September 2006 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door NikkiF, 22 jan 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hallo !

    Dit is dus echt niet te geloven ! :evil: Ik zou vandaag een telefoontje krijgen van de babyzaak en ze bellen gewoon niet terug ! Die aso kerel heeft me dus gewoon wat onzin verteld zaterdag en ik ben er enorm kwaad maar ook verdrietig over. Verdorie, je hebt alle vertrouwen in zo'n zaak en dan laten ze je zo zitten ! Als ik mijn werk zo zou doen zou ik binnen een week bij de baas moeten verschijnen met alle gevolgen van dien !

    Hij zou dus rond bellen of er nog iets te regelen was met een andere zaak die de kamer misschien nog had staan. Daarover zou hij mij in ieder geval vandaag terug bellen en als hij geen andere zaak kon vinden zouden we een definitieve leverdatum afspreken. Niets maar dan ook niets heb ik gehoord. Ik kreeg een of andere verkoopster aan de lijn en die zei dat meneer de hele dag niet aanwezig was geweest ! Ik vertelde haar wat hij had beloofd en zij zei dat ze hem ging bellen en vragen of hij mij wilde bellen. Om 17.50 had ik nog steeds niets gehoord en heb ik zelf maar weer gebeld. Ik kreeg weer die verkoopster aan de lijn en ze zei dat hij niets had kunnen doen vandaag en maakte weer dezelfde belofte maar dan voor morgen ... knap waardeloos dus, ik ging daar dan ook niet mee accoord. Ik vroeg naar een andere verkoopster die wellicht meer wist en ik kreeg een andere mevrouw aan de lijn. Weer het hele verhaal verteld en zij beloofde mij binnen een half uur terug te bellen. Dat deed ze dan ook, met het bericht dat de bazin er morgen achter aan zou gaan en dat we morgen dus echt iets zouden horen. De bazin was de hele dag op de zaak. We gaan er dus wellicht heen ... anders moeten we weer de hele tijd wachten op een telefoontje en daar wordt ik gewoon gek van.

    Ik wil gewoon op mijn gemak de babykamer in orde maken en aankleden zoals ik dat wil voordat ik weer moet werken 14-8. En dat schijnt dus helemaal te mislukken ... kan ik dadelijk, 33 weken zwanger, 4 dagen werken, wellicht in de hitte, 32 leerlingen op een gehaaste manier alles in elkaar gaan flansen. Ik vind het vreselijk ...

    Sorry voor mijn geklaag ... moet even mijn verhaal kwijt en manlief kan zich nergens druk om maken ... maar hij heeft dan ook geen buik die met de week groeit en geen lichaam dat steeds minder kan. :cry:

    Tot de volgende keer,
    ik hoop met beter nieuws.

    Groetjes,
    Nikki F
     
  2. Niet meer actief

    sorry hoor maar wil even klagen hier

    zoals jullie weten ben ik 10 juli opgenomen in het ziekenhuis met vroegtijdige weeen ik heb uiteindelijk 8 dagen in het ziekenhuis gelegen.

    Ik ben er nu achter dat mijn man zijn werk heel moeilijk heeft gedaan omdat hij verlof wilde nemen terwijl hij in het ziekenhusi deed alsof er niks aan de hand was en zijn werk begrip voor de zaak had.

    Mijn vader heeft met zijn werk gebeld en de hele zaak uitgelegd en uiteindelijk hebben ze mijn man een brieg gestuurd en gebeld met hun excuus.
    Mijn man heeft zich 18 juli ziekgemeld bij zijn baas omdat hij even alle stress niet meer aankon en is ook bij de huisarts geweest die hem vervolgens rustgevende medicijnen heeft gegeven ( die hij vervolgens niet slikt).
    Nu is het zo dat hij naar mijn gevoel het liefst weer volledig gaat werken en ik ben bang dat ik weer last krijg van weeen als hij weer 40 uur gaat werken aangezien ik een dochtertje heb van 18 maanden die ook de nodige aandacht vraagt en regelmatig opgetild moet worden om verschoond te worden of uit/in bed gelegd moet worden.

    Mijn ouders zijn genegen om in de middag rond een uur of 2 te komen om mij te helpen. Maar dat betekent el dat ik vanaf 7:00 t/m 14:00 alleen ervoor sta. Ik ben dan bang dat mijn weeen opnieuw beginnen.

    Nu heb ik een discussie met manlief gehad en ik heb een sterk gevoel dat hij het gewoon niet begrijpt dat ik bang ben dat de weeen opnieuw gaan beginnen en de kleine alsnog te vroeg wordt geboren.

    Ik merk wel dat zodra ik maar iets meer doe in huis direct de harde buiken beginnen die dan echt om de 3 a 4 min komen en ongeveer 30 sec aanhouden. ze voelen niet echt pijnlijk maar wel ongemakkelijk. Als mijn man thuis is kan ik gewoon gaan liggen maar als hij weg is kan dat niet

    Ik weet even niet wat ik nu moet doen
     
  3. Eyrah

    Eyrah Lid

    10 jan 2006
    87
    0
    0
    enschede
    Heh femke wat vervelend voor je :( Kan me voorstellen dat je je een beetje eenzaam voelt nu in deze situatie en dan weinig begrip krijgen van je partner.
    Helaas heb ik geen goeie raad voor je, alleen misschien nog eens een gesprek met hem aangaan wat de risico's wel niet zijn van een te vroeg geboren kindje, desnoods met beeldmateriaal!
    Soms moet je dingen nu eenmaal hard laten overkomen wil men het snappen :(

    Ik hoop dat je meer begrip gaat krijgen want het is nu wel heel erg belangrijk dat je rust krijgt natuurlijk!

    Sterkte ermee meis
     
  4. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    even sterkte wensen voor alle september mamas.. want julie moeten nog een maandje en het is zoo heet heb ik gehoord... hopelijk gaat het goe dmet jullie....

    al alles klaar voor de kleine?
     
  5. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hallo allemaal !

    Femke, wat een vervelende situatie. Ik weet helaas ook geen raad, ik kan alleen maar zeggen dat je kindje nu het belangrijkste is en het feit dat hij / zij nog een paar weken blijft zitten waar het zit. Ik zou dat in ieder geval duidelijk tegen je man zeggen. Misschien dat hij het dan wel inziet.

    Cristel, jij zult het ook wel vreselijk warm hebben nu, toch ? Ik hoop dat het niet al te lang meer duurt voordat je kleintje geboren zal worden ! Vandaag zijn we nog flink gaan winkelen en we hebben bijna alle spullen gekocht. We moeten alleen nog het badje, dus het schiet op.

    Mijn man heeft vanochtend met de babyzaak gebeld, en eindelijk weten ze dan wanneer de kamer zal komen. 11-8, om 13.00. Ik ben benieuwd ... het is mijn laatste vakantiedag en ik had alles op mijn gemak willen doen. Dat gaat dus niet lukken, maar het is in ieder geval in mijn vakantie, dus oke dan maar. Vreselijk dat je zo achter mensen aan moet zitten. Schandalig, want het is best een dure kamer, dan mogen ze toch wel een beetje beter hun best doen, toch ?

    Ondanks alles was mijn bloeddruk prima in orde vanochtend bij de VK ! Het was nu 108 / 58. Mijn ijzer was ook nog goed. De kleine groeit goed en ligt al met het hoofdje in mijn bekken. We hebben niets te klagen dus ... behalve over het weer ! ;)

    Ik ga naar de yoga nu, misschien krijgen we nog wat tips om dit weer te doorstaan !

    Groetjes,
    Nikki F
     
  6. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    O, ja, gisteren heb ik nog een foto van mijn buik geplaatst ... rond en gezond ! (en gelukkig nog geen striem !) :D

    Groetjes,
    Nikki F
     
  7. Niki

    Niki Fanatiek lid

    13 dec 2005
    1.663
    1
    0
    Venlo
    Hallo allemaal,

    Ik heb gelukkig niet echt wat te 'klagen' zoals NikkiF en Femke... ach ja, wij horen jullie graag aan en als we tips hebben dan horen jullie het wel!
    Daar is dit forum toch wel lekker voor...
    Het is inderdaad erg K*T als je je hebt ingesteld op je babykamertje en er gaat vanalles mis, ik kan me het erg goed voorstellen. Aangezien ik een enorme controlfreak ben...
    Had er net ook weer eventjes 'last' van!
    Nou ja, ik niet echt, maar meer mijn mannetje!
    Wil gewoon alles op tijd geregeld en klaar hebben, zodat ik ook de rust heb om te bevallen.
    Ik hoor wel eens vaker dat de meeste vrouwen pas bevallen als hun hoofd leeg is. Nou, daar ben ik nu alvast voor aan 't zorgen.
    Want hij/zij mag van mij best een paar weekjes eerder komen.... graag zelfs, met deze hitte!

    @Femke: ik geef je eigenlijk hetzelfde advies als Eyrah! probeer hem er toch van te overtuigen dat het beter voor jullie kind is dat hij nog thuis blijft of in ieder geval de morgens (misschien kan dat wel geregeld worden) daar voelt hij zich misschien wel beter bij!

    @Cristel: zo goed als alles klaar, hoor!! wat mij betreft kan hij/zij over 2,5 week komen...
    hopelijk duurt het bij jou ook niet meer zo lang!

    Liefs Niki
     
  8. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    nou ja hier is alles ook klaar al 2 maanden ofzo... ik ben nu alleen op mn meisje aan het wachten... eerst dachten ze dat ze erg vroeg zou komen en nu blijf ik wachten ben zaterdag 40 weken.. moet vandaag nar de dokter hopelijk krijg ik goed nieuws... laatste 2 weken zijn echt een ramp ladies... dat wachten is niks en de dagen duren te lang :(
     
  9. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hoi Cristel,

    Even een heel nieuwsgierige vraag ... hoe komt het dat je in het verre Amerika woont ? Zal toch wel anders zijn dan hier in Nederland. Ik hoop dat je het daar erg naar je zin hebt !

    Groetjes,
    Nikki F
     
  10. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    ok nikkif ik ging hier 3 maanden op vakantie ontmoete de liefde van mn leven en ja dan blijf je he.. ben in middels getrouwd en verwacht dus ieder moment ons meisje.... mijn man is niet amerikaans hij komt uit mexico maar hij heeft een zaak hier en studeert hier... mar wie weet gaan we nog wel verhuizen naar mexico wat ik helemaal niet erg zou vinden...

    en ja het is hier veel anders... qua zwangerschap zeker vin dhet in nederland allemaal beter qua zwangerschap... maar dat is dan ook alles hoor... verder heb ik het goed naar mn zin....alleen mis ik me vader wel
     
  11. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hallo !

    Dat klinkt wel allemaal heel romantisch, en zo zal het ook zeker wel zijn. Het lijkt me wel heel spannend om die stap te nemen en te verhuizen. Komt je vader wel vaak op bezoek ? En kom jij ook wel eens naar Nederland ?

    Dames, wij zitten met een dilemma. Ik heb het ook gepost bij de VK op het forum, maar jullie mening kan ons wellicht ook helpen. Hier is het dilemma (wel een lang verhaal ... sorry ... :oops: )
    Dag dames !

    "Ik zit met een dilemma, en het is niet zo eenvoudig, vooral omdat ik naar mijn idee te weinig weet over bevallen en pijnbestrijding. Misschien weten jullie raad ...

    We hebben besloten dat we gaan bevallen in het ziekenhuis. We wonen in Limburg, dicht bij Sittard, en ook onze VK is gevestigd in deze omgeving. De ziekenhuizen van Sittard en Heerlen hanteren de gebruikelijke methoden van pijnbestrijding, maar Maastricht heeft sinds februari een vorm van pijnbestrijding waar je door een druk op de knop zelf de verdoving kunt regelen. Er zijn schijnbaar maar twee ziekenhuizen in Nederland die dit hebben, in België wordt het al meer gebruikt.

    Omdat mijn pijngrens normaal niet al te hoog ligt (verdoving bij de tandarts ... ) spreekt mij deze vorm van pijnbestrijding erg aan en ik heb het vandaag ook met mijn VK besproken. Zij is echt een voorstander van deze manier van pijnbestrijding, maar zit mer het probleem dat Maastricht te ver weg is. Mochten er namelijk tussendoor nog andere vrouwen zijn die ze moet helpen, dan is ze te ver weg van hun en duurt het dus te lang voordat zij die andere dames helpen kan.

    Daarom heb ik twee keuzes:
    1. Bevallen in Sittard met reguliere pijnbestrijding en bekende VK
    2. Bevallen in Maastricht met deze nieuwe methode, maar onder begeleiding van een andere VK die mijn VK zal regelen

    Wij zijn erg tevreden over onze VK, dus wat dat betreft zouden we het erg jammer vinden als een ander het moet overnemen. Van de andere kant stelt deze nieuwe methode in Maastricht mij wel heel erg gerust ... daarbij komt ook dat, mochten er complicaties zijn, het kindje altijd naar Maastricht moet, in Sittard kunnen ze minder op gebied van babies ...

