Maart 2017 Mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Chocochippie, 29 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    @lis91, Hahahaha :roflmao:
    Wel fijn dat die zo makkelijk hapte.
    Leuk he dat eerste hapje! Kan niet wachten tot N ook mag!
    Sommige kinderen moeten er niks van weten. Mijn dochter daarintegen was zo makkelijk. Zij liet al gauw een fles vallen omdat ze meer van het vaste voedsel was ;)
     
  2. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    N slaapt al een hele tijd op zijn buik. Ik leg em zo weg.
    Blijkbaar ligt S ook lekker op zijn buik. hij is echt sterk genoeg in zijn nek om zijn hoofd te draaien. Ik zou em lekker laten liggen. Als die niet meer lekker ligt hoor je em vanzelf.

    Ah lekker toch! Soms merk je niks van een sprong... N slaapt bijv heel veel tijdens een sprong, echt ideaal :p
     
    lis91 vindt dit leuk.
  3. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    #363 lis91, 20 jun 2017
    Laatst bewerkt: 20 jun 2017
    Nou S breng inmiddels de hele dag door op zijn buik, zodra hij wakker is ligt hij weer op zn buik en is rond aan het kijken, het lukt hem alleen niet om van zijn buik naar zijn rug te rollen haha.. En als ik hem op zijn rug legt ligt hij binnen no time weer op zn buik haha.. En s nachts laten we hem maar gewoon op zijn buik liggen want hij ligt inderdaad schuin met zn hoofd zodat hij adem haalt soms ligt hij ook op zn hand eigenlijk precies zoals ik zelf ook ligt op mijn buik haha

    Wortel ging er volgens mij wel in, vanmiddag en morgen nog wortel en dan donderdag t/m zaterdag een nieuwe groente. Wat gaan jullie voor eerste oefenhapjes doen?
     
  4. wondertjes1992

    wondertjes1992 Fanatiek lid

    3 feb 2012
    1.595
    477
    83
    Vrouw
    Hier slaapt R ondertussen al flink door . Van 20.30+- tot 6/7 uur wel om 23u nog een droomvoeding dan slaapt ie gewoon door :roflmao: . Voedingen krijgt hij nu om 7, 150/5,11,120/4 , 15, 120/4 ,19,120/4 en 23, 150/5
    Ondertussen ook in maat 2 beland van luiers maar ik twijfel welke ik nu in huis terug ga halen . Heb al pampers en Kruidvat geprobeerd maar weet niet welke ik terug ga halen :confused: ik had de indruk dat Kruidvat sneller vol zat dan die van pampers . Welke gebruiken jullie ?
     
  5. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    @mama alex wij gebruiken premium protection van pampers, wij zitten nu in maat 3. Haal ze eigenlijk altijd bij de etos, soms ah als ze aanbiedingen hebben en de laatste keer een maandbox besteld bij bol want die was in de aanbieding, toen had ik 200 luiers voor 30 euro volgens mij :D
     
  6. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Hier nu 3 dagen gehad op 4 flesjes... best fijn die vroege ochtendfles eraf! Alleen vanochtend wilde T wel weer. Maar ging daarna wel weer lief slapen.

    Hebben jullie ukjes trouwens ook wel eens dat ze huilen in hun slaap? Soms heeft T zo'n nacht dat hij welke 1-2uur huilend half-wakker wordt, dan moet ik eruit om hem te troosten want hij wordt niet vanzelf rustig (tegenwoordig werkt een speentje redelijk - alleen moet ik dan wel na een paar minuten nog terug om een nog een keer in zn mondje te stoppen, daarna valt hij weer in slaap). Vraag me af waar dat vandaan komt. Vind zo'n nacht best vermoeiend.

    En ik blijf trouwens het op de buik liggen wel een beetje eng vinden. Overdag uiteraard alleen als ik erbij ben. Maar stel dat T straks zelf gaat draaien 's nachts.. Ben bang dat hij stikt... weet iemand hoe groot die kans is? Kan ik het misschien een beetje relativeren...
     
  7. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    @lis91, hij heeft het omrollen dus helemaal door :p lekker hoor!
    Wat eten betreft. Wij beginnen met wortelen. Dit geven we 4 dagen en dan een andere smaak.
    Fruit doen we 2 weken later.

    @mama alex, Dat doet die goed zeg! Lekker van genieten :D
    Wij gebruiken luiers van kruidvat. Pampers vinden we stinken.
    Vanaf maat 4 vind ik ze slechter worden dus dan stap ik over naar jumbo luiers.

    @Keija, 4 flesjes al! Hoe laat krijgt ie de laatste?
    N huilt bijna nooit :D
    Wat het buikslapen betreft... N slaapt al weken op zijn buik. Ja het is eng aan het begin, maar als die overdag ook op zijn buik ligt kan je zien wat die doet als de zijn hoofd draait en of die weleens met zijn gezicht in het matras blijft liggen.
    Hij is echt sterk genoeg in zijn nek inmiddels om zijn hoofd goed te draaien. het cb zal het afraden maar als je kind zelf zo gaat liggen en niet wakker word zou ik em lekker laten liggen. Grote kans dat als je em omdraait dat die wakker word of dat ie 5 tellen later weer zo ligt.
    Wat dat betreft moet je je kindje vertrouwen. (Bij C vond ik het ook dood eng hoor ;) )

    Ik ben echt kapot moe! N kwam om 04:45 voor een voeding en daarna vond die het erg gezellig :rolleyes:
    Hij heeft tot 6 uur liggen lachen in bed echt hilarisch :p
    En toen wilde die weer een voeding.
    Vanochtend ook wezen babyzwemmen dus kon niet nog even blijven liggen....
    Ik val zowat om...
     
    lis91 vindt dit leuk.
  8. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    @Keija ik had precies het zelfde, je had mijn vriend moeten zien haha. Die vond het zo eng, die zegt "ik haal NU de babyfoon" die heeft volgens mij de hele nacht niet geslapen en alleen maar gekeken naar S. Wij draaiden hem ook telkens op zijn rug maar hij ligt echt binnen een minuut weer op zijn buik.. En wat @Chocochippie zegt hebben wij dus ook gedaan, hij draait soms sinds gister af en toe ook terug naar zijn rug.. Dus als het overdag goed gaat, zou het dan gewoon vertrouwen, onze baby's zijn sterker dan wij denken!

    S heeft af en toe dat hij even huilt als hij slaapt, maar dat is echt 1 of 2 snikjes en dan slaapt hij weer, heeft nu wel voor het slapen een huilbui, dan moet ik hem echt in slaap wiegen of met een speen en wat afleiding tot hij echt slaapt anders is hij weer wakker met het huilen. Verder huilt hij ook niet zoveel, alleen dus nu met moe zijn, als hij enorme trek heeft, hij laat niet altijd signalen zien, dan is hij vrolijk lachen en spelen en ineens keihard huilen, dan weet ik al genoeg..

    @Chocochippie ja, het zit er helemaal in echt te schattig, vanmorgen lag hij op zn zei, als ik hem dan begroet moet hij altijd lachen, maar vanmorgen was zo schattig, hij lag op zijn zei, hoort me aankomen dus draait zijn hoofd zo dat hij naar de deur kijkt en begin hard te lachen met zn tongetje uit zn mond haha. Ik ben nu bloemkool aan het stomen, ik ga even een voorraadje maken, bloemkool, broccoli en courgette ga ik voorbereiden en invriezen.

    Er zit inderdaad wel een bepaalde geur aan pampers, maar ik vind ze wel fijn en stoor me niet aan de geur. Ik heb me nooit verdiept in de luiers en eigenlijk gewoon pampers gehaald omdat ik die ook op een luiertaart had haha..
     
  9. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Oooh zo lief @lis91. En hoe slecht je dag ook is zo een glimlach maakt em weer helemaal goed!
    Invriezen ga ik ook doen. Ik ben pas rond 17:30 klaar met werken en pas om 18:15 thuis. Als die dan nog moet wachten op zijn eten word het wel heel laat.

    N was tijdens het babyzwemmen in slaap gevallen :roflmao:
    Onder de douche werd die weer wakker en had die de grootste lol. Hij lacht met geluid dus iedereen moest lachen :p
     
    lis91 vindt dit leuk.
  10. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    @Chocochippie ja dat is echt zo! Mijn schoonmoeder was hier net en S vind dat altijd geweldig, hij had voor het eerst een schaterlach hij lacht vaak met geluid maar nu duurde het wat langer, mooiste wat er is je kindje zo lachen, glimmende oogjes het geluk straalt er van af, ik smelt echt dan haha hij mocht een uur geleden al zn fles maar slaapt nog steeds, maar goed ook misschien want vanavond hebben we een verjaardag en we gaan hem meenemen, hij is zo rustig en met die warmte slaapt hij toch minder snel dus voor een keertje kan het geen kwaad haha.

    Wij moeten nog steeds starten met babyzwemmen oops

    haha te lief hoe doe je dat precies als hij slaapt tijdens t zwemmen?
     
  11. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Laatste fles rond 20:00u. Vandaag uiteindelijk wel 5 flesjes maar wel erg onregelmatig (5:30u, 9:15u, 12:30u, 18:30u en 20:00u - hij viel om 16:00u in slaap en we kregen hem echt niet wakker. Maar ik durf er steeds meer op te vertrouwen dat hij het zelf regelt - zo wilde hij alsnog rond 20u wat drinken (half flesje) en is hij niet heel lang daarna lief gaan slapen. Overigens huilt T ook niet heel veel. Alleen als hij echt honger heeft krijsen en af en toe als iets niet gaat zoals hij had verwacht dan even heel verdrietig pruilmondje en bijpassend huiltje. Stiekem heel schattig ;)
    Hopelijk slapen jullie beiden vannacht wat beter! Ik hoop dat T ook weer gewoon tot 8:00u gaat slapen kan ik ook even wat rust pakken.
    Trouwens T doet met buiklig nog wel eens een beetje zn hoofdje maar gewoon recht naar beneden neerleggen. Daar ben ik dus zo bang voor - dat ie niet snapt dat ie zn hoofdje moet draaien:(. Daarom maar flink oefenen en nekje sterk maken hopelijk komt het dan goed:)
     
  12. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Bloemkool geprobeerd, gister al eerste keer want mijn wortel porties waren op. Ik heb wat bakjes besteld zodat ik voorraad oefenhapjes kan maken! Vandaag ging de bloemkool al iets beter. S ligt nu op zn buik, te drammen want hij wil meer dan alleen maar zo liggen stoot tegen elke kant van de box/ledikant wel zn hoofd
     
  13. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    @lis91, ik ben gewoon doorgegaan met de les. Die duurde nog 10 minuten. Deed gewoon wat minder actief mee en liet hem gewoon in mijn armen liggen.
    Babyzwemmen is echt leuk!
    Een voorraad maken is ideaal. Ik heb altijd veel te veel worteltjes dus wat ik overhou verdeel ik in porties en vries ik in. Dat ga in tegen de tijd dat N hapjes mag ook doen.
    Fijn dat de hapjes zo goed gaan :)

    @Keija, dat ie zijn hoofd naar beneden houd wil niet zeggen dat ie geen lucht krijg. N doet dat ook weleens en als ik dan kijk heeft ie net een opening waardoor die lucht krijgt. Maar je moet doen waar jij je fijn bij voelt! Anders slaap je straks zelf niet meer :p
     
  14. Mir2402

    Mir2402 Niet meer actief

    Z heeft echt een heel vreemd ritme als het zo warm is. Ze drinkt al een week of twee nog maar vier flessen. En dat zonder dat ik ze heb opgehoogd. Ze slaapt dan steeds van 18.30 tot 7.30!! Ik denk wel dat ze het weer zal gaan inhalen als het minder warm wordt...en ze is misschien ook wel moe van alle prikkels van de opvang.

    Sinds gisteren moppert ze wel steeds na elke fles. Ik denk dat ik nu maar wel ga proberen er 150ml in te doen. 4x120 is toch wat weinig lijkt me.

    Z wil echt niet op haar buik meer. Bij het cb liet ze nog net evenzeer dat ze haar hoofd kan optillen, maar thuis brult ze alles bij elkaar als ik haar op haar buik leg. Ze wil veel liever zitten :)
     
  15. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Oh veel gekletst meiden! @lis91 wat leuk al een eerste hapje ... inmiddels al weer bijna een week verder. En jeetje rolt hij al zelf op zijn buik :eek:. Hij is ook net 4 maanden toch? Bij S.iem moet ik er natuurlijk 3 weken af halen omdat hij met 37 weken al kwam, maar toch in hem zit nog 0 initiatief wat dat betreft hoor. Hij probeert nu wel dingetjes te pakken, maar dat lukt ook nog niet echt. Hij is drukker met gewoon liggen en kijken wat voor activiteiten zijn zussen doen :roflmao:. Maar ik hoop niet dat hij heel erg achter loopt, ik heb al geen idee meer hoe dat met mijn dochters was. Wanneer ze gingen rollen. S.iem kon eerst wel van

    buik naar rug rollen maar nu zijn hoofd in verhouding minder groot is en zijn lijf zwaarder lukt hem dat ook niet meer.

    Het cb heb ik vorige week afgebeld vanwege de hitte, hij had er al wat last van dus wilde hem niet ook nog koorts bezorgen. Nu gaan we dinsdag, hij is dan ook precies 4 maanden uit mijn buik.

    Leuk @Chocochippie dat hij zo met geluid lacht, dat doet S.iem ook. Een echt lachebekje, hij schatert het ook uit soms, alsof hij de slappe lach heeft. Dan smelt je hart gewoon :rolleyes:.

    @mama alex wij gebruiken ook de Kruidvat luiers. Heel eerlijk vind ik de active fit van Pampers nog het fijnst. Daar word de urine meer evenredig opgevangen doordat er 3 soort van banen in zitten. Bij Kruidvat zakt alles naar het midden en zakt een luier sneller af en lekt sneller door. Maargoed wij hebben 3 onder de 3 en die zitten allemaal nog in de luiers en dan vind ik het prijsverschil niet opwegen tegen het voordeel van de Pampers. Zelfs met 50% korting zijn Pampers nog duurder dan de Kruidvat luiers. Maar als je t je kunt veroorloven zou ik persoonlijk Pampers doen.

    S.iem doet het goed volgens mij. Het is echt een bolle aan het worden, heel ander mannetje dan die magere die verzoop in maat 44 eerst. Hij krijgt sinds een tweetal weken ook 4 flesjes. We hebben die van 23 uur gewoon weggelaten en overdag iets meer in de flessen en dat gaat hartstikke goed. Om 19.00 uur krijgt hij de laatste fles en meestal slaapt hij daarna tot bijna 7.00 uur, soms moeten we hem dan wakker maken en soms is hij wel vroeg wakker. Maar dan moet hij gewoon even wachten tot wij er ook klaar voor zijn :rolleyes:.
     
  16. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    @Elmyra Ja, hij was afgelopen dinsdag 4 maanden, wortel en courgette gaan wel goed bloemkool vind hij niet zo maar hij eet t wel op (ik geef hem 15gr per keer dus 30gr op een dag)

    Hij is 10 dagen te vroeg geboren, maar heb t idee dat dat bij S niet zichtbaar is haha

    S moet vrijdag naar t cb, prikje en dan gelukkig pas weer als hij 11 maanden is

    Vandaag was S enorm huilerig, niet stil te krijgen, kwijlen, op zn handjes sabbelen net na de fles die hij niet leeg dronk, aan zn oortjes zitten, wat meer poepluiers, denk dat dat tandje nu echt doorzet, hij ligt nu gelukkig te slapen..
     
  17. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Gebruiken jullie een speen? Hoe en wanneer leer je dat af?
     
  18. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    S.iem heeft meer de speen gehad dan mijn dochters. Die waren er helemaal niet van. In het begin heeft hij er ook wel mee ingeslapen maar spuugde hem altijd weer uit als hij vast sliep. Vanaf 12 weken neemt de zuigbehoefte af en toen ben ik ook begonnen met afbouwen. Dus als hij 's nachts wakker werd 1x de speen geven en als hij hem snel weer kwijt was lieten we hem even huilen. Maar niet 10x naar boven ... in de avond konden we hem sowieso al bijna altijd wel wegleggen zonder speen hoor alleen overdag en als hij 's nachts wakker werd had hij er wel behoefte aan. Nu krijgt hem enkel overdag af en toe. Als hij even moet wachten op zijn flesje of in de maxicosi als hij moeilijk in slaap valt. Vannacht was hij ook even wakker, dan lig ik even te luisteren maar na tien minuten jammeren is hij ook weer stil.
     
  19. wondertjes1992

    wondertjes1992 Fanatiek lid

    3 feb 2012
    1.595
    477
    83
    Vrouw
    R is een echte speen liefhebber, als hij moe is vraagt hij er om en na zijn fles. Snachts geef ik hem 2x terug meer vraagt hij niet. A gooide zijn tut vanaf 3 maanden weg dus ben benieuwd of R dat ook gaat doen. R mag van mij een tut hebben overdag tot hij naar school gaat (2,5jaar) .
     
  20. LolaBloem

    LolaBloem Niet meer actief

    Wat doen jullie kindjes het goed allemaal!

    Babyzwemmen lijkt me echt fijn! Wij gaan binnenkort een sauna/welness afhuren (de sauna gaan we uiteraard niet gebruiken) en nemen ons kleine wondertje mee. Zag al een leuke opblaas ring wat geschikt is voor baby's bij de bartsmith. (Zal er natuurlijk wel bij blijven!)

    O. Ontwikkelt zich heel snel! Ze trekt zich zelf al op als ze ligt, maar niet alleen dat, ze trekt verder tot ze recht op dr beentjes staat! En houdt het dan lang vol ook. Haar hoofdje kan ze goed omhoog houden en kijkt mensen achter na.

    Ze kwijlt heel veel en stopt de hele dag door haar handjes in haar mond en alles wat maar voor haar ligt. Nu ligt ze bijvoorbeeld op haar woezel en wip speelmat en trekt aan het paard om het in haar mond te stoppen. Ze ligt te rollen en te draaien van buik op rug naar zij en dan weer op dr buik. Ze heeft ook al de koelbijtring gekregen.

    Ze drinkt al 180 ml !!! Om de 4 uurtjes en nu wil ze al om de 3,5 uur een fles en drinkt heel de 180 ml op (en daarna huilt ze nog even naar nog meer melk!) Maar dan krijgt ze natuurlijk niet meer. Van de apotheekster, huisarts en kind&gezin (net het consultatiebureau maar dan hier in Antwerpen) mag ik al beginnen met groentepapjes. Vanavond zal ik starten met (denk ik) worteltjes.
    Heb een babykookboekje gehaald met receptjes vanaf 4 maand.

    Is er iemand die ook voor de 4 maanden met voeding start? Ik ben echt bang dat ze dalijk overgewicht krijgt. Maar van het kind en gezin en de huisarts hoef ik me geen zorgen te maken "elk kind is anders en als zij daar nu klaar voor is dan ja, dan mag ze het hebben"

    Als wij eten dan kijkt ze heel geïnteresseerd, ze volgt zelfs onze handen van ons bord naar ons mond.
     

Deel Deze Pagina