Iemand ervaring met gehoorapparaten?

Discussie in 'De lounge' gestart door helma85, 6 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. helma85

    helma85 Bekend lid

    3 dec 2013
    683
    43
    28
    Hallo allen,

    Al vanaf mijn geboorte heb ik problemen met mn oren. Ben zonder trommelvliezen geboren helaas. Daardoor al meerdere malen nieuwe trommelvliezen gekregen. Heb heel vaak ontstekingen gehad (gelukkig zonder pijn, mn zenuwen zitten vol met littekens door alle operaties). Maar nu sinds 2 maanden non stop ontstekingen wat maar niet over wil gaan. Ben deze middag naar UZ Gent geweest en daar bleek dat mn gehoor met 10 procent achteruit gegaan is, nu hoor ik ongeveer 70 procent. Tot nu toe ondervind ik daar nog geen hinder aan, maar naar de toekomst kijkend is de kans behoorlijk aanwezig dat ik over 5 a 10 jaar daar al mee rond moet lopen. Ben nu 32 jaar.
    Mijn vraag is of er moeders of vaders hiermee te maken hebben gehad?
     
  2. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Ik zelf niet maar heb een aantal collega’s met een apparaatje. Het is dat ik ze allemaal al een tijdje ken, anders was het mij nooit opgevallen. Een van hen heeft ook nog wat jongere kinderen, voor zover ik weet is dit geen enkel probleem
     
  3. Hero87

    Hero87 Actief lid

    23 jun 2013
    292
    26
    28
    NULL
    Omgeving utrecht
    Ik heb er mee gewerkt. Nadeel van ontsteking gevoekige oren is dat niet elk hoorapparaat kan. Het moet zo open mogelijk. In het oor zal dan ook zeker geen optie zijn. Tegenwoordig zijn de apparaten best wel klein. Je kan is kijken op sites van phonak of oticon.
    Vervelend dat je zoveel last hebt van je oren :(
     
  4. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    ik heb hoorapparaten, al heb ik ze eigenlijk zelden in :oops: Ik "doe" veel met liplezen. Wat wil je precies weten?
     
  5. HvO

    HvO Niet meer actief

    Loop ook al heel lang met oorproblemen. Veel littekenweefsel door oorontstekingen als kind. Ben destijd naar audicien, KNO en audiologisch centrum geweest.

    Hun advies was wel om het zo lang als mogelijk uit te stellen. Dit omdat je best snel gewend en afhankelijk kan worden. En als je nu nog “prima” kunt horen.

    Het is overigens tegenwoordig wel mogelijk om alle apparaatjes uit te testen. Zo kun je ook verschillende types uitproberen.
     
  6. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.985
    2.280
    113
    Noord-Brabant
    Ik heb al vanaf mijn 16e gehoorapparaten. Mijn haartjes in mijn slakkenhuis zijn kapot. Ik mis 50% procent van alle geluiden om mij heen als ik ze niet in heb. Ze zijn tegenwoordig heel klein en hoeven echt niet op te vallen. Ik heb nooit gekke opmerkingen gekregen, en iedereen die mij kent houdt rekening met mijn gehoorapparaten en slecht gehoor. Het hoort nu bij mij en schaam mij er nu al jaren niet meer voor. Tsja, en natuurlijk is het soms lastig met de kids die ik soms gewoon niet goed versta of soms niet hoor. Ik probeer mijn dochter van 3 wel steeds meer duidelijk te maken dat haar mama niet zo goed hoort en dat ze harder en duidelijker moet praten. Het is helaas niet anders. Ik weet niet wat je wilt weten, maar je mag mij altijd een pb sturen.
     
  7. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    herkenbaar: hier zijn ook de haartjes in mijn slakkenhuis kapot aan 1 oor. En dus kan ik met dat oor niks horen. Mijn andere oor functioneert voor 70%.

    Mijn ene hoorapparaat vangt geluid op voor het compleet dove oor en stuurt dat door naar het andere apparaat. Hoe functioneert die van jou? Omdat ook jouw trilhaartjes kapot zijn?
     
  8. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.985
    2.280
    113
    Noord-Brabant
    Ik heb twee gehoorapparaten. Ik vang juist hoge tonen wel op en die hoor ik beter dan de lage tonen. Daarop zijn mijn apparaten ook op afgesteld. Volgens audiciens heb ik juist tegendraads hoorverlies, omdat juist de meeste mensen hoge tonen niet zo goed horen en de lage tonen wel. Dus zelfs met goed afgestelde gehoorapparaten op mijn gehoorverlies hoor ik nog maar +\- 80% goed.
     
  9. Manque

    Manque Niet meer actief

    #9 Manque, 6 feb 2018
    Laatst bewerkt door een moderator: 6 feb 2018
    Ja, maar ik denk een ander soort dan jij. Ik heb helemaal geen gehoor rechts (ook geen geleidingsgehoor) en links hoor ik 'maar' 70%. Ik heb verschillende apparaten geprobeerd, maar eigenlijk lijkt alleen een beengeleidingsimplantaat een optie voor mij. En die stap heb ik nog niet gezet. Ik hou dit topic in de gaten, misschien leer ik er nog iets van.
     
  10. Manque

    Manque Niet meer actief

    Zo'n apparaat heb ik ook ooit uitgeprobeerd, maar ik vond het heel naar. Vooral omdat het apparaatje in het goede oor (dat als speaker werkt) juist het normale geluid een beetje 'blokkeert' voor mijn gevoel. Heb jij dat niet? Duurde het lang voordat je er aan gewend was?
    En toen ik ze uittestte (nu ruim 15 jaar geleden) reageerden ze op allerlei apparaten en vooral op schuifdeuren (kennelijk was die frequentie hetzelfde). Heb jij daar last van? En welk merk is jouw apparaat? Sorry voor alle vragen :oops:
     
  11. helma85

    helma85 Bekend lid

    3 dec 2013
    683
    43
    28
    Of je er iets van ziet, heb zelf kort haar. Ook of je ze goed voel zitten? Want in het begin lijk het me heel erg wennen en ook hoe de onderhoud is daarvan.

    Dank je wel voor je reactie!!!
     
  12. helma85

    helma85 Bekend lid

    3 dec 2013
    683
    43
    28
    Dank je wel voor jullie ervaringen en reacties!!!
    Ik voel me nog erg jong voor een gehoorapparaat. Ben bang dat ik me ervoor ga schamen, maar aan de andere kant iedereen die me kent, weet dat ik oorproblemen heb.
     
  13. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.985
    2.280
    113
    Noord-Brabant
    Mijn eerste reactie op 16 jarige leeftijd was, “ gehoorapparaten zijn voor oude oma’s en opa’s” en “ ik hoef niet zo’n groot zichtbaar ding achter mijn oren”. Maar toen kwam ik erachter dat je zoveel mogelijheden had en ik nu kleine, huidskleur gehoorapparaten heb.
    Ik schaamde mij in het begin ook, en liet mijn haren lang groeien en droeg ze altijd los. Dacht dat ik gepest zou worden en er heel veel hinder van zou ondervinden. Integendeel, iedereen accepteerde het, en probeerde zoveel mogelijk er rekening mee te houden. Na een jaartje of 2 droeg ik steeds meer een staart en vielen vaak vreemde mensen het vaak niet op dat ik ze droeg. Omdat ik zelf gehoorapparaten draag, valt het mij ook eerder op als andere mensen ze dragen. En geloof mij, je komt mondjesmaat mensen van onze leeftijd tegen die gehoorapparaten hebben. Het onderhoud en die stomme kleine batterijtjes zijn een crime dat wel.

