Wanneer gezin compleet?

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Sela~, 29 nov 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Love1990

    Love1990 Niet meer actief

    Tijdens de zwangerschap van de tweede, toen wist ik zeker dat ik niet nog eens zwanger wou zijn. De jongste is nu anderhalf en ik kan oprecht zeggen dat we compleet zijn.
     
  2. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.554
    21.039
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Hier altijd al maar 1 kind gewild. (Ze heeft de energie voor 3 :roflmao:) Ze is nu bijna 3, ik ruim 36 en heb tot nu toe geen klapperende eierstokken. Het voelt voor ons goed zo.
     
  3. cheshire

    cheshire Actief lid

    13 okt 2015
    144
    2
    18
    Drenthe
    Er komt hier geen 2e, en ondanks dat ik weet dat dat veruit het verstandigste is vind ik het toch ook een beetje moeilijk omdat ik zelf wel in een groter gezin ben opgegroeid. Compleet voel ik mezelf wel in ieder geval. Het beeld dat je met zn 3tjes ook een echt "gezin" bent moet ik alleen voor mezelf gaan accepteren.
     
  4. Katenhond

    Katenhond Fanatiek lid

    14 aug 2014
    1.394
    174
    63
    Ik denk of en hoe je ervaart compleet te zijn zal voor iedereen verschillend zijn.

    Ratio kan gevoel (onbewust) beïnvloeden en vice versa.

    Persoonlijk probeer ik bewust afscheid te nemen van mijn gezinsdroom even bewust te genieten van onze laatste baby.

    Mij is verteld dat een volgende zwangerschap serieus een te grote tol van mijn lichaam kan vragen.
    Daarnaast heb ik drie HG zwangerschappen met bedrust ivm andere complicaties achter de rug en dat heeft ook impact op de kinderen.

    Dus misschien komt het gevoel compleet te zijn niet maar anderzijds wel het besef dat ik een levende en relatief gezonde mama van drie ben en daarmee onwijs rijk gezegend ben.
     
  5. Ongeduldje31

    Ongeduldje31 Fanatiek lid

    16 jul 2011
    1.001
    29
    48
    Ik weet dat mijn gezin niet compleet is maar soms heb je niks te kiezen
     
  6. MiaMaria

    MiaMaria Niet meer actief

    Praktisch gezien zijn er zoveel redenen voor ons om geen kinderen meer te krijgen. In de zin van: huis vol, auto vol, leeftijd, gezondheid, drukte, praktisch geregel wat je met drie kinderen al hebt.
    Maar..... ik blijf dromen van een vierde. In die zin; als we een enorm huis hadden, ik 5 jaar jonger zou zijn, genoeg geld zouden hebben om iedereen te onderhouden en misschien zou ik dan echt stoppen met werken.... dan zouden we vast en zeker nog meer kinderen gekregen hebben. (Waarmee ik alleen maar wil zeggen dat dit ónze afwegingen zijn, anderen kunnen natuurlijk andere keuzes maken) Maar met alles in ogenschouw genomen; het is nu goed zo! Het knaagt inmiddels ook niet meer zo dat de zwangerschaps/babytijd voorbij is. Maar dat heeft even geduurd en soms schiet het nog door me heen.
     
    Hopsatee vindt dit leuk.
  7. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Ik heb dit een beetje met een eventuele derde. Praktisch gezien denk ik echt, dit is goed zo hoor. Huis vol, auto vol. drukte, praktisch, wij houden ook van uitjes en vakanties lijkt mij toch lastiger met 3, maar ook aandacht naar de oudste twee, combinatie met werk....Overal valt uiteindelijk een mouw aan te passen hoor want het is ''maar'' praktisch maar ergens voelen dit wel als reële redenen voor ons. MAAR we vinden het beide ook heel leuk en zien het ergens ook nog wel gebeuren, vinden het ook jammer dat de babytijd dan nu al voorbij zou zijn. Andere kant: dat moment komt altijd wel dus ja, is dat niet meer een proces om doorheen te gaan?

    Toevallig gisteren met man over gehad en we neigen nu samen naar niét maar draaiden aan het einde van het gesprek ook beide weer naar ja maar misschien wel :roflmao: Ik denk dus dat we gewoon het voor nu moeten laten en over een jaar nog eens dit gesprek voeren. Kijken hoe we er dan in staan!
     
    Eppo82 vindt dit leuk.
  8. Annemeis

    Annemeis Fanatiek lid

    11 sep 2011
    2.155
    768
    113
    Als ik een paar nachten goed heb geslapen denk ik; misschien als de jongste 4 is. Als het weer vreselijk is s nachts denk ik: nooit meer!

    We hebben een echt groot huis, zitten er warmpjes bij dus dat is het probleem niet.

    Na 5.5 jaar gebroken nachten slapen we nu een week door!
    Oudste tot 3 maanden een huilbaby en jongste zeker tot 9 maanden en tot nu toe met perioden nog veel huilen.

    Dus we zien een 3e echt niet zitten... heb om eroverheen te komen alle babyspullen verkocht en dat helpt wel om eraan te wennen dat er geen baby meer komt. Echt ontzettend lief zon kleintje maar het heeft ook zijn prijs. Een prijs die we niet nog een keer op kunnen brengen denk ik, het is goed zo. We zijn enorm dankbaar voor onze 2 kids.
     
  9. Krulletje87

    Krulletje87 Fanatiek lid

    24 jan 2010
    2.404
    331
    83
    van alles...
    Wauww geweldig.
    Wij hebben 5 kinderen..mijn gevoel zegt nog niet compleet te zijn. En zou nog heel graag een 6e willen. Alleen manlief moet er (nog) niet aan denken. We zijn net 30 hij 31. Dus wie weet ooit, ik hoop het
     
  10. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ik ben er wel klaar mee.. Nu vond ik 2 kinderen altijd al prima. Allebei eentje in pretparken enzo.. Een derde heb ik ooit over nagedacht, was geen no-go als mijn man echt had gewild. Alleen na 2 heerlijke zwangerschappen blijkt bevallen toch minder mijn talent. De vk waarschuwde ook al dat door littekenweefsel down-under (door totaalruptuur de eerste keer)ik de volgende keer ook weer geknipt moet en dat het niet te verdoven is door dat littekenweefsel. Nu zat ik bij nr2 al tegen het plafond van de pijn bij het hechten, dus ik durf ook gewoon niet meer.. En zolang hij geen baby's kan bouwen komen er geen eigen bloedjes bij..

    We denken wel na over (weekend)pleegkinderen, maar dan moet het hier in huis eerst stabieler zijn en de eigen kinderen ouder..
     
  11. Mom2Boys

    Mom2Boys Bekend lid

    12 mei 2011
    555
    51
    28
    Vrouw
    Ons gezin is compleet.

    Voor mijn gevoel: nee en ja.
    Nee, omdat het niet onze keuze was en we graag zelf de keuze hadden gehad.
    Ja, omdat ik gelukkig ben met mijn man en onze kinderen.

    Ik accepteer het sinds anderhalf jaar en krijg geen rammelende eierstokken meer zodra ik een baby zie
     
    vlindertje90 vindt dit leuk.
  12. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Sinds ik zwanger ben van onze vierde voelt mijn missie compleet.

    Al sinds het begin van onze kinderwens in 2010 ben ik sterk verminderd vruchtbaar en heb jarenlang ivf gedaan. Tot maart dit jaar zelfs om deze vierde de maand erop spontaan te verwekken. Het is het allemaal zó waard geweest maar het was buiten 4 kinderen in 3 jaar tijd om ook intensief; bezoeken, spuiten, controles, puncties. Het neemt veel van je, ik wil het mezelf oprecht niet meer aan doen terwijl ik begin dit jaar het nog met gemak op kon brengen.
     
  13. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Wij zijn nog niet compleet.
    Ik wilde altijd al meer kinderen, mijn vriend daarentegen wilde er maar 1.
    Al gauw wilde die toch ook een 2e en nu begint ie zelf elke keer over een 3e.
    Maar we moeten eerst verhuizen en we willen nu wel iets meer leeftijdsverschil ertussen. Hoewel ik dit leeftijdsverschil wel heel leuk vind. Maar voor nu even rust in de tent.
     
  14. Reznor

    Reznor Lid

    31 okt 2015
    88
    69
    18
    Grappig, deze discussie speelt sinds gister in huis. We hebben samen twee kindjes en mijn vriend heeft er drie met zijn ex.
    Het huis zit vol en de auto ook, en het is druk zat (parttime) maar ik vind het zoooo moeilijk om te zeggen dat dit mijn laatste babietje is. Het klinkt stom maar ik ben geboren om moeder te zijn, ik vind alles heerlijk en leuk en geniet er zo vreselijk van. Ik (en mijn vriend staat er ook wel voor open) wil echt graag nog een “eigen” kindje maar ik “moet” dat dus afsluiten omdat de situatie er niet naar is en niet omdat ik me compleet voel. Dat vind ik best lastig. :(
     
  15. JoyNoa

    JoyNoa Bekend lid

    7 mei 2017
    929
    316
    63
    Vrouw
    Na dit kindje zijn we compleet. We hebben 5 slaapkamers, dus ieder een eigen kamer. De auto zit vol (oké nog 1 plekje maar die is dan voor een vriendje/vriendinnetje hihi), financieel is het zo te doen maar nog een vijfde niet echt meer denk ik. En ik denk dat ik mijn handen dan wel vol heb aan 4 kids. Buiten dat we ook gewoon het nodige hebben meegemaakt met zwangerschappen/bevallingen is het hierna mooi geweest. Mijn man laat zich na de bevalling steriliseren.
     
  16. Novastar

    Novastar Fanatiek lid

    9 jan 2014
    4.538
    1.171
    113
    Vrouw
    Pedagoog
    Noord-Brabant
    Ik ben nog niet bevallen van de tweede maar ik weet al bijna zeker dat er geen derde komt. Mijn man heeft altijd al gezegd dat hij twee kinderen genoeg vind, ik hield altijd een slag om de arm. Ik kom uit een gezin met drie kinderen en heb dat altijd leuk gevonden. Ik heb vooral praktische bezwaren. Bij mijn laatste eicelpunctie heb ik geroepen “dit doe ik nooit meer” en ik meende het. Ik ga geen ivf meer doen. We hebben nog wel twee cryo’s dus ik verwacht dat er bij mij af en toe nog wat twijfel de kop op steeds of we die niet moeten gebruiken. Echter weet ik niet of we het financieel trekken om drie kinderen fatsoenlijk te onderhouden. Ik heb nu al moeite om werk, gezin en huishouden te combineren, we krijgen weinig tot geen hulp, zijn vooral op onszelf aangewezen. Dus is het slim om aan een derde te beginnen? Als laatste vind ik zwanger zijn echt niet leuk, ondanks dat het ook echt mooie dingen bevat. Ik word er instabiel van en het gooit mijn hele leven overhoop. Ik vind het echt een grote impact hebben op ons gezin dus ik denk niet dat ik het nog eens ga doen.
     
  17. mapepejo

    mapepejo Fanatiek lid

    27 aug 2014
    1.584
    530
    113
    Mijn man wilde het bij 2 laten, ik twijfelde nog erg.
    Toen bleek ik onverwacht toch weer zwanger, maar ik miste het blije gevoel, ik zag tegen een zwangerschap op (vorige zwangerschappen waren niet zo prettig) en voelde me schuldig dat ik niet zo blij was als bij nr1 en nr2. Enkele dagen later werd het een vroege miskraam met precies 5wk, ik vond het niet zo erg, had zo moeten zijn.. Sindsdien weet ik het zeker: We hebben er 2 en het is goed zo.
     
  18. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    14 mei 2013
    1.280
    448
    83
    Wij hebben twee kindjes en na de laatste (nu anderhalf) heb ik altijd gedacht gedacht: dit moeten we niet weer doen. Mijn eerste zwangerschap, bevalling en alles daarna was fantastisch, de zwangerschap en bevalling van de tweede alles behalve prettig. Na een lange periode van me slecht voelen (combinatie van achteraf bekeken postnatale depressie en burn-out) voel ik me nu weer enigszins in balans, geniet ik van mijn kinderen en ben ik een heel eind op weg om de moeder te worden die ik altijd wilde zijn. Een lange weg met veel schuldgevoelens, waar ik mijn lieve kindjes en man en een eventueel nieuwe baby liever niet meer aan wil blootstellen. Ik sluit niet uit dat ik me ooit anders zal voelen en er op terugkom, maar voor nu wil ik alleen maar de beste mama voor mijn kindjes zijn! En ik heb niet het gevoel dat ik iets mis. Twee is hier dus compleet.
     
  19. huggybird

    huggybird Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.738
    803
    113
    Idd, soms heb je niets te kiezen.... Maar gelukkig heb ik dat wel kunnen accepteren hoewel de weg daar naar toe niet makkelijk is geweest.
    Ik ben heel gelukkig met mijn man en dochter:)
     
  20. Larissa100

    Larissa100 Actief lid

    7 dec 2015
    334
    73
    28
    Vrouw
    NULL
    NULL
    4 weken geleden bevallen van onze verrassing. In principe zijn we compleet. Maar ik kan mij gewoon niet voorstellen dag dit de laatste keer was. Wellicht ook nog een hormonenkwestie haha. Laten we zien of dit gevoel nog steeds is na een jaar.
     
    Hopsatee vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina