Eind februari/maart 2017 mama's?

Discussie in 'De mama's' gestart door Blijdorp, 19 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Ik moet volgende week! Maar als t zo warm is zeg ik t ook af..
     
  2. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Tja als S.iem echt honger heeft dan blijft hij huilen, heeft geen geduld meer. Vuistjes in de mond. Het is ook af en toe proberen hoor, beetje trial and error. Als hij bijv in de ochtend heel vroeg is en hij moet nog wachten (wij douchen eerst) dan huilt hij wel hoor, maar dat is een andere huil ('de haal me eruit en wel nu' variant :roflmao:). Als ik hem er dan uithaal lacht hij meteen en beneden leg ik hem in de box en gaat hij rustig spelen als ik de fles maak. Dat doet hij dus echt niet als hij honger heeft dan MOET de fles meteen :rolleyes:.
     
    Keija en lis91 vinden dit leuk.
  3. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Hey meiden, sorry tijdje niet geweest. Oorlog op mijn werk want mijn ouderschapsverlof wordt uitgesteld en ik heb geen opvang meer voor N vanaf 1-8. Heb maar de vakbond ingeschakeld en daarnaast wordt de optie bekeken om mijn contract te verlagen. Zit nog voor 50% in de ziektewet en dit maakt het allemaal niet beter. Hierdoor kan ik het wel zo regelen dat ik die vrijdagen toch thuis ben (als het 50% mag blijven van de bedrijfsarts).

    @Keija Ik hoop dat je inmiddels hulp hebt!

    Verder gaat het met N goed. Ze drinkt lekker, slaapt steeds vaker in haar bedje en valt soms ook helemaal zelf in slaap.
    Ze rolt lekker naar allebei haar zijdes en met een klein beetje hulp naar haar buik. Terug echt nog totaal niet, maar op haar buik liggen, vind ze heel leuk.
    Volgens dr fysio is ze heel sterk, want ze kan ook goed haar hoofdje dragen.
    Alles wat ze vastpakt gaat richting mond en ik ben blij als we de 28e met vaste hapjes aan de slag kunnen.
    Ik ben gewoon blij dat ze veel vrolijk is. Al kost haar overdag laten slapen nog steeds meer werk dan ik leuk vind haha.

    Leuk om te lezen dat het met jullie kinders ook zo goed gaat!
     
    Keija vindt dit leuk.
  4. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Hi, hoe is het met iedereen?
    Wil even delen dat N vandaag voor het eerst zelf van haar rug naar buik is gerold :)
    En gister heeft ze voor het eerst worteltjes geproefd, toen keek ze meer :(
     
    lis91 vindt dit leuk.
  5. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Wij willen babyzwemmen. Dat start om 9.15 en sindsdien slaapt S tot 9.00 waardoor het niet lukt
     
  6. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Wat goed! Is ze ook helemaal trots? Hier kan T het ook sinds twee weken, het gaat steeds soepeler en er wordt steeds minder bij gegild, je hoeft je nu maar om te draaien en hij ligt al op zn buik zo snel gaat het soms. Nu nog leren terugdraaien dat lijkt me wel erg handig hoef ik niet steeds erheen :D. Vindt N worteltjes ondertussen al wat lekkerder? Wij gaan komende week beginnen met oefenhapjes, dacht aan wortel voor het eerste, ben benieuwd naar zijn reactie!
     
  7. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Dat heb ik ook! Hier is babyzwemen ook om 9:15 alleen gaat T dan net naar bed voor zn eerste dutje (zo rond 9:00 uur vaak). Dus weet echt niet hoe ik dat moet aanpakken. Sowieso is T de laatste weken erg moe dus slaapt vrij vaak/veel overdag (denk door al het draaien en buiklig oefenen, kost natuurlijk best wat energie..). Denk dat ik nog maar even wacht met babyzwemmen tot hij 's ochtends iets langer wakker kan blijven..
     
  8. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Hoe gaat het inmiddels op je werk? Fijn dat N zo goed gaat en ontwikkeld. Gaat hard he? Een paar weken/maanden geleden konden ze nog helemaal niks en nu kunnen onze ukkies al vanalles aanpakken, omrollen en gaan ze eten...:O
    Ik heb intussen intake gehad bij therapie, en over 6 weken echt starten (vakantietijd :s). Wel aan de medicijnen ondertussen om die tijd door te komen. Voel me daardoor al wel iets beter en minder angstig gelukkig:).
     
  9. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Wat super van het omrollen, spannend om te zien vooral als ze het in hun bedje gaan doen.. word N een buikslaapster denk je?

    S slaapt altijd op zn buik, in het begin vond ik dat mega eng maar hij ligt echt schuin met zn hoofd en we kijken 's avonds altijd bij hem voor we gaan slapen hoe hij ligt.. van de week duwde hij zichzelf heel hoog op. Echt steunen op zijn handjes, toen riep ik mijn vriend en zei ik tegen hem, laat je papa ook zien hoe hoog je komt? Deed hij het weer maar begon daarna meteen te huilen.. hij raakt ook gefrustreerd dat hij niet voorruit komt op de goede manier, hij schuift en afentoe hoor ik dan ineens gepuf en gejammer zit hij met zn koppie tegen de spijlen van de box aan, het gaat ineens zo snel met alles wat hij doet, precies wat @Keija zegt, paar maanden geleden konden ze nog niks en nu doen ze zoveel!

    Haha, zo keek S ook de eerste keer met worteltjes, laatste hapjes waren :D, maar dat kwam denk ik door mij en mijn vriend haha. Inmiddels vind hij de bloemkool ook lekker want dat was de eerste 3 dagen ook :|, hij krijgt morgen nog courgette en dan weer brocolli, tot nu toe vind hij alle groentes lekker, ben nu ook aan het kijken welke groente we hem nog meer kunnen laten proeven en als hij 5 maanden is gaan we denk ik fruit proberen.
     
    Keija vindt dit leuk.
  10. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Oh het lijkt me zo leuk! Wanneer we verhuisd zijn gaan we dat zeker doen (december dus duurt nog even).
     
  11. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Het gaat beter. Ouderschapsverlof is er gelukkig toch door gekomen.
    Jammer dat de therapie nog zo lang weg is, maar ben blij dat de medicijnen wel helpen in de tussentijd.
     
  12. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Heel leuk van het rollen. Net rolde ze voor het eerst terug van buik naar rug. Ze slaapt tot nu toe steeds op haar rug. Lijkt me echt enorm spannend als ze dat ineens op haar buik zou doen. Toch schuift ze haar hele ledikantje door haha.

    Na wortel heeft ze sperziebonen gehad en die bevielen een stuk beter. De afgelopen dagen broccoli met wisselend succes. Morgen beginnen we met courgette. Pompoen en doperwten staan al klaar in de vriezer en dan weer terug naar de wortel haha.
    Fruit stellen we denk ik uit tot 6 maanden. Eerst maar ff die groenten met plezier happen :)
     
  13. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    S schuift ook alle kanten op in zn ledikant. We hebben nu zo'n randbeschermer voor zijn hoofd, ik lees verschillende verhalen over of het wel of niet goed is maar voor ons is het een geruststelling dat we niet elk uur een harde bonk horen uit zijn kamer, hij stoot zichzelf zo vaak dat dit voor ons de beste oplossing was haha. Maar soms draait hij zo dat hij met zijn voeten bij de beschermer ligt en zijn hoofd alsnog tegen de spijlen aankomen..

    Hij draait 's avonds altijd op zijn zij, dan valt hij verder en ligt hij op zn buik dan verplaats ik hem meestal weer iets naar het midden haha

    Ik heb nog een klein voorraadje, 1 bakje courgette, 1 bakje bloemkool en 1 bakje broccoli verder nog flink wat sperziebonen die krijgt hij morgen weer, pompoen hebben wij nog niet geprobeerd dus ik denk dat ik die straks even haal en daar ook alvast wat hapjes van ga maken want vanaf mogen weer een nieuwe smaak. Misschien dat wij ook wachten met fruit tot 6 maanden, ben ergens zo bang dat hij ineens de groente niet meer wil zodra hij fruit geproefd heeft..

    Tot nu toe gaat alles er goed in, met veel plezier, dat mondje gaat af en toe op van schiet op met die lepel, hij pakt zelfs de lepel soms vast en dan hapt hij er na en dat gaat gepaard met een schaterlach, dan denk ik wat gaat het snel, over een week is hij al 5 maanden! het lijkt wel alsof we gister zijn begonnen te vertellen hier dat we waren bevallen, veel te snel!
     
  14. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Ik heb ook gedacht over zo'n beschermer. Toen ik dat tegen mn moeder vertelde, zei ze dat ik er een keer met mijn hoofd onder ben gekropen dus nu durf ik niet meer. Ze ligt voornamelijk met haar voetjes tussen de spijlen door (ondanks een slaapzak) dus ik laat het maar zo... Kan me voorstellen als je de bonk van een hoofd hoort dat het minder relaxt is.

    Oh wauw dat is ook al veel smaken! Doen jullie ook steeds hetzelfde een paar dagen?
    Ik ben bij fruit bang dat haar darmen moeilijk gaan doen. En we hebben nog zoveel groenten te gaan: bloemkool, aubergine... Courgette was vandaag geen succes haha. Maar ze vindt het wel leuk. Inderdaad ook een open mondje en grijpen naar de lepel :)

    Ze trok vandaag ineens haar knieën op toen ze op haar buik lag. Schrok er een beetje van. Gelukkig gleden ze weer weg haha.
     
  15. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Oh wat is jullie bedritueel 's avonds. Bij ons: spelen op het speelkleed, knuffelen, (massage, badje) omkleden, naar dr slaapkamer, fles en in bed.
    Ik wil graag een liedje en/of verhaaltje toevoegen maar weet niet wanneer.

    Tijdens het spelen is ze heel druk, het knuffelen tolereert ze maar even. Dan bij het omkleden gaat ze jengelen. Dat stopt tot ze in de slaapkamer is en dan gaat het verder tot ze dr fles heeft. Daarna slaapt ze al bijna. Vorige keer gezongen toen ze net lag, maar toen ging ze huilen. (Misschien lag het aan het zingen haha)

    We doen eigenlijk sinds ze iets van 6 weken is 's avonds alles in de slaapkamer in het donker en op fluisterstand. Zo hebben we "nacht" aangeleerd. Ben een beetje bang dat ze daar vanaf raakt als we dan gaan zingen/voorlezen...
     
  16. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Ja, dan snap ik dat je het liever niet gebruikt dan!

    Ja, we doen 3 dagen dezelfde groente, we geven het nu (alweer) 3 weken. Ik heb net pompoen gemaakt en morgen sperziebonen. Bloemkool was hier de eerste keer geen succes haha, denkt dat de geur ook echt niet mee hielp, wat stinkt dat zeg haha.

    Haha, ja dan schrik je, hier lag hij op zijn speelkleed de drammen en huilen dat het niet lukte, vervolgens lag hij een stuk naar achter ipv naar voor en inderdaad ook af en toe ineens die knieën optrekken haha
     
  17. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Wij geven S de laatste fles, nog even knuffelen, dan brengen we hem naar boven en lezen we hem een verhaaltje voor. Mijn vriend blijft dan altijd nog even bij hem zitten en wrijft over zijn rug en dan valt hij inslaap.

    Tot nu toe hebben we hem altijd in de ochtend in bad/douche gedaan maar toevallig zei ik vanmiddag tegen mijn vriend dat we het bad/douche ritueel 's avonds moeten doen zodat hij daar aan went. We kijken verder kwa ritme heel erg naar S zelf, waar hij om vraagt en we willen nu proberen het wat vaster te krijgen, ik vond het de eerste 3 maanden heel moeilijk om dat erin te krijgen maar nu heb ik er zelf wat meer vertrouwen in dus lijkt me goed om er nu mee te beginnen, waarschijnlijk lekker laat maar dan gaat het ieder geval zonder veel problemen.

    Je zou het verhaal stukje misschien ook 's middags kunnen proberen? Dan weet je ieder geval hoe ze er op reageert.. Wij hebben nooit echt de nacht aangeleerd, dat is vanzelf gegaan ik kan ook prima naast hem gaan staan stofzuigen en hij blijft slapen dat vind ik wel fijn. Hij lijkt met het slapen dus echt op mij haha.
     
  18. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    S begint te tijgeren, rolt alle kanten op om maar bij dat ene speeltje te komen en gaat vooral achteruit ipv vooruit.. :roflmao:
     
  19. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    :eek: 4 maand en tijgeren!!! Wow! S.iem doet nog niks eigenlijk. Soms rolt hij op zijn zij maar dat is het dan ook wel. Hij kon van buik naar rug rollen maar dat lijkt ie verleerd of hij heeft er geen zin in :roflmao:. Maar is dat 'normaal' zo vroeg? Of loopt die van mij achter :rolleyes:. Geen van mijn 3 kids was zo vroeg hoor. Met de meiden is t ook goed gekomen, maar als ik hier zo lees zijn de meeste kindjes wel al een stukje verder dan S.iem ...
     
  20. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Bedritueel is om de dag in bad, romper en slaapzak aan en in de schommelstoel op zijn kamer tussen 19-19.30 de laatste fles. Daarna nog even 'kletsen' en dan slapen. Doe geen muziek/verhaaltje. Bij de oudste ook pas mee begonnen toen ze 2 was ... Verhaaltje voor het slapen dan hè! Want 'lezen' doen we overdag ook veel. De meiden zijn dol op boekjes.
     

Deel Deze Pagina