Zenuwachtig voor autorit naar Frankrijk

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Debaky, 20 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.823
    7.588
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Hier ook. Gaan naar Italie. 1500 km rijden. Zie zo vreselijk op tegen de reis... gaan tussen 19:00-20:00 uur rijden ib de hoop dat we voor 05:00 bij de Gotthardtunnel zijn ivm files daar... en dan die tolwegen... van 16 banen naar 2, pfffff ik ben zo blij als we er zijn..
     
  2. Monique1985

    Monique1985 Fanatiek lid

    7 okt 2013
    1.472
    113
    63
    Almere
    Hier moeten we 1650 km rijden Spanje dit jaar voor het eerst met caravan dat vind ik echt spannend Haha..
    maar met kids ze zijn nu al aan het voorbereiden( internetloze spelletjes en muziek zoeken )
    Normaal rijden man en ik het ook in 1x maar nu ivb caravan rijden we 3/4 uur snachts weg en rijden we 1000 km in 1x naar zuid Frankrijk daar blijven we zaterdag en zondag mooie camping en vanuit daar gaan we nog 650 km rijden naar Spanje ..
    de kids vermaken zich altijd wel en ik blijf herhalen dat we lang moeten rijden .. 4 kids van 10/6/5/3 jaar maar ze vinden het niet erg .. ik stress nooit .. ik denk altijd zolang ik onze geld reispapieren en paspoorten mee hebt is dat goed derest kan ik daar altijd kopen .. scheelt een hoop gestress We gaan pas over 3 weken Duurt lang Haha
     
  3. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Succes alvast :thumup:
     
  4. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Heb net maar even een geheugenkaart bij de action gekocht en heel veel films bij Netflix gedownload. Erg handig
     
  5. Picolientje

    Picolientje Actief lid

    14 mrt 2017
    301
    261
    63
    Wij gaan nog wat verder, zuidkust van Turkije, via Kroatië (daar willen we ook dingen gaan bekijken) en slapen waarschijnlijk 2 nachten een paar uur in de auto. Mijn man wil het liefst geen overnachtingen ivm alle spullen die je mee hebt. De eerste keer dacht ik: gekkenwerk. Maar ik kan er juist enorm van genieten:) Go with the flow. We zien het allemaal wel en ik moet zeggen dat ik absoluut niet zenuwachtig ben; heb er juist zin in.

    Als een overnachting toch nodig blijkt, dan doen we dat wel. Allerlei tips zijn al gegeven. Dvd-spelers, spelletjes, lekkers te eten en te drinken, voldoende stops etc.

    Succes! En probeer een beetje te genieten:thumup:
     
  6. Saskia1984

    Saskia1984 VIP lid

    19 nov 2008
    9.472
    422
    83
    Had mijn verhaal kunnen zijn haha! Wij gaan dit jaar ook voor het eerst naar een camping in Frankrijk met de auto. Heb er zin in maar tegen de reis zie ik wel op. Ik vind het buiten een lange zit ook gewoon eng. Wat sommigen met vliegangst hebben, dat heb ik juist in de auto. Daar komt bij dat mijn zoontje niet heel blij wordt in de auto en vaak na een half uur rijden al begint te zeuren en huilen. Haha... Ben erg benieuwd hoe dit gaat. Of het wordt een eens maar nooit meer vakantie of we gaan volgend jaar weer :p
     
  7. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Brrrr, ik vond die paar keer dat we in Europa lange auto tochten hebben gemaakt ook altijd dóódeng. Je leest ook relatief vaak over ernstige ongelukken, hele families die dan omkomen of juist één kind wat dan overblijft. Die drukte, files, tolwegen en alle gekken op de weg die door de oververmoeidheid half slapend op de weg zitten, ik had mij al voorgenomen om dat nooit meer te doen. Dan vlieg ik duizend maal liever, veel veiliger ook. Kortom, ik snap je angsten maar al te goed, zorg dat je man goed wakker is en stop liever een keer te vaak dan te weinig. Sterkte en toch een hele fijne vakantie! :)
     
  8. siriel

    siriel VIP lid

    15 nov 2010
    5.071
    2.907
    113
    Vrouw
    Wij rijden dit jaar naar Zuid Frankrijk Atlantische Oceaan 1255km (staat 11:33 uur voor qua reistijd)
    Wij rijden van woensdag op donderdag en bij 868km overnachten we voor 1 nacht op een camping aan een meer. Daarna is het op vrijdag nog 4 uur rijden tot aan de kust.
    Wij bespreken onze vakantie altijd al zodra er geboekt kan worden, oktober of november. Dat vind ik prettig.
    Wij reizen met de camper dus onze kinderen kunnen aan tafel film kijken, teken knutselen of wat dan ook. Ze zijn 6 en 14, de oudste gaat niet meer mee en blijft thuis (19)
    Wij rijden om een uur of 4 weg. Ik zorg dat ik ruim de tijd heb om de camper in te pakken, hij staat al een week voor de tijd op de oprit.
    Kleding in de kasten hangen, boodschappen doen (vers op de laatste dag) bedden opmaken etc.
    Ik vergeet eigen nooit iets, en anders kopen we het daar. Voor mij begint d vakantie al bijna met het voorbereiden, heerlijk vind ik dat.
    Ik lees dat mensen onderweg dingen opzoeken qua speeltuinen of wanneer de kinderen film mogen kijken oid. Dat hebben wij nooit gedaan. We hoeven niet per se te stoppen om te plassen, dat kan rijdend in de badkamer dus dat is makkelijk. We stoppen zodra iemand daar behoefte aan heeft. De kinderen hebben vakantie en mogen van ons zelf bepalen wat ze willen doen tijdens de reis. Dat voorkomt veel stress. Het maakt mij echt niet uit of ze uren kleuren of 3 films achter elkaar kijken.
    Ik zorg altijd wel voor wat nieuwe films,spellen , kleurboeken oid.
    Lekker eten onderweg hebben we altijd mee, de koelkast zit sowieso vol, dus alles is binnen handbereik.
    Ik vind het heerlijk zodra we instappen en gaan, totaal geen stress. Ik kan niet wachten!!
    Lijkt me heel lastig als je op ziet tegen de reis,voor mij voelt dat echt al als vakantie.
    Probeer afleiding voor jezelf te zoeken, boek of muziek, spelletje ofzo..
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.404
    23.913
    113
    Oh ik zie de autoreis altijd als een stukje verlengde vakantie :D. Wij gaan normaal naar Zuid-Frankrijk. Alleen vorig jaar met newborn en nu dreumes doen we even Nederland.

    Voorbereiding is het halve werk.
    Voor de kinderen maak ik altijd een verrassing/overlevingspakketje met bv puzzelboekjes, stripboek, van die goedkope action prulletjes, klein krijtbordje met een krijtje, rekenmachientje, reisspelletje (bv autobingo) oftewel van alles waar ze onderweg mee kunnen spelen. Dit pak ik in en dan mogen ze ieder uur ofzo iets uitpakken. En een lekker kussentje waar ze tegen kunnen hangen. Wij hebben ook van die dvd spelers, maar die gebruikte ik alleen bij nood (bv file of echte verveling).
    En ik bespreek honderd keer van te voren met ze hoe lang het wel niet rijden is. En als je 's nachts gaat rijden spreek ik af dat ze dus eerst echt moeten slapen en het eerste 'cadeautje' pas na 7 uur mogen uitpakken. De dag begint dan en niet eerder.

    Verder genoeg eten: broodjes, koek, een eigen snoeptrommeltje voor de kids (kunnen ze om de zoveel tijd zelf een snoepje kiezen), water, koffie in thermoskan, etc.

    Daarnaast heb ik altijd een rol pedaalemmerzakken in de auto. Zo hou je het opgeruimd en bij evt misselijkheid is het een uitkomst. Heel handig ook: klein geld. De toiletten op een tankstation zijn vaak keurig en schoon, maar heb je meestal wel €0,50 voor nodig. Verder zakdoekjes (of gewoon een wc rol) en desinfecterende handgel voorals je toch moet uitwijken naar een aire.

    Goede reis alvast, komt vast goed!

    Edit: overigens deden we de laatste jaren vaak met twee overnachtingen in een hotel heen en terug. Dat is pas echt verlenging van de vakantie en rijdt heel relaxed, zelfs als we toch file pakken. Dan heb ik altijd 1 koffer zo ingepakt dat het een onderwegkoffer is, met daar in schone reiskleren, toilettas e.d. Wat we onderweg niet nodig hebben zit in andere koffers of tassen en laten we in de auto als we bij het hotel zijn.
     
  10. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.526
    113
    Janmer dat sommigen zich zoveel zorgen maken, lijkt me lastig als je dan nog op pad moet.

    Hier ook altijd met de auto op vakantie. Tot nu toe met een tent dus alles achter elkaar gereden (oostenrijk, italië).
    Dit jaar Denemarken dus ook nog 1 keer, we rijden nu met een vouwwagen. Maar vanaf volgend jaar als we met de vouwwagen gaan dus met een overnachting, want dan redden we het niet in 1 keer.

    Het is ook niet mn hobby hoor die reis, meer noodzakelijk kwaad. Maar het gaat altijd wel heel soepel hier. (Op 2 jaar terug na: heel Zwitserland in de file:confused:

    Kinderen weten niet beter. We zorgen voor genoeg vermaak (filmpjes kijken, zo'n schootkussen zodat ze kunnen kleuren, smartgames die je op schoot kan doen...ze hebben allebei zo'n organizer aan de stoel voor hen hangen waar ik wat te eten en drinken in doe, de kleurtjes en spelletjes en stop er ook elk jaar een verrassing in. Dit jaar een vakantie doeboek, stuiterklei en zo'n twister (stoffen wormpje aan een visdraadje)
     
  11. Sneeuwmees

    Sneeuwmees VIP lid

    11 feb 2010
    11.066
    166
    63
    Ik ben ook een ramp met me zorgen maken om de reis. Kan daar voorafgaand al slapeloze nachten van hebben van allerlei visioenen die ik al heb.
    We wilden een keer naar Italië, maar ik wilde niet door die lange tunnels. Heeft mijn man een andere route door de passen voor mij samengesteld. En de passen hebben we vooraf samen via google maps zitten bekijken, want ik had natuurlijk weer visioenen van passen met diepe afgronden.
    Het gekke is, dat als we onderweg gaan en ik alles met eigen ogen zie, dat die angst ook zo van me afglijdt.
     
  12. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Dat laatste doen wij ook en dat is zo relaxed. Dit jaar doen wij 1 overnachting in Duitsland, 2 in Oostenrijk en dan door naar Kroatie. Kom je ook lekker uitgerust op je bestemming aan.
     
  13. Victoria30

    Victoria30 Fanatiek lid

    1 nov 2016
    2.082
    320
    83
    Vrouw
    Ik heb rijangst. Ik zie op tegen de rit die wij gaan maken voor de vakantie. De laatste jaren zit ik ook veel minder in de auto en word het erger. Het belangrijkste is het toch blijven doen. Ik ga snachts rijden, dan is de weg leger en tuft het wat makkelijker door. Keerzijde is wel dat ik daarna op te vegen ben.
     
  14. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Wij rijden met plezier en heel relaxed heel Frankrijk door. Ik word pas zenuwachtig wanneer we weer teruggaan naar NL (of naar de UK). OK, Parijs is geen lolletje, maar doorgaans is het best leuk (en rustig) rijden hier in Frankrijk.
     
  15. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.262
    508
    113
    Oh heerlijk met de auto op vakantie. Ik zie er zoveel voordelen in en vind het reuze gezellig met z'n allen;
    - je bent onafhankelijk
    - stoppen wanneer je maar wilt
    - tijd voor heerlijke gesprekken

    Maak het zo gezellig en comfortabel mogelijk; lekkers mee, wat leuks, lievelings muziek enz.

    Wens je een fantastische vaksntie en heel goede reis! Hopelijk valt het mee!
     
  16. Miepiemoos

    Miepiemoos Bekend lid

    13 mei 2013
    970
    157
    43
    O dat wist ik niet?! Wij gaan met een Mercedes vito bus (kan ik namelijk alles meenemen ;)) en daar is alleen een voorin. Onze dochter zit dus met haar zitje tussen ons in. We gaan naar zuid- frankrijk. Vorig jaar ook zo gedaan en ging prima! Onze dochter vond de reis geweldig want je kan alles goed zien.

    Ik vind de reis ook altijd al vakantie! Heer-lijk! Lekker veel eten mee, filmpjes, speelgoed en gaan! Ik ben zelfs in mijn eentje naar Frankrijk gereden toen mijn dochter 10 maanden was. Ging perfect!
     
  17. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Jeetje, ik vind dit wel heel overdreven hoor. Verkeersongelukken gebeuren overal, niet alleen in Europa. Daarnaast: TS gaat naar de Loire, nauwelijks een helse rit.
     
    siriel vindt dit leuk.
  18. Hannah

    Hannah Fanatiek lid

    19 nov 2006
    4.137
    5
    38
    Komt goed schatje
     
  19. Hannah

    Hannah Fanatiek lid

    19 nov 2006
    4.137
    5
    38
    Had mijn verhaal kunnen zijn Haha
    Ik heb vakantie zodra we in de auto stappen
    Heerlijk midden in de nacht met slaperige kindjes en dan zo zachtjes mogelijk wegrijden
    Kan me er nu al op verheugen Haha
    Hier ook goed voorbereid altijd op weg..
     
    PenK en Adje vinden dit leuk.
  20. vrouwvan

    vrouwvan Fanatiek lid

    26 dec 2015
    2.194
    1.240
    113
    Wij gingen elk jaar met de auto naar almeria. Dat is het puntje van zuid spanje. We reden zo een 2200 km ongeveer en vanuit daar staken we over naar Marokko. Nostalgie en ik mis het. Ik hoop volgend weer te gaan met de auto.
     

Deel Deze Pagina