Eind februari/maart 2017 mama's?

Discussie in 'De mama's' gestart door Blijdorp, 19 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Meiden ff een algemeen vraagje tussendoor: houden jullie overdag vaste bedtijden aan? N maakt er de laatste dagen echt een potje van overdag ('s nachts gaat nog prima dus hard klaag ik niet). Ben nu gemiddeld 45min bezig om haar in slaap te krijgen en dat duurt dan max 45min dat ze slaapt. Als ik niks doe, slaapt ze niet. Zelfs in mijn armen wil ze niet zomaar in slaap vallen, alles is interessant. Dus ik begin het idee te krijgen dat ons ritme: fles, babbelen, box, luier, slapen niet werkt.
    We zitten echt ff met onze handen in het haar.
     
  2. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Hoi dames ... Ik heb niet alles bijgelezen hoor :oops:. Gaat het verder goed met jullie en de kindjes? Hebben jullie een goed Pinksterweekend gehad?

    @Blijdorp wat betreft de voedingen zou ik zeker niet gaan proppen. Als N. tevreden is met wat ze krijgt (en daarbij geeft ze dat ook zelf prima aan) dan is dat genoeg lijkt me. Hoeveel krijgt ze nu in die 4 flessen?
    Overdag heb ik een best strak ritme voor alle 3 de kindjes. De meiden gaan om 12.45 uur in bed tot 14.30/15.00 uur. Voor S.iem heb ik het volgende ritme/schema:
    - tussen 6.30-7.00 uur de 1e fles
    - tussen 8.00-8.30 uur naar bed en slapen tot 10.30/11.00 uur
    - tussen 10.45-11.15 uur de 2e fles
    - tussen 12.00-12.30 uur naar bed en slapen tot 14.30/15.00
    - 15.00 uur 3e fles
    - tussen 16.00-16.30 uur naar bed en slapen tot 18.30/18.45uur
    - S.iem gaat om de dag in bad, dat doen we dan tegen 18.45/19.00 uur en daarna de fles en anders wakker maken om 19.00 uur nachtoutfit aan en dan de fles. De 4e fles om 19.15 uur geven we altijd in de schommelstoel op zijn kamer. Na die fles knuffel ik nog even met hem maar geen spelen/prikkels meer.
    - om 22.30 krijgt hij de 5e fles en dan slaapt hij tot ergens tussen 6.00 en 7.00 uur

    Hij heeft meestal zijn onrust uurtjes tussen zo ongeveer 16.00-19.00 uur. Meestal valt hij toch rond 17.30 uur wel in slaap en moeten we hem dus wakker maken voor de fles. We laten hem dan wel gewoon huilen (soms 15 minuten, soms 30 minuten en soms ook wel langer ik let er eerlijk gezegd ook niet altijd op aangezien het dan spitsuur is, beneden houden doe ik sowieso niet want dan ligt hij ook te mekkeren), mijn meiden hadden dat ook nog toen het hele huilbabygebeuren over was. Ze hadden dat echt nodig om prikkels te verwerken, toen dat 3e slaapje eraf ging hadden ze allebei hun terror gilmoment op de commode. Mijn jongste dochter heeft dat nog wel een beetje soms, maar is ook al veel milder. Met de oudste is naar bed gaan bijna altijd een feestje.

    Zelf denk ik dat een vast schema wel fijn is ... althans mijn kindjes varen er wel bij, maar dat hoeft niet voor ieder kindje zo te zijn. Het is hier niet strak op de seconde af hoor. Dat kan ook niet met 3, er zit wel een speling in van een half uur. Maar ze weten wat er te gebeuren staat en het is ook eigenlijk nooit een probleem. S.iem zit nu weer in een sprong (die van 11 weken) dus moppert wel eerst even wat meer als hij in bed gaat maar slaapt (buiten de huiluurtjes om) meestal wel binnen een minuut of 20 in.

    S.iem doet het goed. We mogen echt niet klagen. Groeit goed, bolle :roflmao:! Wij zijn 1e pinksterdag bij mijn ouders geweest. Heerlijk in de tuin daar, het weer was nog super. Mijn oma van 86 was er ook. Ze geniet nog volop van haar achterkleinkinderen. Ze heeft nu zelfs een smartphone met WhatsApp zodat ik haar foto's kan sturen. Eerst had ze spijt, maar nu snapt ze het steeds beter. Ik zei al tegen haar 'zie oma swipen dan' :thumup:.

    Dit is S.iem nu!

    Bekijk bijlage 534387
     
    Keija vindt dit leuk.
  3. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    We zijn niet meer gaan proppen maar de fles weer een paar dagen op verzoek gaan geven. Ze kwam 's ochtends om de 4u en 's avonds om de 3.5 en had uiteindelijk zo rond de 800ml gedronken dus volgens mij is dat heel netjes (bij 5580 gram :)).

    Wauw wat een ritme qua slapen @Elmyra ! Hier duren de slaapjes hooguit een uur per keer... We hebben echt een wakkere meid, schijnt haar vader ook als baby geweest te zijn. Maar ze komt wel steeds zo rond de 13u slaap per dag en slaapt de nachten goed door dus we doen het er maar mee. Zat wel te denken inderdaad vaste tijden in te gaan voeren. Dit omdat ze dus zo'n zooitje van de dag maakt zo haha. Geen idee of t werkt en welke tijden we dan zouden moeten doen.

    Wat een mooie knul heb je toch!
     
  4. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Haha nou hij slaapt echt niet altijf precies tot de volgende fles hoor. Dan gaat ie er wel eens iets eerder uit en nog even spelen.

    Qua tijden zou ik gewoon kijken naar je baby. Als ze wakker is in de ochtend kun je kleertjes aan doen en dan beneden de fles geven en laten spelen tot je signalen van vermoeidheid ziet (gapen, wegkijken of jengelen). Als je overdag 4 uur tussen de voedingen aanhoud dus die op vaste tijden hebt dan plan je de slaapjes daartussenin. Dus flesje, knuffelen, spelen en dan slapen. Ze kunnen nu vanaf dat ze wakker zijn zo'n 1,5/2 uur wakker zijn. Maar er zijn idd kindjes die langer volhouden. Gewoon naar haar kijken. Zolang ze gezellig wakker is is er niet veel aan de hand. Maar als ze gaan jammeren, gapen etc zijn ze toch echt wel moe vaak.
     
  5. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Redelijk herkenbaar... T kan ook uren wakker zijn en niet willen gaan slapen. Soms urenlang wakker, gewoon tussen twee voedingen niet slapen. Is zo onwijs wisselend hier, al heb ik wel het idee dat er nu iets meer ritme en voorspelbaarheid in begint te komen. Sinds vorige week ongeveer leg ik hem wel af en toe boven in zn bedje (voorheen sliep hij beneden in kinderwagen, op mij, of viel hij in slaap in box of speeltunnel oid). Heb er geen vaste tijden voor, maar kijk wanneer hij in zn ogen begint te wrijven en gaat gapen. Is meestal na de fles dat hij dan naar bed gaat (wel enige lastige dat hij soms tijdens de fles al in slaap valt :s). Af en toe gaat hij rustig meteen slapen in bed, soms wat huilen maar dan blijf ik boven om op te ruimen en ga ik hem af en toe troosten. Gaat best goed tot nu toe moet ik zeggen, en hij slaapt dan soms een half uurtje of soms wel 2,5u (s middags meestal wat langer dan 'sochtends)
     
  6. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Hier vrijwel het zelfde als @Keija
    S valt meestal in slaap tijdens de fles, als ik hem laat boeren is hij weer wakker en hij wil niet altijd boeren, dan laat ik hem slapen meestal geeft hij dan wat melk terug of komt er een boer na een half uur/drie kwartier.

    Na de eerste fles (07.00) ligt hij weer in bed, dan slaapt hij ongeveer 2 uurtjes dan spelen en kletsen we na zijn tweede fles (11.00) laat ik hem meestal zelf spelen en de ene keer valt hij in slaap en andere keer niet, na zijn derde fles (15.00) leg ik hem in zijn bed dan valt hij op een gegeven moment wel in slaap en de ene keer slaapt hij langer dan de andere keer.
    Wij doen hem ook rond 19.00 in bad 3 x per week en anders de fles om 19.00 de fles en dan naar bed rond 22.00 krijgt hij zijn laatste fles. Hij wisselt per nacht, laatste week is hij een beetje aan het rommelen 's nachts..

    Vandaag was hij ontroostbaar, ik heb er toch even bij staan huilen, kreeg hem niet stil, wilde niet getroost worden, geen knuffel hielp, rondje lopen niet, toen heb ik hem even op schoot genomen en de tv aangezet, toen werd hij redelijk rustig het was een beetje gillen, alsof hij pijn had of zo dus ik denk dat dat tandje die al een poosje zichtbaar is onder zijn tandvlees nu aan het groeien is? Toen mijn vriend thuis kwam was ik hem net in bed aan het stoppen toen ging hij ook even zo tekeer, dan ben ik blij dat mijn vriend het ook even ziet/hoort want dan ga ik toch aan mijzelf twijfelen of ik het wel goed doe omdat ik hem niet stil krijg. Mijn vriend denkt namelijk altijd dat als ik vertel dat hij zo'n dag heeft gehad hij gewoon de fles wil maar het komt soms na een 1 a 2 uur na de vorige fles en hij kan prima 3/4 uur tussen de flessen hebben..
     
  7. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Hm ja mijn man had dat ook een keer toen ik hem belde nadat N al 45min aan het krijsen was. En toen vroeg hij: misschien kan je proberen wat we altijd doen? Toen heb ik boos gezegd: ja misschien moeten we haar eens eten geven! En opgehangen. Ze had gegeten, schone luier, geknuffeld, gespeeld en ze wilde gewoon niet slapen... Maar goed ik kon het hem achteraf niet kwalijk nemen, want ik werd gek van het gehuil en hij was er niet de hele tijd bij.

    Over dat tandje trouwens: wij hebben het idee dat er ook een aan zit te komen. Ze heeft een soort scherp bobbeltje onder haar tandvlees en poept ineens weer veel meer en heeft luieruitslag (iemand daar tips tegen trouwens? Sudo helpt niet.). Ik vond het nogal vroeg met 14 weken, maar t schijnt te kunnen...
     
  8. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    @Elmyra en @Keija en @lis91 bedankt trouwens voor de uitgebreide uitleg bij jullie slaapervaringen. Hier gaat het nog steeds een beetje ander maar niet vreemder dan bij jullie denk ik :) Sorry voor de woordkeus! Met vreemd bedoel ik gewoon dat ik "het boekje: zo doen baby's" denk ik beter weg kan doen.

    's Ochtends wordt N wakker dan kleden we haar aan en krijgt ze tussen 6.15 en 7u de fles. Dan ff knuffelen en spelen of naar het kdv. Als ze thuis blijft dan houden we haar in de gaten in de box. Als ze geeuwt of wrijft of jammert dan gaan we naar haar kamer: schone luier, slaapzak, gordijnen dicht, muziekje aan, wiegen en dan half slapend naar bed. Meestal wordt ze dan na 45min wakker (ochtend/middag maakt niet uit). Dan laten we haar liggen tot ze begint te huilen en dan troosten en terug of troosten en in de draagzak of als ze echt klaarwakker is dan eruit en ff knuffelen en in de box. Dit ritueel herhaalt zich eigenlijk na alle flessen.
    Als ze na de fles van ong 16u /16.30u wakker wordt dan houden we haar wakker. Laten haar in haar luier op een kleedje spelen, doen de oefeningen van de fysio, massage en badje (3x pw). Dan om 19u pyjama en slaapzak aan en naar beneden ('s nachts slaapt ze bij ons en we slapen in het souterrain). Daar krijgt ze dan haar fles en dan gaat ze in haar wiegje. Daar slaapt ze dan tot de volgende ochtend.

    De afgelopen nachten wel 2x een luier verschoond, want ze poept dus de afgelopen week ineens veel meer dan anders en ook een beetje groenig. Nu is ze verkouden en vermoeden we een tandje dus dat zou het volgens mij wel verklaren.
    Maandag maar ff navragen want dan moeten we naar t cb voor meten, wegen, controle en inenting. Spannend!!!

    Sorry lang verhaal weer!
     
  9. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Zo onze meid is al 61cm en 5760gram! Ze heeft het erg goed gedaan met haar tweede prikje. Even gehuild maar toen lekker in de wandelwagen geslapen.

    Helaas is ze sinds een paar dagen 's avonds ineens niet meer in bed te krijgen zonder een hoop gehuil. We konden haar eigenlijk na de fles zo in bed leggen en als we dan een paar minuten haar handje vasthielden dan sliep ze. Nu is het steeds lange tijd huilen. Hebben jullie een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn?

    Ze is nu 15 weken en de sprong zou alweer bij 14.5 kunnen beginnen. Hoop niet dat dit lang aanhoudt want het is echt een hoop gegil. Ze slaapt nu zelfs na massage, bad en fles niet meteen terwijl dat normaal heel vermoeiend voor haar is...
     
  10. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    @Keija T schoof toch beneden in bed? N doet dit soms ook. Doe jij er iets tegen? Behalve geen dekentje geven maar een slaapzak? Vind het echt een raar gezicht, ze ligt helemaal met haar beentjes gebogen.
     
  11. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Ze groeit goed! Fijn dat het tweede prikje goed ging.

    Heeft N nu het 4e sprongetje? Volgens mij is die van S ingegaan op 11 juni. Hij geeft nu aan nog 33 dagen tot einde van de sprong. Het wisselt wel het sprongetje kan in gaan tussen 14,5 / 19,5e week. Hier werkt het badje ook totaal niet vermoeiend voor S Hij vind het zo geweldig dat hij daarna klaar wakker is, ik geef hem zijn avond fles in het donker, leg hem in bed, lees een verhaaltje voor en dan hou ik zijn handje vast dan valt hij soms ik slaap, maar soms duurt het ook echt een poos, gister viel hij redelijk snel in slaap gelukkig maar het wisselt veel.
     
  12. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    S deed het ook, tegenwoordig draait hij helemaal om. Ik moet een extra slaapzak aanschaffen want hij had wat melk teruggegeven op zijn slaapzak waardoor hij weer met een laken sliep. Maar vind het toch eng. Zelfs met slaapzak ligt hij overal behalve op de plek waar we hem neerleggen :roflmao:
     
  13. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Sorry voor de late reactie! het ging even niet zo geweldig dus ik heb even weinig extra's kunnen doen. Ben ondertussen wel aangemeld voor therapie (nu afwachten of ik wordt aangenomen maar zo ja dan heb ik begin juli intake) en ben met medicatie begonnen, gelukkig zijn de bijwerkingen van de eerste dagen bijna over. Mijn man had (ook) even rust nodig dus die is door zijn baas op vakantie gestuurd en nu zitten we dus een weekje op de veluwe. Heerlijk in een huisje, even eruit. doet ons allebei heel goed.

    Maar om op je vraag terug te komen; T schuift nu gelukkig iets minder door zijn bed. Al schuift ie wel wat naar beneden (geen idee hoe;)) en soms wat scheef maar gelukkig niet meer zo als in het begin overdwars aan het voeteneind eindigend. Hier in het vakantiehuisje ligt hij overigens halverwege het bedje en wonderlijk genoeg blijft hij hier wel op exact dezelfde plek liggen.. In de kinderwagen zakt hij trouwens ook naar beneden dan ligt ie inderdaad met zn beentjes gevouwen. Af en toe omhoog hijsen maar dat doe ik niet in zijn bedje (al is het soms wel irritant als ie 's nachts tegen het voeteneind gaat lopen stampen :D)
     
  14. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    En denken ze bij het CB dat er een tandje komt? Zou wel vroeg zijn of niet? Fijn dat prikje goed ging, hier viel het afgelopen donderdag ook mee! Een minuutje gekrijst en daarna was hij al weer aan het lachen. Alleen wilde hij daarna niet zo veel alleen zijn maar zolang er iemand in de buurt was was het goed (en zo'n bui heeft hij wel vaker, dus of het alleen aan het prikje lag?)

