In slaap vallen op de fiets

Discussie in 'Met je kind op pad' gestart door Nasibal, 17 jun 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nasibal

    Nasibal Actief lid

    22 mei 2016
    174
    48
    28
    Horssen
    Hoi dames,

    Ik ben op zoek naar tips!
    Als ik een rondje ga fietsen met mijn dochters (2,5 en 1), valt regelmatig mijn oudste dochter (of allebei :rolleyes:) in slaap. Ik ga echt geen grote rondes, maar na een half uurtje ligt de oudste vaak al te slapen achterop. Één keer ook meegemaakt dat de jongste in slaap was gevallen (heb haar hoofdje toen te rusten gelegd op mijn arm en ben voorzichtig naar huis gereden, was nog zo'n 15 min rijden).

    Het zou me leuk lijken om eens een route te fietsen met m'n meisjes maar nu durf ik dat nog niet aan omdat ik bang ben dat ze in slaap vallen (zo akelig, die bungelende hoofdjes). Zeker omdat de oudste dus echt na een half uur al in slaap gevallen (ze slaapt gemakkelijk, valt ook vrijwel altijd in slaap in de auto).

    Herkenbaar voor iemand? Wanneer kunnen ze wat langer wakker blijven op de fiets? Er continu tegen blijven praten over alles wat we zien helpt niet:D Of heeft iemand een praktische tip om het nekje van de oudste te ondersteunen als ze in slaap gevallen is? Zo'n opblaasbaar kussentje zoals je in het vliegtuig wel eens ziet ofzo?
     
  2. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Volgens mij is het idd gevaarlijk als kinderen slapen op de fiets. Bij een grote hobbel of diepe kuil zouden (zeg niet dat dat altijd gebeurd) hun nek kunnen breken. Ik zou het fietsen dus nog wat uitstellen.
     
  3. liefwolkje

    liefwolkje Actief lid

    1 nov 2016
    402
    359
    63
    Mijn zus had hetzelfde met haar zoon. Ze heeft toen een Bobike stoeltje gekocht waarbij het hoofd aan de zijkant ondersteund wordt zodat het niet zo los bungelt. Misschien is dat een idee?
     
  4. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Advies is idd om dan te stoppen of wakker te maken, omdat de nekspieren dan te ontspannen zijn en bij een flinke hobbel ze dus de klap niet goed kunnen opvangen. Dat kan ernstige gevolgen hebben.
     
  5. VeiligheidNL

    VeiligheidNL Veiligheidsexpert

    5 mrt 2014
    542
    4
    18
    Signaleren, onderzoek naar veiligheid en het stimu
    Amsterdam
    Er is bij ons geen onderzoek over bekend, maar wij adviseren je toch om te stoppen en je dochter weer wakker te maken. Wie weet houdt ze het langer (wakker ;) ) vol als ze iets ouder is. En zeker als ze straks zelf naast je kan fietsen!

    Groet, Angela
    VeiligheidNL
     

Deel Deze Pagina