Stoppen met cola

Discussie in 'De lounge' gestart door sydneys, 1 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Nee zero en light producten zal ik nooit drinken of eten! Never nooit niet. Een ramp als je eens naar een andere supermarkt gaat en je wil gewone yoghurt zoeken. Heeft me eens een kwartier geduurd neer ik die vond :roflmao: maar light producten zijn nog slechter ja. Erg dat ze dat zo promoten.
    Ik heb ook zeker niks tegen suiker maar 4 a 5 glazen cola bovenop de suiker die je al inneemt is gewoon te veel. Of ja, zoveel cola is gewoon slecht en zeer verslavend.

    Ik denk dat ik overdag dan eens ga koffie drinken. S'ochtends en s'middags en dan s'avonds een glas cola.
    Dan drink ik het normaler dan hoe ik het nu al jaren doe.
     
    WelcomeWondertje vindt dit leuk.
  2. LolaBloem

    LolaBloem Niet meer actief

    @sydneys he ik herken me best terug in jouw verhaal. Ik zit op het randje van ondergewicht, maar vind mijn lichaam gewoon veel te mager. Ik eet ook geen light of zero producten omdat ik denk dat ik dat niet nodig heb maar juist de suikers. (Ook te lage ijzer, vitamines ..) ik heb heel lang gezond eten geprobeer om aan te komen maar dat heeft niet geholpen. Ik heb ook een poos ontzettend ongezond gegeten (ik word wanhopig als ik op de weegschaal sta) maar niks helpt. hoe ga jij er mee om?

    Ontopic: ik zou misschien om af te kicken proberen af te bouwen zodat je niet veel hoofdpijn ervaart? Hoop dat het gat werken voor je!
     
  3. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Op dit moment ben ik redelijk stabiel. Schommel tussen de 47 en 50kg.
    Hier helpt eigenlijk niet veel. Het enige wat helpt is de pil doorpakken.neem ik de pil niet zit ik zo op 45kg. Ik denk dat het dus mede met hormonen te maken heeft?

    Als je wil bijkomen kan de shake Colossus 2500 helpen. 500ml met 5 scheppen en je zit op 1200/1300 calorieën. Maar echt mierzoet, zelfs voor een cola verslaafde :)
    Ik drink dan 2 shakes per dag en in totaal 500ml.
    Maar dit moet je lang blijven doen en kost ook wel wat
    Je hoeft er wel niet bij te sporten.

    Meer tips kan ik niet geven ivm bijkomen. Heb alles al geprobeerd. Van gezond eten tot 5 keer per week naar de frituur gaan s'avonds (puberteit) tot mezelf volproppen om aan de 3000 calorieën te komen. Niks helpt. En zoveel calorieën eten is niet vol te houden. Na 2 maanden zit je nog evenveel te proppen als in de eerste week.
    Alleen die shakes helpen en de pil nemen :)
     
  4. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Had ik kunnen zijn. Ik dronk vroeger ook zoveel cola. Ik kan me alleen geen afkickverschijnselen herinneren... Ik dronk er nog wel koffie naast... misschien dat dat scheelde?
     
  5. Treez

    Treez Niet meer actief

    Hier ook een colaverslaafde. Ooit gestopt en heb een paar dagen zoveel trek gehad naar cola. Ik droomde er zelfs over o_O. Na een paar dagen voelde ik mij beter maar het bleef lokken. Ik drink dus weer. Na een paar dagen is het rotgevoel wel over, maar het is zo lekker!

    Afhankelijk van of ik werk of vrij ben, drink ik gemiddeld 3 tot 5 glazen cola light. Koffie drink ik nooit, want dat vind ik ontzettend vies. Het is ongeveer de enige zonde die ik heb. Ik leef verder ontzettend gezond, dus ik gun mijzelf deze verslaving. Zolang ik het niet rechtstreeks in mijn aderen spuit, moet het kunnen vind ik :roflmao:.
     
    LolaBloem vindt dit leuk.
  6. humptydumpty

    humptydumpty Fanatiek lid

    9 apr 2014
    3.637
    1.193
    113
    Ik ben een paar maanden geleden gestopt met koffie. Niet helemaal hetzelfde, maar caffeine is waarschijnlijk de belangrijkste factor in het "afkicken" en daarvan zit natuurlijk nog meer in koffie. Ik dronk vrij veel kofiie en heb me twee dagen heel erg wazig en suf gevoeld. Het was zo erg dat ik autorijden gewoon eng en bijna onverstandig vond. Heb me heel goed moeten concentreren. Daarna heb ik nog twee weken flink hoofdpijn gehad. Daarna was alles eigenlijk weer zoals voorheen. Viel me achteraf alles mee eigenlijk. Sindsien drink ik ook alleen nog maar cola zonder caffeine. Als jouw issue met cola de caffeine is, is dit misschien voor jou ook een optie als je de smaak niet helemal wilt missen? (en als het om suiker gaat, kun je natuurlijk de diet nemen)
     
  7. Yaraatje

    Yaraatje Actief lid

    19 dec 2015
    344
    198
    43
    NULL
    NULL
    Ohhh de herkenning :’).
    Hier ook een voorheen cola en energiedrank verslaafde...
    Afkicken is pas echt goed gelukt toen ik ging samenwonen, mijn vriend is heel erg anti cola, en frisdrank mag sowieso alleen in het weekend:D. Je moet idd even door de hoofdpijn enzo heen, maar dan komt het echt goed haha. Nu is het voor mij echt een beloning als ik een keer cola/energiedrank mag haha.
    Zwanger willen worden helpt ook heel goed, geen cafeïne meer drinken, dus ook geen cola.

    Succes met afkicken, even volhouden nog! ;)
     

Deel Deze Pagina