Recept pastasaus

Discussie in 'De lounge' gestart door Krulpeterselie, 3 okt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.485
    1.093
    113
    Helaas ben ik mijn eigen recept kwijt gemaakt en nu ik het ineens weer wil maken weet ik dus niet meer de goede smaak te krijgen. Dus brand los: wie heeft voor mij zijn allerbeste rode!! pastasaus zonder pakjes/zakjes. Het enige wat ik nog weet is dat er gezeefde tomaat, twee blikjes puree en een blikje tomatenblokjes in gingen, sambal, ui en paprika.
     
  2. Ahava

    Ahava Fanatiek lid

    27 mei 2011
    1.138
    201
    63
    Ui, bleekselderij, wortel en knoflook even bakken. Dan blikken tomaat erbij en blikje tomatenpuree. Aan de koop brengen en daarna gehakt er rauw in, dan 2-3 uur laten sudderen op laag vuur. Op het laatst nog naar smaak peper en zout, evt. een schepje suiker. Ook lekker is nog verse basilicum fijngesneden erdoorheen.
     
    mexicang vindt dit leuk.
  3. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    3.828
    1.677
    113
    Vrouw
    Pakje tomatenfrito, blikje tomatenblokjes met kruiden, verse knoflook, peper, bouillonpoeder (tuinkruiden) en soms een beetje suiker.

    Meestal doen we er gehakt en zo'n groentepakket doorheen. Wat ook wel lekker is, is er kleine stukjes chorizo doorheen roeren.
    Of het groentepakket weglaten en in plaats daarvan een uitje, champignons en op t laatst rucola er doorheen roeren.
     
  4. Romantic

    Romantic Bekend lid

    29 nov 2015
    874
    91
    28
    Toevallig vanavond gemaakt:

    6 middelgrote tomaten gepureerd, basilicum fijngehakt en erdoorheen geroerd. 2 teentjes knoflook gehakt en gefruit, ook erdoorheen. 5 eetlepels paprikapoeder (mild) erdoorheen geroerd. Peper en zout naar smaak toegevoegd.
    250ml crème fraiche toegevoegd en zachtjes laten pruttelen, af en toe roeren.
    De saus wat ingedikt met 1 eetlepel boter + 1 eetlepel bloem. Dit nog 10 minuutjes zachtjes laten koken, en ondertussen blijven roeren om klonteren te voorkomen.

    Hierna heb ik nog courgette toegevoegd en kort mee laten koken + gehakt wat ik al eerder had gegaard
     
  5. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Gehakt rauw in de saus? Dan kook je het ipv te bakken?
     
  6. Ahava

    Ahava Fanatiek lid

    27 mei 2011
    1.138
    201
    63
    Heb ik van iemand hier op het forum gelezen, zo schijnen de Italianen het ook te doen. Door het lang te laten sudderen valt het heerlijk zacht uit elkaar, ik vind het veel lekkerder dan gebakken gehakt erdoorheen.
     
  7. Katenhond

    Katenhond Fanatiek lid

    14 aug 2014
    1.394
    174
    63
    Ik gebruik altijd een basisrecept die ik in porties invries en dan nog kan 'aanpassen'

    Twee kilo tomaten of vier/ vijf blikken gepelde tomaten.
    Zes paprika's, een courgette, twee uien, drie teentjes knoflook en beetje chilipoeder.
    Paar uur laten sudderen, staafmixer erdoor en in porties in de vriezer
     
  8. Melief

    Melief Niet meer actief

    Nav jouw tip vanmorgen het gehakt hier ook rauw in de saus gedaan en wat een aanrader!! Heerlijk zacht vlees wat op je tong smelt!
     
    Ahava vindt dit leuk.
  9. mexicang

    mexicang Fanatiek lid

    1 okt 2008
    4.345
    85
    48
    Basis tomatensaus:

    750 gram tomaten, vleestomaten of romatomaten, Al dan niet gepeld.
    2 middelgrote uien
    Knoflook naar smaak
    tomatenpuree
    Kruiden naar smaak.

    uien even aanfruiten met de knoflook
    tomaten erbij en 5 minuten pruttelen.
    Flinke schep tomatenpuree erbij, even bakken tot zure eraf is.
    Indien nodig, klein scheutje water erbij.
    Oregano(gedroogd), basilicum (gedroogd), chilipoeder, peper, beetje gemberpoeder, paprikapoeder.
    Snuf suiker

    Dit alles laat je zeker 30 minuten pruttelen.
    Dan in de blender, mixen en je hebt een basis tomatensaus waar je alles mee kunt doen.
     
  10. mexicang

    mexicang Fanatiek lid

    1 okt 2008
    4.345
    85
    48
    Deze ken ik ook, echt het gehakt er zo doorheen is zoveel lekkerder!
    Al Ragu heet dat geloof ik.
    Ik zie het en denk, dat ga ik weer eens maken! Puur vanwege de tijd maak ik dit veel te weinig...
     

Deel Deze Pagina