de luizenmoeder

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door einad, 14 jan 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Hier zong ik het juist keihard samen met de kids in de auto:D

    Mij zoon, 13 jarige 2 havo ligt helemaal in ern deuk en op school is de luizenmoeder het gesprek van de dag. Leraar Duits blèrt het lied ook uit volle borst mee en in beeldende vorming wordt elke week de aflevering van die week samen bekeken. Zo leuk, heerlijke serie voor oud én jong:D
     
    amdaa en Debaky vinden dit leuk.
  2. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    ik heb ook echt heel veel herkenning ondanks dat het uitvergroot is. Inderdaad de help moeders die zichzelf zo belangrijk vinden, de ouders op het schoolplein die altijd de kids bij anderen willen lozen en juffen die tegen ouders praten of ze zelf kleuter zijn. In elk typetje herken ik een docent of meerdere ouders van mijn zoon zijn basisschool.
     
    heidiane, suus1983, amdaa en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  3. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    volgens mij is dat overal hetzelfde dat het altijd dezelfde ouders zijn die helpen.
     
  4. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    ik denk dat vooral in deze serie word uitgesproken wat mensen normaal denken en niet zeggen ;)
     
    lies276, Athina en Debaky vinden dit leuk.
  5. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Haha door ZP werd ik soms al wat bang voor de basisschool leeftijd en nu door de luizenmoeder helemaal :roflmao: Ik houd echt niet van dat gezemel en gezanik joh! Ik wil mij best aan een traktatiebeleid houden (prima zelfs) maar laten we niet doorslaan met ''drop-oogjes'' en ik vind geen uitnodigingen op het schoolplein een heel goed idee maar laat mijn kind zelf besluiten wie-wat-waar. En ik wil af en toe, als het mij (of mijn man) uitkomt zeker helpen op school maar ik wil geen blikken van -jij-doet-nooit-wat-tot-jij-bent-er-altijd-nancy :D

    Hopelijk is dat hier dus ook niet zo en is alles echt heeeerlijk uitvergroot (de directeur heb ik in elk geval al ontmoet dat is niet zo'n kerel als in de luizenmoeder, dat scheelt weer :roflmao:)
     
    Riverdale87 en Zonnestralen vinden dit leuk.
  6. mapepejo

    mapepejo Fanatiek lid

    27 aug 2014
    1.584
    530
    113
    #166 mapepejo, 31 jan 2018
    Laatst bewerkt: 31 jan 2018
    Als leerkracht, ik trouwens ook van groep 3, ook wel herkenbaar hoor.

    Lang blijven zwaaien voor het raam, de dag beginnen met een liedje is heel normaal in de onderbouw, een (soort van) traktatiebeleid, hier ook geen uitnodigingen voor kinderfeestje op school uitdelen, kleine "drama's" met afspreken van kinderen, etc!
    Oja: en zo'n voorstel rondje met zo'n bal (of een versie daarvan) krijgen wij vaak zelf op een of andere cursus, verschrikkelijk! Allemaal volwassenen die een bal o.i.d. moeten gebruiken om zich voor te stellen onder het motto van een "ludieke kennismaking".
    Natuurlijk is de Luizenmoeder een overdreven versie van dat alles ;).

    Ons team van leerkrachten volgt het programma bijna allemaal!

    Ben ook ouder, dus ik vind het herkenbaar vanuit beide opzichten :D
    Heerlijk om te kijken!
     
    Chocolat, Riverdale87, lies276 en 4 anderen vinden dit leuk.
  7. RoxannaG

    RoxannaG Niet meer actief

  8. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.597
    3.483
    113
    Oh ja, om te kotsen, wij moesten geen bal doorgeven, maar een wereldbol op de vorige school. Ik kan op zo’n moment alleen maar denken ‘kan ik nog weg komen? Sowieso, als ik iets hoor over spelletjes om kennis te maken of ideeën uitwisselen met ballen, vouwblaadjes tot happertjes vouwen etc., dan krijg ik al jeuk. De laatste keer zat er een korte pauze tussen het praatje van de leraren en gingen ze daarna wat met de ouders samen doen en ben ik hem mooi gepeerd in die pauze :p.

    Natuurlijk is het uitvergroot, maar binnen een paar weken of maanden op een basisschool kun je al genoeg typetjes/rollen en situaties herkennen.
     
  9. zon1980

    zon1980 Bekend lid

    16 dec 2007
    915
    174
    43
    Wij hebben laatst gekeken, maar was niks voor ons, kon er niet goed naar kijken haha. Maar wat ik me dus afvroeg is of basisschoolleerkrachten niet een beetje beledigd zijn door de serie vanwege de manier waarop dat wordt neergezet (ook al is het sterk uitvergroot)? Ik herken het niet van de leerkrachten bij ons op school. Misschien ook niet goed in het kader van het lerarentekort ;)
     
  10. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    nee hoor. juist helemaal niet. zowel mijn moeder, nicht als zusje werkt op een basisschool en bijna alle leraren schijnen er naar te kijken en liggen dubbel.
    hier wel een paar herkenbare trekjes bij de leraren die terug komen in de luizenmoeder. weliswaar niet zo erg als in de serie, maar toch....
    en hetzelfde met de ouders. hoor ik ook van mn moeder en zusje. echt herkenbare dingen. hier loopt ook zo'n muts die alles goed wilt doen en soms onderling ook "strijd'.
     
  11. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Nee hoor... Mijn zusje is leerkracht op een basisschool en vind het hilarisch.
     
  12. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.144
    15.212
    113
    Vind de ouders ook flink te kakken gezet worden. Ook maar geen nieuwe ouders daardoor dan? Is het lerarentekort ook opgelost ;)
     
    Chocolat, Riverdale87 en Thea23 vinden dit leuk.
  13. Thea23

    Thea23 Fanatiek lid

    7 okt 2011
    4.433
    1.123
    113
    ZZp er
    Ik ben gaan kijken omdat een vriend er in speelt .
    Vind het nu heeeeeerlijk om naar te kijken !
    ( 1 van de 2 gay papa"s)
     
    Chocolat en heidiane vinden dit leuk.
  14. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Gewoon het liedje gaan zingen. NU snappen ze die hint metéén :roflmao:
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Dan snap je het dus totaaaaal niet. De boodschap is juist hoe STOM het is om zomaar aan te nemen, dat iemand geen Nederlands kan en/of de schoonmaker is en/of moslim is, omdat ze niet blank en blond zijn. Dat gebeurt nu dagelijks. Ank wordt neergezet als een vreselijk kortzichtig persoon, waar (hoop ik) niemand zichzelf in herkent. En juist doordat zij het doet EN doordat vervolgens uitgebeeld wordt, dat dit tot hele ongemakkelijke situaties leidt (en de persoon met vooroordelen juist voor schut staat), is het overduidelijk dat dit als ongewenst gedrag bedoeld wordt... nou ja, schijnbaar niet duidelijk genoeg dus.

    En tegen alle normen en waarden in? Ja dat doen ze expres, om aan te tonen dat het niet normaal is. Alles is toch tot het belachelijke doorgevoerd?

    Ik vind ALLE personages vreselijk. Ook Hannah. Verschrikkelijk dom en onsympathiek mens. Lekker bezig met zichzelf. Niet doorhebbende dat ze de les verstoort (niet 1, niet 2, maar 3 keer!), vanuit zichzelf handelen (de sauna niet af willen zeggen en dan van alles proberen om haar kind bij een ander te dumpen), schijt hebben aan de consequenties van haar handelen... of nee, niet schijt hebben aan... gewoon niet stilstaan bij de mogelijke gevolgen voor anderen... nóg erger.

    Maar dat maakt de serie juist zo mooi. Ze leggen het er zo dik bovenop, dat je als kijken heel duidelijk kunt zien hoe het NIET moet. :)
     
    iMoeder, Chocolat, Riverdale87 en 5 anderen vinden dit leuk.
  16. Minniemouse1974

    Minniemouse1974 Fanatiek lid

    14 mei 2011
    3.570
    55
    48
    Ja oke dan. Zal vd week de opgenomen delen bekijken. Eigenlijk kijk ik dus naar een serie met onprettige mensen. Mensen die ik in het dagelijks leven probeer te vermijden. Zucht. Ik kijk bijna alle series maar deze serie vind ik toch minder prettig. Waarschijnlijk omdat ik in het dagelijks leven niks met zulke mensen te maken zou willen hebben. Idd egoisme om naar de sauna te gaan. Roddelen over de nieuwe concierge. Lachen om een ander een naar gevoel te geven. Dat zijn dingen die mij tegenstaan.
    Maar als ik het goed begrijp vinden jullie het ook onprettige mensen???
     
  17. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ja ik wel. Behalve die concierge (tot nu toe). Die is alleen een beetje raar... ohnee... 'bijzonder' :D De concierge is de enige persoon, die ik wel oké vind. Nou ja nee... de vaders van Rianne zijn ook normaal. Maar de rest zijn expres neergezet als karikatuur en niet, zoals in 'normale' series, als personages waar je jezelf in zou herkennen en waar je sympathie voor hebt. Hoewel ik sommige dingen wel begrijp hoor... Ik begrijp de frustratie van juf Ank over die ouders die maar voor het raam blijven staan. En ik begrijp Hannah, die graag naar de sauna wil... Maar de manier waarop ze er mee omgaan is echt stom... en dat is bewust zo geschreven.
     
  18. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Misschien te vergelijken met Dumb & Dumber? Of met temptation island? Niemand vind dat leuk, omdat het zulke sympathieke mensen zijn, of omdat de situatie zo herkenbaar is, maar juist omdat de mensen zulke foute of domme dingen doen, dat het lachwekkend is...

    Sja en of je het LEUK vindt of niet... ligt aan je smaak. Niet jouw soort humor, kan. Maar het is ook niet écht bedoeld, en wél echt als humor. Dat is het verschil. Zo van: "Hoe stom/dom/egoïstisch kunnen mensen zijn". En we mógen er om lachen, omdat het acteurs zijn. Als dit echt was, en een juf zou zo tegen die kinderen praten, dan zou het niet grappig zijn. Of tegen de donkere vader van Rianne. Of tegen de ouders.
     
  19. mapepejo

    mapepejo Fanatiek lid

    27 aug 2014
    1.584
    530
    113
    Leerkrachten herkennen ook vooral bepaalde typen ouders! Niet alleen leerkrachten worden in de serie op de hak genomen, maar ouders ook!
     
  20. heidiane

    heidiane Fanatiek lid

    5 jul 2010
    1.721
    1.647
    113
    Hoe juf Ank praat doet me heel sterk denken aan de kleuter juf bij ons op school. Precies de klank en het accent . Alleen niet hoe ze met kinderen en ouders omgaat . Een beetje normaler. Maar ook weer niet helemaal normaal .:oops:
     

Deel Deze Pagina