Lactulose, forlax, movicolon baby 2 mnd?!?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Malouke, 4 dec 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Malouke

    Malouke Lid

    3 sep 2013
    42
    1
    8
    NULL
    NULL
    hallo dames,
    Mijn dochter van 2 maanden heeft obstipatie sinds overgang flesvoeding. Op advies van de dokter lactulose gaan geven. Steeds helpt het even en dan moeten we weer ophogen. Ook lijkt ze er wel last van te hebben. We geven het nu in de nachtfles zodat ze niet zoveel last van de krampjes heeft.
    Nu hoor ik van mensen om mij heen dat zij forlax voorgeschreven kregen bij baby’s jonger dan 6 maanden. Mijn huisarts wil dat niet doen omdat het officieel vanaf 6 maanden gegeven mag worden. Wat zijn jullie ervaringen hiermee?
     
  2. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.629
    1.975
    113
    Vrouw
    Ik heb tot het eerste jaar lactulose gegeven. Daarna overgegaan op forlax. Hier reageerde ze (met de hoogste doseringen) wel op de lactulose.
     
  3. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.282
    3.526
    113
    Onze zoon heeft een poosje lactulose gehad als baby en die kreeg daar inderdaad wel krampen van. Neefje heeft forlax gehad en die had alleen in het begin even krampen. Die was overigens nog geen 2 maanden geloof ik toen ze ermee begonnen.
     
  4. GDuif

    GDuif Bekend lid

    22 mei 2016
    940
    170
    43
    Wij kregen van de kinderarts ook forlax voorgeschreven toen ons meisje nog geen 6 maanden oud was. Ze poepte wel dagelijks, maar om het eruit te krijgen, kostte haar veel moeite.

    Toen ik de bijsluiter thuis ging lezen, las ik dat het het pas vanaf 6 maanden mocht. Ik heb het toen niet gegeven.....voelde niet goed. En zo dramatisch was de situatie ook niet, ze poepte immers wel iedere dag.
    Later de kinderarts ermee geconfronteerd en zij zei me dat we het wel gewoon hadden kunnen geven. Beetje spelen met de dosering zei ze, om te kijken hoeveel nodig zou zijn.
     
  5. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Hier werkte lactulose 1 malig. Dosis werd na een week verdubbeld en deed nog niks.
    Een klysma werkte als een tierelier en sindsdien heeft ie geen moeite meer en poept ie 3x per dag :thumup:
     
  6. Malouke

    Malouke Lid

    3 sep 2013
    42
    1
    8
    NULL
    NULL
    Wat was de hoogste dosis waar jouw dochter goed op reageerde?
    Had zij last van krampjes/scheetjes oid?
     
  7. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.629
    1.975
    113
    Vrouw
    Pff, is alweer lang geleden die lactulose. Als ik het me goed herinner heeft ze een hele tijd op de 12 ml per dag gezeten.
    Krampjes heeft ze altijd wel gehad, niet zozeer in relatie tot lactulose. Nog steeds is het een meisje die snel last van haar buik heeft / krampen heeft. Gelukkig heeft ze nu geen "hulp" meer nodig om te ontlasten.
     
  8. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.804
    14.144
    113
    Met lactulose etc geen ervaring, verstopping verschijnselen hebben we 1 a 2 keer gehad, maar klopt je flesvoeding dan wel? Niet om je nog verder t diepe in te gooien (we zoeken ons al verloren met die ukkies) maar niet ieder kind reageert even happy op hetzelfde merk. De samenstelling lijkt elkaar nauwelijks te ontlopen maar er zijn wel degelijk verschillen. Man en ik hadden vroeguh (32 jaar terug) dat soort problemen (verstoppingen, krampaanvallen etc) ook met bepaalde merken en alleen frisolac ging goed bij ons. Hier nu een meiske van bijna 1, draaide verschrikkelijk slecht op nutrilon maar goed was t eerste voor handen aangezien frisolac alleen nog maar online te krijgen is toen we ineens besloten hadden dat bv ook niet meer ging (ik was ooooop).

    Ze kwam wel prima aan op nutrilon en geen allergieën oid, maar verschrikkelijke krampen en brullen brullen brullen. We stapten over naar frisolac en dat probleem was voor de helft al over. T riedeltje 't ligt niet aan de voeding' had ik inmiddels al de nodige keren gehoord. T verschil was alleen zodanig groot en accuut (en blijvend!!!) dat ik dat dus niet meer geloof.

    Maar wellicht dat jullie ouders dat van jullie nog wel herinneren. T hoeft niets te zeggen maar hier vonden we t zelf wel erg opvallend en de moeite waard om t te overwegen ook omdat de lactose bij frisolac een stuk lager was en daarmee een behoorlijk verschil toch maakte.
     
  9. Malouke

    Malouke Lid

    3 sep 2013
    42
    1
    8
    NULL
    NULL
    Bedankt voor al jullie reacties. Ik ben inmiddels begonnen met probiotica van orthica en ik heb zeker het idee dat dit werkt. Ze heeft met mindere dosering lactulose toch dagelijks ontlasting nu. Ik vind het dus zeer positief. Misschien heeft iemand hier iets aan!
     
  10. cheshire

    cheshire Actief lid

    13 okt 2015
    144
    2
    18
    Drenthe
    Lactulose verdelen over meerdere porties per dag hielp hier goed. Die probiotica van orthica ga ik zelf ook eens bekijken.
     
    Malouke vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina