kijken of operatie vervroegd kan worden wegens aanhoudende dagelijkse klachten?

    Ik heb zelf de klassieke galsteenkolieken gehad, heftige pijnaanvallen van circa 1-2 uur, maar naderhand nog zeker 6-8 uur een zeurend beurs gevoel in mijn bovenbuik, wat misselijkheid e.d. Als ik een lange aanval had gehad, dan zag je dat soms terug in ontlasting/urine, maar nooit meerdere keren achter elkaar. Ik had ongeveer 3-4 aanvallen per week (en na aanval moest ik dus echt 'bijkomen', had zeker niet kunnen werken).

    Mijn galblaas is gewoon met kijkoperatie verwijderd, zonder problemen, ze hebben alleen de snee tijdens ok wat groter moeten maken omdat ze de galblaas (propvol steentjes) er anders niet uit kregen.

    Na herstel van operatie nooit meer ergens last van gehad.

    Sterkte!
     
  3. Linda1984

    Linda1984 Actief lid

    27 mei 2014
    139
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ja want ze zeggen dat mijn galstenen te groot zijn en er niet uit kunnen. Heb ook tijden alleen zeurende rugpijn gehad en soms irritant gevoel onder me ribben. Sinds vijf weken heb ik dus die onophoudelijke pijn onder me ribben......soms uren met krampen. Je hoort namelijk weleens dar mensen onder het mes gaan en dat er dan gezegd wordt....de boel was flink ontstoken..... Dan denk ik.....is er dan geen bloed of echo gedaan? Als je leest over chronische ontsteking staat er wel bij....continue pijn in bovenbuik.....dat heb ik wel maar geen ontstekingswaardd.....en niks op echo
     
  4. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Geen idee hoe het zit met een ontstoken galblaas, dat heb ik niet gehad. Bij mij begon het met 1x buikpijn wat doorstraalde naar mijn rug. Huisarts heeft een echo gemaakt en daarop galstenen gezien.

    Bijna een jaar later een koliekaanval gehad die 12 uur aanhield. Midden in de nacht naar de huisartsenpost, diclofenac gekregen. In de ochtend naar de huisarts, doorgestuurd naar de seh. Daar 3 dagen achter elkaar naartoe geweest, ivm afwijkende leverwaarden.

    Daarna nog regelmatig aanvallen gehad. Soms heftig, soms milder (gewoon flinke buikpijn en krampen). Dik 2 jaar geleden is ie er uit gehaald, en gelukkig nooit meer kolieken gehad. Wel darmen flink van slag..

    Hoop voor je dat ie er snel uit gaat, en dat het dan idd over is.
     
  5. zonnestraal21

    zonnestraal21 Niet meer actief

    Het voelde pijnlijker dan weeën. Laatste aanval duurde 72 uur. (Wist toen nog steeds niet wat er aan de hand was. Ik had z'n 5/6 maanden al last van m'n rug)

    Tijdens de lange aanval naar de hap omdat ik echt dood wilde. Daar aangekomen alles gecontroleerd niets aan de hand. Dicloflenac gekregen hielp niets. Daarna morfine hielp al helemaal niet. (Ja ik werd suf maar de pijn bleef!). Daar een kind afgekat (schaaam schaam :) )

    Waardes waren prima. Perfect zelfs. Tot de echo... Paar uur later lag ik op de o.k. Ik had een ernstige ontsteking. Dat was zeer duidelijk te zien op de echo..
     
  6. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Ik heb jaren met die zeurende pijn bij mijn ribben gelopen. Inderdaad ook galstenen maar mijn klachten werden niet ernstig genoeg bevonden door een chirurg om te opereren.
    Uiteindelijk een paar weken geleden heel ziek geworden en opgenomen op de SEH. Diezelfde dag is mijn galblaas met spoed verwijderd omdat hij zwaar ontstoken was. Daarnaast had ik stenen ter grote van een paaseitje.
    Het is nu bijna 3 weken geleden en mijn lijf lijkt nu een beetje op orde te komen(ene dag beter dan de ander). Val ontzettend veel af en heb weinig trek.Maar die pijn in mijn buik die ik zo lang heb gehad, waardoor ik bijv niet op mijn zij kon liggen, die is weg!
    De chirurge die ik nu had vond t trouwens onzin dat ik een jaar geleden al niet was geholpen. Mijn stenen waren dermate groot dat dat alleen maar last kon blijven geven.
     
  7. Linda1984

    Linda1984 Actief lid

    27 mei 2014
    139
    0
    16
    NULL
    NULL
    #7 Linda1984, 9 apr 2017
    Laatst bewerkt: 9 apr 2017
    Jeetje wat een stomme stenen he! Kon het bij jullie ondanks dat deze ontstoken was wel via een kijkoperatie en hoe lang duurde jullie ok?

    Ik heb drie weken met een enorme kramp gelopen....daarvoor en nu gewoon een enorm zwaar gevoel in mijn zij.... Of er een steen op mijn ribben aan de onderkant ligt. Herkennen jullie dit?

    Ik heb 3 stenen van 1,2 cm per stuk ongeveer....

    Oja en ik ben moe...uitgeput....
     
  8. Linda1984

    Linda1984 Actief lid

    27 mei 2014
    139
    0
    16
    NULL
    NULL
    En pinguïn....wat waren jou klachten toen je zo ziek werd...

    En ik zie ook op tegen de narcose...dat wegvallen.. Sommige zeggen dat het lijkt of je in een put valt :(
     
  9. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Operatie stelt weinig voor vind ik. De narcose werd ingespoten via het infuus, en de anasthesist zei dat als ik het koude vloeistof bij mijn schouder zou voelen, ik zo weg zou zijn. Heerlijk geslapen en 2 uur na de operatie liep ik over de afdeling omdat ik me verveelde.

    Bij een eerdere operatie moest ik terugtellen van 10. Geloof dat ik bij 8 was en toen was ik al weg. Gaat heel snel dus.
     
  10. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Ik werd ziek in de zin van steeds beroerder worden gedurende de dag.. Niets maar dan ook niets kunnen binnenhouden, en alleen maar gal spugen. ( ik had kleine bloeduitstortinkjes in mn nek staan van het spugen). Daarbij vreselijke pijn in mijn buik.
    Ik had er overigens ook nog een luchtweginfectie bij.. dubbelop feest.
    Bij mij is het ook een kijkoperatie geweest. Ik ging vol overgave de ok op. Was zo blij dat dat ding eruit ging dat ik me geen moment zorgen heb gemaakt over de narcose.
    Achteraf gezien vond ik de narcose heerlijk. Toen ik wakker werd op de high care vroeg ik of ze me weer plat konden spuiten:D:D:D had in tijden niet zo lekker geslapen.
    Heb er niets van gemerkt dat ik wegviel. Was ook een lollige sfeer op de ok. Misschien maakte dat het ook minder spannend.
     
  11. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Amen!!
    Ik had bijna 3 maanden moeten wachten op groen licht voor operatie en ik was zo verrekte opgelucht dat het kreng ein-de-lijk eruit ging!

    Ik weet nog vaag dat ik lag, de anesthesist zei: hier komt het slaapmiddel, tel maar tot tien. Ik geloof dat ik niet eens begonnen ben met tellen ;), ik was al weg. Vond dat helemaal niet vervelend. Heb ook geen last gehad van narcose. Blijft alleen een beetje gek dat je die uren 'kwijt' bent. Dat je opeens ergens anders wakker wordt dus ;)...

    Sterkte!
     
  12. zonnestraal21

    zonnestraal21 Niet meer actief

    Ik had zoveel pijn dat de narcose een godsgeschenk was😂. Ik heb langer op de OK gelegen dan normaal was. Dat kwam door bijkomende problemen (had niets met de operatie/galblaas te maken dus hoef jij niet bang voor te zijn😂.

    Doormiddel van een kijkoperatie idd
     
  13. Linda1984

    Linda1984 Actief lid

    27 mei 2014
    139
    0
    16
    NULL
    NULL
    Sija, ik ben ook blij als hij eruit is hoor. Ik heb nu heel de dag pijn in de galblaas streek. Een gevoel die jr niet kan negeren.....heel soms is het even een paar uur weg om vervolgens weer met een koliekachtige kramp te beginnen...ik ben ook enorm afgevallen. Eet crackers, beschuit, rijstwafels met lichte vleeswaren of jam, fruit.....avond eten is vragen om problemen

    Waren jullie ook zoveel afgevallen? Ik al 5 kilo bijna ij een maand tijd....
     
  14. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Ik ben na mn operatie behoorlijk afgevallen en nog steeds. Heb ook maar weinig trek. Voor mijn operatie wilde het afvallen juist niet. Dus ik ben blij dat er een beetje schot in zit !
     
  15. Juffie26

    Juffie26 VIP lid

    24 okt 2011
    10.011
    1.860
    113
    Hier is godzijdank 6 weken na de geboorte van onze dochter mijn galblaas middels een kijkoperatie verwijderd naast de geboorte van mijn dochter beste wat me is overkomen.
    Ik was zo blij dat die eruit ging wat pijnlijke hel was dat klote ding....sindsdien nooit erge;)ns meer last van gehad. Mijn herstel was wel pijnlijk en duurde langer maar goed ik was nog maar net 6 weken geleden bevallen toen.
     
  16. zonnestraal21

    zonnestraal21 Niet meer actief

    Nee. Helaas niet ik ben juist aangekomen. Verder kan ik nu niets meer eten zonder pijn.
     
  17. Prettykitty

    Prettykitty Fanatiek lid

    22 dec 2016
    4.641
    3.012
    113
    Vrouw
    Bij mij kroop mijn galsteen naar boven.
    Dus ik had echt gigantische pijn in mijn maag!
    En ook echt uren lang. (Zo 10 a 12 uur)
    Ben zo blij dat hij eruit is, God wat een ellendeling was dat zeg.

    De operatie viel echt enorm mee.
    (Mijn galblaas was niet ontstoken, maar is er gelukkig wel helemaal uitgehaald)
     
  18. Linda1984

    Linda1984 Actief lid

    27 mei 2014
    139
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hoe was jullie herstel eigenlijk? Het is bij mij inmiddels 6 dagen geleden.....niet ontstoken en lapro eruit gehaald. Ik merk alleen dat ik nog een zwaar gevoel rond en onder mijn ribben heb. Hadden jullie dit ook? En na hoe lang trekt dit dan weg? Ik heb gewoon een vaste stoelgang gelukkig maar me buik borrelt nog wel veel en voel nog een soort onrust in mijn buik. Soms voel ik een stukje hard worden in me buik onderin rechts, soort harde buik en dat trekt dan wel weer weg als ik het masseer.....stoelgang is regelmatig overigens.

    Ik slik nu nog paracetemol 4x 2 per dag. Diclofanac heb ik 4 dagen lang gebruikt.....
     
  19. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Herstel staat 3-6 wkn voor, dus geef jezelf de tijd ;)...
    Het is toch best een ingrijpende verandering in je lijf, daar moet het nu eenmaal aan wennen.

    Ik vond het herstel erg tegenvallen, maar ik moet ook toegeven dat ik een erg slechte conditie had toen ik werd geopereerd (3 maanden erg ziek geweest van een leverontsteking en 10 kg afgevallen), dus ik denk meer dat het daar mee te maken had. Ik kon zoveel niet meer hebben, ik was aan einde van mijn Latijn :)...
     
  20. Linda1984

    Linda1984 Actief lid

    27 mei 2014
    139
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ja dat weet ik hoor....ik moet mezelf ook de tijd gunnen. Ik ben vooral nog erg moe en dan dat zware gevoel nog onder mijn ribben. Je leest alleen ook verhalen van vrouwen die na een week alweer in de sportschool staan....dan denk ik.....nou uhhh dat gaat hem echt nog niet worden of die helemaal geen pijnstillers hebben genomen.....

    Ik moet ook zeggen dat nog niet alles me smaakt. Heb zeker wel trek in dingetjes maar toch ook weer niet ofzo....heel gek....
     

Deel Deze Pagina