1 t/m 15 juli 2017

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door 1548, 28 okt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. eerstekindje12

    eerstekindje12 Actief lid

    2 dec 2014
    415
    32
    28
    De vroedvrouw is vandaag geweest..ze stelt voor om toch nog 3 dagen te wachten voor naar de huisarts te gaan en verder nog wat te smeren. Ik hooo dat het voldoende is. De spruw in E. Haar mondje is wel al duidelijk beter. In mijn borsten nog niet.
    Verder mag ik niet klagen. Ze zit op een 7tal voedingen. De ene meer dan de andere en rond 3u snachts is er nog een nachtvoeding..het is ongeveer zo in uren: 3-7-10-13-16-19-22 ongeveer e. Dus wel leuk..ze weegt nu al 4270gram en dat is 300 gram bij op 1 week. De vroedvrouw zegt dat het goed kan zijn dat ze snel naar 6 voedingen zal gaan..ik hoop alleen dat de borstvoeding dan niet zal afnemen. Ze moest me vandaag echt geruststellen dat ik het goed doe ennik heb echt wel die bevestiging nodig! Precies of ik moet-wil en zal zal het nu voor de laatste keer "perfect" willen doen. Anderzijds put het me wel uit. Kga pas om 23u slapen en snachts ben ik soms ook wel lang wakker met die voeding rond 3u. En toch denk ik: niet klagen... maar nu echt wel moe. E. Slaapt kga ervan profiteren om ook te gaan slapen..goede nacht aan iedereen!!
     
  2. kokjes

    kokjes Bekend lid

    14 sep 2016
    593
    313
    63
    NULL
    NULL
    Heel fijn dat ik herkenning krijg van jullie wat betreft het ontzwangeren. Blij dat ik niet gek wordt

    Schrok vanmorgen ineens wakker om 6.00 en dat is natuurlijk heel fijn zo lang slapen maar was ook wel even in paniek zo van..... leeft ze nog wel....... Gelukkig wel @gekkegedachtes. Maar het kwam doordat ze om 20.00 gisteravond voor het laatst had gegeten. En daarna enorm had gehuilt. Waardoor ze toen ze eindelijk om 22.00 stil was en in slaap viel. En toen om 23.00 niet wakker te krijgen was.

    Dus er zat 10 uur tussen de voedingen. Had ik haar wakker moeten maken??
     
  3. Scooter84

    Scooter84 Niet meer actief

    Dat heb ik ook weleens gehad @kokjes. Geen 10 uur wat er tussen de voedingen zat, maar wel meer dan 6. En ik vraag me dan ook steeds af of ik I. dan wakker moet maken. Gisteren bij het cb geweest en dat wilde ik vragen maar dat ben ik dus helemaal vergeten...ik ga zo even bellen met ze, want ik wil het ook graag weten.
    En dat wakker schrikken van o doet ze het nog...ook zo herkenbaar!! Ik ga nog regelmatig kijken of ze nog adem haalt haha. Nu ligt ze ook al vanaf half 8, 8 uur te slapen. Om half 6 heeft ze gegeten dus verwacht ze binnen nu en een uur of 2 wel weer. Nu is het wel zo dat ze veel langere stukken achter elkaar slaapt sinds ze in de puckababy ligt. Gisteren was ze ook super onrustig op de terugweg van het cb. Slapen in de kinderwagen ho maar...maar eenmaal thuis dacht ik...toch maar boven in bed in de puckababy en binnen 5 minuten sliep ze...
    Ben.nu een strijk aan het wegwerken...niet mijn leukste bezigheid maar toch maar weer een keer gedaan...
     
  4. Smitje

    Smitje Bekend lid

    30 okt 2012
    512
    41
    28
    Vrouw
    Hey allemaal,

    Geen idee hoelang er tussen de voedingen mag zitten....Hier zijn de krampjes ook begonnen. Zo zielig!
    En wat betreft ritme: ze slaapt, eet, is wakker en gaat weer slapen. Het gaat niet op tijd, dat komt wel als ze wat ouder is. Dat slapen is s nachts en s middags in de cosleeper en verder op mijn arm, in de draagzak of in de wandelwagen. Daar maak ik me niet druk om, als ze maar lekker slaapt! Doorslapen is er hier niet bij; ze vraagt nog 1, 2 en soms 3 voedingen in de nacht.

    Laat je niet gek maken door anderen, goed bedoelde ongevraagde adviezen m.b.t. ritme
     
  5. Scooter84

    Scooter84 Niet meer actief

    Heb het cb nog even gebeld en overdag mag er 4 tot max 5 uur tussen de voedingen zitten en 's nachts mogen ze komen wanneer ze willen. Dit heeft niks te maken met de bloedsuikerspiegel (dat is alleen de eerste week van belang) maar puur om het feit dat de kleintjes anders het dag en nacht ritme omdraaien als ze overdag zo'n lange ruk slapen.
    Ons dametje ligt alweer ruim een uurtje te slapen en heeft rond 10.30u gegeten dus voordat er straks weer bezoek komt, zal ze toch weer een keertje moeten eten;):thumup:
     
  6. Proetsel

    Proetsel Actief lid

    5 jul 2017
    167
    112
    43
    Vrouw
    Ik ben zo trots! Daarnet was de verpleegkundige van het consultatiebureau hier, en ons meisje is in twee weken tijd bijna 600 g aangekomen. En dat allemaal van mijn melk; ondanks al het gedoe met kolven is het steeds genoeg gebleven. En sinds vandaag kan ik haar ook weer rechts aanleggen zonder dat het pijn doet. De borstkolf gaat dus stukken minder gebruikt worden, en onze grote kleine meid doet het er goed op! Ze lijkt ook weer wat rustiger en makkelijker in slaap te krijgen. Nu 's nachts nog, haha :)
     
    Nunas en Scooter84 vinden dit leuk.
  7. Nunas

    Nunas Actief lid

    31 aug 2016
    432
    52
    28
    NULL
    NULL
    Hoi! Net weer even bijgelezen.
    Het komt er wat minder van te schrijven want wat is het toch pittig met zo'n kleuter van 3 die aandacht wil en een baby in huis!
    Maar het gaat hier best goed. Echt ritme zit er nog niet in maar onze uk is vandaag 4w en is al 820g bij tov geboortegewicht. (Nu 4560g) Hij doet het dus erg goed en maat 56 wordt stilaan te krap. Ik geef bv op vraag en 1 flesje kv per dag. Ongeveer 8 eetmomenten. S nachts zit er een 4.5u tussen, overdag wisselt het wat. Soms heeft ie na 2u al terug honger. Eet dus vaak en dat merk je aan zen gewicht. De borstkolf heb ik terug baar apotheek gebracht. Kolf niet meer. Slaapt tussendoor in het park in onze living. Met de radio op enzo hihi. Hij wil wel graag op zen buik slapen dus als hij zo ligt blijf ik in de buurt. S nachts ligt hij op zo'n deltababy rugligkussen.
    Mijn bekken en blaas zijn nog steeds in de prak. Binnen 2w mag ik beginnen Kine volgen.
    Maat voor de rest alles goed! Ben zo verliefd op ons ventje!
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Johanna18 en Proetsel vinden dit leuk.
  8. WishfulDreaming

    WishfulDreaming Fanatiek lid

    24 jun 2007
    1.643
    51
    48
    Vrouw
    Belgiƫ
    Hoi dames,

    Ik kom ook nog even een teken van leven geven. Mijn leven is eindelijk terug een beetje aan het stabiliseren. Vriendlief is terug thuis na 3 weken ziekenhuisverblijf, en begint zich stilaan beter te voelen.
    Voor ons zijn het nog spannende weken, want ze zijn ook beginnen twijfelen aan de diagnose van hersenvliesontsteking. Twee dagen na thuiskomst met Julia, is hij ziek geworden. Hij is toen 2 weken opgenomen geweest in een plaatselijk ziekenhuis. Daar schreven ze alle klachten (dubbel zicht, evenwichtsstoornissen, niet meer kunnen plassen, verschrikkelijke hoofdpijn) toe aan een hersenvliesontsteking. Na twee weken werd hij ontslagen, maar de situatie verbeterde niet. Ik heb hem dan op ons eigen initiatief binnen gebracht via de spoeddienst van het universitaire ziekenhuis. Daar zijn er extra testen gedaan, en hebben ze plekjes op zijn hersenen gezien... Eind augustus weten we meer. Ondertussen staan er nog 4 onderzoeken gepland. Hopelijk valt de diagnose een beetje mee.

    Met Julia gaat alles goed.

    Uitsluitend borstvoeding geven was niet meer haalbaar voor me. Met de dagelijkse tripjes naar het ziekenhuis, de stress en de vermoeidheid ging mijn melkproductie Ć©norm achteruit. Ik geef haar nog steeds de borst, maar voed haar bij met kunstvoeding. Dit was ook nodig, want mevrouwtje kwam op een bepaald punt niet meer bij in gewicht. Ze begon ook steeds meer en meer te slapen (energiebesparing) en wou niet meer van de borst af. Sinds we flesjes bijgeven gaat alles veel beter.
    Ze eet goed (soms overeet ze zich wel eens, met spugen tot gevolg), ze slaapt goed en heeft veel heldere, wakkere periodes. Prima dus!

    Ze weegt nu op kop 4 kg (5 weken oud) en draagt maatje 50.
    Daarvoor droeg ze 46 en 'new born'.

    Qua kunstvoeding zitten we aan 90-120ml per voeding. Ze laat gemiddeld 3-4u tussen elke voeding, 's nachts ook. Laatste voeding geven we rond 23u, waarna ze zich rond 3u30-4u00 nog eens aanbiedt. EĆ©n nachtvoeding dus, maar best doenbaar.

    Vannacht was wel minder leuk. Eerst had ze gespuugd (te weinig boertjes gelaten...) op de dekbedovertrek. Die hebben we dan verschoond. Dan na de nachtvoeding ging ze poepen en alles naast de pamper, opnieuw alles op het dekbedovertrek.
    Terwijl vriendlief de overtrek aan't vervangen was, en ik de billen aan't schoonvegen was, plaste ze ook nog eens op mijn hoeslaken.
    "Pis en poep" vatten mijn nacht wel samen. Och ja :)

    In bijlage nog een fotootje van onze kleine dame.
     
    eerstekindje12, Johanna18 en Scooter84 vinden dit leuk.
  9. Scooter84

    Scooter84 Niet meer actief

    Wat heftig allemaal, @WishfulDreaming. En goed dat jullie zelf nog naar het zh zijn gegaan! Soms moet je zelf het initiatief nemen en hopelijk weten jullie over een paar weken wat er nu precies aan de hand was. Snap dat volledige bv niet meer te doen was. Gelukkig dat het nu wel goed gaat met de extra voeding en dat jullie meisje het weer goed doet. Zo goed om papa en mama's bed goed te bevuilen. Haha jeetje 3x scheepsrecht maar in 1 nacht is dat zeker wel ff heftig maar kan gwbeuren en hoort er helaas bij.
    Ons dametje had laatst midden in de nacht heel het aankleedkussen onder geplast haha ook zoiets...
    Hier nog even een fotootje van ons hard groeiend dametje:D
     
    WishfulDreaming vindt dit leuk.
  10. Smitje

    Smitje Bekend lid

    30 okt 2012
    512
    41
    28
    Vrouw
    Ff kort; Bij het cb geweest; alles goed en ons meisje is mooi gegroeid! 56 cm en 4220 gram. Al dat voeden is niet voor niks:)
     
    eerstekindje12 en Scooter84 vinden dit leuk.
  11. Romantic

    Romantic Bekend lid

    29 nov 2015
    874
    91
    28
    Hier sinds 3 dagen mevrouw in een variant van de puckababy, werkt zoveel beter voor ons kleine meisje!

    Gisteren bij het CB geweest, en onze dame steekt er qua gewicht bovenuit: 4800gram bij 56cm!

    Ritme zit er hier al een beetje in, we zitten meestal op 7 voedingen, een enkele keer 8 omdat ze dan 2-3x een half flesje drinkt. Ze is wel snel van slag dus ze moet echt op tijd te slapen gelegd worden. Ze slaapt nu ook goed in de ligbak van de kinderwagen, en d'r eigen ledikant met puckababy en speentje.
     
    Smitje en Scooter84 vinden dit leuk.
  12. Romantic

    Romantic Bekend lid

    29 nov 2015
    874
    91
    28
    Hier een fotootje van onze kleine meid:
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Smitje en eerstekindje12 vinden dit leuk.
  13. Scooter84

    Scooter84 Niet meer actief

    @Smitje fijn dat ze het zo goed doet en dat het idd allemaal niet voor niets is!
    @Romantic wat fijn dat de puckababy werkt! Klinkt wel echt als ons meisje! Na 2x in de puckababy weet ze niet beter meer lijkt wel. Zo bizar! Maar zo fijn dat ze dan zo lekker slapen.
    Gisteren heeft ze bijvoorbeeld om 19.30u nog gegeten, ze sliep rond 21.30u en kwam toen pas weer om 4.30u. Heb ze wel wakker gemaakt toen want anders zat er teveel tijd tussen de voedingen. Zo goed slaapt ze in de puckababy. Nu heeft ze om 17.15u gegeten dus verwacht ze tussen 21.00u en 21.30u weer. Anders even wakker maken voor de laatste fles en hopen dat ze net zo goed slaapt als afgelopen nacht.
     
  14. Lieflieff

    Lieflieff Actief lid

    2 nov 2016
    276
    66
    28
    NULL
    NULL
    Sterkte Wishfuldreaming, hopelijk valt het mee!
    We zijn toch een nachtje naar schoonouders gegaan (nu). Vanmiddag in een stadje geweest. Meneertje vind het niet prettig in de maxicosi of wandelwagen te slapen dus weinig slaap vandaag. Ben benieuwd of hij dan nu juist goed slaapt of juist onrustig is...
     
  15. eerstekindje12

    eerstekindje12 Actief lid

    2 dec 2014
    415
    32
    28
    Hier woog onze meid maandag 4270g, 300gram bij in een week. De spruw is goed verdwenen in haar mondje maar bij mij blijven de klachten. De vroedvrouw komt deze nm terug, maar morgen heb ik een afspraak bij de huisarts. Alle zijn vervanging want de huisarts is op verlof. Gisteren op uitstap geweest naar een pretpark, kvoelde mij nog niet op mijn gemak voor de borstvoeding dus ben ik opt toilet gaan voeden. Daar had ik tenminste het kotje voor mezelf ;). Volgende week gaan we op vakantie naar center parcs, hopelijk is de pijn tegen dan minder en kan ik makkelijker voeden. Gisterenavond op weg naar huis telefoon gehad van mijn schoonmoeder. Mijn schoonbroer heeft brand gehad in hun huis, het is onbewoon aar verklaard tot eind dit jaar... gelukkig was er niemand thuis. Maar de schade is wel aanzienlijk blijkbaar.
     
  16. Lieflieff

    Lieflieff Actief lid

    2 nov 2016
    276
    66
    28
    NULL
    NULL
    Ik vind het voeden ook nog lastig in openbaar. Niet voor mezelf, ik trek zo mijn shirt omhoog maar meer dat het vreemd kan zijn voor andere mensen die daar lekker koffie zitten te drinken Haha.
    Meneertje had de nacht gewoon geslapen zoals anders. Vandaag besloten maar niet weer een dagje uit te gaan want dan zou hij weer zo weinig slapen. Maargoed al met al sliep hij nu ook pas vanaf 15u... nu helemaal vertrokken.
    Wat erg eerstekindje, zijn ze ook al hun waardevolle bezittingen kwijt? Erg hoor.
     
  17. WishfulDreaming

    WishfulDreaming Fanatiek lid

    24 jun 2007
    1.643
    51
    48
    Vrouw
    Belgiƫ
    Ik heb al 'gewoon' gevoed in het openbaar. Al een paar keer in de wachtkamer in het ziekenhuis, en ook al op de Spoedgevallendienst.

    Restaurant ofzo ben ik niet meer geweest de laatste maand. Hopelijk komt daar snel verandering in :)
     
  18. eerstekindje12

    eerstekindje12 Actief lid

    2 dec 2014
    415
    32
    28
    Ja alles is roetzwart, vooral de herinneringen aan hun overleden 1e kindje die wegen zwaar door. Gelukkig heb ik de foto's zelf getrokken en fotoboeken gemaakt voor hen, ik heb die bestanden nog en heb reeds nieuwe boeken verstuurd naar de drukker. Zo is er toch al iets gerecupereerd. Anders tja al het speelgoed en zo tes allemaal stuk of gesmolten van de warmte. Hun huis is onbewoonbaar verklaard. Geen kleren meer, meubels kapot, echt niets meer. We doen wat we kunnen maar met 3 kids is dat niet eenvoudig. Andere schoonzus heeft nog geen kids en die springt momenteel veel bij. Elke doet wat hij kan zeggen ze dan e . Ze hopen gauw in huisje in de buurt terecht te kunnen tot hun huis (waarschijnlijk een half jaar of meer) terug bewoonbaar is. Maandag vertrekken we op reis, zal toch dubbel gevoel zijn...
     
  19. Scooter84

    Scooter84 Niet meer actief

    Jeetje eerstekindje dat is heftig zeg! Gelukkig had jij nog foto's zodat ze nog iets terug kunnen krijgen alhoewel zoiets natuurlijk super heftig is.

    Ons dametje heeft geslapen van ergens tussen 22.30u en 23.00u tot ik haar wakker maakte om 6.15u. Dus een heerlijk lange nacht gehad :) vandaag rustig, vanmiddag met haar naar de osteopaat en vanavond met een vriendinnetje uit eten. Zin in maar ook spannend:)
     
  20. Lieflieff

    Lieflieff Actief lid

    2 nov 2016
    276
    66
    28
    NULL
    NULL
    Ooh erg zeg eerstekindje! Pff.. geen woorden voor.
    Scooter wat een heerlijke slaaptijd! Hier snachts nog altijd 2x. Zo rond 1u en 4u.

    Vanmorgen ben ik even naar een winkelcentrum gereden. De beha's die ik heb zijn eigenlijk te klein maar dacht voor die korte periode kan het wel. Maar snachts valt er regelmatig een borst uit en knelt dan, dat is niet goed voor mijn borsten. Gisteren dacht ik ontsteking te krijgen dus nu gauw een goede maat gekocht. J vind het echt niet leuk in de maxicosi. Je hoort mensen wel eens zeggen als ze niet slapen; ga maar een eindje rijden dan slapen ze zo. Nou, als we pech hebben huilt hij de hele rit. In ieder geval een stuk ervan. Vandaag huilde hij in de auto even, sliep toen maar in winkelcentrum weer volop huilen. Dus gauw geweest waar ik moest zijn en naar huis. Iemand die dit herkent? Hij is best een heel tevreden mannetje maar in de maxicosi vind hij het echt niet fijn. Hebben al een matje gekocht dat hij het minder warm erin heeft (dachten we eerst aan). Maar het helpt niet...
     

Deel Deze Pagina