Eind februari/maart 2017 mama's?

Discussie in 'De mama's' gestart door Blijdorp, 19 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Oh morgen gaan we de wandelwagenbak vervangen voor het stoeltje. Kwam er vandaag achter dat er een rust&relax stand op zit (gewoon naar achter gekanteld) dus denk dat het wel moet kunnen.
    We zaten vandaag op een terras en N werd wakker en begon meteen te mopperen dat ze niet mee kon kijken enzo. Denk dat een stoeltje dan handiger is :roflmao:
    Daarnaast wordt ze ook wel erg groot voor dr bakkie :eek:
     
    lis91 vindt dit leuk.
  2. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Soms wou ik dat S het omrollen nog niet zo door had, verschonen is inmiddels echt een ramp. Hele commode heb ik leeg moeten halen want hij draait om en grijpt naar alles om hem heen ik ben echt 3x langer bezig met verschonen haha.

    Drinkt S nu zoveel melk omdat jullie allemaal rond de 180 geven of zelfs minder
     
  3. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Ik heb de flessen nooit opgehoogd na 180/6, ze kreeg er al 5 tussen 7 en 19 dus groter paste ook gewoon niet. Op een gegeven moment gingen ze niet meer op en toen kwam t cb met een nieuw schema waarin nog 4 flessen zaten.
    Maar als S het nodig heeft dan is het toch prima? Melk is sowieso nog het belangrijkst nu!
     
    lis91 vindt dit leuk.
  4. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Wat doen jullie eigenlijk voor 'spelletjes' met jullie baby als ze wakker zijn?
    N slaapt overdag niet zoveel dus ik ben een beetje zoekende naar hoe ik het wakker zijn leuk kan houden. Ze is sowieso vrolijk dus moeilijk is t niet :) maar misschien wil ze weleens wat nieuws.

    Nu gaat ze in de box / op t speelkleed/ in de wipper/ op schoot.
    De wipper verhuist mee als ik met dingen bezig ben: was, vaatwasser enzo.
    Op t speelkleed en in de box ligt ze tegen haar knuffels te praten (schreeuwen, ik denk dat ze allemaal doof zijn) en draait ze een beetje rondjes.
    Op schoot zing ik vaak voor haar.
     
  5. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Oh @Blijdorp dat hebben de meiden gelukkig nooit gedaan zo jong in bed rollen. Mijn jongste dochter vind ik nu wel in allerlei freaky houdingen in bed die niet zouden misstaan in films als 'The Excorsist' :eek::roflmao:! Ben benieuwd wat je kleine van het stoeltje gaat vinden. Vast helemaal leuk!

    Ben benieuwd wanneer hij gaat draaien @Chocochippie ... En of hij het dan meteen heel goed kan :rolleyes:.

    @lis91 volgens mij is 4x180/6 heel normaal hoor om te geven. Hier hebben ze het alleen in de ochtend gehad die volledige hoeveelheid. Voor de avond en overdag voedingen nooit tot daartoe opgehoogd. Maar als ze dat aan zouden geven nodig te hebben zou ik het geven. Vanaf nu ga ik flessen heel geleidelijk minderen. De ochtendfles vervang ik voor pap. En naarmate hij meer in de avond gaat eten doe ik steeds iets minder in de fles van 19 uur. Die van 11 of 15 uur ga ik als eerste helemaal weglaten (vervangen voor water met fruit of water met broodkorstje oid).
     
  6. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Ja, ik wil ook gaan minderen met de fles, S krijgt wel minder groente/fruit dan jullie lijstjes.. we gaan straks natuurlijk naar opvolgmelk en ik wil ook 1 fles vervangen voor pap en dat ik dan nog op 3 flessen van 180 uit kom die ik langzaam zou kunnen minderen, zouden jullie dan nu ook al flessen verlagen naar 180? bijvoorbeeld de 2 flessen tussendoor? dat hij 210 / 180 / 180 / 210 krijgt?
     
  7. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Nou net het stoeltje erop gezet, met het laatste onderdeel bezig. Hangt er een waarschuwingslabel aan in 100 talen dat het niet geschikt is voor kinderen onder de 6 maanden. Dus alles weer eraf en nog 2 weken wachten o_O

    Ik ben zelf heel benieuwd hoe het wordt met flessen afbouwen. Bij 6 maanden gaan we van de eerste fles pap maken. Het eerste groenrehapje wordt dan fruit. Ben alleen erg benieuwd hoe en wanneer dan de rest te introduceren en hoe snel dat gaat. Ook hoe snel de flessen dan gaan afbouwen. Flessen blijven tot 1 jaar de basis toch? Hoeveel hebben ze dan nodig al die tijd? Vind het erg verwarrend.
     
  8. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    @Blijdorp ik weet niet welke wagen je hebt maar volgens mij komt dat echt niet zo nauw als de stoel maar een ligstand heeft en je je beebje goed kunt vastzetten. Die twee weken doen het hem echt niet hoor. Zou het gewoon proberen en kijken hoe het gaat. Ze zitten er ook geen uuuuuuren in.

    Mijn meiden waren met 11 maanden helemaal van de flesvoeding af. Volgens mij mag dat vanaf 9 maanden. Ze moeten dan wel 300ml melkproducten krijgen als in bekertjes melk, pap aangemaakt met melk en yoghurt na het eten. Ik ga de flessen eerst langzaam afbouwen. Als eerste pak ik die van 11 of 15 uur en die verlaag ik dan naar 120/4 en dan laat ik hem gewoon helemaal weg zodat hij op 1 bordje pap met kv aangemaakt en 2 flessen zit. Cb is vaak heel drastisch. 6 maanden, hop fles eraf,van 4 naar 3. Maar ik ga liever wat geleidelijker. Voorbeeld schema hier met ca 7 maanden (als tussendoortjes en brood er goed gaan) zou kunnen zijn:

    -7 uur bordje pap (ik doe 120/4 kv maken en daar doe ik de pap bij tot het stevig is)
    -10.30 fruit
    -12.00 broodje met aansluitend flesje afhankelijk van hoeveel brood erin gaat 150/5 of 120/4
    -15.30 uur tussendoortje als in broodkorst, rijstwafeltjes, maïsboogjes en water (zolang dat nog niet naar binnen gaat blijf ik een flesje geven van 120/4)
    -17.00 uur warm eten (toewerken naar 200 gram)
    -19.00 uur fles ... als hij 200 gram eet ga ik die fles langzaam afbouwen naar 120/4 als hij goed eet.

    Die laatste fles van 19.00 uur ga ik rond 10/11 maanden niet meer geven maar in plaats daarvan ga ik geitenyoghurt na het eten geven. Dan heeft hij toch zijn buikje lekker vol.

    @lis91 S.iem's flesjes van 11 en 15 uur zijn ook kleiner (150/5) dus je zou prima die twee wat minder kunnen proberen lijkt mij. Maar het hoeft niet persee. Zelf vind ik het gewoon prettiger om het geleidelijk aan te minderen en niet ineens hop de baby 'moet' van 4 naar 3 flessen.
     
    lis91 vindt dit leuk.
  9. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Thanks voor je lijstje! Ja ik wil ook niet zomaar een fles weghalen, precies wat je zegt, ga ik komende week alvast proberen
     
  10. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Ik heb geen idee meer hoe dat bij C precies ging. Weet wel dat ze zelf bij 6 maanden de fles van 15:00 niet meer wilde.
    En met 8 maanden wilde ze helemaal geen fles meer. Ze kreeg toen alleen nog 180+6 + Bambix.

    @Blijdorp die 6 maanden is een indicatie. Je kan echt de zitting wel gaan gebruiken hoor.

    Ik wilde gisterenavond toch een kv proberen. Hij had om 17:45 zijn laatste voeding gehad en viel om 20:15 in slaap.
    Hij werd pas om 01:34 wakker o_O
    Dus nu alsnog geen kv gegeven.
     
  11. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    @Elmyra en @Chocochippie ik ben nogal neurotisch met die zitting enzo :)
    Weet ergens ook wel dat het niet op 2 weken aankomt, maar we zijn al vanaf 9 weken bij de fysio met N voor haar voorkeurshouding. En nu ook bij de osteopaat omdat er spieren in haar nek/bekken/middenrif/schouder vastzitten.
    Heb die twee weken in de bak er dan nog wel ff voor over :)
    Ze ligt er soms wel echt een flinke tijd in als we gaan wandelen enzo.
     
  12. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Poeh dames even weinig online geweest de laatste tijd.. Beetje druk met weer gaan werken enzo (wat wel goed gaat en leuk is!). Net beetje bijgelezen, wat eten julllie ukjes goed/veel!
    T. krijgt nog steeds 4 flesjes van 180/6. Groente al een maand maar blijft bij een paar hapjes (wat er ook vrijwel allemaal uit wordt gewerkt..) en groente sinds deze week (daarvan zijn een paar minihapjes binnengebleven). Oftewel nagenoeg niks gaat er nog in. Maar komt vast nog wel toch? Hij vindt er nog weinig aan al wil hij wel steeds alles in zn mond doen.

    Bewegen en groeien etc gaat wel heel goed. En het is een onwijs vrolijk mannetje, huilt erg weinig. Spugen nog wel veel, maar heeft hij zelf geen last van. Hij is ook een buikslaper geworden, gelukkig kan hij ondertussen wel al zelf terugrollen naar zn rug. En hij wordt nog wel een paar keer 's nachts wakker of hij huilt in zijn slaap, maar verder slaapt hij redelijk (van 19:00/20:00 tot 6:00/7:00, maar dan wel dus met paar keer wakker worden en een half uurtje spelen rond 3:00u). Oh en hij kletst onwijs. En probeert te staan. Hij is echt best wel druk en gezellig, heerlijk gewoon. En met mij gaat ook goed, medicatie werkt en ik ben stabiel, slaap wat beter, heb het gevoel dat ik alles weer een beetje op de rit heb. En over 2/3weken gaan we twee weken op vakantie, dus dat hebben we ook nog in het vooruitzicht:)
    Ga weer wat vaker proberen mee te lezen komende tijd..
     
    Elmyra vindt dit leuk.
  13. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    @Keija, wat fijn dat het nu goed met je gaat!
    Het eten komt echt wel goed hoor. Sommige kindjes vinden er nou eenmaal niks aan en hebben liever de fles.
    Het is nog altijd bijvoeding dus elk hapje dat ze nemen is goed ;)

    N heeft zijn prikjes weer gehad. Hij weegt nu 7030 gram en is 66cm.
    Hij poept momenteel heel moeilijk en het gaat gepaard met veel gekrijs dus we gaan een theelepel olijfolie door de groente doen. Hopelijk gaat het dan een stuk beter.
     
  14. GDuif

    GDuif Bekend lid

    22 mei 2016
    940
    170
    43
    Oww, die van jou ook snachts veel wakker! Hier nu ook sinds twee weken, zo'n vier keer. Slopend vind ik het.
    Vandaag maar weer eens vijf flessen proberen, hopelijk maakt dat wat uit...daar waren we twee weken teeug mee gestopt, omdat ze flessen ging weigeren. Nu drinkt ze weer goed, dus geven we nu minder per fles en dus een fles extra ( om 22.00/22.30 ofzo)
     
  15. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Hi Keija, wat leuk dat je er weer bent! Fijn dat werken weer bevalt en dat het met jou ook weer beter gaat.
    T doet het goed als ik t zo lees!!! Die hapjes komen wel joh. Lekker dat hij zo vrolijk is.
    Wij gaan over 3 weken ook op vakantie, eindelijk :)
     
  16. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    @Keija en @GDuif worden jullie kindjes wakker en blijven ze dan wakker of is het gewoon speen kwijt, erin en verder slapen? Dat is volgens mij wel normaal toch? Heeft N hier ook regelmatig.
     
  17. GDuif

    GDuif Bekend lid

    22 mei 2016
    940
    170
    43
    Dat wisselt. Soms ben ik wel paar minuten bezig met die speen. Maar dan slaapt ze wel weer in. Blij om te horen dat dat erbij hoort.
     
  18. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Fijn te horen @Keija! En wat een heerlijk vooruitzicht om even helemaal weg te gaan. Dat eten komt vanzelf hoor. Gewoon door blijven proberen elke dag, dan gaat het vanzelf een keer goed!
     
  19. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Hey, ik merk dat de slaapjes hier aan het veranderen zijn. N wil echt niet meer slapen na 16.30u (behalve na het kdv). Resulteert er wel in dat ze vanaf 17.30u niet meer echt vrolijk is :(
    Is er bij jullie ook zoiets gaande?
     
  20. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Sinds de vaccinatie is N helemaal van slag.
    Hij huilt ineens ontzettend veel en slaapt constant.
    We merkte dat ie wel constant gloeide maar als ik em tempte dan had ie wat verhoging. Nu heeft ie ineens koorts! 38,9.
    Kan dat nog 2 dagen na de vaccinatie?
    Tis zo sneu he :(

    @Blijdorp, kan even een fase zijn. Is ze wel moe? Want dan zou ik der gewoon op bed leggen.
    Hoevaak slaapt ze nog op een dag?

    N slaapt
    Smorgens 2,5/3 uur
    Smiddags 1,5 uur
    Namiddag 45 minuten
     

Deel Deze Pagina