wat te doen

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door marijke28, 10 jul 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
?

zou je iemand in je familie die aids heeft je kind laten vast houden

  1. ja

  2. nee

  3. weet het niet

Meerdere stemmen zijn toegestaan.
De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
  1. Lizzz

    Lizzz Lid

    15 jul 2006
    22
    0
    0
    Amsterdam
    Ik zou er ook geen problemen mee hebben. Zelfs als er bloed-contact is (wond op wond-die kans is al nihil) dan nog is de kans dat het aids virus wordt overgebracht heel klein. Bij bloedtransfusie wordt het een heel ander verhaal, maar dat is hier niet aan de orde.
     
  2. mummy

    mummy Bekend lid

    26 mei 2006
    664
    0
    0
    Nog een vraagje voor de vrouwen die het allemaal over kansberekeing hebben:
    Hoe zou je het vinden als je dochter (later) seks heeft met iemand met aids maar wel met condoom. De kans dat die scheurt is ook klein, maar zou je dat risico wel willen laten nemen?
    Ik vind het knap hoor, dat jullie zonder twijfel zeggen ,,ja", maar ik heb zelf altijd zoiets ik wil alleen het allerbeste voor mijn dochter en zo min mogelijk risico. En wat het allerbeste is, is de vraag natuurlijk. Kijk, ik zeg ook niet zomaar dat je kind weghouden bij een oom/tante of opa/oma beter is omdat ie aids heeft hoor. Ik vind ook dat je een kind moet leren waar het wel of geen aids van krijgt en dat is zeker niet van knuffelen. Maar om nou zonder twijfel te zeggen dat je er nooit over na zou denken komt op mij wat naief over. je ziet het aan de vraagstelling: die is van iemand die ermee te maken heeft en er waarschijnlijk een goeddoordacht besluit over heeft genomen. Ik zeg niet diract ,,nee", maar ik zou mijn kind uberhaubt niet klakkeloos bij mensen geven.
     
  3. malou

    malou Actief lid

    9 nov 2005
    241
    0
    0
    moeder!
    eindhoven
    Poeh dat vind ik moeilijk over vrijen met iemand die aids heeft.
    Ik denk dat ik goed zou uitleggen wat er kan gebeuren en dat i sde keuze aan haar zelf. Ligt er natuurlijk ook aan hoe oud ze is.
     
  4. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Mummy, sex hebben met iemand die hiv pos is is natuurlijk niet te vergelijken met het vasthouden van een kind! Jij raakt toch ook mensen aan die je niet kent? Niemand die weet hoe vaak ze een hand hebben gegegeven aan iemand die besmet is toch? Nee hoor zolang er geen bloed of zo aan te pas komt is er echt geen reden dat je je kind niet zou laten vasthouden door een hiv besmet iemand. En idd de kans dat iemand door een wond besmet raakt is echt heel klein, moeten eerst beide partijen een wond hebben en dan moeten er nog een paar vreemde dingen gebeuren... niet waarschijnlijk dus.
     
  5. mummy

    mummy Bekend lid

    26 mei 2006
    664
    0
    0
    Ja ik weet dat seks en knuffelen iets heel anders is (gelukkig anders word ik nooit zwanger ;) ). Het is ook een beetje appels met peren vergelijken, maar ik bedoelde alleen duidelijk te maken dat al is er een kleine kans, dat die hele kleine kans in mijn hoofd wel mee zou spelen. Nogmaals, daarmee zeg ik niet ,,nee" maar het zou wel iets zijn wat ik zou overwegen. Niet wegwuiven alsof het niks is.
    Maar niet alleen wat dit onderwerp betreft hoor, ik deed het ook toen mijn dochter nog klein was en iemand had een koortslip. Die krijg je ook niet van optillen, maar ik was me wel bewust van de risico's. Ik denk dat je als ouder in iedere situatie risico's taxeert op alle gebieden, en dat dit ook alleen maar goed is. Ik vind het beter iets weloverwogen te doen dan zonder nadenken de dingen op je af te laten komen.
     
  6. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    De kans om herpes te krijgen van iemand met een koortslip is vele malen groter dan hiv op te lopen van iemand die besmet is. En ook herpes is erg gevaarlijk voor kleintjes, niemand met een koortslip mag mijn kinderen vasthouden of aanraken, maar iemand met hiv wel.
     
  7. annika

    annika Actief lid

    9 feb 2006
    243
    0
    0
    Sorry, maar ook dit vind ik een beetje een rare vraag ; Hoe zou je het vinden als je dochter (later) seks heeft met iemand met aids maar wel met condoom. De kans dat die scheurt is ook klein, maar zou je dat risico wel willen laten nemen?
    Laat ik voorop stellen dat ik het er mee eens ben dat je je kind zo goed mogelijk voorlicht op dit gebied. Maar de kans dat ik als moeder zou weten dat mijn dochter met iemand naar bed gaat die AIDS heeft schat ik erg klein in. En wanneer mijn dochter er voor zou kiezen om dat (volgens deze vraagstelling) bewust te doen, kan ik daar als moeder een mening over hebben maar meer niet. Tuurlijk wil je dat niet als moeder zijnde, maar tegen de tijd dat mijn dochter sexueel actief is ga ik er ook vanuit dat ze wel zelf bepaalde beslissingen kan nemen.

    En uiteraard vind ik het alles behalve naïef om er niet bij na te denken om mijn kind te laten knuffelen door iemand die AIDS heeft.
     
  8. Niet meer actief

    Ja, als het mijn vader betrof of een andere hele goede bekende, zou ik het wel toestaan, mits beiden idd geen wondjes hebben oid. Maar ik denk wel dat mijn hoofd zal overlopen van gedachtes voor ik het doe.
     
  9. mummy

    mummy Bekend lid

    26 mei 2006
    664
    0
    0
    Dat is precies wat ik bedoel, dat je hoofd overloopt van gedachtes en gevoelens. Maar blijkbaar heeft mijn woordkeuze wat opgeroepen bij bepaalde mensen. Ik vind het vervelend dat dit blijkbaar zo heftig op je/jullie overkomt.
    Tuurlijk ga ik later niet beslissen met wie mijn kind seks heeft, maar dat was ook niet wat ik bedoelde te zeggen. Ik bedoelde te benadrukken dat kansberekening nooit garanties geeft. Hoe groot is de kans dat je de loterij wint... Heel klein, maar toch doet half Nederland eraan mee in de hoop net die ene geluksvogel te zijn. De andere kant op lijkt voor sommigen kansberekening ineens geheel onbelangrijk.

    Is het dan echt zo gek dat ik dingen eerst wil overwegen voor ik ze daadwerkelijk uitvoer? Is niet het kleinste risico dat je eigen kind iets vreselijks overkomt genoeg om in ieder geval bewust na te denken? Ik vind dat je als ouder verplicht bent om over zaken na te denken wat je van een kind nog niet kan verwachten. Ja, ik vind het naief als je niet als ouder die verantwoordelijkheid neemt. Los van wat je uiteindelijk beslist hoor, maar je moet het wel 'beslissen' en niet zomaar laten gebeuren.
     
  10. Niet meer actief

    Dat is met veel dingen, als je kids hebt. Ik merk dat nu weer heel sterk, mijn zoontje is 5, al zijn vriendjes fietsen iedere dag buiten. Sinds kort mag hij ook gaan fietsen, maar alleen aan de overkant, waar geen verkeer kan/mag komen. Maar ik heb geen moment rust, als ik hem even niet meer zie, ga ik al kijken, je leest tegenwoordig te veel over mensen met verkeerde bedoelingen, dus dan loopt mijn hoofd al over van de gedachtes. Aan de ene kant moet je hem loslaten, hem de kans geven zich te ontwikkelen, maar aan de andere kant hou je hem het liefste binnen de 4 muren van je eigen tuin.
    Dat begint dus al klein, en er zullen steeds grotere vraagstukken komen waar je over zult twijfelen als ouder.
     
  11. carry

    carry Fanatiek lid

    30 jul 2005
    1.397
    0
    0
    pedagogisch medewerkster
    Als het familie betreft, dan zou je niet eens hoeven op te letten, want die persoon zou toch zelf wel weten wat wel en niet kan daar zou ik op vertrouwen! Dit is trouwens een vraag waar ik nooitover na heb gedacht, omdat ik het niet in mijn omgeving zie of heb mee gemaakt!
    Wel goed om eens over na te denken!!

    Groetjes Carry
     
  12. asjuh

    asjuh Fanatiek lid

    28 dec 2005
    3.028
    0
    0
    mama en huisvrouw
    noord-Brabant
    heel erg moeilijk ... :( ik zeg niet volmondig ja ..sorry als dat bot overkomt ..iemand met een koortslip ga je ook bewust uit de weg omdat het heel gevaarlijk kan zijn voor je baby ..is wle iets heel anders dan aids ...en verstandelijk weet je ook wel dat het niet besmettelijk door het alleen vast te laten houden of een kusje op de wang e.d
    maar gevoelsmatig zou ik met die wetendheid dat de baby wordt vastgehouden door iemand met HIV er wel moeite mee hebben ..
     
  13. babs

    babs Actief lid

    19 feb 2006
    264
    0
    0
    Haarlem
    ben blij dat het meeste percentage gewoon ja zegt...
    vind het zo belachelijk als mensen daar moeilijk over doen..
    werk zelf in de verpleeging en kom dus vaak mensen tegne met aids of hiv en dat zou betekenen dat ik die mensen ook geen handje mag geven.
    want hij kan wel eens een wondje hebben
    nee ik zou mijn baby gewoon geven aan iemand met aids of hiv.
    en stel als je baby een wondje heeft en degene die hem vast heeft ook, dan is de kans nog nihil dat het wordt overgedragen.
    maar als ik over alles zo zou moeten inzitten.
    ik zou ook gewoon naar hetzelfde toilet gaan als de persoon met aids of hiv.
    wil niet te bot over komen hoor, maar er zijn zo vaak misverstanden over aids en hiv dat ik er af en toe geirriteerd van raak.

    verder zijn jullie allemaal lief hoor hihihi ;)

    sterkte allemaal met zwanger worden

    kuzzzzz babs :)
     
  14. Jaycey

    Jaycey Bekend lid

    24 jun 2006
    778
    0
    0
    Noord-Brabant
    Hallo,

    Ik kan wel merken dat velen van jullie dit niet zelf hebben meegemaakt. Een van mijn beste vriendinnen is ook besmet met het HIV-virus, en toen ik het voor de eerste keer hoorde, ben ik daar heel relaxed mee omgegaan. Mijn zoontje kwam daar al spelen, en zou ik hem daar dan opeens weg moeten houden? Ik ga ervan uit dat mijn vriendin voorzorgsmaatregelen neemt als die noodzakelijk zijn. Ik denk er nu eigenlijk nooit meer over na. Ik weet gewoon dat je niet zo eenvoudig besmet wordt met het HIV-virus. En als iedereen dat nou zou weten, zouden de HIV-patiënten niet meer 3x hoeven na te denken of ze het nu wel of niet tegen vrienden/familie/kennissen moeten vertellen dat ze besmet zijn. Want er rust toch nog een groot taboe op, wat veel meer risico met zich meebrengt. Ik weet liever dat iemand besmet is, zodat je evt. maatregelen kunt nemen, dan dat ik het niet weet. Want wie zegt mij dat zijn juffen op het kinderdagverblijf niet besmet zijn, of misschien zelfs wel een kindje waar hij altijd mee speelt. Daarom is voorlichting zo belangrijk. Groetjes, Jaycey
     

Deel Deze Pagina