Dringend advies nodig --> eczeem!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Line, 26 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dat kan dus vanaf 4 jaar.. dat is zo vroeg mogelijk. Voor die 4 jaar zijn er alleen alternatieve manieren om dit te testen en dan is het de vraag of het klopt.

    Ik ben bij de apotheek geweest en ze hadden inderdaad soja-olie, maar alleen in literflessen.. maar ik wilde het eerst proberen, dus dat vond ik niet zo handig. Hij zei er is nog een ander middel. Oleum ofzo. Dat is ook zonder parfum, werkt hetzelfde. Maar hij zij eigenlijk is het water de boosdoener en eigenlijk moet je je kindje zodra je kindje uit het water is meteen insmeren met olie of iets vettends. Want dat zijn de momenten waarop je kindje kwetsbaar is. Dat spul heeft hij besteld.. dus ik ben benieuwd wanneer het binnen is en of het werkt. Tot dan maar even niets gebruiken behalve vaseline parrafine.
     
  2. judithteresa

    judithteresa Bekend lid

    2 jul 2006
    506
    0
    0
    journaliste/fotografe/webdesigner/model
    Fuerteventura-Canarische Eilanden
    kan het ook door bepaalde alergieen komen? ik heb het idee dat ze mischien ergens alergisch voor is, banaan ben ik al achter dat het dan verergert. chocola is verschrikkelijk(ja ben zo een slechte ouder die haar wel eens een stukje heeft gegeven, maar ook vla, of die peutermelk van nestle met choco smaak)dus dat krijgt ze ook al niet meer. ik heb op de hoek bij de marokaanse winkel een olie gehad waarvan ik haar elke dag een lepeltje moest geven.. ben benieuwd hoe dat helpt, net begonnen, ook moet ik het in het badje doen, het heeft geen parfum. en nu heb ik net creme van de dokter gekregen, ook hier geen allergie test, moest ik zelf maar op letten zei hij:)
     
  3. Ja het kan zeker door allergie komen. Dat is bij ons ook zo.
     
  4. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    265
    83
    We staan al onder behandeling bij een kinderarts. Ook hebben ze al bloed afgenomen. 6 maart, volgende week donderdag, hebben we de tweede afspraak. Dan krijgen we ook de uitslag van het bloedonderzoek. Alleen wil dat weinig zeggen bij kleine kindjes.
    Ze is ook erg huilerig momenteel. Zoals nu...
    Dus ga even troosten!
     
  5. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    265
    83
    Ze had erg last van krampjes en verschrikkelijke stinkscheten. De hele dag hing er een walm om haar heen. Dat is wel sterk verminderd sinds ik het dieet ben begonnen. Dus als ik daar vanuit ga, lijkt het dieet aan te slaan.
    De kinderarts gaf trouwens aan dat het maar heel weinig voorkomt dat er een verband is tussen een voedselallergie en eczeem. Tja... Wat moet je daar nu mee? Hij had het over aanleg en omstandigheden waardoor het eczeem te voorschijn komt, bijvoorbeeld bij stress. Nu heeft Yara vorige week een spreidbroekje gekregen wat voor haar voor veel stress zorgde. Dit kan er natuurlijk ook voor zorgen dat het eczeem opvlamt.

    Wel herken ik het eczeem van Yara heel erg in dit stukje wat ik heb gevonden op het internet:

    Verschijnselen
    Seborrosch eczeem (SE) wordt gekenmerkt door vette witte/gele schilfers op de hoofdhuid en nauw verwante 'roos'. Daarbij is jeuk een veelvoorkomende klacht.
    Seborrosch eczeem bij baby's, berg, kan gepaard gaan met haaruitval en een lichte roodkleuring van de hoofdhuid. Soms verschijnen er ook rode plekjes in de hals, de oksels of achter de oren.
    Seborrosch eczeem bij kinderen tot drie jaar en volwassenen veroorzaakt behalve op de hoofdhuid ook huidafwijkingen op andere plaatsen: achter de oorschelp, op het voorhoofd, de oogleden, de wenkbrauwen, rond het borstbeen (sternum), in de huidplooien en andere vettige gebieden van de huid.

    Yara heeft het nl ook bij d'r ogen en wenkbrauwen.
    Maar ja, de buik en d'r rug zijn toch geen vette gebieden van haar huid?
    Lastig hoor! Ik blijf speculeren en nadenken over de oorzaak en dƩ oplossing.
     
  6. laury

    laury Lid

    28 jun 2006
    83
    0
    0
    Ik ga ook maar eens kijken bij de aptheek voor die soja-olie....kan nooit kwaad denk ik maar.

    Wij wilden ook een test, maar de huisarts zei inderdaad dat het daar nog te vroeg voor is. Het is wel heel vervelend dat je kleintje er zo'n last van heeft. Ons ukkie heeft waarschijnlijk toch een allergie (maar we weten dus nog niet waarvoor) want hij is ook heel astmatisch. Ik wist dat eerst niet, maar dat schijnt met elkaar in verband te staan. Goed, hopelijk gaat het straks beter. Hopelijk ligt het niet aan onze kat.......
     
  7. illuminate

    illuminate Actief lid

    20 apr 2007
    416
    0
    0
    Is er een reden waarom ze nog niet kunnen testen op allergieen bij kleintjes onder 4? Een collega van me vertelde dat ze haar dochtertje van 9 maanden heeft laten testen bij een allergoloog dmv krasjestest. Ik weet niet precies wat dat is. Maar daaruit is gebleken dat ze allergisch is voor ei, pinda en soja. Raar. Een second opinion zou dus eigenlijk zinvol zijn?
     
  8. illuminate

    illuminate Actief lid

    20 apr 2007
    416
    0
    0
    oeps, ik had iets verkeerds gepost, en kan nu mijn berichtje niet meer verwijderen. dan maar zo.
     
  9. judithteresa

    judithteresa Bekend lid

    2 jul 2006
    506
    0
    0
    journaliste/fotografe/webdesigner/model
    Fuerteventura-Canarische Eilanden
    tja het is ook raar, ik lees dat het op de armen, beentjes en hoofd is, maar zij heeft het echt van haar schouder tot bijna aan de luier. over van die dikke rode plekken, soort van schraal, en dat is soms een paar plekjes, maar soms ook echt heel veel en groot.

    mijn zus heeft de allergie test ook laten doen bij haar zoontje toen hij 2 was, maar als ze zo jong zijn kunnen de allergieen van 1 op de andere dag veranderen, daarom word het pas bij 4 jaar aangeraden. zij is bij een huidspecialist geweest.
     
  10. In het bloed van kinderen onder de 4 jaar zitten dan weer wel antistoffen, dan weer niet. Dat wisselt dus steeds. Je kan dus nu testen en allergisch zijn voor heel veel dingen en over 10 minuten weer testen en voor niets allergisch zijn. Dat komt omdat allerlei stoffen worden aangemaakt en weer worden uitgescheiden/afgebouwd.. een babylichaam/kinderlichaam is bezig met opbouwen en daardoor veranderd de samenstelling van het bloed steeds qua antistoffen enzo. (dat is wat ik heb begrepen)

    een second opinion heeft dus ook geen zin.

    En die plekken dat is bij Fenna ook zo.. op de armen, op de benen, in de hals, over d'r hele buik....
     
  11. SweetNova

    SweetNova Actief lid

    12 jan 2008
    141
    0
    0
    Dat is net hetzelfde als wat ik zei 'atopisch eczeem' de symptomen zijn exact hetzelfde. En ja dat is bepaald door aanleg. Mijn dochter zal dus altijd een gevoelig huidje houden (ze is nu al 3,5 jaar) en bij bepaalde omstandigheden duikt de eczeem weer op.
     
  12. SweetNova

    SweetNova Actief lid

    12 jan 2008
    141
    0
    0
    Het is niet omdat het niet betrouwbaar is, die test, dat ze hem niet uitvoeren onder de 4 jaar. Mijn neefje is ook getest en bij hem hebben ze gezegd dat de resultaten niet zeker zijn omdat het nog kan veranderen.
     
  13. SweetNova

    SweetNova Actief lid

    12 jan 2008
    141
    0
    0
    Bij mn dochter is het begonnen op het hoofd en gezicht, daarna in huidplooien (ellebogen en knieholtes)

    Die schrale plekken over het hele lichaam heeft ze pas later gekregen, en zo manifesteert het zich nu nog. Maar het kan dus bij elk kind wel anders zijn denk ik.
     
  14. Mv 3 wonders

    Mv 3 wonders Actief lid

    19 apr 2006
    276
    0
    0
    Ondernemer
    Gelderland
    mijn dochtertje heeft ook allergie en eczeem, hier had mijn dochtertje het ook heel erg en haar hoofdje zat ook helemaal onder, ze krabte haar hoofdje en huidje tot bloedens toe kapot, heb cetamatogrol van de kinderarts en een hormoonzalfje voor uiterste nood.

    Verder heb ik alle producten voor haar gebruikt en geprobeert ik werd er helemaal moedeloos van, vooral omdat zij zo krabte.
    Tot ik het merk van Zaraq tegen kwam de babylijn ik gebruik nu alles hiervan voor haar dit is gemaakt van dingen uit de dode zee, ben zo blij met dit merk mijn dochtertje heeft een mooi huidje, wel met eczeem maar niet zo erg meer ze krabt het niet meer kapot en het is wat rustiger haar huidje, tuurlijk als er iets is, siek of iets van eten dan reageert het huidje maar niet meer zo als het is geweest, en haar hoofdje is o mooi alles is helemaal weg ze heeft een mooi hoofdhuidje en krabt niet meer, ze krijgt nu een mooie volle bos met verzorgende haartjes terwijl het er eerder zo vies uit zag.

    ze hebben bij mijn dochtertje ook geprobeert een test af te nemen, maar inderdaad werkt het alleen vanaf een jaar of 4 meen ik, tenzij je kindje zo heftig iets heeft kwa allergie dat moet het er lichtjes uit te halen zijn maar eigenlijk doen ze het liever niet omdat het geen of weinig zin heeft.
     
  15. elfje

    elfje Fanatiek lid

    11 mrt 2006
    1.964
    0
    0
    ik gebruik ook alles van zarqa!
    geweldig spul....

    en sinds vorige week voor noodgevallen een hele lichte hydrocortison...

    ze is weer punt gaaf!
     
  16. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Er kan WEL bij heel jonge kinderen al getest worden. Zelfs vlak na de geboorte kan aan het navelstrengbloed al iets gezien worden.
    Alleen, de uitslagen bij jonge testen kunnen nogal varieren, daarom doen veel artsen er niet aan. Maar een jonge test kan bijvoorbeeld WEL aangeven of er sprake is van een allergie, en bijvoorbeeld de kans op een KEA kan redelijk goed gezien worden in zo'n bloedtest.

    Krasjestesten zijn een stuk minder betrouwbaar, en die worden meestal pas na 4 jaar gedaan.
     
  17. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Mijn kinderen zijn ook atopisch. En bij een atopie is de KANS op een allergie wel vrij groot. Dat hoeft geen voedselallergie te zijn, contact- of luchtwegallergie kan even goed.
    Ik merkte bij mijn zoon wel heel duidelijk invloed van wat ik eventueel at op zijn eczeem. En later ook met wat hij zelf at.
    Maar hij had even goed last van mensen met honden of honden zelf, boompollen en wasverzachter.
     
  18. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    Hoi,

    Ik ben 3 weken geleden bij de huisarts geweest en zij zegt dat hij constitionele eczeem heeft, dat is eczeem door aanleg. Ik heb een plaatje gezien uit een kindergeneekundeboek en het lijkt er inderdaad heel erg veel op. Ik moest in eerste instantie met Cetomacrogol smeren, maar na 3 weken is er nog niet veel verbetering. Het jeukt gewoon heel erg en in zijn gezicht krabt hij het dan vaak open. Nu zijn we vandaag teruggeweest en hebben we toch een recept voor een hormonenzalf gekregen, dat moeten nu een week lang proberen voor 1 keer per dag. En volgende week moeten we dan terugkomen, om te kijken of dit wel effect heeft gehad.

    Groetjes Saskia
     
  19. SweetNova

    SweetNova Actief lid

    12 jan 2008
    141
    0
    0
    Constitutionele eczeem bedoel je, daarvan vind je wel veel info via google ook.

    Succes, blij dat je nu weet wat het is en hoop dat de behandeling toch aanslaat.
     
  20. MissFrodo

    MissFrodo VIP lid

    30 apr 2007
    7.185
    0
    0
    IJmuiden
    Hier ook een kleine met eczeem.
    Begonnen achter de oortjes en op de wangen en toen uitgebreid naar de hals en schouders.
    Ook veel berg of eczeem op haar hoofdje.
    Eerst zijn we begonnen met Bepanthen op de plekken te smeren, dit houd de huid vet. Werkte goed zolang ik bleef smeren.
    Uiteindelijk zijn we nu bezig met provocatietest op kma en dat lijkt de oplossing te zijn maar dan vooral voor alle andere problemen.
    Realiseer mij door dit topic dat het best kan zijn dat wat ik berg noem ook dat andere eczeem is en dat ze daar misschien wel last van heeft.
    Toch maar gaan invetten dan.
     

Deel Deze Pagina