Zwemfeestje met weinig toezicht. Weet niet of ik dochter wil laten gaan?

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door humptydumpty, 24 jan 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. humptydumpty

    humptydumpty Fanatiek lid

    9 apr 2014
    3.637
    1.193
    113
    Mijn docher is uitgenodigd voor "disco-zwembad-feestje" van een klasgenootje. Het is bij het kindje thuis, dus het zwembad is niet zo groot. De kinderen kunnen echter nergens staan. Er zullen beiden ouders en een oppas aanwezig zijn met daarnaast 9 meiden in de leeftijd van 6 tot 8. Alle kinderen kunnen goed zwemmen en de volwassenen zijn niet van plan zelf te zwemmen. Mijn docher heeft inmiddels 2,5 jaar zwemles achter de rug en kan goed schoolzwemmen en redelijk borstcrawlen. Ze is echter niet mega sterk en als ik met haar ga zwemmen leunt ze best nog wel eens op mij (kan ook luiigheid zijn, maar ze doet dan altijd alsof ze buiten adem is). Ook kan ze zich best aanstellen als ze water in haar ogen krijgt en vindt ze het eng als kinderen dichtbij erg spatten. Ze is dus geen echter waterrat zeg maar :rolleyes:. Ik merk dat ik het daarom toch wat eng vindt om haar te laten gaan. Wat als een kindje te dichtbij haar springt en zij in paniek raakt? Of wat als ze botsen in het water of zij haar hoofd stoot ofzo. Negen drukke kinderen in een redelijk klein zwembad vind ik best druk en dan komt er nog muziek en discolicht bij. Zelf vindt zij dit onzin en wil ze heel graag gaan natuurlijk. Mijn man en ik kunnen beiden niet mee, omdat we allebei gewoon moeten werken (is op studiedag van school). Ik heb twee andere moeders gesproken, die zich niet zo in mijn ansgten lijken te kunnen vinden en hun 6 en 7 jarige dochters gewoon laten gaan. Toch zegt mijn gut feeling dat ik er niet zo happy mee ben. Zouden jullie haar laten gaan? Ik wil ook niet dat mijn angsten haar leventje regeren.
     
  2. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.331
    113
    Als ik het goed begrijp is het een niet zo groot privé zwembad, waar dan 3 volwassenen toezicht houden? Daar zou ik geen enkel probleem mee hebben.
     
    lies276 vindt dit leuk.
  3. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.485
    8.332
    113
    Is het een privézwembad waar dan deze 9 kinderen met 3 volwassenen zijn? Dat lijkt me wel vrij overzichtelijk? Maar als het niet goed voelt, dan moet je het niet doen, denk ik.

    Ik vind 6/7 overigens erg jong voor een zwemfeestje... :eek:
     
    DastyQueen en Be Happy vinden dit leuk.
  4. Proudmama2012

    Proudmama2012 Bekend lid

    16 jul 2012
    904
    128
    43
    Tilburg
    Mijn dochter zou niet mogen gaan. Snap sowieso zwemfeestjes voor de 10 jaar niet zo, maar dat komt denk meer dat ik dan aan mijn verantwoordelijkheid voor al die kinderen denk.
     
    DastyQueen en puzzelstukje vinden dit leuk.
  5. Ahava

    Ahava Fanatiek lid

    27 mei 2011
    1.138
    201
    63
    In deze setting zou het van mij wel mogen, en ik ben met water erg voorzichtig/angstig sinds onze middelste een keer met de fiets in het water is geraakt. Ik zou dit wel aandurven, maar persoonlijk zou ik nooit een zwemfeestje geven, ik wil die verantwoordelijkheid niet hebben...die weegt me veel te zwaar.
     
  6. Ffion

    Ffion Fanatiek lid

    23 okt 2017
    1.750
    2.475
    113
    Vrouw
    Nee, mijn zoon van 6,5 zou niet mogen gaan. Ook al is het zwembad klein, ze kunnen er nergens staan en dat vind ik veel te gevaarlijk.
     
    dds, puzzelstukje en Be Happy vinden dit leuk.
  7. Gymgirl

    Gymgirl Fanatiek lid

    17 jan 2018
    1.848
    888
    113
    Vrouw
    Omdat het een kleinschalig zwembad betreft zou ik het bij mijn kind wel toestaan. Maar hier een echte waterrat. Al heel jong in het bezit van diploma A,B en C. Er is volgens mij genoeg toezicht. Als je kind niet zo'n goede zwemmer is of conditioneel zwak is zou ik twijfels hebben.

    Hoelang duurt het feestje? Gaan ze de hele tijd zwemmen of zijn er ook andere activiteiten?
     
  8. WelcomeWondertje

    WelcomeWondertje Fanatiek lid

    28 sep 2017
    2.669
    1.820
    113
    Vrouw
    #8 WelcomeWondertje, 24 jan 2018
    Laatst bewerkt: 24 jan 2018
    Als er volwassenen klasr staan om erin te springen zou het kunnen. Wij hebben een zwemfestijn gehad bij het zwembad de proffesionele leiders waren erbij maar niet in het bad, maar duiken er wel in als het zou moeten. Als de volwassenen lekker aan de zijlijn staan te kletsen zou ik het ook echt niet doen
     
  9. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Zwemfeestjes hier pas vanaf 9. En met A en B. Anders een dikke nee! ;)
     
  10. moes

    moes Fanatiek lid

    20 jul 2006
    2.765
    9
    38
    ligt aan hoe overzichtelijk het zwembad is, en hoe ik denk dat de ouders opletten.
    Mijn kind heb ik ooit thuis gehouden van een zwemfeest in een groot zwembad in Duitsland. Te weinig toezicht en ik vond het slechte ouders..... daarbij de leeftijd van de kids (ongeveer 7-8)
     
  11. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Zo kleinschalig mag het van ons vanaf een jaar of 6,5. In een groter zwembad vanaf een jaar of 9.
     
  12. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.529
    6.220
    113
    zuid-holland zuid
    Ik zou het een beetje af laten hangen van wat ik van die ouders denk. Zijn dat een beetje verantwoordelijke mensen, niet dat ze de hele tijd op hun telefoon zitten of alcohol gaan drinken of zo.
    Maar welke diplomas heeft je dochter dan nu? Mijn zoontje heeft A en B maar die kan zich altijd goed redden in het zwembad. Ik zou het wel doen denk ik.
     
  13. Valerie

    Valerie Fanatiek lid

    22 jun 2007
    4.206
    1.041
    113
    Vrouw
    Bij het lezen van jouw topic titel verwachtte ik een andere situatie. Nee, ik zou mijn kinderen niet naar een zwemfeestje met weinig toezicht laten gaan...

    Maar uit jouw bericht blijkt dat het om een KLEIN (en dus overzichtelijk) zwembad gaat, het is PRIVE (dus geen andere gasten) en er zijn maar liefst DRIE volwassen begeleiders op 9 kinderen. Hoezo weinig toezicht? Dat is 1 begeleider op 3 kinderen. Hoeveel toezicht wil je nog meer?

    Persoonlijk zie ik geen problemen. Je schrijft dat alle kinderen goed kunnen zwemmen. Ik neem aan dat zij hun ABC-diploma hebben? Dan kunnen ze zich prima redden in het water. En mocht er desondanks toch iets vervelends voorvallen: er staan 3 begeleiders aan de kant, die zo kunnen ingrijpen. Voor een groep kleuters zonder zwemdiploma zou ik 3 begeleiders wel te weinig vinden inderdaad, maar voor de groep die jij omschrijft niet.

    Jouw dochter leunt graag, schrijf je. Dan kan ze toch ook op de rand van het zwembad leunen als ze daar behoefte aan heeft? Of je geeft haar iets opblaasbaars mee waarop ze kan leunen, een strandbal ofzo. Of je spreek met haar af dat ze even aan de kant gaat zitten als ze moe wordt.

    Tot slot: Jouw dochter heeft veel zin in het feestje, ondanks dat ze geen waterrat is. Ik zou dus zeggen: gewoon laten gaan! :)
     
  14. humptydumpty

    humptydumpty Fanatiek lid

    9 apr 2014
    3.637
    1.193
    113
    Tja, misschien is weinig toezicht ook overdreven. Ik bedoel daar eigenlijk vooral mee dat alle volwassenen aan de kant staan en niemand bij de kids in het water gaat. Maar ik vind de ouders wel als verantwoordelijke types overkomen (ken ze niet super goed). Het zijn zeker geen mensen die aan de alcohol gaan tijdens zo'n kinderfeestje en de moeder is ook best een overbezorgd type.

    Het feestje duurt 3 uur. Ik denk niet dat ze 3 uur non-stop in het zwembad zitten, maar ook wat zullen eten en drinken en op de kant zullen dansen enzo, maar eerlijk gezegd kan ik me weinig voorstelling maken van wat je bij een disco zwembad feestje precies doet :confused:. Waar wij wonen heb je geen ABC diploma's, maar ik vermoed dat mn dochter ongeveer op een Nederlands B diploma niveau zou zitten. Ze leren hier een beetje andere dingen. Ze kan denk ik minder goed onder water zwemmen (want dat leren ze niet echt), maar misschien wel net wat beter borstcrawlen.

    Ik ben vooral bang dat ze een beetje gaan klieren met ze allen en dingen doen als boven op elkaar springen en aan elkaar gaan hangen enzo. Maar de ouders en oppas zijn er natuurlijk ook en ik neem aan dat zij wel ingrijpen als de meiden te druk worden.

    Ik zou zelf overigens ook never nooit zo'n feestje organiseren! Snap echt niet dat je dit doet met zulke jonge kinderen, ook niet voor jezelf.

    Maar ik neig wel steeds meer naar "ja". Mn man vindt ook dat het gewoon moet kunnen en als die andere meiden allemaal wel mogen is het ook zo sneu als mn dochter de enige is die niet mag.
     
  15. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    Ik denk juist dat het beter is dat ze aan de kant meekijken ipv in het zwembad.
    Lijkt mij dat je zo veel beter overzicht hebt en sneller kan ingrijpen als dat nodig is.
     
    Athina vindt dit leuk.
  16. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.331
    113
    Precies dit. Denk maar aan de lifeguards aan het strand, die gaan toch ook niet tussen de mensen zwemmen om toezicht te houden, dan zie je veel minder dan wanneer je in dit geval om het zwembad staat.

    @humptydumpty ik denk dat je echt van alles in je hoofd haalt uit zorgen. Waarom zouden kinderen gaan klieren en op elkaar springen tijdens een feestje. Waarschijnlijk hebben ze wat leuke drijfdingen, staat er muziek aan en kunnen de kinderen lekker in het zwembad spelen, met wat rustmomenten om even wat te eten.
     
  17. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.485
    8.332
    113
    Precies! :)
     
  18. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.485
    8.332
    113
    En ik denk eigenlijk dat je je van het discogedeelte misschien niet te veel voor moet stelle. Ik heb natuurlijk geen idee hoe ze het aanpakken, maar met zulke jonge kinderen zal het denk ik vooral gewoon muziek zijn die op staat en misschien iets qua verlichting oid...?
     
  19. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Ik zou haar gewoon laten gaan. Ik zie ook echt niet in wat er gevaarlijk aan is.
     
  20. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Ik zou haar wel laten gaan, maar wel mijn zorgen even delen met de organiserende/aanwezige ouders, dat die goed opletten op vermoeidheid etc. Ik zou zelf wat minder water in het zwembad doen denk ik :)
     

Deel Deze Pagina