Maart 2017 Mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Chocochippie, 29 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Ah ook al een heel mannetje! Wat leuk om te zien :)!
     
  2. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Ja, groeit echt als kool! Ik zag op de computer bij cb dat ze vorige keer had ingevoerd Grote baby :rolleyes: C&A en hema, goeie! Ga van de week wel even shoppen :p

    S slaapt ook veel vandaag, viel halverwege de fles in slaap, uiteindelijk wel opgedronken en heb hem wakker gemaakt voor zijn laatste fles, ben benieuwd hoelang hij slaapt..
    Afgelopen nacht hadden we een record: 22.00 - 08.00 :eek::eek::eek:
     
  3. Mir2402

    Mir2402 Niet meer actief

    Even bijlezen na alle hete dagen! Wat een mooie zoon heb je @Chocochippie en wat zijn ook de andere kleintjes al gegroeid zeg. Met Z zijn we nu een beetje aan het oefenen om haar te laten optrekken. Ze heeft al zoveel kracht in haar armpjes. En met haar nekje gaat het ook al steeds beter. Het gaat zo ontzettend snel vind ik! Mijn oudste kon ik wel groot kijken, maar bij Z zou ik willen dat ze zo klein bleef haha
     
  4. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Geen idee hoe warm ht precies is..wisselt zo. Maar leg hem nu soms maar met rompertje lange mouwen en zn slaapzakje nu het wat warmer is. T heeft het ook wat snel warm volgens mij.

    Wat een onwijs lieve foto!! Echt lief:)
     
  5. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Leuk zo'n dagje naar het park! Hoop dat her dit weekend weer zo lekker wordt (al wel graag inderdaad iets minder broeierig) dan gaan we er ook weer op uit! Mijn werkdag was wel oke. Lekker mn mail bijgewerkt, wat bijgekletst, een overlegje gehad en een klein eerste klusje gedaan. T heeft het ook goed gedaan bij mn ouders die gingen oppassen. Wel een gedoe en geplan en gesleep maar dat zal vast wel gaan wennen na een tijdje.

    T mag volgende week weer zn prikje. Hier krijgen ze met 2,3,4,11 en 14 maanden en 4 jaar voor zover ik kan zien in het boekje.
     
  6. wondertjes1992

    wondertjes1992 Fanatiek lid

    3 feb 2012
    1.595
    477
    83
    Vrouw
    Vandaag heeft R zijn prikjes gehad. Arm Dutske was er echt niet goed van wat een naalden ook :eek:.
    Hij komt goed bij bij de geboorte was hij 1.844 kg en 44 cm en nu 2 maanden later 3.805 kg en 53 cm .
    Na 2 maanden maat 48/50 te dragen , schakelen we over op 56 met toch pijn int hart. Kan geen afscheid nemen van die mini kleertjes :rolleyes::D wat doen jullie met de te kleine kleertjes ?
     
  7. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Wauw die groeit ook lekker @mama alex
    Te kleine kleertjes heb ik nu in een bak zitten.
    De kleertjes van Noppies, Name-it, Feetje & andere merken bewaar ik.
    De kleren van hema, zeeman etc gaan op de weggeefhoek of ik moet ze te leuk vinden om weg te doen.
    Hier komt er als het ons gegeven is nog zeker een 3e.
    Van onze dochter heb ik die kleertjes ook bewaard.

    Na maat 62 bewaar ik niks meer of ik moet het echt te leuk vinden ;)

    N gaat nu langzaamaan over naar maat 62.

    Liggen er hier meer kindjes in een co-sleeper?
    Elke keer tref ik N aan in ons bed. Hij "kruipt" zijn eigen bedje uit. Van de week lag die snachts ineens naast me, schrok me rot toen ik wakker werd.
    Het cb zei dat het verstandig werd om de co sleeper los te maken en de zijkant er weer in te zetten maar ik daar luister ik niet naar hoewel ik wel snap waarom ze dat zegt.
    Maar hoe doen andere dit dan? Als ze wat ouder zijn snap ik dat ze eruit gaan kruipen maar N is pas 2 maanden dat belooft wat voor over een tijdje.
     
  8. wondertjes1992

    wondertjes1992 Fanatiek lid

    3 feb 2012
    1.595
    477
    83
    Vrouw
    Hier mag van mij zeker nog een 3 de komen , manlief ziet dat niet echt zitten. Mijn zwangerschap was deze keer een hel en mijn bevalling was ook zo plots en hectisch . Een beetje teveel geweest voor hem denk ik.

    Hier slaapt R bij ons op de kamer in een eigen bedje
     
  9. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Hier geen co sleeper, dus geen ervaring helaas @Chocochippie . Slaapt N eigenlijk onder een dekentie of in een slaapzakje? Hier kroop T na vier weken al erg door zn bed, daarna een paar weken wat minder, en begint nu weer een beetje te komen omdat hij erg druk is met zn beentjes en probeert te draaien soms. Maar had wel het idee dat het minder schuiven was met slaapzakje dan met dekentje.

    Kleertjes die te klein zijn bewaar ik in een box in de kast van T. Wie weet hebben we ze ooit nog nodig. Wegdoen/geven kan altijd nog.

    Zijn jullie al bezig met nadenken over eventuele broertjes/zusjes? Wij wilden altijd twee kinderen, maar ik vind het nu best zwaar en moet er niet aan denken om me ooit weer zo te moeten voelen. Al is T echt onwijs lief en vrolijk. Maar het idee van weer dat slaapgebrek en die onzekerheden en soms die wanhoopsgevoelens.. En dan heb je zelfs er al eentje rondlopen die ook nog aandacht en zorg nodig heeft. Zou niet weten hoe ik dat zou moeten doen.. Ook niet met een zwangerschap die grote kans niet vlekkeloos verloopt (lichamelijk voor mij dan). Terwijl ik wel onwijs graag een broertje of zusje voor T zou willen. Zo tegenstrijdig. Al is het uiteraard nog maar de vraag of het uberhaupt lukt (Het maken van T heeft ook wat hulp en tijd nodig gehad zeg maar;)) en hoeven we er niet meteen voor te gaan (al zouden we niet een al te groot leeftijdsverschil willen het liefst), maar het houdt me wel heel erg bezig..
     
  10. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    @Keija, N slaapt in een slaapzak. gisteren lag die midden in ons bed toen we de slaapkamer binnen kwamen en vannacht lag die weer naast me.

    Qua broertje/zusje. Wij willen zeker nog een 3e. Maar we moeten eerst verhuizen. We hebben nu al ruimte tekort. N heeft geen eigen kamer bijv ;)
    En we willen sowieso pas voor een 3e gaan als N 2 is. Dat zal zeker weten de laatste zijn.
    Al vind ik dit kleine leeftijdsverschil ook wel heel erg leuk en valt het me alles mee.
    C is een heel makkelijk kind met zo af en toe der kuren. Maar ze wilt bijv altijd helpen en snapt dat als ik met N bezig ben ik haar niet kan optillen oid.

    Neem de tijd om erover na te denken ;) als je twijfelt ben je er zeker nog niet klaar voor. En misschien gaat het over een paar maanden wel kriebelen You never know ;)
     
  11. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Ja je weet het nooit, wie weet als ik wat stabieler weer ben, en idd voor die tijd gewoon lekker van T genieten en lekker alle mogelijkheden open laten..:)
     
  12. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    @mama alex hoe is het verder gegaan met R na zijn prikjes?

    Merkkleertjes ga ik verkopen en voor mooi Hema,Zara & Hennes spul probeer ik ook nog wat te krijgen maar die doe ik als pakketje per maat weg. Heb nog heel wat uit te zoeken ook van de meiden. Een paar setjes houd ik, de eerste pakjes iig. Die hebben toch een sentimentele waarde voor mij.

    @Keija :eek: ... hier komt geen volgend kindje! 3 is echt genoeg. Mijn partner heeft een week of 6 geleden inmiddels zijn 'leidingen' laten doorknippen :thumup:. Wij moesten na de eerste wel snel voor een tweede gaan, gezien ik premature ovariele insufficientie heb. Kans was überhaupt heel klein op een kindje. Toen al na 3 maanden weer zwanger ... en S.iem was helemaal onverwacht omdat we eigenlijk hadden besloten het bij 2 kindjes te houden. Alles zal zijn voor of nadelen hebben, maar het gaat straks snel makkelijker worden hoor als ze 4/5 maanden zijn. Ik vind het nu echt asupertof dat onze kindjes zo weinig schelen. Het is ook wel heel zwaar hoor, maar met oudere kindjes is dat ook op een andere manier denk ik. Met deadlines voor school/psz halen en brengen etc.
     
  13. wondertjes1992

    wondertjes1992 Fanatiek lid

    3 feb 2012
    1.595
    477
    83
    Vrouw
    R heeft toch koorts gehad tot zondag ochtend . Nu is hij terug ok. Zie er al tegenop voor de volgende prikjes :confused:
     
  14. Mir2402

    Mir2402 Niet meer actief

    Jeejtje...een volgende? Ik ben nog aan het wennen aan de tweede haha. Ik ben al blij dat er vier jaar tussen zit. Mijn zoontje kan zo ontzettend meehelpen, maar begrijpt het ook als hij even geen aandacht krijgt. Mocht er nog een derde komen, dan zou ik er ook het liefst drie jaar tussen hebben. Maar ik weet niet of het ons gegeven is en hoe mijn vriend erover denkt. Hij zegt altijd: twee kinderen, twee ouders met hun handen vol
     
  15. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    @Mir2402 en @Elmyra ik ben ook nog aan het wennen aan de eerste hoor. Qua leeftijd wil mijn man niet heel oud zijn bij een eventuele tweede. Maar op dit moment vind ik het prima zo eentje. Lekker alle aandacht voor hem, ik zou echt niet weten hoe jullie mama's dat doen met meerdere kleintjes, heb mn handen vol aan dit draakje ;) Wie weet over een tijdje dat het inderdaad nog gaat kriebelen en zo niet dan ook prima. (sowieso moeten we er rekening mee houden dat het misschien niet lukt, dus wat dat betreft is het niet erg als ik tevreden kan zijn met alleen T).

    Ik ben overigens toch maar aan medicatie sinds gisteren en heb me aangemeld voor een nieuwe psych. Hoor binnenkort of ik daar aangenomen wordt en met een beetje geluk kan ik dan met een paar weekjes terecht. Hopelijk ben ik dan gauw weer wat stabieler:)
    Vaccinatie van T was eigenlijk vandaag maar heb ik een weekje uitgesteld. Kon het er even niet bij hebben als ie weer de hele dag zo verdrietig moet huilen van de prik:(.
     
  16. Mir2402

    Mir2402 Niet meer actief

    @Keija wat goed dat je naar hulp hebt gezocht. Hopelijk heb je er baat bij en zit je heel snel weer lekker in je vel. Ik zou vooral lekker proberen te genieten. Het is toch al wennen met z'n drietjes. En als de wens er is en het is jullie gegeven dan komt de rest vanzelf.
     
  17. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    @Keija goed dat je hulp heb gezocht! Das vaak een behoorlijke stap om te nemen.
    Doe lekker rustig aan en geniet van T! Alles komt met zijn tijd.

    Ik zit al 2,5 dag op de bank -.-
    C is ziek, diarree en spugen en wilt alleen maar bij mij zitten.
    En als zij niet bij me zit/hangt dan doet N het wel :rolleyes:
    Huis is inmiddels ontploft:p
     
  18. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Afgelopen week heb ik echt even een flinke dip gehad, dus was ook iets meer afwezig hier. S is zo aan het veranderen (positief) maar vond het toch even moeilijk, hij is over ruim een week alweer 4 maanden het gaat echt zo snel.. Ik heb enorm veel gehuild en voel me eindelijk weer ietsje beter, ik ga deze week weer fanatiek sporten hopelijk helpt dat ook, moet er echt uit, over ruim 4 weken heb ik als t goed is eindelijk een goede auto zodat ik met S op pad kan, naar mijn ouders of de stad, zodat ik even weg ben uit t dorp want die heb ik inmiddels wel gezien.. Maar jeetje, wat is het moederschap af en toe moeilijk..

    Het is dinsdag 2 weken geleden dat S een prikje heeft gehad maar zijn been voelt op een klein plekje nog steeds hard, wel minder maar ik ga morgen toch maar even bellen of dat wel normaal is, volgende keer meteen mn gevoel volgen en meteen bellen..
     
  19. LolaBloem

    LolaBloem Niet meer actief

    Hallo,

    Van mijn kant tijdje stil geweest, super druk!
    Ik lees hoe het met jullie wondertjes gaat na een vaccinatie, is er iemand die besloten heeft niet te laten vaccineren?
    O. krijgt geen vaccinaties, dit hebben wij besloten na onderzoek gedaan te hebben over de gevolgen, de voor en nadelen.

    Leuk om te zien dat er al wordt gedacht aan een broertje/zusje. Wij willen ook dolgraag een broertje of zusje voor O. met korte leeftijdsverschil. Wij verhuizen binnenkort (maand of 1,5) naar een groter huis en vanaf dan (als alles klaar is) zullen we voor een 2e gaan. O. Is een super lieve makkelijke meid.

    Hoeveel slapen jullie kindjes (van-tot?) En hoeveel drinken ze nu?? Ben echt benieuwd!

    En ohjaa, welke melk luiers gebruiken jullie? Tot nu toe blijft pampers babydry hier de beste!
     
  20. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    @lis91, over die plek zou ik inderdaad even bellen. Dat duurt wel heel lang.
    Fijn dat je er binnenkort eindelijk even op uit kan! Een auto geeft echt vrijheid.
    Gaat hard he! N is nu "pas" 2,5 maand maar het lijkt voorbij te vliegen!

    @LolaBloem, leuk dat je ook al over een 2e nadenkt. Zo een kort leeftijdsverschil is echt heel leuk!
    N slaapt van ongeveer 21:30 tot 07:00.
    Ik maak em om 23:00 uur niet wakker maar geef em een droomvoeding bij mij in bed en leg em daarna terug in de co-sleeper.
    Geen idee hoeveel die drinkt (hij krijgt bv).
    1x op een dag krijgt ie een flesje en dan drinkt ie 120cc.
    Wij gebruiken kruidvat luiers. Hebben we bij C ook gebruikt tot maat 4. Maat 4 kon der plasjes niet meer houden en toen overgestapt op Jumbo luiers.
    Pampers vinden we stinken.

    N slaapt vandaag al de hele dag! Ik overdrijf niet als ik zeg dat ie hooguit 1,5 uur wakker is geweest :confused:
    Ben ik helemaal niet gewend van em
     

Deel Deze Pagina