Hoe oven en raam beveiligen voor kinderen?

Discussie in 'Maak je huis kindveilig' gestart door a2cmieux, 9 jun 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. a2cmieux

    a2cmieux Niet meer actief

    Ik heb even 2 vragen mbt de veiligheid in mijn huis.

    Mijn zoontje vindt de knoppen van de oven en de kookplaten super interessant. Deze zitten nog gewoon aan de voorkant zoals vroeger gebruikelijk. Hij kan ze nu nog niet zelf draaien maar zal dit binnenkort vast wel kunnen. Zijn er klemmen te koop of iets anders zodat ik ze kan "vastzetten".

    Mijn zoontje kan nu nog lang niet zelf bij de ramen, toch vraag ik me af wat de veiligheidsadviezen zijn. Mijn ramen kunnen allemaal volledig open en ik woon op de eerste verdieping. Ik ben dus wel benieuwd of er veiligheidsadviezen zijn met betrekking tot ramen en eruitvallen etc (veiligheid.nl?). Wanneer beschermen/ hoe?

    P.s. ik woon in een huurhuis en mag zowel bij de ovenknoppen als ook bij de ramen geen blijvende veranderingen aanbrengen.
     
  2. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Je hebt speciale veiligheidhaakjes die je op de ramen kan monteren zodat ze maar op een kier open kunnen. Als je gaat verhuizen haal je ze eraf en plamuur je de gaatjes dicht, niks meer van te zien.

    Voor de oven heb ik geen oplossing. Onze regel toen de kinderen nog klein waren was, kinderen mogen niet in de keuken. Je zou eventueel zon klem hekje in de deuropening kunnen klemmen.
     
  3. MirW

    MirW Fanatiek lid

    20 apr 2017
    1.748
    555
    113
    Voor de oven weet ik niet, als je je keuken kan afsluiten met een hekje zoals @twinkle star aangeeft zou ik dat doen. Hier kan dat niet omdat de keuken open is.
    Ik kreeg een poos terug van mijn moeder een constructie voor het raam dat je aan het openslaande deel en de stijl vastschroeft waardoor het raam wel openkan, maar niet verder dan een cm. of 5.

    Wij hebben hoog op het raam een haakje en oogje gemonteerd waarmee we het raam vastzetten en waar de jongens (nog) niet bij kunnen. verder laat ik het hor er altijd instaan, dat krijgen ze er ook niet zomaar uit.
     
  4. a2cmieux

    a2cmieux Niet meer actief

    Ok voor de ramen ga ik even kijken, bedankt.

    De keuken afsluiten is helaas geen oplossing want het is een volledig open keuken. Dus ik zoek echt een oplossing om alleen de knoppen vast te zetten.
     
  5. VeiligheidNL

    VeiligheidNL Veiligheidsexpert

    5 mrt 2014
    542
    4
    18
    Signaleren, onderzoek naar veiligheid en het stimu
    Amsterdam
    Ook wij hebben even meegedacht, maar kennen geen veiligheidsproducten om specifiek de knoppen af te schermen. Zoals hierboven al werd geopperd: leer je kids dat ze niet in de keuken mogen komen als er gekookt wordt. In het begin misschien een lastige taak ;) maar uiteindelijk werkt dit vaak het beste. Algemene tips voor het veiliger maken van de keuken lees je hier.

    Voor de ramen zijn er wel allerlei veiligheidsproducten te koop. Op onze site lees je er meer over.

    Groet, Angela
    VeiligheidNL
     

Deel Deze Pagina