    T groeit hier ook prima. Nu 6780 gram en 63,5 cm. We zijn nu nog meer aan het voeden op verzoek, niet meer wakker maken maar laten slapen 'sochtends vroeg. Al komt hij alsnog uit zichzezlf rond 5;30u (avondfles rond 20:30u, best netjes toch?) en daarna slaapt hij na een half flesje weer verder. Vanochtend was hij rond 7u weer eventjes wakker daarna meer ging hij weer slapen en ik werd om 8:50 u wakker en hij lag nog diep te slapen...Das lang geleden tot zo laat in bed gelegen!

    Verder verandert T met de dag. Gaat zo snel! als we hem een klein beetje helpen naar op zijn zij kan hij zelf verder omrollen naar zijn buik, arm verplaatsen en zijn hoofdje op gaan tillen. Vindt hij helemaal geweldig. Dingen aanpakken en in zijn mond stoppen gaat steeds soepeler. Hele verhalen brabbelen en veel lachen. Ik kan ook steeds beter herkennen wat er is of wat hij nodig heeft als hij huilt of jengelt. Dat is ook wel fijn. Dus gelukkig gaat dat goed! Nu nog even aan mezelf werken en dan kan ik misschien nog meer ervan genieten:).

    Slapen jullie eigenlijk een beetje goed? Ik totaal niet, ben elke 1-2uur wakker, zelfs als T een goede nacht heeft... Ik doe expres de kamerdeur al bijna helemaal dicht zodat ik alleen het huilen hoor en niet het schoppen tegen het voeteneinde of het brabbelen, maar dan nog ben ik tig keer wakker per nacht.. Ben nu alsnog doodmoe terwijl hij eindelijk goed slaapt:(
     
  15. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Misschien onthouden dat er geen richtlijn is voor baby's en dus dat een boekje ook niet alles zegt :) ik wil ook heel graag houvast maar ik probeer toch maar steeds meer te vertrouwen op T. Gisteren sliep hij ineens na het avondeten onwijs lang. Drie kwartier in bed toen werd hij wakker en wilde hij eruit, toen viel hij daarna in slaap op mn schoot op de bank. Heeft hij nog ruim een uur diep geslapen (zelfs optillen en verplaatsen werd hij niet wakker van). Hij slaapt normaal vrijwel nooit na de fles van rond 17u. En ik was bang dat hij 's avonds dan niet zou gaan slapen of vroeg wakker zou worden of zou gaan spoken vannacht. Maar niets is minder waar. Hij is iets langer opgebleven dan normaal maar hij viel alsnog tijdens de avondfles half in slaap en ging in zn bedje zo slapen. En heeft een prima nacht gemaakt.
    En hij is nu aan zijn tweede middagdutje bezig (eerste was niet enorm lang). Wat ik maar wil zeggen is dat geen een dag hetzelfde of voorspelbaar is... Probeer gewoon mee te gaan met jullie meisje wat ze aangeeft nodig te hebben..en niet te veel vergelijken met andere baby's want er is geen goed of fout of 'zo hoort het'! :)
     
  16. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Tjeempie @Keija wat rot dat je zo slecht slaapt zeg :(. Misschien kan je oordopjes proberen?

    Wat ontwikkeld T snel zeg :eek:! Al dingen pakken en in de mond stoppen. Dat doet S.iem echt nog niet. Op de buik houd hij het wel even vol en als hij moeite doet kan hij terug rollen op de buik. Maar hij is liever lui dan moe :roflmao:. Het word wel steeds leuker hè!!! Die lieve lachjes en het contact wat je met ze hebt. S.iem is ook een echt lachebekje.

    S.iem heeft nu 2 nachten geen late voeding gehad (in de andere flessen iets meer). Om 19/19.30 krijgt hij nu de laatste en vanochtend heb ik hem om 7 uur wakker gemaakt. Hopelijk zet hij dit door, ik vind het heerlijk!

    Er is idd geen echte richtlijn mbt baby's en hun ritme. Met mijn kids ervaren dat ze baat hebben regelmaat en voorspelbaarheid maar daar is ieder kind ook weer anders in.

    S.iem is morgen 15 weken! Geen idee wat hij nu weegt. De vorige keer was hij 5,7 kilo ofzo dus hij zal de 6 kilo ook gepasseerd zijn nu. Dinsdag weer naar het cb voor vaccinaties. Maar wellicht stel ik het nog even uit met die hitte.
     
  17. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Hier komt S niet verder dan van rug naar zijligging te gaan, hij rolt niet door haha. Als we hem op zijn buik leggen houd hij het heel lang vol en kijkt de hele kamer rond. Ook alles wat hij kan pakken gaat richting zijn mond. Zo hebben we een rammelaar die hij zelf goed kan vast pakken maar het stuk wat rammelt is te groot om in zijn mond te stoppen, dat vond hij niet zo leuk dus hij gooide hem gewoon van zich af :roflmao::oops:

    Dinsdag is hij 4 maanden en we hebben de 30e weer een afspraak bij CB voor een prikje ben benieuwd naar zijn lengte en gewicht. Vorige keer woog hij 6750gram en was hij 64cm (toen was hij 3 maanden en een week)
     
  18. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Ik durf geen oordopjes want ben bang dat ik T dan niet hoor (en mn man hoef ik niet op te rekenen die slaapt overal doorheen ;)). Wel grappig T was in het begn ook liever lui dan moe hoor! En kan nog niet zelf op zn zij rollen, maar als we hem daarmee helpen kan hij wel zelf verder. En terugrollen kan hij ook totaal nog niet! Hij vindt het wel reuze interessant allemaal op zn buik. En op schoot rechtop zitten vindt hij ook leuk, lekker rondkijken. Het wordt inderdaad steeds leuker, echt contact hebben en hele verhalen kletsen met elkaar. Ook mn man is zo leuk met T samen lekker kletsen en lachen zo leuk om te zien <3

    Fijn van de flessen! Hier is de vroege ochtendfles (rond 5:00/6:00u) eraf als hij er niet zelf voor komt. Hij heeft nu 3 dagen op 4 flesjes gered, alleen vannacht wilde hij weer om 5;30u. En hij had ook echt honger, vrijwel de hele fles was op en hij viel niet halverwege al in slaap zoals vroeger. Verbaast me ook niet helemaal want gisteravond had hij al meer honger dan normaal, hebben hem nog 30ml extra gegeven want hij wilde duidelijk meer. Ach ik vertrouw erop dat hij het zelf op deze manier prima regelt en aangeeft, en ik heb zelf ook de ene dag meer honger dan de andere dag dus hij misschien ook.

    Zijn jullie gisteren nog naar het CB geweest @Elmyra en @lis91 ? Hoe ging het?
     
  19. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Ja hoor beebjes regelen het ook prima zelf wel! In het begin is het lastig maar als je de signalen leert kennen, dan zie je dat ze t zelf goed aangeven.

    Cb heb ik afgebeld. Siem was al niet helemaal fit/zichzelf door de warmte en ik wilde hem niet ook nog koorts bezorgen met die hitte. Nu volgende week dinsdag.
     
  20. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Heel verstandig dan! Hier heeft T ook last van de hitte. Ligt de hele dag in alleen rompertje en dan nog is hij sneller hangerig.

    Wat zijn bij S.iem de hongersignalen als ik mag vragen? Ik vind ze bij T zo lastig. Moeheid gaat inmiddels goed herkennen en dan gaat gaan slapen in bedje ook goed als ik dan daar wat mee doe. Maar honger, die blijf ik lastig vinden. Want volgens mij doet hij die dingen ook op momenten dat hij geen honger heeft. Dus is het hier vaak een 'conclusie' dat hij wel honger zal hebben grotendeels op basis van de klok. Of het geluid wat produceert maar dan ben je eigenlijk al te laat :s
     

Deel Deze Pagina