Bekkenklachten; ervaring apothekersassistenten (of soortgelijk staand beroep) gezocht

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Paris91, 28 nov 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Paris91

    Paris91 Fanatiek lid

    22 jul 2017
    1.345
    1.249
    113
    Vrouw
    Hoi allemaal.

    Ik ben nu 11 weken zwanger, en omdat mijn verlof in de zomervakantie valt moet ik al gaan nadenken over hoe ik mijn verlof wil gaan opnemen ivm planning.
    Ik werk 3 dagen, waarvan ik 2 dagdelen zit, en de rest van de dagdelen sta / loop.

    Daarbij heb ik nu al last van mijn bekken. Ik ben hypermobiel, dus ik wist dat ik hier een verhoogd risico op had, had alleen niet verwacht dat ik al zo vroeg last zou krijgen..
    Heb hiervoor fysiotherapie.

    Nu ben ik op zoek naar andere vrouwen die vooral een staand / lopend beroep hebben. Kon je het tot 36 weken volhouden?
    Of was je opgelucht dat je met 34 weken eindelijk met verlof kon?

    Ik mag helaas niet meer dan 2 weken vakantie ervoor OF erna opnemen.
    Wat zouden jullie mij aanraden?
     
  2. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.909
    3.328
    113
    Geen ervaring met staand werk, wel met bekkenklachten.
    Als je nu al zoveel klachten hebt, zul je het waarschijnlijk niet tot 36 weken volhouden, wat betekent dat je (gedeeltelijk) in de ziektewet terecht komt, waarbij je verplicht vanaf 34 weken met verlof moet.
    Ik zou de vakantie dus na je verlof plannen.
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  3. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    20 nov 2013
    4.494
    1.090
    113
    zeker na je verlof de vakantie plannen. als jij nu al klachten hebt zal je eerder in de ziektewet komen en het is zonde om dan vakantie uren in te zetten terwijl je zoek thuis zit. en ziektewet krijgt je werkgever vergoed, vakantie uren niet
     
    Paardenbloem en Paris91 vinden dit leuk.
  4. Suze29

    Suze29 Fanatiek lid

    20 okt 2014
    2.701
    729
    113
    Ik kreeg klachten met 15 weken en dat is alleen maar erger geworden. Omdat ik ook een staand beroep heb zit ik deels in de ziektewet waarbij je verplicht net 34 weken met verlof moet.
    Ik zou je vakantie er dus achteraan plakken
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  5. Paris91

    Paris91 Fanatiek lid

    22 jul 2017
    1.345
    1.249
    113
    Vrouw
    Bedankt voor de reacties, heb ik veel aan!
    Ik hoop eigenlijk dat ik met fysio en veel oefeningen helemaal van mijn klachten af kan komen. Is dit wel mogelijk, of gaat dit alleen maar erger worden?
     
  6. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.909
    3.328
    113
    Als je op deze termijn al klachten hebt is het echt hormonaal en acht ik de kans klein dat het minder wordt of zelfs weg gaat.

    Laat het zware huishouden staan (stofzuigen valt hier ook onder), pak je rust waar mogelijk en doe inderdaad oefeningen.

    Maar wie weet heb je geluk en valt het bij jou mee.
     
  7. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Ik ben verpleegkundige in het ziekenhuis. Ik had bij mijn eerste kindje lichte klachten en was het werken gewoon zat en ivm verhuizing rond die tijd heb ik toen PLB uren opgenomen zodat ik al met 32 weken kon stoppen. Heb mijn zomervakantie na het verlof gepland (aansluitend).
    Nu met 12 weken al last van mijn bekken, wordt ook met de week erger ondanks fysio (ben nu 24 weken). Ben 1/3 ziekgemeld en doe verder alleen nog administratief werk i.o.m. bedrijfsarts. Ik neem nu weer uren op om eerder met verlof te kunnen, rond 32 weken ook. Ben echt blij als het zover is.
    Als je overigens echt teveel klachten hebt om je huidige werk uit te voeren en je werkgever geen passend ander werk voor je heeft, ben je gewoon ‘ziek door zwangerschap’. Je hoeft geen vakantie uren op te nemen omdat je het niet meer volhoudt hè!
     
  8. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Als ik naar mijzelf kijk, vrees ik dat het in ieder geval niet zal verbeteren tot je bevalling, hooguit hou je het een beetje hoe het nu is door fysio, oefeningen etc.
     
  9. XmoonlightX

    XmoonlightX Niet meer actief

    Helaas bij 20 weken was het klaar met werken
    Hier werden de klachten steeds erger , met een paar stabiele weken tussendoor.
     
  10. Noux

    Noux Fanatiek lid

    15 sep 2012
    1.281
    1
    38
    Ik ben bang dat je alleen maar meer last gaat krijgen. Ik werk in een tuincentrum als verkoopster, en sta/loop dus ook vrijwel de hele dag. Met 16 weken zwangerschap ging ik al gedeeltelijk de ziektewet in, en per 1 december zit ik, helaas, helemaal thuis.
    Moet wel zeggen dat dit mijn 3e zwangerschap is. Ben nu ruim 22 weken zwanger. Bij mijn eerste heb ik het volgehouden tot 32 weken, en bij de 2e gewerkt tot 20 weken. Ik heb nu veel meer last dan de vorige keren. Mede doordat onze oudste nog geen 3 is, en de jongste net een jaar. Dus je bent thuis ook veel drukker dan.

    Ik hoop voor je dat je het nog ff vol kunt houden, maar houd er rekening mee dat het waarschijnlijk vroegtijdig thuis zitten wordt voor je. Denk vooral aan jezelf!

    Oh ja, 'gelukkig' is het bij mij hormonaal, dus na de zwangerschap is het meestal vrij snel weer weg bij mij..Heb dan alleen nog last tijdens m'n ongesteldheid...
     

Deel Deze Pagina