Eind februari/maart 2017 mama's?

Discussie in 'De mama's' gestart door Blijdorp, 19 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Vervolg...

    Hij vond het helemaal leuk om rond te kijken en af en toe te slapen. Terug bij de stacaravan nog een tijdje lekker op een kleedje gelegen en zn energie weer kwijt gekund. Daarna nog tien minuutjes in het zwembad geweest, vond ie ook helemaal heerlijk, en toen we terugliepen naar de stacaravan viel hij in slaap. Nu alleen nog hopen dat ie vanavond wat makkelijker in slaap valt dan gisterenavond Pff ;)
    Maar het is hier ook zo warm binnen dat helpt ook niet..


    W
     
  2. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Oh wat leuk @Keija klinkt echt als een succes! Lekker dat ie zo nieuwsgierig is :)
    Succes met de warmte. Hoop dat T er toch nog goed in heeft geslapen.

    Hier zitten we denk ik in de naweeën van de 12 weken sprong. Wilde N eerst niet lang slapen overdag nu wil ze niet eens meer in slaap vallen. Een en al gekrijs als ze moe is tot ze slaapt en dan is ze na korte tijd weer wakker en begint het hele feest opnieuw :(
     
  3. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Nacht is goed gegaan gelukkig. Alleen overdag heeft hij wel veel last gehad dus maar een keer in n lauw badje gedaan en een keer gedoucht. Daarna kon hij tenminste even slapen. Nachten gingen gelukkig wel hetzelfde als thuis (rond 5:00u een half flesje en dan verder slapen). Alleen het in slaap komen was ietsje lastiger, maar nu zijn we weer thuis en hij ging weer slaoen zonder huilen:)
    Overigens heeft T ook laatste week dagen gehad dat hij nauwelijks sliep overdag. Heeft hij vandaag weer ingehaald geloof ik (wat goed uitkwam want we moesten ruim 2 uur autorijden dus vond het vandaag niet erg;)). En hij zit af en toe te klieren met zn flessen (in slaap vallen, kletsen tijdens de fles, druk bewegen tijdens het drinken.. In ieder geval vanalles waardoor de fles of niet eens op gaat of het onwijs lang duurt ).
    Als hij op tijd geboren zou zijn zou hij nu 12 weken zijn dus misschien stukje sprongetje?

    Gaat het slapen s nachts bij N nog wel een beetje?
     
  4. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Ah lekker dan een badje of douche! N vindt dat heerlijk tot ze eruit gaat en dan gaat ze gillen tot er een fles in gaat haha of minder haha.

    Lekker wel dat T thuis zo goed slaapt. Dat met die flessen gaat hier ook zo. Vind al dat kletsen wel heel erg schattig.
    Zo twee uur rijden! Hopelijk heeft hij het grootste deel geslapen?

    Hier gaan de nachten wonderwel goed. Ff afkloppen :) Meestal laatste fles tussen 19 en 19.30 en dan slaapt ze ergens tussen 19.45 en 20.45 en dan tot ergens tussen de 5.30 en 6.30. Dus we mogen er niet over klagen :) Alleen moeten we heel erg ons best doen er genoeg drinken in te krijgen overdag, zeker nu met het geklier met de fles haha. Maar vandaag was ze 5580 gr bij het wegen dus dat was erg mooi :)

    Morgen naar de bedrijfsarts... eens zien wat die vindt van mijn uren. Er is een enorm negatieve sfeer op mijn werk en dat wekt bij mij alleen maar stres op dus zie verder opbouwen nog niet zo zitten... Iemand ervaring met bedrijfsartsen/arbo?
     
  5. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Fijn die nachten Blijdorp, hopelijk houd t stand! Ik heb geen ervaring met bedrijfartsen/arbo dus kan je geen tips/advies geven.. succes met je gesprek!

    S houd enorm van badderen en douchen zelfs t moment van uit bad naar de commode is geen probleem hij blijft maar lachen, echt een waterrat heerlijk om hem zo te zien genieten!

    Hier is vannacht goed doorgeslapen, door de warmte valt hij toch een uur later in slaap, hij heeft vannacht van 22.00 tot 08.00 geslapen, hij is enorm actief gezellig lachen, kletsen aandacht opeisen

    Hij is ook sterk, hij rolt nog niet om maar zit als ik hem op schoot heb heel stevig, als we optrek spelletjes doen wil hij een stap verder en trekt zich zo op dat hij op zn benen staat ipv zithouding..

    Alweer 14 weken, straks weer een prikje halen bij cb ben benieuwd naar zn lengte en gewicht want hij groeit als kool..
     
  6. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    @Keija ik heb wel ervaring met bedrijfsartsen. Mijn ervaringen zijn wel positief, maar het is ook net wie je treft. Ze zien graag dat je zelf meedenkt in hoe je op een goede manier (blijvend) op de werkvloer terugkomt.

    @Blijdorp dat zijn echt goede nachten zeg ... heerlijk hoor. Wij mogen ook niet klagen. De afgelopen nachten slaapt hij na de fles van 22.30 tot ongeveer 6.30/7 uur.

    Die sprongen gaan idd uit van uitgerekende datum. Siem had de 8 weken sprong toen hij 11 weken was. Heeft toen 1,5/2 weken echt heel veel gehuild. Hopelijk is de volgende sprong iets milder :eek:.
     
  7. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Ik heb hier weinig van het 3e sprongetje gemerkt, S is meer gaan kletsen en wil meer spelen.. Dus ik hoop dat het bij jou net zo fijn gaat als het hier ging met het 3e sprongetje
     
  8. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Nou ik heb gister echt een fijne ervaring gehad met de bedrijfsarts! Mag nog 6 weken 50% werken. Hij dacht dat ik 100% ziekgemeld stond. Toen bleek dat ik al werk, therapie heb en ben gaan sporten en bij het uwv ben aangemeld had hij eigenlijk weinig anders meer te doen zei hij.

    @lis91 wat een verademing. N heeft een week lang alles door de war gegooid! Doorslapen/nachtvoedingen, overdag goed slapen/veel huilen voor het slapen. Maar ze babbelt nu ook een stuk meer en is erop gebrand om haar hoofd op te tillen haha.

    @Elmyra natuurlijk liep alles weer anders qua nachten toen ik het had getypt :) opeens kwam ze eergister om 23u voor de fles terwijl ze dat al 2 weken niet deed. Sliep toen lief tot 4u en ging toen liggen kletsen in bed haha. Vervolgens viel ze in slaap en werd 5.30u boos wakker :eek:
    Vannacht sliep ze vanaf gister 19.30 en werd rond 4.40 wakker voor de fles en sliep erna ineens door tot 7.45u :) Ik helemaal blij want het is mijn vrije dag, maar echt geen peil op te trekken hahaha.
     
  9. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    @Blijdorp fijn dat je gesprek goed is gegaan! Geeft toch wat meer rust lijkt me!

    Gister heeft S weer een prikje gehad en ging deze keer erg goed, geen koorts gehad alleen er moe.
    Ze deed het optrekken met S en wij oefenen dat ook maar sinds 1,5 week gaat hij proberen te staan die vrouw schrok ervan want dat had ze niet verwacht haha

    Doen jullie kindjes al dingen waarvan je denkt wow niet te snel?
     
  10. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Geeft zeker meer rust.

    Wat ontzettend fijn dat de tweede prik goed is gegaan. N krijgt m pas 12 juni, vond ik laat maar dat was niet erg zeiden ze.

    Ze doet eigenlijk niks te snel geloof ik. Alles redelijk volgens het boekje. Het enige dat ze snel deed was haar hoofd optillen als ze op haar buik lag (op dag 2 al) maar dat is nu normaal. Ze houdt het alleen al erg lang vol geloof ik. Echt wel een paar minuten en kijkt dan ook flink rond. Verder is ze erg bezig met te gaan rollen en te gaan zitten lijkt het, maar ze kan het nog niet.

    Hoe doen jullie het optrekspelletje dat S al wil staan? N heeft haar voeten pas net ontdekt en ze wil er alleen nog naar kijken hahaha
     
  11. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Ik leg hem op bed of op de bank en pak dan zijn onderarmen goed beet, hij houd dan heel stevig mijn duimen vast en zodra ik merk dat hij mee wil werken dan trek ik hem op zijn eigen kracht op zodat hij in de zit houding komt, beetje zoals ze het ook doen bij cb (bij ons ieder geval) maar dan gaat hij zelf proberen te staan hoe hij erbij komt geen idee. Schrok de eerste keer enorm.. maar ze zei dat t niet erg was en dat t een sterk mannetje is

    S was met zn hoofdje ook zo snel hij maakt kruip bewegingen met zn lichaam maar ligt echt op zn buik ziet er grappig uit haha
     
  12. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Ah handig om zijn onderarmen vast te houden. Ik doe dit ook met N sinds ze zelf haar hoofd naar voren duwt op de meest onhandige momenten haha. Ze heeft dan inderdaad ook mijn duimen vast. Ze komt tot zitten, soms met haar kin op haar borst en soms kijkt ze fier in het rond een paar tellen :) Gaan staan probeert ze nog niet.

    Die kruipbewegingen herken ik inderdaad :) alleen steunt N wel echt op haar onderarmen. Haar billen komen dan alleen wel los dus haar beentjes bewegen dan een beetje in de lucht/over het kleed. Ziet er enorm lief en onhandig uit.
     
  13. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Beetje late reactie.. Hier gaat het niet zo geweldig. Vraag me af of het begin van een sprongetje is ofzo. T is twee nachten aan het spoken geweest: vanaf 01:00u tot de ochtend elk uur wakker en huilen. de eerste nacht moest hij ook echt getroost worden, gelukkig viel hij afgelopen nacht de meeste keren wel weer zelf in slaap na twee minuutjes, maar ik word er toch wakker van... En ook kon ik hem niet meer zoals normaal slapend terug leggen na de nachtfles (waar hij er nu ook weer een extra van wilde..) maar was hij binnen drie minuten weer huilend wakker. Zucht. Gevolg is dat ik nu doodmoe ben, en dat terwijl ik afgelopen dinsdag weer begonnen ben met werken en daar al onwijs moe van was. Loop nu al twee dagen te huilen (door oa de moeheid, maar ook andere dingen). Heb mn therapeut geappt dat als ze niet binnenkort tijd heb ik naar de huisarts ga voor een verwijzing naar een ander want ik trek het niet heel veel langer zo. Overigens bedrijfsarts wel goede ervaring mee, op zijn advies mag ik werk opbouwen - drie weken lang 1 dag per week, dan drie weken Lang 2 dagen per week en daarna weer mn drie dagen als dat gaat. En op werk houden ze er ook rekening mee dat ik niet gelijk heel veel op mn bord krijg maar dat ik er echt weer in mag komen. Dat is wel fijn.
    Volgens mij loopt T een beetje achter op jullie ukjes. Hij is wel onwijs beweeglijk met zn beentjes. En kan op schoot zn hoofd goed ophouden. Maar op zn buik speelt hij nog niet. Hij begint de afgelopen dagen wel dingetjes af en toe aan te pakken en vast te houden en een beetje naar zn mondje te brengen. Geen idee of hij al meer moet kunnen? Hij brabbelt in ieder geval wel al lekker en lacht veel em trappelt veel en is vrolijk. De rest komt vast nog wel:)
     
  14. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    He wat vervelend van dat spoken! Hopelijk houdt hij daar snel mee op. Logisch dat je dan heel moe bent, zeker in combinatie met weer beginnen met werken.

    Goed dat je bij je therapeut hebt aangegeven dat je snel terecht moet. Kan me prima voorstellen dat je anders naar een ander gaat.

    Wel fijn dat je op mag bouwen en dat ze daar op je werk ook rekening mee houden.

    Ik denk niet dat T achter loopt hoor! Alle kindjes ontwikkelen zich op hun eigen tempo. N speelt ook niet echt op haar buik maar vindt erop liggen wel leuk en kijkt dan rond. Ze mept nog steeds regelmatig mis naar haar mobiel en speeltjes vallen vaak uit haar handjes enzo. Alles is nog in een beginfase. Maak je daar maar niet te druk om joh! Dat komt vanzelf wel. Ze zijn nog zo klein!
     
  15. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Gelukkig was vannacht een stuk beter:). Mn therapeut Kan voorlopig nog niet dus ik ga straks maar even de huisarts bellen denk ik.
    Enne ik denk inderdaad dat het vanzelf wel komt. Maak me er ook maar niet al te veel druk om. Lekker hem stimuleren maar als hij nog niet wil of kan prima. Misschien doet hij al andere dingen die hij nog niet hoeft te kunnen en loopt hij daarmee voor. En alle rest komt wel:).
     
  16. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Ik herken een gedeelte van wat je zegt, ik heb een poosje terug ook continu lopen huilen, ik ben nog niet aan het werk, want werk zoekende, maar het moment dat mijn vriend de deur uitging stond ik te huilen en die kleintjes pikken dat toch op want S begon ook meer te huilen, aandacht te vragen etc.

    Ik heb dan niet met een therapeut gesproken ook al rade mijn familie dat wel aan, maar door slechte ervaring wil ik dat niet meer dus ik heb enorm lang met mijn vriend gesproken over alles en sindsdien gaat het een stuk beter dus als ze geen tijd heeft probeer dan zeker met iemand anders te praten want dat helpt enorm!

    Ik denk soms ook dat S achterloopt hoor, maar vergeet niet dat de een hier ouder of jonger is, te vroeg of te laat geboren is en ze hun eigen ritme oppakken, wie weet is T wel een van de eerste die straks mama zegt ;) het zegt allemaal niks.

    Had je die applicatie nog gedownload die ik je eerder vertelde via app, anders stuur ik je wel weer wat screenshots van de weken, misschien heb je daar wat aan staat ook wat je bijvoorbeeld kan doen om hem te stimuleren mocht je dat fijn vinden. Ook daar staat dat de ene baby sneller is dan de ander omdat ze een eigen ritme hebben.
     
  17. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    ik heb gisteren wel heel lang met mn man gepraat. Was wel even goed. Maar weet ook dat het niet dé oplossing is, helpt alleen een paar uur. Maar zodra ik alleen ben zoals vandaag en T is uit zn doen dan is het al weer raak. Huisarts gaat een verwijzing maken alleen met een beetje pech kan ik niet hier in de buurt en is er een wachtlijst aangezien ik niet in de basis-ggz-zorg pas. Ben wel blij met het lange weekend nu we gaan wel veel dingen met zn drieen doen misschien kan ik daar wat van opladen. En we gaan kijken qua werk of iets anders of een tijdje thuisblijveneen optie is. Zowel financieel als praktisch gezien of het haalbaar is. Is ook wel een fijn idee.

    Ik heb niet die app, maar wel het boek gescoord op de rommelmarkt laatst voor n euro:). Is wel interessant om in te lezen heb hem er net maar weer bijgepakt en wat ideetjes opgedaan ja. Ben benieuwd wat ze volgende week op het cb van hem vinden, dan mag ie ook weer wegen enzo Volgens mij groeit hij redelijk ondanks dat hij iets minder veel drinkt. Hij is in ieder geval wel goed beweeglijk en vrolijk en dat is vast ook belangrijk:)
     
  18. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Klinkt bekend! Ik kan ook heel goed met mijn man praten, maar daarmee verdwijnt het gevoel niet. En ook inderdaad als ik alleen ben met N en ze gaat los dan is t mis. Hoop dat je toch een beetje in de buurt terecht kan. Maar dat er hulp komt, is sowieso wel fijn toch?

    Thuisblijven lijkt me aan ene kant ook echt top, maar bij ons financieel niet te doen. Ben met mn oude werkgever aan het praten (was net met een nieuwe baan begonnen toen ik er achterkwam dat ik zwanger was). Vind het nu te stressvol om ook nog nieuw werk te leren. Hoop dat jullie er uitkomen of het financieel en praktisch haalbaar is :)

    Hebben jullie het over oei ik groei of een ander goed boek? Ben erg nieuwsgierig:)

    Oh ja over t cb... N had haar nachtvoeding laten vallen en kwam ineens op 4 flessen ipv 5. Ze deed het er prima op (grotere flessen), maar volgens t cb moesten we naar 5 grote flessen. Want ze was minder gegroeid (nog steeds meer dan 100gr per week). Wij braaf luisteren, nu poept ze zich al twee dagen als een gek en heeft ze er gister op het kdv een fles uitgegooid. Op 4 was ze vrolijk en gezellig, nu kijkt ze al twee dagen moeilijk. We gaan deze drie dagen op verzoek voeden (op de fles van 19u na want die is standaard) en kijken wel wat ze zelf wil. Dus laat je niet van alles aanpraten over voeding als T gewoon vrolijk en alert is en goed plast! Ik heb echt spijt dat ik naar hen heb geluisterd.

    Heerlijk zo'n lang weekend!!! :)
     
  19. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Ja oei ik groei inderdaad! Ik heb alleen de app niet t boek vind t heel handig!

    Ik luister naar t cb en doe vervolgens wat ik prettig vind en waar S om vraagt uiteindelijk zijn wij degene die heb 24/7 meemaken en t cb niet.

    Ik zou inderdaad lekker N op 4 grote flessen laten want wat voor zin heeft het als N alles uitspuugd? Dan is ze toch ook niet blij liever een blije baby dan een baby die niey blij is in de richtlijnen van cb.

    @Keija ik heb t gevoel ook altijd nog wel hoor maar dat ie er wel over praat is goed, ik merk dat ik heel veel aantrek van anderen niet alleen om S maar ook over mezelf, beetje t idee dat ik voor ieder door t vuur ga maar ze mij laten zitten vind dat moeilijk want ik ben ziesgelukkig met mijn vriend en S maar met mezelf totaaal niet..

    Ik ben nu opzoek naar werk maar we zitten wel in de situatie dat t financiel haalbaar js als ik thuis blijf, ben alleen een workaholic dus ik werk graag, al is dat al flink geminderd waar ik normaal graag 5/6 dagen werkte lijkt t me prima om 2/3 dagen te gaan werken haha

    En mijn menstruatie is vannacht weer begonnen, dit heb ik zo niet gemisto_O
     
  20. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Ja precies dat wanneer T los gaat zit ik soms net zo hard te janken..pff.
    Ja het oei ik groei boek:)

    Hier mocht ik van het CB ook al vorige keer naar grotere flessen alleen niet structureel gedaan want T vroeg er niet erg om.. Sinds dit weekend wel maar gaan doen want hij krijgt toch wel vaak te weinig binnen. Vijf flessen van 150/5/2 waarvan er minstens twee lang niet helemaal op gaan ivm in slaap vallen. En dan maar dezelfde tijd ertussen aanhouden (3,5-4u, soms laatste fles van rond 20:30u iets korter). Ben benieuwd of hij donderdag wel genoeg is aangekomen.. (Af en toe het idee dat ie niet onwijs super veel plast maar kan dat aan de warmte liggen?)

    @lis91 sterktr dat het weer is begonnen, hier was het helaas na 6 weken ofzo alweer :s dat had ik dus echt niet gemist die 9 maanden :D

    Enne ja ik herken je gedachtes die je omschrijft. Is fijn om mensen te hebben waar je bij terecht kan, ik weet dat ik tegen een onafhankelijk iemand net even iets meer nog zeg dan tegen mn man of moeder. Omda ik ook niemand wil belasten ofzo. Dinsdag maar bellen naar de huisarts die maakt dan de verwijzing in orde en kan ik bellen hoe lang de wachttijd is. Hoop geen maanden..we gaan het zien!
     

Deel Deze Pagina