Advies nodig

Discussie in 'De lounge' gestart door Ysabella, 9 aug 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Ik weet even niet waar ik moet beginnen. Alvast sorry voor het -misschien- rommelende verhaal.

    De voorgeschiedenis in het kort. Mijn moeder heeft 2 hersenoperaties gehad waarbij de operaties goed gingen maar het herstel qua gedrag alles behalve goed zijn verlopen. Ze kreeg een delier misschien wel psychose en buiten dat alles was het allemaal in het buitenland gaande. Dus geen GGZ of crisisdienst te bekennen.. Haar gedrag is nadien ontzettend in het negatieve veranderd.

    Een jaar lang heeft ze zich beter voor gedaan dan dat ze eigenlijk was. Her was na maanden rustig, wel wist ik dat ze veel loog en haar man een soort van slachtoffer werd van haar gedrag en dat ze in een fantasie wereld leeft.( haar waarheid is de echte waarheid en niks daartussen in is bespreekbaar) Afijn. Vandaag de dag is alles ontploft. Ze zit boos - meer dan boos- op het vliegveld, wilt scheiden en dan maar bij mij komen wonen. Op dit moment vooral door de zwangerschap kan ik dit echt niet handelen. Ik heb ontzettend veel harde buiken en zelfs pijn aan mijn buik. Buiten dat heeft een familie lid van mij gebeld naar haar, dat het dus geen goed idee is als ze naar mij toe komt morgen. Ik super blij dat ik een keer niet hoefde te bellen of haar hoefde te sussen. Maar ja. Ze begon te schreeuwen en te zeggen dat ze zichzelf dood gaat rijden en dat het dan de schuld is van ons allemaal.

    Daar zit ik dan met mijn zwangere buik alleen thuis en vriendlief die werken is. Ik heb totaal geen overzicht meer in wat ik nu wel moet doen of niet moet doen. Ik ben zo bang dat deze stres alles behalve goed is voor dat mooie lieve onschuldige kindje wat in mij groeit. Moet ik haar bellen, niet bellen? Wat als ze morgen voor de deur staat en een hele scène schopt. Ik weet het echt niet meer van gekkigheid. Ze zit nu in het buitenland dus de crisisdienst bellen kan ook niet.
     
  2. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Ach, kan je niet even naar een vriendin toe om uit te blazen? Lekker bijkomen op de bank, je verhaal doen en je door je man laten ophalen?
    Dan ben je in ieder geval niet alleen nu.

    En morgen... Kan je man een dagje vrij nemen?
    Ik zou haar denk ik niet bellen. Als ze nu heel boos is, gaat ze tegen jou vast niet aardig doen. En als jij dan gekwetst wordt, komt het vast niet makkelijk meer goed.
    Kan de familielid die nu belde haar niet opvangen? Opwachten bij het vliegveld zodat je in ieder geval kunt voorkomen dat ze halsoverkop bij jou op de stoep staat...
    Of een hotelletje regelen zodat ze in ieder geval ergens terecht kan.

    Weet je trouwens zeker dat ze komt? Misschien is het enkel dreigen om een reactie te ontlokken en gelijk te krijgen ofzo?
    Kan je contact opnemen met haar huidige man? Misschien dat hij je kan helpen.

    Maar ik zou haar nu niet in huis nemen. Sterke inbreuk van je privacy. Negatieve sfeer, ruzie, stress.
    Nee, dat zou ik echt proberen te voorkomen.
    En als ze echt in Nederland gaat wonen, langzaam het contact opbouwen en weer aan elkaar wennen, leren met elkaar om te gaan.

    Ik vind het echt heel sneu voor je... :(
    Knuffel!
     
  3. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Nee ik heb geen rijbewijs en alle vriendinnen wonen niet hier in de buurt ( minimaal uur reizen) en mijn vriend heeft nachtdienst, gelukkig is hij dus morgen overdag wel gewoon thuis!

    Ik dacht precies zoals jij dacht, niet bellen ze zit te manipuleren - ze begint dan echt iedereen te stalken- maar toen ze schreeuwde dat ze zichzelf dood zou gaan rijden ( wat
    ze vorig jaar ook echt geprobeerd heeft) schoot ik per direct in de stres, vooral nu ik zwanger ben.

    We weten totaal niet wanneer ze aankomt morgen of ze überhaupt nog komt. Het enige feit is dat ik weet dat ze hoe dan ook voor mijn deur komt te staan ook al is al 4 keer gezegd dat dat absoluut niet kan nu.

    Ik ben er vorig jaar ander halve maand geweest, om te helpen etc. therapeuten te zoeken maar ze kan iedereen om haar vinger binden. Ze is nogal intelligent en daardoor er manipulatief. Mijn man weet zelf ook echt niet wat hij hier mee moet. Hij word zelf trouwens ook gestalkt door haar. Zelfs op zijn werk....

    Ik ben blij te lezen dat jij het ook geen goed idee vind, de ene minuut denk ik ben ik dan zo egoïstisch en de andere minuut denk ik nee ik moet nu ook aan iemand anders denken die totaal niet voor zichzelf kan opkomen en spreken.

    Ik weet het allemaal gewoon even niet meer ..
     
  4. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Is het niet een idee dat je morgenvroeg contact opneemt met een psychiatrische instelling en aan hen advies vraagt? Als ik het zo lees heeft je moeder psychische problemen en krijgt ze thuis niet de hulp die ze nodig heeft. Als ze dan toch in Nederland is (morgen?) dan kan ze hier misschien de hulp krijgen die ze nodig heeft.
     
  5. ShampooL

    ShampooL Niet meer actief

    Is ze gevaarlijk? Als in, denk je dat ze je iets wil/kan aandoen? In dat geval moet je de politie bellen als ze voor je deur staat. Zeker nu je zwanger bent moet je geen enkel risico lopen.

    Ik zou ook in contact blijven met je familielid. Heb je verder nog broer/zussen? contacteer hen ook. Zoek steun bij elkaar.

    Ik zou haar ook niet bellen. Misschien kun je haar over een paar dagen bellen als ze (hopelijk) wat gekalmeerd is?
    En verder: probeer het los te laten.. hoe moeilijk en voor je gevoel onmogelijk ook. Je moeder is een volwassen vrouw, als zij geen hulp wil dan is dat haar goed recht (en haar probleem). Volgens mij heb jij alles gedaan wat je kon, maar het houdt een keer op. Zeker nu je zwanger bent moet je jezelf beschermen. Jij bent niet verantwoordelijk voor je moeder. Je moeder is voor haarzelf verantwoordelijk.

    Ik hoop dat je een beetje kunt slapen!
     
  6. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Probleem is dat ik dat vorig jaar gedaan Heb,ze naar Nederland mocht komen. Puntje bij paaltje, ze was in Nederland voor dat gesprek bij de GGZ instelling en op de dag zelf blies ze het af. Als ik nu weer zoveel energie erin steel kost het mij deze keer nog meer. De vraag is dan ook of ze überhaupt wel gaat...
    Ik durf absoluut niet te zeggen of ze gevaarlijk is. Wel had ik al besloten als ik open zou doen en ze gaat stampij maken ik direct de politie bel. Misschien bel ik ze morgen alvast van te voren om ze in te lichten. Of is dat geen goed idee?

    Ik heb geen broers en zussen, ik wil best in contact blijven maar zelfs nu lig ik in bed met constant harde buiken zelfs steken richting beneden... Ik weet dus niet of ik wel op de hoogte gehouden wil worden of lekker in mijn zwangerschaps bubbel wil leven en net doen alsof er even niks aan de hand is.

    Ik dadit dat ik het los had gelaten, Maar blijkbaar dus absoluut niet. Ik ben het overgins ook helemaal met je eens. Ze is volwassen en moet haar eigen beslissingen maken de vraag is alleen of ze dat dus wel kan.
     
  7. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    GGZ instelling bellen was bedoelt als advies en uit voorzorg. Niet dat jij nu van alles moet regelen. Je hebt dan wat back up, mocht ze aan je deur staan. Ook de wijkagent zou ik zeker inlichten. En verder inderdaad je moeder niet bellen of contact met haar zoeken. Ze weet heel goed te manipuleren en wat ze moet zeggen om een ander in actie te laten komen. Ze schreeuwt heel,hard maar doet zelf niks, als ik het zo lees. Als ze voor je deur staat dan zou ik heel duidelijk zeggen dat ze niet bij je binnenkomt. Ik zou haar het adres geven van de instantie waar ze hulp kan krijgen. En verder niks. Je zou dit ook nog op papier kunnen zetten en dat geven.
    Heel veel sterkte meid. Laat je niet op je kop zitten en ga voor het opbouwen van je eigen leven.
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  8. BabyFG

    BabyFG VIP lid

    20 feb 2012
    9.071
    1.916
    113
    omgeving Rotterdam
    heb je iets van een kettinkje op je deur die erop kunt zetten zodat ze hoe dan ook niet echt naar binnen kan komen?

    sterkte! en m.b.t. de harde buiken en steken, probeer te ontspannen! kruikje op je buik wil ook wel eens helpen. zoek een ontspannende bezigheid en probeer je gedachten wat te verzetten.

    als het blijft waarschuw je vk
     
  9. jomay

    jomay Bekend lid

    5 sep 2012
    579
    316
    63
    Vrouw
    #9 jomay, 10 aug 2017
    Laatst bewerkt: 10 aug 2017
    Als het door hersenbeschadiging komt, dan is ze niet helemaal toerekeningsvatbaar maar heeft ze echt hulp nodig. Maar niet van jou nu. Lijkt me heel lastig voor je. Officieel is haar man denk ik nog eerste aanspreekpunt en verantwoordelijk, kan die niet actie ondernemen?
    En misschien moet je de deur niet open doen als ze komt, zeg (door het boven raam bijv) dat je ziek bent ofzo . En bel dan idd de crisisdienst of iets dergelijks als ze een scene gaat schoppen. Maar jij kunt haar nu echt niet opvangen, is veel te belastend en misschien gevaarlijk voor zowel baby als jou. Maar hoe dan ook heel pijnlijk voor jou. Hoop dat het vannacht rustig is gebleven en je man je vandaag kan ondersteunen.
     
  10. 1BB

    1BB Bekend lid

    3 okt 2016
    573
    67
    28
    Vrouw
    ♡
    Niet bellen. Ik zou inderdaad de deur niet open doen. Dan maar net doen alsof je niet thuis bent. Politie bellen als ze voor je deur staat stennis te schoppen.

    Ze is niet voor rede vatbaar. Jij bent zwanger, ik zou zo veel mogelijk op de achtergrond blijven en cru gezegd laat iemand anders het maar uitzoeken (een familielid... haar man, wellicht kan jouw man contactpersoon voor jou zijn). Lijkt me dat er geen psychische Hulp in Nederland moet worden gezocht maat in het land waar ze woont.

    En ik snap het, het blijft toch je moeder. Maar je moeder is niet de moeder die ze vroeger was. En het hele vliegen verhaal: laat iemand vragen met welke vliegtuig maatschappij ze vliegt en wanneer zodat je kunt controleren of ze daadwerkelijk op de vlucht zit ja of nee.

    Ik heb rond de 25 weken ook veel last gehad van stress en heb met 40 en een halve week een gezond kindje gekregen.
     
  11. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Nee ik heb een camera op de deurbel zitten dus ik zie precies wie er voor de deur staat. Maar ik denk dat ik gewoon doe alsof ik er niet ben.

    Ik heb vannacht de hele nacht een kruik op mijn buik gehad, ik merk dat het nu weer wat beter gaat gelukkig!

    Het komt sowieso door de hersenbeschadiging. Haar gedrag lijkt nu enorm versterkt te worden. Vroeger als ze bijvoorbeeld zei dat er een olifant de sloot in was gelopen wist ik dat er een muisje langs de kant van de sloot had gerent. Maar dat is nu natuurlijk 10 keer erger. Ze weet inderdaad heel goed te manipuleren ze is ontzettend intelligent en heeft per slot van rekening zelf in deze zorg sector gewerkt dus ze weet iedereen om de tuin te lijden. Althans familie niet, maar psychologen en neuro psychologen dus wel.

    Ik doe gewoon alsof ik er niet ben, ik heb hier nu zo geen zin in. Ik weet namelijk dat als ik de deur open doe en ze op de 1 of andere manier naar binnen komt dat ze dan moeilijk naar buiten te begeleiden is.

    Ze heeft niemand meer iets laten weten dus het is inderdaad rustig. Hij woont zelf ook in het Buitenland dus op dit moment kan hij niet echt iets doen ze zit immers ( als het goed is) nu al ergens in een vliegtuig.


    Ja een familielid is nu de schakel tussen haar man en ons. Dus dat is erg fijn. Wel heel vervelend voor die gene en vooral belastend want we zitten al een jaar met dit probleem dus iedereen is een beetje op.
    Ja misschien is dat wel een goed idee! Maar ik denk dat ze echt wel in dat vliegtuig zit hoor, haar kennende haha.

    Ik ben blij te lezen dat ondanks dat je veel stres hebt gehad rond de 25ste week jou kindje gezond is geboren met 40 weken! Dat stelt gelijk weer een stukje gerust!
     
  12. kleinegup

    kleinegup Fanatiek lid

    19 aug 2015
    1.533
    382
    83
    Vrouw
    Hoe gaat het nu TS? Heeft je moeder nog aan de deur gestaan?
    Sterkte, het lijkt me een lastige positie waar je nu in zit.
     
  13. Logan

    Logan Niet meer actief

    Wat naar! Sterkte.
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  14. Romantic

    Romantic Bekend lid

    29 nov 2015
    874
    91
    28
    Sterkte! Ik herken het gedrag van je moeder helaas, hier hetzelfde in wel wat mindere vorm. Je mag altijd pb-en
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  15. Ketjapmanis

    Ketjapmanis Actief lid

    11 nov 2015
    222
    113
    43
    Ik ben ook benieuwd hoe het nu met je gaat. Mijn advies is, naast eventueel de crisisdienst bellen, je huisarts bellen en informeren welke stappen hij adviseert. Het gaat hier volgens mij om NAH (niet aangeboren hersenletsel) en daar zijn specialistische zorgverleners voor. Die zal ze niet zo makkelijk om de tuin leiden hoor (tenminste daar ga ik van uit).
    Sterkte!
     
