wie weet wat dit is (met foto's)

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door lilo77, 20 nov 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ffff

    ffff Bekend lid

    9 okt 2012
    911
    545
    93
    Clownseczeem / likdermatitis / likeczeem.

    Ik smeer er purelan op (= eigenlijk tepelklovenzalf :roflmao:), werkt super :thumup:
     
  2. Cooks

    Cooks Fanatiek lid

    9 mrt 2011
    1.312
    66
    48
    Overijssel!
    Ik zou toch is om hormoonzalf gaan vragen.
     
  3. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Ken je de creme/gel van Gladskin? Is iets wat mogelijk kan helpen. Het kan zijn dat dit iets is dat in stand gehouden word door oa de Staphylococcus Aureus (leeft op onze huid) in combinatie met irritatie doordat ze haar onderlip veel over haar bovenlip doet. Dit product werkt met fagen, in dit geval een faag die alleen tegen de Staphylococcus Aureus werkt en de rest van de huidflora niet aantast. Wellicht het proberen waard. De huidirritatie variant/eczeem variant is denk ik in dit geval het beste om te proberen. Je kan ook advies vragen bij Gladskin zelf. Ik heb er zelf echt heel goede ervaringen mee. En inmiddels ook niet meer nodig.
     
  4. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

  5. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.646
    555
    113
    Hoi, een tip voor veelvuldig likken of prikkels zoeken met de mond in tijden van spanning: kijk eens voor een kauwketting. Onze dochter heeft er een periode heel veel baat bij gehad. Wellicht krijgt de huid dan wat rust om te herstellen. Een shop is Chewigem of Educadora.
     
  6. Me88

    Me88 Bekend lid

    5 apr 2013
    574
    23
    18
    Noord-Holland
    Ik heb zelf regelmatig (vooral met kou) een schrale mond. De huid boven mijn lip wordt vervolgens ook enorm rood. Labello, vaseline etc helpen niet.
    Ik heb uiteindelijk Ureumcrème 10% gekregen. Zodra ik voel dat ik last krijg smeer ik dit 1 of 2 dagen en is het weer een tijd weg.
     
  7. Freddie91

    Freddie91 Lid

    16 feb 2016
    74
    44
    18
    Vrouw
    Mijn zoon heeft dit ook regelmatig door te veel likken aan zijn lippen. Ik heb een Louis widmer lippenbalsem gekocht en toen was het zo weg. Smeerde het ook gewoon naast zijn lippen. Ook handig om mee te geven naar school.
     
  8. Tazzy

    Tazzy Fanatiek lid

    20 aug 2013
    1.364
    30
    48
    Ik herken het van een zoontje van een vriendin, die had dit ook constant. Komt idd doordat het steeds door henzelf nat gehouden wordt door tong of onderlip. Hij is ondertussen acht en nu is het over, hij weet heel goed dat hij zere lippen krijgt als hij deze constant nat houdt. Echt een kwestie van goed smeren, duidelijk zijn dat ze er zelf ook goed op moet letten dat ze niet haar onderlip over haar bovenlip doet. Smeersel mee naar school en wellicht vragen of de juf of meester er ook op wil letten en haar erop aanspreekt als ze dit doet.
    Hopelijk komt ze er snel vanaf, ziet er pijnlijk uit, sneu.
     

Deel Deze Pagina