last van knip 1e bevalling, gevolgen voor 2e bevalling?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Maan1989, 18 jan 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Maan1989

    Maan1989 Actief lid

    26 apr 2017
    101
    54
    18
    Vrouw
    Ik ben nu 36 weken zwanger en de baby is al volledig ingedaald en heb soms al het idee alsof zijn hoofdje eruit komt :D maar nu stond ik vanochtend op en trekt het litteken van mijn knip bij de eerste bevalling heel erg. Bij elke stap die ik zet voel ik het. Alsof het echt op spanning staat. Het was ook een behoorlijke knip waar ik maanden last van heb gehad. Nu ben ik een beetje bang dat dit hele litteken openspringt tijdens de bevalling. Omdat ik nu al die druk erop voel en nu is het nog niet eens begonnen. Wie kan mij geruststellen dat dit niet gaat gebeuren?
     
  2. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.509
    497
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Garanties kan ik je niet geven, maar wanneer de VK/gyn denken dat het verkeerd gaat, dan zullen ze over het algemeen een preventieve knip zetten in het lidteken. Vaak is dat afdoende.
    Je voelt nu vooral veel druk omdat lidtekenweefsel stug is.
     
  3. Roderoosjes

    Roderoosjes Fanatiek lid

    13 apr 2012
    1.118
    111
    63
    Ik herken je gevoel. Ik heb ook een behoorlijk litteken van de eerste bevalling en voelde een paar weken voor de 2e bevalling ook dat trekken.
    Volgens de verloskundige kwam dat doordat het stug weefsel is.

    Bij mijn 2e bevalling ben ik een klein stukje ingescheurd langs het litteken maar is het niet volledig open gescheurd. Mijn verloskundige zei ook dat dat niet vaak voorkomt.
     
  4. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik had na de eerste bevalling een wijkende knip (door infectie), dat is dus ook zo genezen; enorm groot litteken. Bij de tweede moest er ook geknipt worden, daarna heel goed en precies gehecht en dat genas zó ontzettend goed en vlot. Na de tweede is het dus veel beter geworden, heb ook echt minder last - zo rond m’n menstruatie voel ik wat druk erop, maar veel minder dan na de eerste.

    Bij de bevalling zelf zat het eerste litteken niet in de weg ofzo, gaf ook niet meer pijn.
     
  5. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Dat had ik ook! Bij de eerste een totaalruptuur, bij de tweede preventief geknipt. En daarna was zelfs een stuk beter dan voor mijn 2e zwangerschap (3,5 jaar na de 1e bevalling)..
     
  6. Evvie

    Evvie Fanatiek lid

    13 feb 2012
    1.118
    30
    48
    Hier ook twee keer geknipt en de eerste keer ook gescheurd (oh, wat heb ik zin in de derde bevalling binnenkort :rolleyes:). Maar bij de tweede geen problemen gehad tijdens de bevalling. En ze heeft toen anders gehecht waardoor ik veel minder last van de wond had en het sneller genas. En ik ben niet de enige zo te lezen!
     
  7. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Bij mijn eerste een knip gezet en toen alsnog volledig uitgescheurd wat op de OK gehecht is.
    bij de 2e trok het litteken ook erg. Toen thuis bevallen en het is toen op het oude litteken weer gescheurd. net niet volledig. de verloskundige heeft expres geen knip gezet om het te voorkomen. volgens haar was scheuren beter en zeker op het oude litteken. dit geneest sneller dan een knip. En dat was ook zo. tot aan deze bevalling voelde ik het litteken nog regelmatig. na deze bevalling niet meer. Net voor de bevalling tot een paar weken daarna heb ik arnica druppels genomen om zwelling en pijn te verminderen. ik zat 2 uur na de bevalling alweer in kleermakers zit op mn bed en ik heb echt nauwelijks tot geen pijn gehad van de knip. ook niet ver na de bevalling.
     

Deel Deze Pagina