    Wat is naar jullie idee nou doorslaggevend in dit verhaal ? Waar moet ik vanuit gaan, wat is het belangrijkste ? Ik hoop dat jullie me kunnen helpen met dit vraagstuk zodat we een goede keuze kunnen maken."


    Alvast bedankt voor jullie tips !

    Groetjes,
    Nikki F
     
  12. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    hoi nikkif nou het was idd romantisch nog steeds;) mn vader heb ik nu anderhalf jaar niet gezien omdat hij zit in een rolstoel en is ver vliegen en ik zelf ben aan het wahten op mijn papieren..

    over die pijn bestrijding... waarom wil je als ik vragen mag een pijnbestrijding die je zelf kan bedienen waarom niet gewoon een ruggeprik?? dan voel je ook niks... en verwacht je complicaties??
     
  13. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hoi Cristel,

    Dat is een hele periode zeg, 1,5 jaar. Ik hoop dat je hem snel weer eens kunt zien !

    Eerlijk gezegd verwacht ik geen complicaties. Wel is het zo dat mijn moeder twee heel zware bevallingen heeft gehad van mij en mijn zusje. Het schijnt dat dat een beetje "zo moeder zo dochter" is. Ik wil graag goed voorbereid zijn op alles wat gaat komen.

    Wat betreft het kleintje verwacht ik geen complicaties, mijn zwangerschap gaat perfect, vanaf het eerste moment. Helemaal volgens het boekje.

    Mijn pijngrens is nogal laag ... een ruggeprik is niet zonder risico's en aan deze manier van verdoving zitten minder risico's ... Het is een lastig besluit. Ik was er uit, ik zou naar Sittard gaan, dichtbij en zo. Toen vertelde mijn nicht mij over deze optie en toen ben ik enorm gaan twijfelen. We komen er wel uit ... ik hoop snel !

    Groetjes,
    Nikki F
     
  14. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    hey nikkif...

    ik zou wel voor een ruggepprik gaan is 1 prikje en heel veel mensen doen is hier in de us is dat standaard.. maar ja ik probeer er geen te nemen ik zie wel...

    maar dat is wel fijn dat alles volgens het boekje loopt wilde datik dat kon zeggen... en waarschijnlijk zie ik mn vader dit jaar weer :)
     
  15. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hoi Cristel !

    Dat is wel goed nieuws ! Ik hoop voor je dat dat door gaat en dat hij jou (en ook je kleine) snel eens kan zien !

    Dus, jij zou een gewone ruggeprik verkiezen boven het andere systeem ? Misschien een optie, zeker, vooral omdat het in omringende landen gewoon gebruikt wordt. Maar misschien is het inderdaad nieteens nodig ... laten we het hopen ! ;)

    Groetjes,
    Nikki F
     
  16. nameless

    nameless Actief lid

    18 aug 2005
    424
    0
    0
    gelderland
    Ik zou ook voor een pda/ruggenprik gaan als het me te veel word qua pijn: hier in Duitsland kiezen 50% van alle vrouwen ervoor dus das niet ongebruikelijk om voor te kiezen.....tja de risico's: overal aan elke vorm van pijnbestrijding zitten risico's : ik ga in iig het eerst zonder alles proberen en we zien wel waar het schip strand.........
     
  17. Niet meer actief

    Ik ben er echt voor om zonder pijnbestrijding te bevallen tuurlijk een bevalling doet veel pijn maar het is de natuur.
    Het wordt wel een heel ander verhaal als je echt 20 uur al bezig bent.
     
  18. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Ja, dat is ook wel zo. Als de bevalling voorspoedig verloopt is het wellicht goed te doen zonder hulpmiddelen.

    Ik heb er vandaag nog even ove gesproken met een vriendin en zij zei dat ze pijnbestrijding pas doen als je bijvoorbeeld extreem lang bezig bent. Dat krijg je niet als een bevalling voorspoedig gaat. Hoe het zal gaan weten we nooit, maar we moeten vertrouwen hebben, toch ? Zij adviseerde me gewoon naar Sittard te gaan (ook met risico op filles en zo ...)

