Beide parttime werken

Discussie in 'De lounge' gestart door LisannevB, 9 jan 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Deliana

    Deliana Niet meer actief

    Wij werken ook beiden parttime; mijn man werkt 32 uur (in 3.5 dag) en ik 24 uur (3 dagen). Mijn man haalt de kinderen 2 dagen op, oma 1 en ik de overige 2 dagen. We hebben het wel eens laten uitrekenen en meer werken heeft financiële gezien weinig zin; meer geld voor de belasting.
     
  2. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    10 jun 2013
    3.151
    2.237
    113
    Vrouw
    Mijn vriend werkt ongeveer 35 uur, verdeeld over 6 dagen tussen 7.30 en 21.30. Hij is dus ook regelmatig overdag thuis (als hij savonds werkt). Ik werk 2 vaste dagen van 8-17uur en daarbij 1 wisselende dienst (kan overdag zijn, maar meestal avond, nacht of weekend), gemiddeld rond de 26 uur per week. We hebben 1,5 dag opvang nodig, maar zien elkaar vrij weinig. Als de kinderen beiden naar school gaan ben ik van plan iets meer te gaan werken, dan bekijken we het opnieuw.
     
  3. Kletskoek

    Kletskoek VIP lid

    7 jan 2013
    5.719
    477
    83
    Hier nu nog een redelijke traditionele rolverdeling. Hij 50 uur en ik 9 uur per week. We hebben een boven gemiddeld inkomen en hebben niks te klagen. Behalve mijn vriend over z'n vrije tijd want die heeft hij amper. Doordeweeks vroeg weg en laat thuis. Hij heeft een belangrijke functie binnen een kleinschalig bedrijf dus alles komt bij hem terecht. Hij roept sinds een tijd dat hij 1 dag minder wil gaan werken en ik deze dan op mij zou nemen maar ik twijfel hier nog over. Belastingtechnisch schijnt het inderdaad wel aantrekkelijk te zijn.
     
  4. Triangel

    Triangel Niet meer actief

    Mijn man werkt fulltime, ik werk 16 uur. Ik zou graag zien dat mijn man één dag minder werkt en dus 3 dagen bij huis is. Daar zou dan wel tegenover moeten staan dat ik wsl wel naar minimaal 28 uur werken zou moeten gaan om dat inkomsten gat op te vangen. Bij mijn huidige werkgever is 16 uur de max, ik zou al blij zijn als ik na de zomer weer terug kan komen werken.
     
  5. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.711
    4.216
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Hij 32 en ik variabel tussen de 25 en 32 uur. Vrijwel geen oppas nodig ivm beiden onregelmatig werken.
    Ik vind het zo echt ideaal.
     
    Triangel en Suus83 vinden dit leuk.
  6. roundandaround

    roundandaround Niet meer actief

    Hier ook beide parttime, met beide mogelijkheid tot extra werken wanneer het ons uitkomt.

    We genieten er volop van!
     
  7. Hobbs

    Hobbs Actief lid

    9 mei 2017
    241
    145
    43
    Vrouw
    ICT
    Noord-Brabant
    Erg herkenbaar!
    Wij gaan ook beide 4 dagen werken, ook beide modaal en mijn vriend werkt ook voor de overheid. Ook idd de redenen dat mijn vriend graag de zorg wil delen en ik kan (en wil) niet minder dan 4 dagen werken in mijn Functie. Ik vind het ideaal zo, win-win.
     
    Hopsatee vindt dit leuk.
  8. Treez

    Treez Niet meer actief

    Wij werken beiden parttime. Ik werk gemiddeld 26 uur en mijn man gemiddeld 28 uur per week, waarvan hij de helft van de uren thuis werkt onder schooltijden. Ik geloof dat wij alle variaties hebben uitgeprobeerd en dit past bij ons het beste. Ik vind het prettig dat er altijd iemand thuis is, waardoor er in de ochtend en aan het einde van de dag geen gehaast is. Financieel gezien is deze optie voor ons ook het meest voordelige en mocht er onverwacht iets gebeuren, vind ik het een prettig idee dat ik zelf kan rondkomen. Wat mij betreft een win-winsituatie!
     
    Eppo82 en Hopsatee vinden dit leuk.
  9. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.592
    3.973
    113
    Mijn man heeft een tijdje ouderschapsverlof opgenomen 1 dag in de week, maar door zijn functie was hij alsnog aan het werk. Zeker in veeleisende functies is het jammer genoeg niet altijd mogelijk voor de parter om die “vrije dag” ook echt alle tijd aan het gezin te besteden. Als je man dit echt wil doen, moet hij dit op zijn werk echt goed regelen en zorgen dat telefoontjes/taken en dergelijke voor een ander worden overgenomen.

    Hier geen tips voor TS, 1 fulltimer, 40+ uur en ik werk 28 uur. Helaas is voor mij minder werken geen optie omdat mijn werk er dan niet leuker op gaat worden.
     
  10. LadyH88

    LadyH88 Bekend lid

    12 mei 2015
    800
    274
    63
    Wij werken ook beiden parttime. Ik 3 dagen (werk op omzet, uren zegt niet heel veel, maar denk gemiddeld 28 per week). Manlief werkte voorheen 16u, maar gaat nu naar 20-32 uur.
    Ik maak me niet zo druk over pensioen etc. Geen idee eigenlijk wat het parttime werken doet voor ons pensioen. Wij proberen goed te sparen en af te lossen. Tegen de tijd dat we met pensioen gaat zit het geld in ieder geval in onze stenen en zijn de woonlasten minimaal. Stiekem ga ik er al vanuit dat tegen de tijd dat wij met pensioen gaan, de pensioenen op zijn, of zeker geen vetpot.
     
  11. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Hier beide parttime... maar wel beide 4 dagen... dus niet vergelijkbaar met de beginpost...
    Voor veel beroepen is het niet te doen om minder dan 3 dagen te werken. Voor sommige zelfs niet minder dan 4. Denk aan functies waarbij je veel moet overleggen... En dan heb ik ook nog veel reistijd, dus onze kinderen gaan 3 dagen naar de BSO en wij zijn beide 1 dag vrij.

    Maar als jullie rond kunnen komen met 1 salaris én jullie kunnen een leuke baan vinden voor 3 dagen, dan is dat toch prima? Als je kinderen naar school gaan en je kunt gewoon kortere dagen werken, dan is dat helemaal mooi. Bijvoorbeeld de een van 7.30 tot 15.00 uur en de ander van 9.00 tot 17.30 uur op maandag en dinsdag, en andersom op de donderdag en vrijdag. En dan op de woensdagochtend nog 2 uurtjes om je werkweek van 32 uur rond te maken... Dan werk je allebei 32 uur, maar hoeven de kinderen niet naar de BSO.
     
    Hopsatee vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina