Sleepyhead / babynestje

Discussie in 'Veilig slapen' gestart door Joelle778, 8 jun 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Joelle778

    Joelle778 Lid

    23 feb 2016
    5
    0
    1
    hallo allemaal,
    Ik heb voor onze dochter van 9 maanden een Sleepyhead aangeschaft (deze zouden goed gekeurd zijn om veilig in te slapenden worden in oa Zweden veel gebruikt)
    De eerste dagen ging het super goed en sliep ze er heerlijk in.
    Alleen toen het zo warm was kreeg ze een onzettend zweet hoofdje dat ding was helemaal nat, kan ook van het uitademen zijn maar toch. Ik heb hem er toen direct uit gehaald,later toen het weer wat afgekoeld was heb ik het weer geprobeerd maar ook toen hetzelfde, wel in mindere maten. Ik heb toen het matrasje van die Sleepyhead er uitgehaald, daarna ook nog hetzelfde. Ik heb hem sindsdien niet meer gebruikt.

    Heeft iemand hier ervaring mee?
     
  2. MirW

    MirW Fanatiek lid

    20 apr 2017
    1.748
    555
    113
    Is dat zo`n babynestje met van die dikke, zachte opstaande randen?

    Dat heb ik nooit zo goed begrepen. Er wordt voor wiegen en ledikanten afgeraden om gevulde zachte zijkanten te hebben vanwege veiligheid. Deze nestjes bestaan enkel uit zachte opgevulde randen en zijn nog eens veel kleiner en compacter dan een wiegje of ledikant waarin ze dus veel meer ademruimte hebben. Naar mijn idee kan dat niet veilig zijn.
     
  3. VeiligheidNL

    VeiligheidNL Veiligheidsexpert

    5 mrt 2014
    542
    4
    18
    Signaleren, onderzoek naar veiligheid en het stimu
    Amsterdam
    Hi Joelle,

    Sorry voor ons late antwoord! Wij adviseren altijd om een babynestje niet in de wieg, het ledikant of het ouderlijk bed te gebruiken. De opstaande zachte randen vormen een risico. Zodra een baby gaat omrollen, bestaat de kans dat hij met het gezichtje tegen dit kussenachtige materiaal aankomt, waardoor de ademhaling belemmerd wordt. Om deze zelfde reden raden wij ook het gebruik van hoofdbeschermers, grote knuffels en stabilisatierollen en -wigjes in het bedje af. Gebruik je een babynestje in een box of kinderwagen, hou dan altijd toezicht.

    Hier kun je er meer over lezen.

    Groet, Angela
    VeiligheidNL
     
  4. wishtobe

    wishtobe Niet meer actief

    Zelf van week 2 tm 5 babynestje in de wieg gebruikt. Alleen hiermee sliep ze. Denk dat zij zich verloren voelde in dat 'grote koude' bed.
    Toen kon ze zelf ook nog niet draaien en leek mij het gevaar niet zo heel groot. Lekker naïef achteraf bekeken.

    Met 9 maanden zou ik de sleepyhead echt alleen in de box gebruiken en als je ergens heen gaat, zodat je dochtertje daar ook kan slapen, onder toezicht. Met die leeftijd kunnen kindjes al zo gemakkelijk draaien dat het gevaarlijk is als ze met haar hoofdje in de rand terecht komt.
     

Deel Deze Pagina