    7-8 hebben we onze eigen VK en eigenaresse van de praktijk. Ik wil er ook nog eens met haar over praten. Zij is Belgisch en zeer kundig, half gynaecoloog zoiets en wij hebben heel veel vertrouwen in haar. Ik denk dat haar antwoord ook wel doorslaggevend zal zijn.

    Groetjes,
    Nikki F
     
  19. cass001

    cass001 Actief lid

    15 dec 2005
    359
    0
    0
    ondernemer
    Eindhoven
    Hallo allemaal,

    Het weer afgekoeld, heerlijk...we hebben wel airco maar toch lekker naar buiten gaan zonder te smelten is fijn. Lets hope dat het even zo blijft.

    Mijn hondje is gisteren gesterriliseerd, en ze voelt zich zo zielig, kijkt me nogal verwijtend aan. ze is pas 15 maanden, maar was om de 2 maanden loops :rolleyes: en dan 1 maand lang, moest om de 2 uur het maandverbandje verschonen. Was gewoon geen doen + met zoveel hormonen had ze eerder kans op aandoeningen. Nog snel voor de verhuizing geregeld.

    Wat fijn Nicki dat je nu een datum hebt. Het onzekere is dan weg, maar je zal toch blij zijn als het binnen staat.

    Goh Femke je zit wel in een moeilijke situatie, wel fijn dat je man nu part time kan werken. En neem je rust, druk maken is ook niet goed. Maar ik weet makkelijker gezegd als gedaan.

    Ik voel me nu goed, heb ineens veel energie. Alleen het plassen, iedere keer als ze op mijn blaas stamt moet ik een beetje plassen, moet er snachts ooit wel 5 keer uit. Maarja...

    As. Maandag Intake voor kraamzorg, dat was toch een misselijk mens door de telefoon. Ik vroeg meteen aan mij zus, dat is toch toch niet ook de kraamhulp want die zet ik na 1 uur buiten. Ik begon over de verhuizing, begint ze me uit te vallen, dat ze niet de administratie is en ik een brief moet sturen...vraagt ze waar kom je te wonen, dus ik weer dichtbij bijna zelfde wijk, je kunt het lopen. Zegt zei weer, ja kan ook naar Rome lopen...en zo ging het gesprek maar door. We zullen zien maandag, mischien had ze het warm of zo.

    Gisteren had ik stress, we hebben dinsdag de overdracht en notaris had nog niks gestuurd, uiteindelijk kwam het en toen bleek er allemaal dingen in te staan die niet klopten. Was ineens allemaal duurder en zo. Klopte helemaal niks van. Nou ga dan maar eens rondbellen in vakantietijd , kastje/muur verhaal......Die is op vakantie, weet ik niks van. Normaal ben ik nogal gebekt, maar nu tijdens zwangerschap stuk zwakker. En na paar uur rondgebeld te hebben had ik het niet meer. Heel Apart. mijn buik ging toch steken. Dus heb zitten wachten tot man thuis kwam en samen opgelost. Ben niet altijd blij met mijn karakter nou, schaam me er ooit voor. behoorlijk zwak.

    gr. cassandra
     
  20. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    Hallo allemaal,

    Pffffff ik voel me verrot zeg...vannacht helemaal niet lekker kunnen slapen...had het gevoel alsof er opeens een reuze baby in mijn buik zat...ze ligt ook altijd aan de rechterkant..en opeens lag ze links..het deed hardstikke buik..maar nadat ik op mijn zij ging liggen lag ze weer rechts..snap er niets van..hoop maar niet dat ze gaat draaien ofzo..want ze ligt al weken met haar hoofdje naar beneden. Ik had vreselijke steken en het leek alsof haar reuze voeten door mijn buik heen staken. alsof er geen ruimte is ofzo..het komt allemaal bovenop te zitten..hebben jullie dat ook weleens? Ik heb het vaak snachts..het is alsof ze zich helemaal bovenin oprolt..je kunt haar dan helemaal vast houden..het hele lichaampje.. hardstikke leuk maar best pijnlijk eigenlijk. Ik werd ook kotsmisselijk opeens..alsof mijn maag weer uit mijn lijf werd gedrukt..
    Nu nog steeds..maagpijn..bah lekker begin van de dag..niet dus..

    Sorry maar even op dit forum zeuren hoor hihi :)
     

Deel Deze Pagina