waar hebben jullie je keuken gekocht?

Discussie in 'De lounge' gestart door brownielover, 13 aug 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.557
    2.542
    113
    Nederland
    he meiden,

    wij willen graag aan het eind van het jaar een nieuwe keuken kopen. we zijn nu een beetje aan het rondkijken wat we mooi vinden.

    waar hebben jullie je keuken gekocht en ben je tevreden over je keuken, de service van de winkel, heb je wat van de prijs af gekregen etc? en hoelang duurde het demonteren van de oude keuken en het monteren van de nieuwe keuken?

    nog tips waar we rekening mee moeten houden eventueel?

    wij hebben tot nu toe gekeken bij;

    uniekkeukens
    keukenconcurrent
    sanisale

    we willen nog kijken bij boer staphorst (alleen ik twijfel of dat binnen ons budget valt) en bij bruynzeel.

    we wonen in Drenthe vlakbij Overijssel.

    alvast bedankt!
     
  2. Prj

    Prj Niet meer actief

    Die van ons komt bij Boer staphorst vandaan. Echt een topwinkel en helemaal niet zo duur. Je krijgt daar gelijk de eindprijs dus onderhandelen kan daar nauwelijks. Maar dar vond ik dus fijn.

    Wij waren op een dag dat ze korting boden.

    Wel hebben wij een nieuwbouwhuis dus dat is makkelijk en snel plaatsen.

    Waar wij ook nog geweest waren en erg goed geholpen is satink in Zwolle. Daar hebben mijn ouders en zus uiteindelijk wel hun keukens vandaan.

    Als ik ooit nog een keuken moet ga ik naar een van deze twee zaken. De ketens sla ik over.
     
  3. Katenhond

    Katenhond Fanatiek lid

    14 aug 2014
    1.394
    174
    63
    Wij kochten onze keuken bij I-Kook.
    Ons budget was niet zo ruim namelijk. Maar fijn geslaagd.
    Installeren hebben we zelf geregeld.
    Keuken is nu paar mnd in gebruik en ben er blij mee
     
  4. 1986Lynn

    1986Lynn Fanatiek lid

    3 sep 2009
    2.615
    367
    83
    ..
    In ons huidige huis hebben wij anderhalf jaar geleden een nieuwe keuken gekocht in Nordhorn (Akzent). Heel tevreden over en niet onderhandelen, maar direct een scherpe prijs.

    We gaan nu opnieuw verhuizen en zijn weer keukens aan het kijken. Gaan keuze maken tussen opnieuw Akzent en Paul Roescher in Rijssen (ook niet onderhandelen, maar directe prijs)
     
  5. Ligero

    Ligero VIP lid

    1 aug 2011
    6.805
    1.516
    113
    Wij zijn naar een plaatselijke keukenboer gegaan. Ik vind het prettiger om een plaatselijke ondernemer te steunen en persoonlijk contact te hebben ipv veel af te dingen en uiteindelijk nog teveel te betalen aan een keuken.
    In ons vorige huis zat een keuken van bruynzeel. Contact met de winkel en verkoper was nihil. Er ontbrak een stelpoot en daar zouden we 8 weken op moeten wachten (toen konden we bij de plaatselijke keukenboer direct een nieuwe ophalen ondanks dat we die keuken toen niet daar hadden gekocht). Kwaliteit van die keuken was ook echt minder dan de keuken die we nu hebben. En toch waren we nu goedkoper uit en hadden superservice. Binnen 2 dagen zat de keuken erin en aangesloten. De eigenaar kwam hem zelf brengen, zijn zoon heeft hem erin gezet en de eigenaar is daarna nog langsgekomen om te kijken of alles naar wens was.
     
  6. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.190
    4.335
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Bruynzeel. Mijn man wilde dat graag, want bekend/goed merk.
    Vanaf dag 1 heb ik spijt.
     
  7. jessiejz

    jessiejz Actief lid

    19 apr 2013
    291
    66
    28
    Vrouw
    verzorgende ig
    Gelderland
    Satink Zwolle nu 6 jaar geleden. Erg fijn geholpen, kon ook wel onderhandelen over de prijs, maar ze waren al scherp in de prijs.
    Kwaliteit keuken is goed, service was top. Koelkastdeur was krom, zonder gedoe gelijk een nieuwe besteld (duurde 1.5 weken ivm op maat maken enz).
    Afzuigkap deed vreemd na 2,5 jaar, monteur geweest, gaf aan dat er een onderdeel kapot was, die kon hij vervangen maar dat duurde wel even want dat had hij niet op voorraad. Hij overleg gehad met het bedrijf, 2 dagen later kregen we een nieuwe afzuigkap
     
  8. Logan

    Logan Niet meer actief

  9. mama2bengeltjes

    mama2bengeltjes Fanatiek lid

    28 jan 2015
    1.174
    516
    113
    Tielemann keukens, super service!
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.363
    113
    Wij zijn net over de grens in Duitsland geweest. Geen idee alleen meer waar precies, want is inmiddels 10 jr geleden. Het was daar toen goedkoper. En de kwaliteit is nog steeds top. Al mijn apparaten doen het nog en de keuken zelf ziet er nog net zo uit als 10 jr geleden.
     
  11. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Die van ons komt van keukenkampioen. Prima keuken, nog steeds blij mee. Na 4 jaar ziet hij er nog steeds als nieuw uit en openen en sluiten alle laden en kastjes nog perfect. Zelfs met 2 kleine kids die op deurtjes hangen, ermee smijten etc. Ja ok, die gladde verkopers zijn verschrikkelijk. Maar we kregen een goede deal (na het nodige rekenwerk, bellen met zijn baas of hij wel écht zoveel korting mocht geven etc, ik kan daar juist wel om lachen, prik je toch zo doorheen :)). Hij is netjes op tijd geleverd, prima geïnstalleerd. Er zat een klein krasje op het blad. We konden of een nieuw blad krijg of een korting. Ik vond de service prima! Ik zou er zo weer een keuken kopen, al ben ik 1 van de weinigen geloof ik.
     
  12. vlinder1973

    4 okt 2011
    50
    4
    8
    Hier wordt aankomende vrijdag onze nieuwe keuken geplaatst. Deze hebben we bij de keukenkampioen besteld. Tot nu toe erg tevreden over de service en alles. Zijn bij meerdere keukenboeren geweest en hier werden we het vriendelijkste geholpen en werd er tijd voor ons genomen. Ik ben benieuwd of dat zo blijft!
     
  13. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Wij hebben hem bij Keukenmaxx in Hoofddorp. Leuke verkoper, mark! Heel tevreden over de service, hij nam echt de tijd voor onze wensen. De keuken is heel anders geworden omdat zijn ontwerp echt leuk was en ineens alles wat wij wilde wél pasten!
    Echt een aanrader!
     
  14. Panda81

    Panda81 Fanatiek lid

    13 nov 2008
    3.380
    415
    83
    Limburg
    Superkeukens. Wij hebben wel een show room model en zelf geplaatst. Bevalt helemaal prima.
    Hier krijg je ook gewoon een prijs en je kunt niet onderhandelen, vind ik ideaal.
     
  15. smarlicia

    smarlicia Niet meer actief

    Keuken concerent

    Wat een foute keuze van ons
    Er mankeert van alles aan de keuken
    En er valt niet met die mensen te comumiceren
     
  16. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Hier komt die van ons ook vandaan, en helemaal niet tevreden over!
    Keukenkastjes worden met krassen geleverd,verkeerde maten ook. We moeten overal zelf achter aan gaan, niks komt uit hun zelf..... we wachten nu al weken op de nieuw bestelde kastje die hopelijk zonder krassen en in de juiste maat geleverd zullen worden. En ook hier zijn we zelf maar weer achteraan gegaan voor de leverdatum want we hoorden maar niks.
    Deze zaak zullen wij in elk geval geen keuken meer bestellen
     
  17. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.054
    3.521
    113
    Vrouw
    Wij hebben 'm ook bij Satink (Zwolle) vandaan. Prima service, prettig contact. Keuken stond er in 1 dag volgens mij, maar was wel een nieuwbouwhuis dus geen ervaring met slopen oude keuken.
     
  18. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    Wij hebben Onze keuken verbouwd en een hele andere indeling gemaakt qua binnenkomt enzo en dus nieuwe muurtjes erin en oude eruit etc, via de showroom sale kwamen we bij bruynzeel een hele mooie tegen die precies in de keuken zou passen en van 13000 voor 3000. Alleen dan moest je hem zelf demonteren, of die keuken echt 13000 gekost heeft weet ik niet, de andere keukens die nieuw in de showroom stonden waren ook tussen de 7000 en 12000 dus we gaan er maar vanuit dat deze prijs daar ook ergens tussen ligt, maar dus voor 3000 gekost, geen krasje erop nog incl apparaten en waterkookkraan


    Ivm de verbouwing hebben we hem
    Een tijdje gestald bij mijn schoonvader en na 6 maand heeft mijn schoonvader de keuken geplaatst, de boiler bleek te missen toen de loodgieter de kook kraan wou plaatsen stom ook dat we niet gedacht hebben aan de boiler controleren

    Ik heb ze opgebeld en daarna de desbetreffende winkel ik heb verteld dat ik begrijp dat we toen hadden moeten controleren of er een boiler bij zat maar we graag de keuken af maken dus of ik los een boiler kon kopen zonder kraan en hoeveel me dat zou kosten , ze zouden mij de volgende dag weer bellen, maar een uur lager werd ik gebeld dat ze een filiaal verderop ( uurtje rijden) een boiler over hadden omdat iemand wel de keuken wou maar niet de kook kraan, ik mocht de boiler zo ophalen zonder meerprijs,

    Ik vond dat echt super netjes, ben ook nog elke dag blij als ik de keuken in wandel, zo'n mooie fijne keuken ( hij staat er in oktober twee jaar in )
     
  19. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik heb een hekel aan de verkoopstrategie van die vrote ketens. Steeds weglopen voor 'overleg' met een onzichtbare leidinggevende (volgens mij gaan ze gewoon koffiedrinken) en dan terugkomen met een lagere prijs of een extra accessoire. En als je niet hapt moet je wéér langdurig wachten op ander aanbod. Maar: wel nu meteen tekenen, want anders geldt het aanbod niet meer. Misselijk werd ik ervan.
    Bruijnzeel was trouwens de absolute topper. Nadat man en ik al bij 3 ketens waren geweest, ben ik nog alleen naar Bruijnzeel gegaan omdat hij geen tijd meer had. Maar bij Bruijnzeel doen ze niet aan vrouwen alleen. Ik moest maar terugkomen mèt man, anders werd er überhaupt geen offerte gemaakt. :confused:

    Uiteindelijk zijn we bij een lokale 'keukenboer' geslaagd. Geen onderdeel van een landelijke keten, maar zelfstandig. Daar werden we geholpen door een vriendelijke verkoper die gewoon gelijk met de prijs kwam. "Hier is de offerte. Denk er maar rustig over na. We horen wel of julloe het doen."
    Geen druk, geen opdringerig gedoe. Gewoon meteen de prijs die bij een ander pas na lang en moeizaam onderhandelen bereikt werd. Zo kan het dus ook.

    Installatie is gedaan door een zzp-er die door hen werd aangeraden. Fijne man, nette werker. En als er later nog eens iets met de keuken was (jaren na aankoop hing de deur van de koelkast scheef) konden we gewoon dezelfde persoon laten komen en die maakte het in orde.

    Ik vond het echt prettig om zo met een lokale winkel en een zzp-er te werken. Gewoon mensen die nog weten wat 'service' betekent en het niet hoog in de bol hebben.
     
  20. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.363
    113
    Wat ongelooflijk schandalig... Ik ben wel nieuwsgierig wat je toen tegen ze hebt gezegd?
     

Deel Deze Pagina