Narcose angst tips

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Linda1984, 10 apr 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Linda1984

    Linda1984 Actief lid

    27 mei 2014
    139
    0
    16
    NULL
    NULL
    Maar besef je wel dat je geopereerd bent en of operatie geslaagd is? Ik zou dat graag willen weten zodra ik wakker wordt.....daarna wil ik nog wel ff verder slapen ;)
     
  2. Roos32

    Roos32 Bekend lid

    2 jun 2013
    923
    137
    43
    Vrouw
    Ingreep duurt volgens mij een uurtje. Je hoort na ontwaken wat ze eventueel gevonden hebben. En nee, je mag helaas niet doortukken :). Is ook niet goed voor je denk ik. Als je weer een beetje op de been bent mag je naar huis.
     
  3. FallenAngel

    FallenAngel Bekend lid

    23 jun 2010
    604
    10
    18
    Ik besefte bij t wakker worden meteen waar ik was en waarom. En had geen pijn meer, dus wat mij betreft was t sowieso al geslaagd 😂 Ik weet eigenlijk niet meer wanneer ze me verteld hebben dat de ingreep goed verlopen was, maar dit was vast vrij snel. Ik voelde de baby gelukkig ook al snel weer. En kreeg nog een echo ter geruststelling.

    Wel had ik bij t wakker worden n ontzettende kriebel in m'n keel. Dat hoesten icm met een volle blaas (na dagen weinig eten en drinken hadden ze me flink vocht bijgegeven via infuus) en verzwakte bekkenbodemspieren was wel erg gênant 🙈
     
  4. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    2 aug 2015
    3.090
    2.175
    113
    Ik vond narcose ook echt hartstikke prima, je valt gewoon in slaap en dan wordt je wakker en je hebt helemaal geen besef van of het lang was of kort ofzo.

    Als je wakker wordt ben je meestal nog wat groggy. Alsof je heel diep geslapen hebt en dan ineens wakker wordt in een vreemde hotelkamer. Je weet even niet waar je bent, wat er gebeurt is en het boeit je ook niet want je wil nog doorslapen :p
    Er is constant iemand in je buurt, dus als jij het meteen wil weten zul je het meteen kunnen vragen en een bevredigend antwoord krijgen en waarschijnlijk zul je daarna nog wat verder dutten. En sommige zijn meteen goed wakker, dat kan ook.
     
  5. Suuzan

    Suuzan Fanatiek lid

    21 dec 2013
    1.804
    654
    113
    Ik weet niet eens meer dat de narcose ging werken. De verpleegkundigen gingen gewoon heel rustig vragen waar ik over ging dromen en ik weet niet eens meer hoe mijn zin eindigde. Ik weet nog dat ik dacht: wat moet ik lang nadenken zeg haha. Dus het was gewoon heel kalm en heb er niets van gemerkt ondanks mijn zenuwen. Komt goed!
     
  6. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Ik heb ook altijd angst voor algehele narcose gehad.
    Toen ik 3 weken geleden met spoed onder het mes moest had ik dat helemaal niet.
    Had de hele dag al een infuus met ab en nog veel meer.
    Op de ok was de sfeer heel ontspannen en vrolijk.
    Ik werd op de tafel gelegd.. er werd het een en ander aangesloten en toen werd er gezegd.. nou zeg het maar als je slaapt:D. Kreeg een kapje op en was weg.
    Ik werd wakker op de highcare(standaard bij een operatie in de avond) en wist waar ik was. Ik vond die diepe slaap heerlijk.
    Je zou bij je opname kunnen aangeven dat je het erg spannend vindt. Kinderen krijgen bijv een ontspannend pilletje zodat ze er niet zoveel van herinneren. Misschien is dat voor volwassen ook wel mogelijk.

    Succes
     
  7. MamaLe

    MamaLe Fanatiek lid

    28 mrt 2015
    1.998
    221
    63
    Ik besefte wel direct waar ik was en wat er was gebeurd ondanks dat ik toch met enige spoed en onverwacht naar de ok moest (heftig bloedverlies na de bevalling). Heb op weg naar de ok en direct ook op de verkoever lopen ouwehoeren met de verpleging... ;). Op de verkoever wisten ze me wel eea te vertellen en de rest werd s middags door de arts verteld. Voor mij geen probleem, mijn dochter was het belangrijkste maar kan me voorstellen dat bij een reguliere operatie deze zaken veel belangrijker zijn.
     
  8. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Wat ik me er nog van herinner is dat op het ene moment de anesthesist vrolijk tegen me aan het babbelen was en het volgende moment staan er een paar mensen tegen me te roepen dat ik niet zo wild moest doen. Ik werd dus nogal wild wakker.. Ik schrok voor mijn gevoel heel erg van de mensen die aan mijn bed stonden. Verder heb ik het niet als vervelend ervaren en heb ik op de verkoever heel hard mn best gedaan om wakker te blijven.
     
  9. Blue Water

    Blue Water Actief lid

    20 nov 2014
    232
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik ben meerdere malen onder narcose geweest de afgelopen 7 jaar maar dat gevoel van in een put vallen had ik niet.
    Ik was gewoon opeens weg.
    Enige wat ik voelde, toen ze mij verteld hadden dat ze de narcose gingen toedienen was dat ik heeeeeel slaperig werd, even alles wazig en het leek 1 seconde later dat ik weer rustig wakker werd op de verkoever.
    Totaal niet als naar ervaren!
    Enige wat ik gek vond, was het branderige gevoel in mijn arm van de narcose vloeistof die ze in het infuus spoten.
    Maar dat was echt het enige, en niet eens erg maar gek.
    Vertel zeker je angsten want daar houden ze enorm goed rekening mee want het is belangrijk dat iemand rustig onder narcose gaat.
    Vaak krijg je vooraf, nog op de afdeling waar je ligt, een rustgevend pilletje.
    Die werkte bij mij zo goed dat ik wakker gemaakt moest worden omdat ze mij naar de OK gingen brengen, en ik moeite had om wakker te blijven om eerst nog 10x mijn naam, geboortedatum en adres op te noemen ;)
    Ik was behoorlijk wappie van dat pilletje en zo ging ik ook heel relaxed eigenlijk de Ok in en was het onder narcose gaan zo gepiept.
    En als je bang bent om misselijk wakker te worden moet je echt vooraf goed aangeven dat je daar preventief iets tegen wilt krijgen.
    Ik kreeg dat voor de operatie begon, tijdens de operatie kreeg ik wat bij het vocht infuus tegen de eventuele misselijkheid en ook toen ik wakker werd kreeg ik nog wat tegen eventuele misselijkheid en heb mi geen seconde misselijk gevoeld.
    Succes!
     
  10. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.809
    1.023
    113
    Ik herken de angst. Het komt omdat ik nogal een controlfreak ben, en ja op de ok is daar geen ruimte meer voor. Dan moet je dat loslaten. Wat mij hielp wat het bespreekbaar maken met verpleegkundigen en daarna ook op de ok zelf. Ik vroeg of ze precies wilden vertellen wat er ging gebeuren.

    Toen alles er klaar voor was, merkte ik dat ze me begonnen af te leiden met vragen over mijn werk. Ik zei: oh, nu komt het of niet? En toen voelde ik een soort zoem over me heen komen... in 2 seconden gaat alles uit. En het was helemaal niet eng. Ik vond het wel fijn bewust te hebben meegemaakt.
    Ik werd wel heel duizelig wakker. Maar met mijn ogen dicht ging het wel.

    Ontspanningsoefeningen vind ik ook altijd wel een houvast met dit soort dingen.
     
  11. 1BB

    1BB Bekend lid

    3 okt 2016
    573
    67
    28
    Vrouw
    ♡
    Ben maar 1 keer onder narcose geweest en bij mij was het echt zoals in de film, dat je naar het plafond kijkt en dat je binnen 1 seconde eigenlijk al slaapt. Vond het heerlijk. Voor je het weet ben je wakker! De operatie duurde een paar uur en ik zat onder de morfine dus waar ik wakker werd weet ik niet meer, maar weet dat ik toen dacht van oooohhh oké ik ben alweer wakker en het is alweer klaar!
     
  12. Victoria30

    Victoria30 Fanatiek lid

    1 nov 2016
    2.082
    320
    83
    Vrouw
    Hoe is het gegaan?
     
  13. CoffeeJunkie

    CoffeeJunkie Fanatiek lid

    25 jan 2012
    1.563
    431
    83
    Noord-Holland
    Ik ben inmiddels twee keer onder narcose geweest en heb het helemaal niet als vervelend ondervonden. Het personeel is altijd super lief, je valt in een heerlijke diepe slaap en zo voelt het ook als je wakker wordt.
    Ik was zelf wel beide keren emotioneel na het wakker worden omdat ik schijnbaar over mijn zoontje had gedroomd, maar dat heb je als je moeder bent
     
  14. Bronwater

    Bronwater Lid

    23 apr 2017
    27
    2
    3
    Vrouw
    Ik ben vorig jaar met spoed geopereerd dus ik had geen tijd om er bij stil te staan. Dit was meteen na bevalling. Alles ging snel maar totaal niet eng. Ik kreeg te horen dat ik inslaap werd gebracht en kreeg kapje op. Ik viel vrijwel meteen weg. Na wakker worden had ik inderdaad het gevoel alsof ik helemaal niet weg was geweest. Helaas wel veel pijn maar dat was denk ik omdat mijn lichaam op was. Dus dat was pech
     
  15. Linda1984

    Linda1984 Actief lid

    27 mei 2014
    139
    0
    16
    NULL
    NULL
    Het viel achteraf wel mee....nogal gek voelde het. Ik hoorde achteraf wel dat me hartslag wat laag was en ze me daar wat voor gegeven hadden......ik werd wakker in de verkoever maar kon wel redelijk wakker blijven....
     

Deel Deze Pagina