Helaas ben ik mijn eigen recept kwijt gemaakt en nu ik het ineens weer wil maken weet ik dus niet meer de goede smaak te krijgen. Dus brand los: wie heeft voor mij zijn allerbeste rode!! pastasaus zonder pakjes/zakjes. Het enige wat ik nog weet is dat er gezeefde tomaat, twee blikjes puree en een blikje tomatenblokjes in gingen, sambal, ui en paprika.
Ui, bleekselderij, wortel en knoflook even bakken. Dan blikken tomaat erbij en blikje tomatenpuree. Aan de koop brengen en daarna gehakt er rauw in, dan 2-3 uur laten sudderen op laag vuur. Op het laatst nog naar smaak peper en zout, evt. een schepje suiker. Ook lekker is nog verse basilicum fijngesneden erdoorheen.
Pakje tomatenfrito, blikje tomatenblokjes met kruiden, verse knoflook, peper, bouillonpoeder (tuinkruiden) en soms een beetje suiker. Meestal doen we er gehakt en zo'n groentepakket doorheen. Wat ook wel lekker is, is er kleine stukjes chorizo doorheen roeren. Of het groentepakket weglaten en in plaats daarvan een uitje, champignons en op t laatst rucola er doorheen roeren.
Toevallig vanavond gemaakt: 6 middelgrote tomaten gepureerd, basilicum fijngehakt en erdoorheen geroerd. 2 teentjes knoflook gehakt en gefruit, ook erdoorheen. 5 eetlepels paprikapoeder (mild) erdoorheen geroerd. Peper en zout naar smaak toegevoegd. 250ml crème fraiche toegevoegd en zachtjes laten pruttelen, af en toe roeren. De saus wat ingedikt met 1 eetlepel boter + 1 eetlepel bloem. Dit nog 10 minuutjes zachtjes laten koken, en ondertussen blijven roeren om klonteren te voorkomen. Hierna heb ik nog courgette toegevoegd en kort mee laten koken + gehakt wat ik al eerder had gegaard
Heb ik van iemand hier op het forum gelezen, zo schijnen de Italianen het ook te doen. Door het lang te laten sudderen valt het heerlijk zacht uit elkaar, ik vind het veel lekkerder dan gebakken gehakt erdoorheen.
Ik gebruik altijd een basisrecept die ik in porties invries en dan nog kan 'aanpassen' Twee kilo tomaten of vier/ vijf blikken gepelde tomaten. Zes paprika's, een courgette, twee uien, drie teentjes knoflook en beetje chilipoeder. Paar uur laten sudderen, staafmixer erdoor en in porties in de vriezer
Nav jouw tip vanmorgen het gehakt hier ook rauw in de saus gedaan en wat een aanrader!! Heerlijk zacht vlees wat op je tong smelt!
Basis tomatensaus: 750 gram tomaten, vleestomaten of romatomaten, Al dan niet gepeld. 2 middelgrote uien Knoflook naar smaak tomatenpuree Kruiden naar smaak. uien even aanfruiten met de knoflook tomaten erbij en 5 minuten pruttelen. Flinke schep tomatenpuree erbij, even bakken tot zure eraf is. Indien nodig, klein scheutje water erbij. Oregano(gedroogd), basilicum (gedroogd), chilipoeder, peper, beetje gemberpoeder, paprikapoeder. Snuf suiker Dit alles laat je zeker 30 minuten pruttelen. Dan in de blender, mixen en je hebt een basis tomatensaus waar je alles mee kunt doen.
Deze ken ik ook, echt het gehakt er zo doorheen is zoveel lekkerder! Al Ragu heet dat geloof ik. Ik zie het en denk, dat ga ik weer eens maken! Puur vanwege de tijd maak ik dit veel te weinig...