Maart 2017 Mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Chocochippie, 29 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Kan wel bij de sprong horen denk ik. S.iem ligt na de laatste fles om 19 uur ook nog een poos te brabbelen. Hij zit net in de 4e sprong ook, heeft de eerste dag van de sprong veel gehuild. Wel goed geslapen maar spelen wilde hij niet, niks was goed. Box, speelkleed, wipstoel ... Gelukkig was hij wel de dag erna weer een stuk blijer maar merk dat hij wel sneller verveeld is. Hij drinkt zijn flessen wel leeg maar hij spuugt wel veel meer weer nu.
     
    lis91 vindt dit leuk.
  2. LolaBloem

    LolaBloem Niet meer actief

    Heey Lis, zou me geen zorgen maken! Lijkt net of je over onze O. Spreekt. 2 weken voor haar sprongetje deed ze ook zo. Nu nog. Helaas word ze iedere dag nog wakker rond 4/5 uur. En dat brabbelen ook veel. Schreeuwen terwijl ze alles al heeft gehad..die vlekken heeft zij ook gehad heb hierboven ergens een foto van geplaatst.

    Word maar niet onzeker, hoort er bij denk ik
     
    lis91 vindt dit leuk.
  3. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Thanks voor de berichtjes! Hij zit midden een sprongetje voorheen niet echt gemerkt dus misschien wat later begonnen bij hem haha
     
  4. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Goedemorgen dames!
    zo even bijgelezen hoor.. Tijdje weinig online geweest, maar inmiddels gaat het weer wat beter dus ik probeer alles weer op te pakken.
    Hier doet T het goed. Komende week gaan we binnen met oefenhapjes, ben heel benieuwd! Sinds 2 weken kan hij draaien naar zijn buik en dat vindt hij helemaal geweldig. Helaas slaapt hij ook steeds meer op zn buik (draait ook met slaapzakje aan), ik vond het doodeng. Sliep zelf bijna niet meer, zo bang was ik dat hij zou stikken. Zat uiteindelijk bij de huisarts en heb nu nog meer medicatie, maar deze zijn dan voor mn angsten.. En intake gehad voor therapie die gaat ook vooral gericht zijn op mn angsten, lijkt me geen overbodige luxe :(. Nu slaap ik ondertussen ietsje beter en jeetje, wat kan dat een verschil maken in hoe je je voelt..
    Verder is T onwijs vrolijk en actief, heeft ook echt een beetje een ritme qua drinken en slapen, en op het KDV gaat het ook goed. Hij krijgt nu trouwens qua flesdrinken 3x 180/6ml en 1x 210/7 maar daar blijft ongeveer 15 ml over (ochtendfles; heeft hij vaak net iets meer honger). Wel spuugt hij nu weer wat meer, denk door al het draaien. Maar zelf heeft hij daar totaal geen last van, hij lacht alweer voordat hij klaar is met spugen :).
     
  5. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    @Keija, goed dat je hulp zoekt! Hopelijk gaat het gauw beter.
    Wat knap van T!
    N draait van zijn buik naar zijn rug, andersom gaat nog niet.
    Het eerste hapje moet je filmen! Dat is zo leuk om terug te kijken ;)
    Waarmee ga je beginnen?

    Wij moeten morgen naar het cb. N krijgt de 3 maanden vaccinatie.
    Ben benieuwd hoe zwaar die nu is. Heb het idee dat ie niet veel is aangekomen..
     
  6. wondertjes1992

    wondertjes1992 Fanatiek lid

    3 feb 2012
    1.595
    477
    83
    Vrouw
    Vorige woensdag heeft R weer zijn 3 maanden prikjes gehad. Hij was 5.020 kg en 56,5 cm. In augustus nog prikjes en dan is hij er even vanaf. Hij eet zijn flesjes van 150+5 x5 flink leeg en slaapt mooi door. :D
     
    lis91 vindt dit leuk.
  7. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Vaccinatie weer gehad
    6425 gram en 62,5 cm :)
     
    Keija vindt dit leuk.
  8. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Oké, ik zit even met mijn handen in het haar.. S is heel vrolijk en tevreden en al zeker 3 weken continu met zijn handen in zijn mond.. op cb zeiden ze direct oh die tandjes komen eraan.. niks aan de hand, maar S stopt zijn handjes steeds verder in zijn mond waardoor hij begint te kuchen en af en toe te spugen..

    Ik ben de hele dag bezig die handjes uit zn mond te halen als ze te ver gaan.. hebben meer kindjes dit of?

    Morgen is t weegmoment dus ik ga maar even langs
     
  9. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Hij groeit goed! Mooi in verhouding.

    S past bijna niks meer in maat 62 :cry:
     
  10. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Aaah das balen he!
    N past zelfs nog 56 :oops:
     
    lis91 vindt dit leuk.
  11. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    S heeft ook heel lang maat 56 broekjes aangekund, hij heeft vooral een lange romp vind ik, maar zijn beentjes worden wat dikker waardoor de 62 broekjes best strak zitten terwijl het om zijn romp prima past, dus 68 zit bij zijn beentjes goed maar heel los bij zijn romp haha..

    Ik had voor hem van de hema de bamboo rompers gekocht, die heeft hij tot 2 weken terug nog aangehad in maat 56, die vallen wat ruimer en heeft 2 sluitingen, snap je? die zijn ultra fijn!

    Gebruik nu ook rompers van de zeeman met drukknoopjes op de schouder, vind ik ideaal met dit weer en een baby die niet van over zijn hoofd aangekleed te worden haha
     
  12. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    S.iem zit ook heel de tijd met vingers of hele vuist in zijn mond idd. Soms moet ie idd wat spugen maar ik besteed er weinig aandacht aan. Het schijnt ook een teken te zijn dat ze toe zijn aan vast voedsel. S.iem krijgt sinds twee weken een beetje groente om 16.30 en wil deze week ook gaan beginnen met fruit. Wellicht dat dat gekluif op zijn handen ook minder word als hij meer vast voedsel krijgt.

    Kan hij al goed dingen vasthouden? Dan kan je zo'n bijtring geven en kan hij daar lekker op kluiven.
     
  13. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Ah mooi gegroeid! Hopelijk geen last van de vaccinaties! S.iem was vorige keer ook 62cm. Hij past van broekjes ook nog 56, hij heeft korte beentjes. Verder issie echt een bollie nu :roflmao:. Kleine sumoworstelaar. Hij draagt alleen 62 nu, de broekspijpjes rol ik wel om.
     
  14. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    @lis91, N stopt ook zijn handjes in zijn mond. En soms ook te ver. Ik trek ze af en toe eruit.1
    N zoekt ook echt naar zijn duim, die trek ik er wel gelijk uit en geef em dan zijn speen, dat leer je makkelijker af :p
    •die bamboo luiers heb ik ook! Die zijn ideaal. Bij N zitten ze nog steeds op het strakste standje. Tis echt een heel fijn mannetje ondanks zijn gewicht.
    Hij gaat nu langzaam naar 62. Sommige shirts zijn 62 maar het meeste is nog altijd 56.

    @Elmyra, Hahahaha!
    Nou N is echt geen sumoworstelaartje. Het cb verwacht ook niet dat ie vetjes gaat krijgen.
     
  15. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Haha ik heb juist de speen er zsm 'uitgetrokken' (lees afgeleerd) en S.iem duimt nu. Evenals mijn meiden, dat zijn ook echte duimers. Nou waren ze allemaal vanaf het begin niet verzot op de speen hoor. S.iem heeft er nog het meest op gesabbeld. Duimen kunnen ze iig niet kwijtraken :rolleyes: ... soort van! Dus geen nachtelijk gedoe met spenen zoeken/teruggeven. Al zullen er ook kids zijn die ze nooit kwijtraken hoor, maar hoor het zoveel om me heen dat ik liever heb dat ze duimen :). Je hebt wel van die smeerseltjes waardoor die duim heel vies gaat smaken dus daar ga ik voor de oudste tzt wel eens naar kijken. Voor nu mag ze van mij lekker doorduimen. Over een half jaar zal ik haar wel wat bewuster ervan proberen te maken dan is ze 3. Maak me er niet zo druk om.

    Sommige beebjes hebben idd geen/weinig spekjes. Dat zal wel een genetisch dingetje zijn. Mijn beebjes wel, alledrie bijna hetzelfde postuur als baby. De oudste is nu haar spekjes wel kwijt (2,5). Heeft alleen de bolle buik nog. En de middelste (1,5 zie ik nu ook slanker worden).
     
  16. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Dat doet T ook... af en toe kokhalzen en enkele keer ervan gespuugd al.. Stopt soms een vinger, soms een paar vingers en soms zn hele handje in zn mond. Zit onwijs veel met zn handjes in zn mond de laatste weken ook. Had er nog niks achter gezocht...
     
  17. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Vandaag begonnen met bloemkool! En idd gefilmd echt té grappig..
    wilde eigenlijk met wortel beginnen maar dit aten we zelf toevallig vandaag dus gelijk maar voor T gemaakt. Er is best wel wat ingegaan, al keek hij erg bedenkelijk en moest hij af en toe een beetje kokhalzen van de structuur denk ik... Hij wilde wel steeds weer proberen. En op het eind kwam alles plus de halve vorige fles er uit dat wel. Gelukkig was hij direct daarna weer vrolijk en had hij niet zo heel veel van het spugen :)
     
    lis91 vindt dit leuk.
  18. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Hoeveel gram groente krijgt S.iem ongeveer? Ik gaf S in de ochtend en middag een paar hapjes, totaal denk ik ongeveer 30gram maar geef nu in de ochtend en avond 30 gram
    Vandaag alleen ochtend omdat hij enorm lang bleef spugen, telkens kleine beetjes

    Hij maakt af en toe echt van die kokhals geluiden, cb gesproken week geleden ook over t spugen en zij gaven ook aan dat door de oefenhapjes die uiteraard dikker zijn dan de melk ze daar moeite voor doen en de melk dan makkelijker terug komt of dat S zijn buikspieren ontwikkelen en die tegen zijn maag, dus slokdarm aankomen.

    Maar die vingertjes in zn mond maken t spugen iets meer..
     
  19. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Hier ging bloemkool ook niet geweldig de eerste 3 dagen bloemkool vond hij niks denk ook de geur haha.. maar hij heeft afgelopen week voor de 2e keer bloemkool gegeten en toen zat hij echt te smikkelen te leuk om te zien en zeker filmen geweldige momenten, zeker om later aan ze te laten zien haha
     
  20. Mir2402

    Mir2402 Niet meer actief

    Wat gaan jullie kleintjes al snel zeg. Z draait nog helemaal niet. Ze kan het wel denk ik, want ze kan zo op haar zij gaan liggen. Maar doordraaien ziet ze nog niet zo zitten.

    Aan het begin van deze 'sprong' was ze aardig chagie. Dat kennen we helemaal niet van haar. Veel huilen, niet alleen willen liggen, etc. Ze draait nu wel wat bij. Ik pak haar gewoon wat vaker bij me en dat lijkt ze wel leuk te vinden. Ik heb het idee dat ze graag bij ons is. We hebben de trip trapp al in elkaar gezet en daarin 'zit' ze nu bij ons aan tafel.

    Vorig wekend bleef ze zo huilen en weigerde echt de fles. We hadden alleen aardbeien in huis, dus heeft ze die geproefd. Dat vond ze wel enorm lekker. Vandaag ga ik eens wat peer proberen. Als ik niet oplet eet ze haar vingers op denk ik. We hebben al zon bijtspeelgoed en dat vind ze ook wel te gek. We hebben Sophie de giraffe van prenatal. Die kan ze makkelijk vasthouden.

    Ik ben benieuwd volgende week bij het cb. Maat 62 zit inmiddels al in een door in ieder geval.
     

Deel Deze Pagina