    Maar ik heb dan inderdaad een ander soort hoorverlies. Ik kan alleen gebruik maken van gehoorapparaten die achter mijn oren zitten, andere opties zijn er niet. Dus in dat geval kan ik je helaas niet helpen
     
  14. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.604
    5.886
    113
    Mijn nicht heeft haar hele leven lang (ze is nu 33)een gehoorapparaat. Ik vergeet dat altijd want je ziet er echt helemaal niks van. Het valt gewoon niet op. Ze heeft zich er soms wel om geschaamd toen ze wat jonger was maar daar is ze snel overheen gestapt. Ze maakt er nu zelfs grappen over. Oostindisch doof is op haar van toepassing want wanneer ze je vervelend begint te vinden draait ze stiekem haar knopje om en sta je opeens tegen de muur aan te praten. Vind ze zelf helemaal geweldig:o:
     
  15. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    in mijn geval vast wel! Ik heb meestal mijn haren opgestoken ;) Maar daar maak ik me niet zo druk om.

    Je voelt ze wel zitten, net zoals je in het begin een ring voelt zitten, of je bril, maar dat went gauw.

    Hoe je ze moet onderhouden leren ze je, dat is niet zo heel veel werk overigens.
     
  16. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    ik vind het echt heel vervelend dat het links opgevangen wordt en naar rechts wordt doorgestuurd. Ik kijk dan altijd naar rechts "waar zogenaamd het geluid vandaan moet komen, haha". Ik vond dat ik teveel bijgeluiden kreeg: doodmoe werd ik ervan!! En als het keihard ging regenen plotseling was de hele boel nat en moesten ze weer een dag drogen.

    Overigens ben ik mijn hele leven al doof links en rechts slechthorend en toen ik mijn hoorapparaten kreeg was ik een jaar of 32 denk ik. Heb ze maar een half jaar gebruikt. Inmiddels 43 en doe gewoon mijn leven zonder. Ik kan er prima mee leven, kan goed liplezen en anders moeten mensen het maar een paar keer herhalen hoor.

    Voor mij is het niks. Enige wanneer ik het handig vind is wanneer ik bijv in de kerk zit en op de ringleiding aangesloten kan :thumup: Maar nog haal ik ze meestal nog niet uit het stof :oops:
     
  17. helma85

    helma85 Bekend lid

    3 dec 2013
    683
    43
    28
    Klinkt het raar dat jullie me heel erg gerust stellen hiermee!!!!? Ben hier zo blij om jullie reacties! Ik moet nu nog afwachten wat de medicatie doet voor mn oorontstekingen of het niet verder schade brengt. Als dat wel het geval is ga ik langs Hans Anders of Beter Horen, die vergoeden voor 75% de gehoorapparaten, heb net contact genomen met zorgverzekering.
     
  18. mamabri

    mamabri Niet meer actief


    ik zou zelf nooit naar Hans Anders gaan voor mijn oren, maar naar een gespecialiseerde audiciën. Zeker omdat je ook met je oorontstekingen zit.....En weet niet hoe dat bij deze zaken geregeld is: bij een goede audiciën mag je meerdere hoortoestellen proberen voor een aantal weken.
     
    helma85 vindt dit leuk.
  19. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.985
    2.280
    113
    Noord-Brabant
    Heel herkenbaar. Ik maak er ook altijd grapjes over en kan het ook heel goed hebben als andere grapjes maken over mijn gehoor of gehoorapparaten. Soms is het verrekes handig als je die dingen gewoon uit kan doen. :p
     
    helma85 en jessy77 vinden dit leuk.
  20. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.985
    2.280
    113
    Noord-Brabant
    Ik zou langs Beter Horen of Schoonenberg gaan. Er wordt redelijk wat vergoed inderdaad. Ik mag om de 5 jaar nieuwe apparaten uitzoeken en dan wordt er inderdaad iets van 75% vergoed. Jouw werkgever of jezelf kan ook nog extra vergoeding krijgen bij het UWV als je werkgelateerde klachten ondervind door je gehoor of gehoorapparaten. Denk ook aan hulpmiddelen bijv een speciale telefoon of versterker naast je gewone telefoon. Ik heb bijvoorbeeld een apparaatje wat ik kan uitsluiten op mijn tv en zo het geluid van de tv rechtstreeks naar mijn gehoorapparaten wordt verzonden. Dit zonder draden etc. Werd ook vergoed.
     
    helma85 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina