Thuissporten: Motivatie en tips clubje

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door MamavanLieverd, 9 jun 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    21 mei 2013
    5.119
    193
    63
    Somewhere out there
    @Lelie137 en @MamavanLieverd Van de week twee baaldagen gehad en niks gedaan. Vrijdag 30 day shred en via youtube nog een programmaatje voor de armen en eentje om Victoria Secret Angel kont te krijgen. :D (Moet de lat een beetje hoog leggen natuurlijk, haha). Gister hardgelopen.
    Nu nog niets gedaan, maar ga zo even de gewichten pakken en mijn matje klaar leggen.
    Het punt bij mij is, dat ik momenteel naast deze beweging, weinig andere beweging heb.:rolleyes: Ik zit eigenlijk best veel en dat wil ik ook aanpakken. Alleen weet nog niet hoe. Jullie een idee? :oops:

    Qua matje heb ik eentje ooit bij de kruidvat gekocht, maar ik merk ook wel dat ie eigenlijk te dun is. Ik heb vandaag ook een stappenteller gekocht (uitverkoop kruidvat voor € 1,75 :D ) en sportoordopjes die goed in mijn oor blijven zitten (€3,- :roflmao: ). Als uitverkoopkoopjes-scoren een sport zou zijn, dan zou ik een topconditie hebben. :roflmao::roflmao:
     
  2. Tallies

    Tallies Fanatiek lid

    30 jun 2015
    1.050
    19
    38
    Vrouw
    Directie secretaresse
    Ha dames,

    Ik ben vandaag een 90 dagen challenge begonnen!
    Ben HEEL benieuwd hoe dat me af gaat, maar heb er zin in hoor!
    Wil proberen 12 kilo kwijt te raken in deze tijd dus motivatie genoeg
     
  3. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    @Lelie137 Het viel heel erg mee met de spierpijn :).
    Gisteren wel een rustdagje. Vandaag wel weer gesport, was ook zwaar, maar dan vooral borst en triceps. Voor sommige oefeningen waren mijn dumbbells een tikje aan de lichte kant en heb al gezien dat ik morgen of overmorgen ook zwaarder nodig heb. Denk dat ik toch maar mijn man zijn verstelbare dumbbells ga proberen zodat ik in kan schatten welke gewichten ik het best kan kopen.

    @Miss Appletree Voor sommigen mensen werkt een stappenteller erg goed, zo weet ik van mijn (aangetrouwde) neef dat hij nog een wandeling maakt na het avondeten als hij nog niet voldoende heeft gedaan. Zelf heb ik een apple watch, die heeft o.a. een staan doel, dat betekent dat hij wil dat ik elk uur minimaal een minuut ga staan en bewegen, op luie dagen werkt dat wel soms ;). Of je goedkope stappenteller heel betrouwbaar is, weet ik niet, maar wel een leuk koopje :roflmao:.

    @Tallies goed zeg! Ga je ook nog wekelijks naar de sportschool?
     
  4. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    21 mei 2013
    5.119
    193
    63
    Somewhere out there
    @Tallies Goed bezig! Wat houdt het precies in?

    Vanochtend deze gedaan, maar jemig ik mag eerst wel mijn spieren trainen voordat ik überhaupt de oefeningen kan volhouden. :oops:




    @MamavanLieverd Ik wil de stappenteller gebruiken om te kijken welke afstand ik afleg.
     
  5. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Oe, ziet er goed uit ook die workout @Miss Appletree , heeft zij ook een eigen website?
     
  6. Tallies

    Tallies Fanatiek lid

    30 jun 2015
    1.050
    19
    38
    Vrouw
    Directie secretaresse
    @MamavanLieverd ja ik probeer 1x in de week zeker naar de sportschool te gaan, tot nu toe 3 weken 1x daar te vinden, de rest probeer ik thuis toch wel elke dag een beetje lichaamsbeweging te pakken. Al vind ik het nu nog wel lasitg.

    @Miss Appletree mijn zwagert is lifestyle coach. Ik ben loop nu bij hem onder begeleiding. Hij heeft mijn cm gemeten en ik ben gewogen. Vanaf gister moet ik de eerste paar weken 2x per week komen meten en wegen en vanaf de helft van de 90 dagen nog maar 1 x.
    Zo kun je zien waar je mee bezig bent. Als je even in een dip zit kan hij je er weer uit (proberen) te halen.
    Aan het eind van de 90 dagen worden alle "deelnemers" resultaten op een grote hoop gegooid en ben jij dan degene met de mooiste resultaten kun je een geldbedrag winnen!
    Toch wel een hele mooie stok achter de deur
     
  7. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    21 mei 2013
    5.119
    193
    63
    Somewhere out there
  8. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Pfffff, man, man, man, dat was zwaar :roflmao:.



    Morgen rustdagje :p
     
  9. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    21 mei 2013
    5.119
    193
    63
    Somewhere out there
    @MamavanLieverd Heb je die van de muffin top gedaan? Die spieren voel ik vandaag behoorlijk en ik kon het amper volhouden. :oops:
    Er staat ook een lekkere voor de rug bij. De rug er bij betrekken is ook erg goed.
     
  10. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Nee, ik had een hasfit les gedaan weer :D. Ik ben te lui om zelf een schema te bedenken nog, dus vind dat wel lekker makkelijk. Gisteren was borst en triceps, vandaag benen, donderdag rug en biceps en vrijdag cardio abs geloof ik. Kijk, ik kan dat natuurlijk ook wel zelf bedenken (duh, alle spiergroepen :roflmao:), maar het is ook goed om de soort trainingen af te wisselen, dus moet je daar ook nog op letten. En ik ben zo vreselijk moe van slaaptekort, dat een schema volgen de enige manier is om het sporten vol te houden.

    Ooit gaat mijn dochter vast doorslapen en hebben we de zorg voor onze zoon goed op de rit en ga ik alle leuke links en andere lessen uitproberen :rolleyes:.
     
  11. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Hoe is het bij jullie, dames?

    Ik geef mezelf weer een schouderklopje, ik ben goed bezig :D. Ik zit alweer op 3x deze week en wil morgen weer. Gisteren een rustdagje, want het was te warm en ik had idd spierpijn. Ik vond vandaag wel meevallen, maar kwam ook omdat ik nog steeds geen zwaardere dumbbells heb gekocht en ik die wel nodig had.
     
  12. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    21 mei 2013
    5.119
    193
    63
    Somewhere out there
    Gisterochtend hardgelopen. Er stond gelukkig een lekker briesje. Vanavond weer wat krachtoefeningen doen.
    Mijn spieren verzuren trouwens wel snel. Wat ook wel weer een teken is dat het lichaam niet in topconditie verkeerd. :oops:

    Maar goed bezig hoor @MamavanLieverd . Zie je ook al wat resuluaat?
     
  13. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    @Miss Appletree Ik vind resultaat zien nog wel moeilijk, ik denk het wel ;). Maar mijn doel was voornamelijk me wat fitter en sterker te gaan voelen en op dat gebied merk ik zeker resultaat. Mijn rug doet minder snel pijn, dat is ook fijn :). Ik heb wel het idee dat alles wat strakker wordt inderdaad en dat zou misschien sneller gaan als ik meer op eten zou letten, maar dat doe ik lekker niet :p. Maar ik heb sowieso ook een gewone maat 38 bij 1m73, dus afvallen is niet echt nodig. Ik heb wel een probleemzone, mijn middel, maar ja, dat is de lastigste zone, dus dat heeft meer tijd nodig. Ik denk wel dat ook mijn middel wat strakker begint te worden, maar nog niet dat ik me echt al comfortabel voel in heel strakke kleding.
    En heb jij al die Victoria Secret billen? :roflmao: Dat was het toch, he?

    Maar kijk ook uit dat je niet overtraint he? Te snelle verzuring kan er ook op duiden dat je juist wat rust nodig hebt.
     
  14. Duna

    Duna Bekend lid

    14 aug 2015
    673
    24
    18
    Hey!
    Heb wel met jullie mee gelezen maar eigenlijk weinig tijd gehad om te reageren. Nu kan ik niet slapen dus dan is het een mooi moment :D
    Ik ben ook nog steeds aan het sporten. Vind het echt goed van mezelf, meestal lukt het me maar een week of 2 en dan geef ik al weer op :rolleyes: nu al een maand bezig of zo. Probeer nu 3x per week te sporten, desnoods in het weekend een intensief lesje van 10-15 min. Is sowieso beter dan niks :roflmao:
    Begin nu ook weer een beetje buikspieren te krijgen maar ziet er nog wel een beetje gek uit omdat mijn buik nog steeds een klein beetje pudding is na de zwangerschap.
     
  15. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    21 mei 2013
    5.119
    193
    63
    Somewhere out there
    @MamavanLieverd We hebben hetzelfde doel. Strakker en fitter. :) Mijn middel is prima, alleen heb ik zo'n strookje vetrol ter hoogte van mijn heup, dat onder mijn navel doorgaat en van die vetkussentjes aan de achterkant. Oftewel de mommy pouch.
    0b3783afcf17dcb4f334cc9722684d86.png

    Vind ik niet mooi en het moet er weg. (dat ben ik niet op de foto hoor, maar even als voorbeeld)
    En mijn billen hebben nog een lange weg te gaan voordat die weer op de oorspronkelijke hoogte zitten. Weet niet of ik moet :roflmao: of :cry:. :p Ik ben wel blij met mijn lange, slanke bouw, dan zie je wat sneller resultaat. En afgelopen zaterdag kwam ik met hardlopen 2x verder dan de vorige keren, zonder verzuring. :thumup:

    @Duna Goed bezig! :thumup: Niet te streng zijn voor jezelf hoor. Je kleine is nog maar 4 maanden. Fijn dat je het volhoudt! Ik ben ook verbaasd over mezelf, ben ook niet zo'n doorzetter. :oops:
     
  16. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    @Miss Appletree Ja, haha, zo is mijn middel dus ook. Als ik die foto zie, valt mijn buik eigenlijk nog wel mee ;), maar denk dat de persoon van de foto verder ook niet superslank is. Maar ik vind de vetkussentjes aan de achterkant (oftewel de lovehandles) erger, want die tekenen zo in strakke kleding. En ik vind broeken met een hoge band (dat verbloemt ook) niet fijn zitten, dus het moet gewoon strak :D.
    Ik voel me ook niet fijn in de meeste jurkjes, ik vind het dan zo opvallen. Juist doordat ik niet dik ben verder denk ik. Mijn billen vallen eigenlijk wel mee, niet superstrak meer natuurlijk, maar zitten nog wel op een redelijk normale hoogte :roflmao:. Zelfde geldt voor mijn borsten, gelukkig maar, want die kun je niet omhoog trainen.
    Ik zie overigens al wel resultaat aan mijn armen, die begonnen een beetje te zwabberen aan de onderkant, dat is nagenoeg weg (voor zover dat kan boven de 40).

    Vorige week ook weer 5x gesport, dus gaat goed. Ik wil ook wat doen op mijn rustdagen, wandelen of yoga oid, niet te intensief uiteraard, want rust is ook belangrijk, maar om wel aan het half uur bewegen te komen wat mijn horloge voorschrijft ;).
     
  17. Roxy_xx

    Roxy_xx Lid

    12 mei 2017
    18
    2
    3
    Vrouw
    wat een super leuk topic is dit. Ik wil me graag hier aansluiten. Ik doe ook een poging om thuis te sporten. Maar helaas ook vaak veel smoesjes. Toen mijn zoontje geboren was ben ik na 3 maanden gaan hardlopen. En ben ik toen in 6 maanden 38 kilo afgevallen. Dit is 6 jaar geleden en ben nu weer 7 kg aangekomen. Ook het strakker in mijn vel zitten is wel een dingetje. En die mommy pouch (nog nooit van dat woord gehoord, maar wel meteen duidelijk) die heb ik ook.

    Dat yoga programma lijkt me erg leuk. Zal het vanavond eens opzoeken.
     
  18. LolaBloem

    LolaBloem Niet meer actief

    Wat een leuk initiatief! Ik ben zeker wel geïnteresseerd. Zie dat jullie al een beetje gekletst hebben. Zal vanavond even proberen bij te lezen. Even kort over mijzelf:

    Ik werk fulltime waarbij ik lichamelijk wel veel beweeg/loop. Maar zou wel een strakker BBBB willen hahaha. En wat fitter worden kan hier echt geen kwaad pfoeehhh! Haha.
    Jonge mama van een prachtig prinses. Getrouwd en ben van België. Zit verder niet op een sportschool oid. (Geen tijd voor... of kortom: te lui om te reizen)
     
    Roxy_xx vindt dit leuk.
  19. Tallies

    Tallies Fanatiek lid

    30 jun 2015
    1.050
    19
    38
    Vrouw
    Directie secretaresse
    Hai Dames,
    Inmiddels een week verder met mijn challenge en (rommeldebommel**) -2,5 kg!
    WOUW wat ben ik daar trots op zeg! Natuurlijk gaat het de eerste weken super hard en zal het straks allemaal gestaag gaan maar de eerste kilos zijn er vanaf!
    Van het weekend vroeg een vriendin die ik een poosje niet had gezien of ik ben afgevallen! Het is dus toch wel al te zien, heerlijk!
    Vrijdag mijn volgende weekmoment, ben super benieuwd!
    Op naar de -12 (of misschien wel meer als ik het mooi vind en vol wil houden)
     
  20. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    21 mei 2013
    5.119
    193
    63
    Somewhere out there
    @MamavanLieverd Nog een 40-plusser, fijn! :) Ik had mij altijd voorgenomen om de boel niet te laten versloeren en dat ik in zou grijpen wanneer mijn lijf richting vetrollen ging. Hoe naïef. ;) Nu zie ik putten in mijn slanke benen en denk 'Hoe dan?' (o wacht #hoedan :D ). Ik heb altijd een zittend beroep gehad en na de geboorte van mijn dochter heb bijna 3 jaar bekkenpijn gehad. Uit angst voor pijn deed ik dus niets meer. Funest voor je lijf natuurlijk.
    Mijn borsten zijn helaas wat minder gezegend dan de jouwe. Zwaartekracht en een zwangerschap blijken mijn, toch al niet parmantige, borstpartij enorme parten te spelen. (Lees: theezakjes) :rolleyes:
    Mijn armflapjes zijn op zich nog te doen. Qua uiterlijk nog niet veel verandering, maar met yoga waren een aantal oefeningen beter vol te houden.
    Het schijnt wel moeilijk te zijn om je lovehandles weg te trainen. Ik denk trouwens dat het vaak meer in je hoofd zit dat bepaalde onvolkomenheden zichtbaar zijn voor anderen. Waarschijnlijk denken andere mensen vaak gewoon 'wat een leuk jurkje' ipv 'jemig wat een vetkussentjes heeft ze daar'. ;) Ik wissel nu de krachtoefeningen af met hardlopen. Heb al een week niet geshred. Het klinkt trouwens net of mijn lijf in een afzichtelijke staat is, maar dat valt best mee, wanneer ik kleren aan heb. :D

    @Roxy_xx en @LolaBloem Welkom! Gezellig dat jullie mee willen kletsen. Misschien dat hier meekletsen een beetje een stok achter de deur is. ;)
     
    Roxy_xx vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina