(fysieke)Winkel starten

Discussie in 'De lounge' gestart door Lovare, 17 aug 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SweetPrincess

    SweetPrincess Bekend lid

    17 feb 2015
    601
    43
    28
    NULL
    NULL
    Ik weet niet waar je je winkel zou willen openen maar zelf woon ik bv in een groot dorp met een klein winkelcentrum. En daar verdwijnen echt super veel winkels omdat ze het hoofd niet boven water kunnen houden. Er zat een winkeltje met huiskamerspulletjes en ook blond en gift artikelen en die is er alweer uit. Hoop nieuwe kledingzaakjes komen en gaan. Zelfs xenos is eruit gegaan.

    Persoonlijk zou ik het er niet op wagen. Je hebt toch de huur van het pand en moet dan maar zien of je genoeg weet te verkopen ook.

    Je kan verder wel een kraam huren bij jouwmarktkraam ofzo om te klein te beginnen bijvoorbeeld?
     
  2. floppie888

    floppie888 Bekend lid

    3 sep 2014
    793
    549
    93
    Hij heeft een delicatessenwinkel en kleine lunchroom.
    Ik hoop dat je ergens een leuke baan vindt!
     
  3. indy90

    indy90 Fanatiek lid

    21 jan 2017
    3.915
    3.603
    113
    Dat laatste is trouwens een hele goede tip! Een mini winkeltje met heel weinig risico's
     
  4. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.533
    113
    O wat zonde dat het zo tegenvalt, wilde nog eens een kijkje komen nemen in je winkel. Zag je laatst in een regioitem voorbij komen over startende ondernemers;)
     
    Lovare vindt dit leuk.
  5. Lovare

    Lovare Fanatiek lid

    12 okt 2012
    2.201
    9
    38
    Lekker muziek maken
    NULL
    Oh dat heb ik ook gedaan, maar dat is ook echt heftig zelfs als je niet de eigenaar bent
     
  6. Lovare

    Lovare Fanatiek lid

    12 okt 2012
    2.201
    9
    38
    Lekker muziek maken
    NULL
    Aan een marktkraam ga ik echt niet beginnen. Dat heb ik 2 dagen gedaan en ik weet gewoon dat het niets voor mij is. Het is heel afhankelijk van het weer wat hier sowieso altijd onvoorspelbaar is. Heel vroeg opstaan om telkens weer opnieuw alles neer te leggen. Daarnaast ben ik verplicht om ergens opstal te huren alleen voor die spullen om ze er telkens in er uit te halen... nope niet mijn ding. Als ik echt wil gaan verkopen dan ga ik dat vanuit een klanttoegankelijk pand doen.
    Ik weet dat veel winkels komen en gaan. Vooral kleding, knutsel en voedingswinkels gaan hier snel in en uit. Het rare is dat de wijk hier veel scholen heeft maar geen speelgoedwinkel. Ik heb geen idee waarom. Mocht ik alsnog besluiten om een winkel te beginnen, dan ga ik dat eerst uitzoeken. Ik ga niet aan een verloren zaak beginnen.
     
    MiaMaria vindt dit leuk.
  7. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.533
    2.339
    113
    Je bent nu zzp'er in welk vakgebied? Werk je vanuit huis of op lokatie?

    Een winkel in educatief en creatief speelgoed zal ik je niet aanraden. Het heeft enkel kans van slagen,als je huur incl gas licht niet meer bedraagt dan €400-€500. Oftewel een zeer lage huur. En dan moet je er goedlopende webshop erbij hebben en ook nog kunnen combineren met je huidige werkzaamheden.

    Je wilde het samen gaan doen met een vriendin. Is dan het een bedoeling van shop in shop. Oftewel samen de kosten delen, maar elk zijn eigen verkoop.

    In elk geval kies nooit voor langere huurcontract dan 1 jaar!

    Mijn advies, start eerst een webshop zonder voorraad.
    Steek daar extra energie in, gaat deze lekker draaien. Dan kan je evt dromen van een fysieke winkel met een lage huur icm een korte huurcontract.
     
    Zusterke en Hopsatee vinden dit leuk.
  8. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    Weet je wat het is, de markt is behoorlijk aan het veranderen. Wil je echt slagen (als kleine ondernemer) kun je het beste iets beginnen in deze stijl:

    www.confettimaastricht.nl

    Je ziet dit meer opkomen en is ook vernieuwend. Zo heb je toch je winkel maar ook veel meer andere mogelijkheden erbij.
    Maar hoe dan ook houd er echt rekening mee dat het heel zwaar is en denk echt zoooo goed na als je dit met vrienden samen gaat doen. Ik ken 2 verschillende mensen waarbij 'de vrienden' schulden hebben gemaakt en nu spoorloos verdwenen zijn. Nu zitten deze mensen met alle schulden opgezadeld. Het kan natuurlijk ook heel goed gaan maar denk hier goed over na :)
     
  9. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.533
    2.339
    113
    Nog even over educatieve speelgoed, ik zag dat jouw kindje rond 1 jaar is. Dan kies je inderdaad als moeder voor houten speelgoed ed. Maar dat veranderd zodra ze 2-3 jaar zijn. Je grootste concurrent is Marktplaats.

    Als je toch een winkeltje wilt, is de kans van slagen groter. Als je gaat samenwerken. Verhuur stallingruimte, je ontvangt per maand een bedrag voor het beschikbaar stellen van zoveel m3. Jij doet de verkoop, houdt administratief bij wat er verkocht is. Zoek het dan wel in versterking om jouw doelgroep te bereiken. In het geval van educatief speelgoed, wellicht kinderkleding.

    Het kan natuurlijk ook andersom, zoek winkels. Waar jouw speelgoed tentoongesteld en verkocht kunnen worden. Vaak kwestie van binnenlopen, de kleine winkels hebben het gewoon moeilijk om de huur te betalen. Stel voor om wat m3 te mogen huren voor bijv 3 maanden. Uiteraard maak een goed contract ervoor. Puur om te kijken, hoe dat loopt. Ondertussen heb jij je handen vrij om je zzp opdrachten te kunnen doen, om zo inkomen te generen. En mocht het zo lopen, dan evt bij meerdere winkels in andere plaatsen je concept uitproberen. Af en toe loop je een zaterdag of een woensdagmiddag mee in die winkel. Zo kan zien, wat je kan verbeteren.

    Uiteraard, heb je dan nog steeds die webshop. Maar dan kan je fysieke winkels benoemen.
     
    LiveLifeLovely vindt dit leuk.
  10. SweetPrincess

    SweetPrincess Bekend lid

    17 feb 2015
    601
    43
    28
    NULL
    NULL
    Nee google maar jouwmarktkraam. Dat is een winkelpand waarbij je een ''kraam'' kan huren dus een stelling ed waar je jouw dingen kan neerleggen om te verkopen. Andere mensen doen dat daar ook. Je huurt alleen voor hoeveel plaats je wil hebben en voor welke tijd je dat wil doen en mensen rekenen af in de winkel. Jij krijgt de opbrengst. Je deelt die planken ook zelf in dan. Ik zie ook zelfgemaakte dingen daarin bv luiertaarten kant en klaar of kleding wat mensen verkopen.
     
    Lovare vindt dit leuk.
  11. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.176
    6.710
    113
    Of Mijntafel.... dat is het originele idee.

    Een winkel beginnen komt erg veel bij kijken. Je moet meestal wel heel veel omzetten om al je kosten er uit te krijgen. Ik zou het je zeker niet aanraden.

    Als ik een winkel zou beginnen zou ik dat alleen doen als het pand van mezelf was. Dus erboven wonen en dan beneden de winkel.
     
    Lovare vindt dit leuk.
  12. Lovare

    Lovare Fanatiek lid

    12 okt 2012
    2.201
    9
    38
    Lekker muziek maken
    NULL
    Ik ga het eens inkijken. In principe ben ik niet van plan om zelfgemaakte dingen te verkopen. Ik wil gewoon (B)merkproducten gaan verkopen. Maar misschien dat dit een eerste poging kan zijn. We gaan het zien. Bedankt voor de tip
     
  13. Lovare

    Lovare Fanatiek lid

    12 okt 2012
    2.201
    9
    38
    Lekker muziek maken
    NULL
    Bedankt voor de tips!
     
  14. Lovare

    Lovare Fanatiek lid

    12 okt 2012
    2.201
    9
    38
    Lekker muziek maken
    NULL
    @bosi333 en @SweetPrincess, Ik heb even gekeken naar beide websites. Mijntafel is helaas te ver weg van waar ik woon. Mijnmarktkraam is meer kitch, oud en homemade voor zover ik het ziet. Beide gaan helaas niet voor mij op voor het idee dat ik heb.
     
    bosi333 vindt dit leuk.
  15. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.396
    10.594
    113
    Hier in het dorp is best veel leegstand. Om ondernemers te stimuleren hoeven zij het eerste jaar geen huur te betalen. Misschien is dat in jouw buurt ook.
     
    Lovare vindt dit leuk.
  16. Tal1987

    Tal1987 Actief lid

    18 jul 2012
    117
    41
    28
    NULL
    NULL
    Ik ben zelfstandige maar in een volledig andere sector (opleiding en coaching), ik heb een bureau aan mijn huis dus heb geen huurkosten die ik moet betalen. Ik verkoop dus 'mezelf' (haha dat klinkt fout :roflmao:). Heb voornamelijk heel kleine werkingskosten (inkt voor de printer, auto, ..). Enkel daardoor wel hoge belastingen want ik kan zo goed als niks aftrekken. Maar gelukkig kan ik wel een mooi uurloon/dagprijs factureren, dus daarom wel een sector waar het wel interessant is om zelfstandige te zijn.

    Op het vlak van een winkel: vanuit het oogpunt als consument zijnde, merk ik dat mijn koopgedrag tov 10 jaar geleden enorm veranderd is. Ik ga eigenlijk nog maar zelden een fysieke winkel binnen (en doe zowat alles online). Elke dag komt hier wel een pakje aan van wat ik besteld heb (dingen die ik onlangs besteld heb: kleren, een led-strip, een gsm voor mijn man, cadeaubon voor een sauna, speelgoed, een tafeltje, onze reis voor volgend jaar, ...). Online vind ik het veel gemakkelijker om te vergelijken, recensies op te zoeken of mensen er tevreden over zijn of niet, en ik bespaar enorm veel tijd (ik kan rustig zoeken wanneer kinderen op bed liggen, ik moet niet het verkeer in, niet moeten zoeken achter een parkeerplaatsje, en het wordt gewoon geleverd wanneer ik het wil). Ik ga enkel nog maar een winkel binnen wanneer we het bewust plannen: dagje slenteren, lekker iets gaan eten, op een terrasje zitten (maar dan trek ik er echt tijd voor uit..snel snel even naar de winkel doe ik dus nooit meer). En ik vrees dat dat een beetje de toekomst wordt: alles online en alleen nog winkelparken/centra waar je effectief een hele dag kunt vertoeven. Maar de kleine zelfstandige winkeltjes gaan er uit denk ik. Dus daarom zou ik er echt wel goed over nadenken, want een echte winkel starten lijkt mij deze tijden risicovoller te zijn. Tenzij je echt een gat in de markt vindt waar je mensen echt hun deur voor uitkrijgt (maar dan zit dan meer op het vlak van een 'totaalbeleving' bieden denk ik en niet enkel op het verkoop van een product (dat kan ik online dus als consument is het geen meerwaarde om de verplaatsing naar een winkel te maken).
     
  17. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.176
    6.710
    113
    Wat je misschien nu al kunt doen is een begrotingsplan, financieringsplan en marketingsplan gaan schrijven.

    Vooral de begrotingsplan kan je echt heel veel inzichten geven.

    Je zult versteld staat wat voor kosten je allemaal hebt. Dit moet allemaal worden terugverdiend. Dat is niet onmogelijk....maar je krijgt dan ook een idee hoeveel mensen er in je winkel elke dag moeten komen...en dan ook iets kopen...De omzet die daaruit voortvloeit om alles te betalen en ook echt inkomen uit de winkel te krijgen.

    Daarom heb ik besloten om geen stenen winkel te beginnen de komende tijd.

    Maar misschien heb je een product die heel erg goed en snel verkoopt. Kun je daar iets van prijsgeven? Misschien welke branche?
     
  18. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.849
    3.614
    113
    Vrouw
    Thuis
    Een oud-collega van mij heeft dat ook gedaan, eerst een goedlopende webshop gestart en vervolgens een fysieke winkel begonnen. Deze heeft ze dan vervolgens in haar eigen huis (in winkelgebied), dus geen extra huur en ze is alleen open op de dagen dat er veel winkelend publiek is, om het qua werkdruk vol te kunnen houden.
     
  19. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.182
    2.834
    113
    Ik koop ook veel online, lekker makkelijk en scheelt tijd.

    Wat voor producten wil je gaan verkopen?
    Kan je je onderscheiden ?
     
  20. MiaMaria

    MiaMaria Niet meer actief

    Goed, duidelijk, eerlijk en realistisch verhaal. Zoals meerdere hier. Overigens kan ik me helemaal indenken dat het je erg leuk lijkt TS. Maar ik denk dat je uit de ervaringen die hier omschreven worden ook lering kunt trekken.
    Dat gezegd hebbende, of je het nu wel of niet zou gaan doen is natuurlijk een keuze van jezelf. ;) Want een droom tot werkelijkheid maken is natuurlijk heel bijzonder, als dat zou lukken. Maar misschien is het verstandig om voor jezelf helder te krijgen waarom je dit zo leuk lijkt. En erachter te komen wat het werkelijk inhoudt. Wat je ervoor moet doen en kunnen om deze onderneming te starten. Dat gaat veel verder dan een pand huren en mooi inrichten met spullen die je verkoopt. Heb je zelf bv al ervaring met werken in een winkel? Is het iets om dat eerst te proberen?
    In elk geval wens ik je veel succes met plannen maken!!! :)
     

Deel Deze Pagina