  16. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Ik weet niet zo goed hoe het met haar gaat. Ik denk dat ze zich ontzettend alleen voelt en dat geeft dan stiekem een schuld gevoel. Aan de andere kant denk ik, we hebben het een jaar op jou manier gedaan, nu is het tijd dat je naar ons luistert. We pakken haar op dit moment aan als een verslaafde. Wil je geen gespecialiseerde hulp? Dan blijft de deur mooi dicht. Nu heeft ze zelf een psycholoog geregeld voor over 4 weken. ( kanttekening, niemand mag het dan weten, en officieel weet ik het ook nog niet - manipuleren dus weer - )In eerste instantie denkt (bijna) iedereen, wat goed! Maar ik ken haar, ze doet dat niet voor niets, ze is ontzettend intelligent, manipulatief en weet heel goed te doen alsof er niks aan de hand is. Er is dus - voor mij- een duidelijke reden dat ze er nu zelf 1 gekozen heeft.

    Ze heeft trouwens niet voor mijn deur gestaan, gelukkig maar want het was voor haar niet fijn geweest maar ook voor mij niet.

    Ik ben op dit moment rustig, niet meer constant harde buiken en ik doe gewoon lekker mijn eigen ding. - voor het eerst in meer dan een jaar!-

    Ik denk dat je helemaal gelijk hebt, dat er iemand moet zijn die hier echt specifiek in gespecialiseerd is. Helaas denkt mijn moeder daar geloof ik iets anders over, of denkt ze iemand gevonden te hebben die dat wel kan. Terwijl dat - volgens mij- een EMDR therapeut is. Wat ze vast en zeker ook wel nodig heeft, maar nu niet top prioriteit is. (klinkt dan ook best wel weer hard van mij.) Ze denkt volgens mij ook dat 1 keer per week een uurtje praten wel voldoende is, ik denk dat ze echt in dagdeel therapie nodig heeft, met mensen die er verstand van hebben. Vooral zoals je zelf zegt alleen hun weten goed, wat de gevolgen van een NAH kunnen zijn en hopelijk kan ze die niet manipuleren. ( ze is er echt een ster in geworden! Daar kan ik dan stiekem ook wel weer om lachen. Maar ja het is buiten dat wel vervelend dat je altijd alles moet verifiëren zover dat kan natuurlijk.)
     
  17. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.824
    2.675
    113
    't Gezellige Brabant
    Ik weet niet waar in Nederland jij zelf woont, maar je zou altijd eens kunnen bellen voor advies met Nieuw Unicum in Zandvoort. Ze hebben een website. Hier komen voornamelijk mensen met niet aangeboren aandoeningen (veelal hersenletsel).
     
  18. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Dank je wel voor de tip, ik kom er niet uit de buurt althans het is langer dan een half uur rijden. Maar ik ga straks gelijk even op hun site kijken en maandag bellen, misschien dat ze een andere optie weten die dichterbij is!
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  19. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    Voor specialistische hulp is het vaak zo dat het op een half uur rijden ligt. Dus wellicht zijn zij toch de juiste instantie. En anders weten ze inderdaad vast wie wel.
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  20. Ketjapmanis

    Ketjapmanis Actief lid

    11 nov 2015
    222
    113
    43
    Als ze het bij Nieuw Unicum niet weten, dan weet je huisarts denk ik ook wel een instantie in de buurt.
    Ik denk dat het niet zozeer EMDR is wat je bedoelt, dat is namelijk therapie bij trauma. Jouw verhaal klinkt alsof je moeder door haar hersenletsel haar hoofd anders gebruikt en misschien wel kwetsbaarder is geworden voor bepaalde psychiatrische problematiek. Ze zal dus moeten leren om signalen hiervan bij zichzelf te herkennen en hier hulp voor moeten zoeken. Het hersenletsel is niet meer terug te draaien en hulp dient zich dus op het gedrag te concentreren wat ze nu laat zien. Een beetje goede therapeut zal ook met het systeem in gesprek gaan. Zeker als je moeder aan geeft dat ze normaal in het buitenland woont en nu in NL is.
    Fijn dat je harde buiken beter gaan. Ik zou ook wel je verloskundige inlichten, wellicht een keer extra bloeddruk controle, kan namelijk geen kwaad. Hopelijk blijft het rustig! Sterkte!
     

Deel Deze Pagina