1 t/m 15 juli 2017

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door 1548, 28 okt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Proetsel

    Proetsel Actief lid

    5 jul 2017
    167
    112
    43
    Vrouw
    Hoe is het met jullie? Hier is het wel even aanpoten de laatste dagen, zeg!

    A. heeft veel last van darmkrampjes, dat komt meestal snel op als ze op haar rug wordt neergelegd. Het resultaat is dat als ze moe is, we haar naar bed brengen, en dat ze dan direct wakker wordt en begint te huilen. Aaien, sussen, buikje masseren, en soms valt ze dan na een tijdje weer in slaap, maar al te vaak is ze dan een kwartier later weer wakker. Echt heel hard werken dus. Overdag komt het regelmatig voor dat ze van voeding tot voeding eigenlijk nauwelijks slaapt, misschien een paar hazenslaapjes van 10-15 minuten :( En daar wordt ze natuurlijk ook nog chagrijnig van!

    's Nachts slaapt ze nog steeds wel goed, maar ik heb gelezen dat dat ook een 'symptoom' van oververmoeidheid kan zijn, dus ik ben er niet gerust op. We zijn nu aan het uitzoeken of we iets kunnen vinden wat werkt, zoals als ze moe wordt eerst een tijdje in het wipstoeltje laten slapen (rechtop heeft ze minder last van haar buikje). Ik begrijp dat vanaf nu (ze is 6 weken) de krampjes langzaamaan minder zouden kunnen gaan worden, dus daar hopen we dan maar op. Ik ben ook gestopt met sinaasappelsap drinken. Dat mocht ik van de kraamverzorgende niet omdat baby er krampjes van zou krijgen, maar daar geloofde ik niets van. Kan je nagaan hoe ver ik gekomen ben :p

    Nu is ze eindelijk goed aan het slapen, al 2 uur achter elkaar. Wat een verademing :) Ik hoop dat ze straks weer vrolijk is, want ik heb echt geen zin om met haar naar buiten te gaan als ze weer alleen maar aan het jengelen is.

    Ik merk dat ik er 's avonds steeds sneller en erger doorheen zit. Ik heb sinds een week of twee weer erg veel last van aambeien, waardoor ik niet heel lekker zit, en daar komt vermoeidheid bij, en dan ook nog een flink deel van de dag dat ik besteed aan A. kalmeren en sussen. Mijn man lijkt het niet zo goed aan te voelen dat ik me niet alleen druk maak over de baby, maar dat ik ook zelf helemaal nog niet op volle sterkte draai. Dus dat heb ik hem gisteravond zo duidelijk mogelijk gezegd. Ik geloof wel dat hij begreep wat me dwars zit, dus hopelijk kan hij zijn verwachtingen een beetje bijstellen en mij wat meer rust gunnen. Ik merk dat ik het erg hard nodig heb.

    Eens even in het wiegje kijken. Volgens mij hoor ik haar weer, en het is ook mooi etenstijd, dus heel goed...!
     
  2. Lieflieff

    Lieflieff Actief lid

    2 nov 2016
    276
    66
    28
    NULL
    NULL
    Hihi stoer met zonnebril!
    Proetsel, kan ik me voorstellen! En ik denk dat mannen het gewoon niet zo door hebben.. Manlief hier kan ook "klagen" maar vervolgens heeft hij niet door dat ik dat al de hele dag heb meegemaakt..
    Hier ook nog borstvoeding wat heel goed gaat. Ik twijfel soms wat ik wil na mijn verlof. Enerzijds denk ik het is maar 1,5 dag dat ik hoef te kolven. Anderzijds heb ik daar niet zo zin in. Flesvoeding lijkt me ook makkelijker omdat je kan zien wat hij gedronken heeft. Dat kan ik nu niet en als hij dan moppert en weinig goed is leg ik hem maar weer aan. Daarom is hij ook zo stevig denk ik haha. Maar bovenal vind ik
    Borstvoeding heel fijn, is altijd goed en zo lekker momentje met de kleine man...
    nog maar even kijken dus. We zijn wel ook aan het oefenen met gekolfde flesjes :)
     
  3. Proetsel

    Proetsel Actief lid

    5 jul 2017
    167
    112
    43
    Vrouw
    @Lieflieff Ik vind kolven helemaal niet zo vervelend met een goede elektrische borstkolf, hier doen we inderdaad ook één keer per dag afgekolfde melk uit een flesje zodat ze vast kan wennen. Is ook leuk dat mijn man haar dan ook af en toe kan voeden :) Ik zie er niet tegenop om op mijn werk te gaan kolven. Hoop alleen dat mijn rooster een beetje ruimte bied daarvoor, zodat ik er niet mijn hele pauzes aan kwijt ga zijn (ik sta voor de klas, dus weinig flexibiliteit in het rooster). Ik ga straks 4 dagen in de week afkolven, maar dat wordt in de praktijk 2 of hooguit 3 keer per dag, dat komt vast wel goed :) En wat je zegt, bv geven is zo gezellig :) Ze geniet er intens van!
     
  4. Johanna18

    Johanna18 Bekend lid

    2 jun 2015
    691
    195
    43
    NULL
    NULL
    Wat n schatje Wishfuldreaming. Onze kleine is ongeveer 58/59 cm denk ik en ik schat zo'n 5.5 kilo maar ze is heel fijntjes. Volgens de kraamverzorgster zat al dr gewicht in dr botten. Dat is nu niet meer zo maar ze is niet dik.

    Proetsel, ik weet niet of je ervan houdt maar helpt een draagdoek niet? Mijn kinderen vinden dat heerlijk als ze krampjes hebben. Dan liggen ze rechtop in een ronde houding.
     
  5. Skyangel

    Skyangel Bekend lid

    20 nov 2013
    782
    99
    28
    Hier schrok de vrouw van het consultatiebureau over de lengte van mijn zoontje.
    Hij is in 1 maand 8.3 cm gegroeid en dit vond ze erg vreemd.
    Ze zei zelfs dat de meting van de maand ervoor niet goed gegaan zou zijn.
    Ik zei sorry mevrouw, stond er met mn neus bovenop
    Zal wel een spurtje gehad hebben omdat ik toen nog overproductie had.
     
  6. Proetsel

    Proetsel Actief lid

    5 jul 2017
    167
    112
    43
    Vrouw
    Ach, beter te snel dan te langzaam, toch? Ik was zelf een beetje geschrokken toen mijn dochter plotseling bijna op de +1 van de groeicurve zat in plaats van netjes op de 0 waar ze altijd zat, begon me al druk te maken of ze teveel dronk ofzo... Blijkt achteraf dat de groeicurve van het CB het gemiddelde is voor Nederlandse baby's, en dat borstgevoede baby's meestal in het begin wat sneller groeien en later wat langzamer. Had ze er wel even bij mogen zeggen...
     
  7. Lieflieff

    Lieflieff Actief lid

    2 nov 2016
    276
    66
    28
    NULL
    NULL
    Proetsel, opzich vind ik het kolven ook niet zo erg maar ik ben gastouder en heb dus geen collega's. Dat betekent kolven echt onder het werk. Misschien 2x per dag? Dat betekend midden in de ochtend en midden in de middag. Precies als we altijd wat leuks gaan doen naar de speeltuin ofzo moet ik dan kolven. Anderzijds is het dan al oktober en zullen we meer thuis zijn... ik bekijk het nog :)
     
  8. WishfulDreaming

    WishfulDreaming Fanatiek lid

    24 jun 2007
    1.643
    51
    48
    Vrouw
    België
    Hier is J. van 54 cm (CB) naar 57cm (kinderarts) gegaan op iets meer dan een week tijd.
    Ik vond de meeting van het CB ook al vreemd, want dan zou ze op 2 maand tijd maar 5cm gegroeid zijn. De 57 cm bij de kinderarts vond ik ook realistischer.

    En bij het CB stond ik er ook met m'n neus op. Ik moest haar hoofdje even mee stilhouden, dus, goh. Misschien groeien ze inderdaad met scheuten? :p
     
  9. kokjes

    kokjes Bekend lid

    14 sep 2016
    593
    313
    63
    NULL
    NULL
    Pff even van me af schrijven en miss hebben jullie wel ideeën of tips.

    Het ging zo goed. Fijn bv mogen geven, doorslapen, krampjes nog maar amper aanwezig en groeien als kool.

    Maar.... Toen ineens sinds 1,5 week begon ze te huilen tijdens de voeding. Het begon met de voeding van 18.30. Huilen huilen huilen. Niks willen drinken. En na troosten en weer aan willen leggen nog voor ze helemaal horizontaal lag al huilen. Alleen de aanblik van mijn borst begon ze al. Nou opgelost door die voeding bv in een flesje te geven. Nou dat ging beter.

    En toen ging mijn man weg... en het ging ineens weer slechter. En elke voedi g wilde ze niet meer en elke voeding huilde ze. Oorverdovend. En zo zielig. En zelfs zo erg dat ze voedingen oversloeg doordat ze.zo moe was van het huilen dat.ze sliep tot de volgende voeding. Dus maar elke voeding met het flesje bv om zo in de gaten te houden wat ze dronk. Want ze was zelfs aan het afvallen. ( heb thuis een babyweegschaal) nu 6250 ongeveer.

    Nu bedacht om gewoon bv te geven en voor en na elke voeding te wegen. E dat lijkt ietsje beter te gaan. Man weer terug gelukkig en dat geeft voor iedereen rust en dat.lujkt ook te helpen.

    Waar heeft ze dan last van is de vraag die de hele dag in mijn hoofd spookt. Als het goed is belt het consultatiebureau mij vandaag terug om ook mee te kijken.


    Pff lang verhaal maar lucht wel op.

    Hoe is het bij jullie??
     
  10. Proetsel

    Proetsel Actief lid

    5 jul 2017
    167
    112
    43
    Vrouw
    @kokjes ach wat zielig, arm klein meisje :( En arme jij, wat moet dat een onzekerheid geven! Heeft ze misschien last van spruw, of moet ze veel spugen en kan ze pijn aan haar slokdarm hebben? Ik hoop maar dat het snel weer goed gaat!

    A. heeft nog steeds wel last van darmkrampjes, maar minder dan voorheen. Misschien is ze over de piek heen, of misschien was het toch van het sinaasappelsap dat ik dronk (toch lastig om verbanden te leggen, maar vannacht had ze weer erg veel last en dat was toevallig net nadat ik zuurkool had gegeten, dus misschien zit er toch wel iets in...). We zijn daarnet op de school waar ik werk langsgeweest, en ze heeft zich werkelijk gedragen als een reclamebord voor baby'tjes! Lekker wakker, alert om zich heen kijken, en tot twee keer toe een van die gigantisch blije glimlachen, en toen onderweg naar huis fijn in slaap gevallen in de kinderwagen.
    Ik heb meteen met de roostermaakster overlegd over tijd om te kolven, en ik krijg in de ochtenden ergens een tussenuur in mijn rooster. Fijn dat daar niet moeilijk over gedaan wordt :)
     
  11. Lieflieff

    Lieflieff Actief lid

    2 nov 2016
    276
    66
    28
    NULL
    NULL
    Kokjes, is er al naar lip of tong bandje/riempje gekeken? Die kan te kort zijn waardoor het allemaal moeilijk is.
    Als je Facebook hebt kan je lid worden van de pagina van BVN borstvoeding en je vraag daar stellen; ze denken daar echt heel erg mee en er zijn ook echt mensen met verstand van borstvoeding :)
     
  12. kokjes

    kokjes Bekend lid

    14 sep 2016
    593
    313
    63
    NULL
    NULL
    Dankje wel voor de tips. Fijn @Proetsel dat ze rekening houden met het kolven!

    Ga meteen op Facebook kijken @Lieflieff!

    Vandaag bij het consultatiebureau en huisarts geweest beide hebben geen idee helaas.
     
    Lieflieff vindt dit leuk.
  13. Smitje

    Smitje Bekend lid

    30 okt 2012
    512
    41
    28
    Vrouw
    Hey dames, het is al lang geleden dat ik van me heb laten horen. Ik merk dat ik er niet meer aan toe kom om mee te schrijven, dus ik ga afscheid van jullie nemen. Geniet van jullie kleintjes en het allerbeste voor iedereen!
     
  14. Lieflieff

    Lieflieff Actief lid

    2 nov 2016
    276
    66
    28
    NULL
    NULL
    Nog gelukt kokjes?
    Het is hier rustig! Iedereen is vast druk :) ik ben zelf tegenwoordig wat actiever in de Facebook groep maar kijk hier ook af en toe.
     
  15. kokjes

    kokjes Bekend lid

    14 sep 2016
    593
    313
    63
    NULL
    NULL
    @Lieflieff bedankt voor het vragen. Het gaat ietsje beter. Huilen is in elk geval ietsje minder. Combinatie van meer rust en regelmaat en de huisarts denkt nu aan verborgen reflux. Dus daar nu met kleine aanpassingen ook rekening mee aan het houden. 2x per dag de beste voedingen live bv geven en 3x per dag bv kolven en met de fles geven.

    De fles bv geven we nu ook om in de gaten te houden hoeveel ze drinkt. Ze staat name lijk stil in haar gewicht dus moeten we in de gaten houden. Anders krijgen we een verwijzing voor de kinderarts.

    Het is wel erg zwaar zo, zelf nog niet helemaal hersteld, zoontje van bijna 16 maanden die net ondekt heeft dat hij lopend allerlei avonturen kan gaan beleven (ook erg leuk), dan de zorg voor ons meisje en kolven.

    Hoe is het met jullie??

    Jammer dat het zo rustig is.
     
  16. WishfulDreaming

    WishfulDreaming Fanatiek lid

    24 jun 2007
    1.643
    51
    48
    Vrouw
    België
    Hebben jullie een facebookgroep gemaakt? :eek:
     
  17. Lieflieff

    Lieflieff Actief lid

    2 nov 2016
    276
    66
    28
    NULL
    NULL
    Die bestaat al heel lang Wishfuldreaming :)
    Kokjes ja snap ik! Succes ermee.

    J dronk prima uit het flesje maar sinds 1,5 week weigert hij! Aaah oefenen dus...
     
  18. WishfulDreaming

    WishfulDreaming Fanatiek lid

    24 jun 2007
    1.643
    51
    48
    Vrouw
    België
    Mag ik er bij komen?
    Hier is het clubje aan het stilvallen :(
     
  19. Lieflieff

    Lieflieff Actief lid

    2 nov 2016
    276
    66
    28
    NULL
    NULL
    Van mij wel maar ik weet niet of ze nog leden toelaten! Het heet inmiddels: bevallen in of rond juli 2017.
    Volgens mij zit iedereen er al vanaf de zwangerschap in vandaar dat ik niet weet of ze nog mensen in laten maar je zou het kunnen proberen :)
    Ik voeg ff een fototje toe van ons binkie, alweer 9 weekjes en zo sterk!
     
    WishfulDreaming en Johanna18 vinden dit leuk.
  20. WishfulDreaming

    WishfulDreaming Fanatiek lid

    24 jun 2007
    1.643
    51
    48
    Vrouw
    België
    Groep staat onzichtbaar, want ik kan hem niet vinden op facebook. Ach ja, het zij zo dan maar :)

    Mooi ventje trouwens! Wat een lieverd :D
     

Deel Deze Pagina