3e en super snel bevallen

Discussie in 'De bevalling' gestart door Holadiee, 3 sep 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Holadiee

    Holadiee Bekend lid

    4 jun 2012
    551
    141
    43
    Nederland
    Hoi, hoi,

    Het is, gelukkig, nog niet zo ver, maar dit speelt wel vaak door mijn hoofd vandaar deze vraag.

    De eerste was met 8 uurtjes gepiept, de tweede in 1,5 uur (het was dat ik de persweeen niet meteen herkende en durfde te persen, anders was het nog sneller gegaan)

    Maar goed, bij de tweede was mijn moeder net 5 minuten de deur uit met de oudste toen nr. 2 geboren werd. Nu ben ik wel een beetje bang/ongerust, enz, heb ik wel genoeg tijd om rustig de andere twee kindjes te laten ophalen? Hoe snel gaat het deze keer? Is de verloskudige er deze keer wel bij? Enz.

    Nou het is een heel epiloog geworden, maar de vraag is eigenlijk: als je bevallingen snel zijn gegaan, hoe snel ging het bij de derde in vergelijking met de anderen?

    Bedankt alvast voor de reacties!
     
  2. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Mijn eerste was in 4 uur, de tweede in 2 uur dus VK en wij hielden ernstig rekening met een uurtje bij de 3e. Ik moest meteen bellen als ik maar enigszins idee had dat er iets gaande was en ze zouden meteen komen kijken. Mijn man ging niet ver van huis meer en mijn schoonouders stonden paraat om meteen in actie te komen. Mijn man en ik (en ook VK) hebben ook uitvoerig gesproken over 'wat als het te snel gaat' en 'wat als ik alleen ben', ze heeft ons uitleg gegeven wat me moesten doen mocht baby geboren worden zonder haar aanwezigheid. Ook hadden mijn man en ik ons mentaal ingesteld op de mogelijkheid dat hij de geboorte zou missen. In een noodscenario als schoonouders niet op tijd konden zijn voor de kinderen, zou mijn man zich ontfermen over de oudste 2 indien nodig en zou ik het verder alleen doen.

    En toen... liep mijn 3e bevalling heel anders :rolleyes: dan iedereen had verwacht, en duurde het 8 uur voor baby geboren was... VK is tussendoor nog 2 keer weggegaan, dat had ik nog nooit meegemaakt, ha ha! En toch was het laatste stuk weer heel snel gegaan (in 45 min van 3 cm naar geboorte), waardoor kraamzorg er niet bij was, mijn schoonouders er niet waren om de oudsten op te vangen, van al die mooie plannen niets terecht gekomen :p...

    Je weet het dus maar nooit :cool:...
     
  3. Lafelife

    Lafelife Fanatiek lid

    25 apr 2017
    1.604
    1.064
    113
    Vrouw
    Bij mij ook snel. Vierde minder snel maar wel heel fijn. Fijner dan snel. Maar dat heb je natuurlijk niet in de hand. Is het een idee om los te laten dat iemand de kinderen op MOET halen. Uiteindelijk kunnen ze er prima bij zijn in huis bij jou of op een andere kamer. Misschien slapen ze wel. Dat zie je dan wel en ik neem aan dat je man dat prima kan regelen. Mijn kinderen zijn er bij de laatste bevalling bij geweest. Wel onder water bevallen en ook alleen omdat de verloskundige er nog niet was. En de verloskundige. Jij doet de bevalling. De verloskundige is er voor als er iets niet goed gaat en mentale ondersteuning, de kans is groter dat het wel goed gaat, en dat je weer vlot bevalt. Heb vertrouwen en je belt uiteraard zo snel mogelijk, maar als je verloskundige niet op tijd is is ze niet op tijd, dan is het goed gegaan zonder haar toch? Ze zal vast op tijd zijn voor de nageboorte, en ze kan je altijd telefonisch helpen.

    Men lijdt het meest om het lijden dat men vreest;)
     
  4. zeilbootje

    zeilbootje Fanatiek lid

    15 jan 2014
    2.645
    1.286
    113
    Hier de eerste in 4,5 uur en de tweede in 1,5 uur. Ben ook enorm benieuwd naar de derde. Ik hoor om me heen veel mensen waar het bij de derde minder snel ging, maar ik houd ernstig rekening met 1 uur. En dan is het maar de vraag of manlief er op tijd is! Gelukkig woont er veel familie in de buurt die ik kan bellen als het nodig is om bijv de kinderen op te halen!
     
  5. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.503
    5.600
    113
    Vrouw
    Hier duurde de 3e 2x zolang als de 2e... 2e duurde 3 uur en 15 min ;)
     
  6. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Tja hier duurde het 3 kwartier. (Eerste 8 uur, tweede 1,5 net als jij). Vk was net op tijd om de baby op te vangen. :)
    Bij nr 2 ingeleid in het ziekenhuis, dus op tijd de oppas kunnen regelen.
    Nr 3 was thuis. Ik had het geluk dat het 's avonds begon, de kids sliepen gewoon lekker. Zo ook nr 4 overigens.
    Meestal beval je toch op een moment dat het 'kan'.
    En anders even de buurvrouw vragen om je kindjes zo nodig op te vangen tot je moeder er is?
     
  7. Elisabetta

    Elisabetta Fanatiek lid

    3 apr 2017
    1.462
    412
    83
    Ben ook heel benieuwd hoe het bij mij gaat straks. De eerste bevalling duurde 20 uur en de tweede 3 uur...
     
  8. taschke

    taschke Fanatiek lid

    24 jun 2006
    1.356
    13
    38
    verkoopster ruitersportartikelen
    landen/ belgie
    Mijn 1 ste bevalling duurde van smorgens 9 uur tot savonds 10u20
    De 2 de was er op 2 uurtjes tijd.Van de gebroken vliezen tot ze geboren was :) was een droombevalling

    Deze keer om 00.30 wakker geworden met weeën. Om 04.00 uur binnen in ziekenhuis en om 8u29 was hij er.
    Wij vreesden ook voor een nog snellere bevalling dan bij de 2 de maar we hadden nog genoeg tijd om het rustig aan te doen :)
     
  9. Missmommy

    Missmommy Lid

    8 apr 2017
    68
    0
    6
    Mijn eerste bevalling duurde ruim 10 uur, mijn tweede ging al sneller met iets meer dan 4 uur. Maar de derde ging razendsnel..

    Iets voor 12 uur s avonds kreeg ik weeën die gelijk regelmatig waren en heftig ook! Ik wilde nog even wachten om te bellen aangezien ik bij mijn eerdere zwangerschappen ook een paar keer voor niks gebeld had. Maar mijn man besloot toch te gaan bellen. Om 00.15 hing hij met de verloskundige aan de telefoon terwijl ik hangend op de trap naar boven probeerde te komen. Op dat moment voelde ik dat ik persweeën kreeg en riep dat ze z.s.m hier moest zijn omdat het niet lang meer duurde. Eenmaal op bed hoorde ik de verloskundige met piepende banden stoppen terwijl ik de persweeën weg probeerde te zuchten omdat mijn vliezen nog niet gebroken waren. Om 00.58 (geschatte tijd want ze vergaten bij geboorte de tijd te checken zo hectisch was het) is ons kleintje geboren.

    Overigens lagen de 2 oudsten op dat moment in de kamer ernaast te slapen, normaal worden ze van elk geluid wakker maar toen sliepen ze wonderbaarlijk genoeg door! Wij hebben ook verder geen keuze aangezien we geen familie en/of vrienden hebben om op te passen.

    Ik ben nu opnieuw zwanger en kreeg bij de eerste afspraak al te horen dat ik direct moet bellen als ik iets voel. Ze is bang dat ze te laat komt maar zelf zie ik er niet tegenop eigenlijk. Belangrijkste is, als je alleen bent, dat de baby warm blijft en niet zelf de navelstreng doorknippen. En z.s.m de verloskundige bellen natuurlijk!
     
  10. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.033
    2.167
    113
    Bij mij viel het enorm mee.

    De oudste was er in 3 uurtjes vanaf de eerste krampjes die ik niet herkende als weeën. De tweede kwam in ruim 2 uur, maar dat begon gelijk met loeiharde weeën. Beiden waren vrij heftige bevallingen, met weeënstormen en heel snel opbouwend.
    Ik zag nogal op tegen de derde om die reden.

    Maar die kwam keurig volgens het boekje. Begon heel rustig met hele lichte krampjes, eens per uur of zo. Heel rustig opbouwend, zonder veel schot in de zaak. Op een gegeven moment heb ik man en kinderen de deur uitgestuurd, toen ik dacht dat het ondanks de zwakte en onregelmatigheid toch wel weeën konden zijn. Dat hielp, want daarna werden het inderdaad echt wel weeën. Op een gegeven moment heb ik de verloskundige gebeld, toen ze om de 5 minuten kwamen. Toen had ik al 6 cm ontsluiting.Bij de eerste twee was ik op dat punt al niet meer in staat om te praten of iets te doen. Nu liep ik nog rustig rond door het huis, beetje opruimen, af en toe even stoppen om te puffen en tussendoor kon ik gewoon praten en grapjes maken. Heerlijk! De verloskundige geloofde niet eens dat het echt begonnen was, totdat ze de ontsluiting had gemeten.
    Uiteindelijk heeft ze met 8 cm mijn vliezen doorgeprikt, omdat ze (weer, net als de andere twee keer) niet vanzelf braken en daarna kreeg ik alsnog die weeënstorm en had ik binnen een paar minuten volledige ontsluiting. Ik hoefde niet te persen, alleen maar te stoppen met niet-persen en toen was de baby er al. Vanaf het moment dat ik dacht dat het echte weeën waren heeft het ongeveer 4 uur geduurd, dus uiteindelijk was dit mijn langste bevalling van alle drie.
     
  11. Holadiee

    Holadiee Bekend lid

    4 jun 2012
    551
    141
    43
    Nederland
    Dank jullie voor de verhalen!
    Ideaal scenario zou inderdaad zijn dat de kindjes slapen en niks merken. Maar je weet het nooit...

    Ik ga de volgende keer even vragen of ze tips hebben, misschien inderdaad hoe ik kan weten hoe ik het alleen moet doen. Mocht dat nodig zijn.

    Hoewel het nu ook bijna alleen was. Man kwam 5 minuten voor de geboorte op de badkamer en vk 1 minuut, ennuh baby en ik leven allebei nog :roflmao: :thumup:
     
  12. tantetoos

    tantetoos Bekend lid

    17 nov 2010
    613
    527
    93
    vanaf de allereerste wee tot aan baby-op-de-buik:
    1e net geen 4 uur
    2e: 1 uur 50 min
    3e: 50 min
     
  13. Donutlover

    Donutlover Fanatiek lid

    1 jan 2017
    3.316
    1.730
    113
    Ben echt super benieuwd, zo te lezen zit ik nog wel prima haha
    eerste: 10 uur
    tweede: 4,5 uur

    maar woow sommige bevallen in 1,5 uur! lijkt me heftig zeg
     
  14. JongetjeM

    JongetjeM Bekend lid

    28 jan 2015
    959
    216
    43
    ---+
    Hier ook hetzelfde scenario. Beide keren kwam de verloskundige en had ik ook al 10cm en pers weeën. 2e Was sterrenkijker dus daardoor gelukkig is langzamer gegaan. Maar beide keren is de vk max uur voor de bevalling gekomen. Dus ben nu ook reuze benieuwd hoe het gaat en hoe snel. Als ik een krampje voel moet ik bellen, spannend! Nog max 10 weken.
     
  15. Lucindalice

    Lucindalice VIP lid

    3 feb 2010
    6.050
    145
    63
    Bij de eerste had ging ik in 10 minuten van 1cm naar volledige ontsluitingen. Bij de tweede waren we op controle in het ziekenhuis, de gyn vertrouwde het niet, opgenomen en 3 kwartier later een dochter op m'n buik. Kindje nummer 3 en 4 zijn ingeleid (mede door de eerdere stortbevallingen), dat was langere voorbereiding om de boel te rijpen, maar vanaf 1ste wee tot geboorte 20 minuutjes. We wonen nu in een andere woonplaats, maar hoop dat de gyn bij deze zwangerschap ook mee wil werken aan n geplande bevalling.'
     
    Esila en JongetjeM vinden dit leuk.
  16. mams1

    mams1 Fanatiek lid

    16 okt 2013
    3.121
    800
    113
    Eerste 2u
    Tweede 1,5u

    En verloskundige zei dat in 80% van de gevallen de 3e langer duurt dan de tweede ;)
     
  17. VBJ82

    VBJ82 Niet meer actief

    Klopt hier inderdaad
    1e 15 uur
    2e 3,5 uur
    3e 6,5 uur
     
  18. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.563
    453
    83
    Ik ben bij alledrie de bevallingen ingeleid. Van eerste wee tot geboorte ging het iedere bevalling sneller.

    1e: 5 uur
    2e: 4,5 uur
    3e: 1 uur
     
    Esila vindt dit leuk.
  19. JMMH

    JMMH Niet meer actief

    1e: 4 uur
    2e: ruim 1,5 uur
    3e: ruim 2 uur

    Bij de eerste twee bevallingen voelde ik het van te voren al wel wat rommelen. Bij de derde keer niet, toen begon het ineens en meteen ook 'goed'.
     
  20. Esila

    Esila Fanatiek lid

    17 sep 2006
    2.389
    831
    113
    Wat een mooie geboortejaren zo op een rijtje :)
     
    Lucindalice vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina