wat moet je eten als je misselijk bent

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door bar, 25 jul 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bar

    bar Fanatiek lid

    1 mei 2006
    2.342
    0
    0
    Secretary Pre-sales&Implementation
    Gouda
    pff als je zo misselijk bent dat als je aan eten denkt nog misselijker wordt. Ik weet niet wat ik moet eten ook door de warmte want om nou een lekkere prak groente te eten hebben we echt geen trek in. Wij zijn moeilijke eters mijn vriend en ik.. Maar ik krijg gewoon niks weg.. Is dat niet onwijs slecht voor je kleintje?
    En als je niet veel groente eet, kan dit kwaad? Fruit eet ik wel elke dag en gravitamon slik ik ook elke dag..
     
  2. sim

    sim Niet meer actief

    dat groente eten komt wel weer (ik ben ook heel misselijk geweest en had ook moeite met groente) het heeft mij ook geholpen om veel te roerbakken. maar je eet fruit en slikt vitamines, en zolang je met dit weer goed drinkt is het volgens mij niet zo erg, anders zou ik het even aan de vk vragen! veel sterkte ;)
     
  3. charissa1979

    charissa1979 Fanatiek lid

    19 dec 2005
    1.827
    0
    0
    Ziekenverzorgende
    Overijssel
    Denk ook niet dat het zoveel kwaad kan, je kind kan op jouw reserves ook nog ff door.
    Als je goed drinkt en probeert de nodige vitamines te krijgen is het voldoende.
     
  4. rachelle

    rachelle Lid

    4 jul 2006
    65
    0
    0
    ik herken dit ook een beetje, ik ben dan niet écht misselijk maar heb ineens een rommelende maag dat ik niet weet of ik wat moet eten of niet, gisteren ook, ik meende dat ik kei honger had, lekker gekookt voor mijn man en mij, maar ik kreeg geen hap door mijn keel van dat warm eten, later maar een brodje gegeten, dat kan ik wel verdragen, al boer ik daarna alles weer op :rolleyes: lekker smakelijk hè!!
    sterkte ermee!

    gr. rachelle
     
  5. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    boulion of cup a soup het valt vrij ligt op je maag en aangezien je nu veel meer zweet met dit weer blijft je bloeddruk ook een beetje o pijl
     
  6. sim

    sim Niet meer actief

    het helpt wel echt als je de hele dag door kleine beetjes eet, en bijvoorbeeld 's morgens eet ik nog steeds altijd geroosterd brood (rooster staat vaste plek op het aanrecht tegenwoordig) en dan met rozebotteljam van rosevicee, daar zitten ook weer vitamines en ijzer in. want van ijzer te kort kun je ook duizelig voelen. bij een rommelende maag zou ik zeker eten. oh wat ook luchtig is zijn die crackers met wat smeerkaas (hoe heten die dingen ook nog maar, die gelige crackers)
     
  7. bar

    bar Fanatiek lid

    1 mei 2006
    2.342
    0
    0
    Secretary Pre-sales&Implementation
    Gouda
    oke dan weet ik in ieder geval dat het niet onwijze kwaad kan als je niet altijd je eten weg krijgt of als je geen groente eet
     
  8. sammie01

    sammie01 Actief lid

    3 apr 2006
    390
    0
    0
    ff niks
    ik heb er zelf ook last van... het is al wat minder maar ik kreeg helemaal niks weg... ik eet kleien beetjes verdeeld over de dag..
    smorgens een bakje cornflakes met melk dan een banaantje dan een broodje of kopje soep... koekje tussendoor en verder eet ik echt waar ik trek in heb.... met avond eten eer ik bv aardappelpuree met wat groente.. maar als ik het niet weg krijg dan houdt het op en dan ging ik over op yogurt en vla met fijn gesneden fruit erdoor heen..
    wat op dit moment wel heerlijk is zijn ijsjes water ijsjes.. aarbei of peer heerlijk...
     
  9. wendy1611

    wendy1611 Fanatiek lid

    14 mei 2006
    2.463
    0
    0
    Voor je kleintje kan het geen kwaad, die pakt wel wat het nodig heeft! Het is alleen voor jezelf wat minder prettig als je niet goed kunt eten. Probeer zoveel mogelijk kleine dingetjes over de hele dag te eten zodat je maag gevuld blijft (dit voorkomt misselijkheid), misschien een stukje fruit tussendoor etc.

    Wat mij destijds erg geholpen heeft was het eten van Brinta, hahaha heb heel lang op brinta geleefd omdat ik alleen daarvan niet misselijk werd het 1e trimester..
     
  10. Timiris

    Timiris Bekend lid

    6 jul 2006
    739
    0
    0
    van alles met paarden
    Doetinchem
    Beschuitjes helpen ook goed,met appelstroop of jam.(zonder boter)
    Verder zijn groene groentes en koolsoorten niet handig als je misselijk bent,ze vallen zwaar op je maag en zijn in verhouding moeilijk te verteren.
    Ik hoorde zonet banaan voorbij komen,
    maar daar wordt ik dus nog veel misselijker van haha!
    Ik heb nu een zak zachte bolletjes gekocht en dan ga ik gewoon voor de tv zitten met 1 zo'n bolletje,en doe er ongeveer een uur over om hem al plukkende op te eten...
     
  11. gabje20

    gabje20 Bekend lid

    20 jan 2006
    597
    0
    0
    Droog brood, melk drinken, cola, en yoghurt !

    Hoop dat het snel werkt ! groetjes
     
  12. bianc

    bianc Fanatiek lid

    30 nov 2005
    2.251
    0
    0
    Zuid-Holland
    brood met iets zoets erop werkt bij mij goed,vooral met jam erop.. en yoghurt met musli...
     
  13. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    @Sim: Cracottes zijn die luchtige crackers... die krijg ik nu nog een beetje weg namelijk :)

    @Bar: Ik zit met het zelfde probleem, krijg niets weg, en ik gooi het er ook echt uit tegenwoordig.

    De huisarts vertelde me vandaag dat ik echt moet drinken, cola is goed omdat hier ook licht zout in zin, en water natuurlijk. Mijn urine is nagekeken en dat was helemaal oke. Hij gaf ook aan dat mijn kindjes niets te kort komen omdat zij mijn reserves gaan aanspreken. En ik moet gewoon proberen hele kleine beetjes over de hele dag te eten.
    Heb nu wel iets meegekregen tegen de misselijkheid maar daar was ie eigenlijk niet zo'n voorstander van, maar ja... ik ga op vakantie van de week en wil er wel een beetje van kunnen genieten.

    Sterkte van een lotgenootje

    Groetjes Daphne
     
  14. Silly43

    Silly43 Actief lid

    8 mei 2006
    468
    0
    0
    Ik heb hetzelfde. Misselijk!!! Ik denk dat het al scheelt als het wat minder heet wordt buiten. Krijg heel de dag geen hap door me keel en daar wordt ik volgens mij ook weer missleijk van. Hoop dat het snel weer overgaat. Veel sapjes drinken
     
  15. Lisette28

    Lisette28 Fanatiek lid

    21 feb 2006
    1.439
    0
    0
    Delft
    Hallo daar,

    veel succes met de misselijkheid. Bij mij helpt waterijs, gekookte eieren en cola. Ik merk ook dat als ik meteen iets eet als ik een golf van misselijkheid voel opkomen dat ik het dan een beetje kan onderdrukken.

    groetjes Lisette (7wk4d zwanger en ook misselijk)
     
  16. Petra

    Petra Actief lid

    29 okt 2005
    121
    0
    0
    student
    Noord-Brabant
    Dag dames,

    lastig die misselijkheid...herken het van het begin van de zws...maar bij mij werkte Roosvicee Ferro...raar maar waar. Ik dronk daar twee glazen van per dag en ik ben niet meer misselijk geweest.
    Je kunt het altijd proberen, denk ik dan maar...suc6 met eten...

    groetjes Petra.
     
  17. Suusje03

    Suusje03 Actief lid

    11 feb 2006
    362
    0
    0
    Full time mamma
    Zaanstad
    Ik ben ook zo misselijk geweest vanaf week 8 tot (schrik niet) week 22! 7 kilo afgevallen en bijna moest ik nog het ziekenhuis in omdat ik bijna uitgedroogd was. Op advies van mijn gynaecoloog moest ik aan de zoetigheid en aan de koolhydraten. Wat bij mij heel goed heeft geholpen is groene limonade(reine claude). Als ik me misselijk voelde dronk ik een groot glas op en de misselijkheid was weg. En heb veel theebiskwie gegeten om de maag maar te vullen. En met dit warme weer is boullion heel goed. Ik maakte me ook zorgen of die kleine niks tekort kwam. Maar dat regelt zich zelf allemaal, hij of zij trekt alles bij jou vandaan en daarom val je zelf meestal af. Succes allemaal met de misselijkheid!

    Groetjes Suus
     
  18. Karina

    Karina Fanatiek lid

    31 mrt 2006
    1.987
    0
    0
    Mamma & masseuse
    Rotjeknor
    GEMBER (thee, koekjes, bolletjes, heel klein stukje verse gember) dat werkt echt! Ik lust het dus totaal niet, maar bij de zwangerschap werkte het wel! En gewone lolly's, die kan je lekker heel de dag in je mond houden en dat werkt, dan heb je altijd een smaakje in je mond!!!
     

Deel Deze Pagina