Staking basisscholen

Discussie in 'De lounge' gestart door Koraal82, 19 okt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.459
    10.661
    113
    Pfff, daar ben je dan lekker klaar mee. Irritant zeg. Zouden jullie je als basisscholen die samen vallen onder dit bestuur je niet kunnen samenpakken om een groot statement daar af te geven? Of samen gebruikmaken van die paar duizend euro’s die nu vrijgemaakt zijn juist om bijv. een nieuw administratief systeem te kunnen kopen? Dus dat je vanaf de werkvloer dat samen gaat instellen. Het bestuur is er om jullie te dienen en niet andersom. Dat wordt best vaak vergeten. Alle ondersteunende diensten staan ten dienst van het daadwerkelijke beroep. Ook dat wordt vaak vergeten. Alleen al op die paar gebieden kan je zoveel besparen en is winst te halen.
     
  2. mel78

    mel78 VIP lid

    12 feb 2008
    8.320
    242
    63
    Heb jij niet net het verkeerde beroep gekozen? Met deze frustraties ga je het in ieder geval niet 30 jaar in het onderwijs volhouden.
     
    Damay77 vindt dit leuk.
  3. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.459
    10.661
    113
    Goed verwoord. Daar zijn ouders en leerkrachten het echt wel over eens.
     
  4. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.900
    7.617
    113
    Dat is echt wel super zuur, dat snap ik. Dan is de frustratie wel dubbel ja. En ik kan daar als ouder ook giftig om worden (niet dat je daar veel aan hebt) maar dit is dus zo'n voorbeeld van pure verspilling van gelden. Misschien kan de Raad van Toezicht er wat aan doen, of dat je via de MR of GMR als inspraakorgaan iets kunt afdwingen of veranderen?

    Of als er echt niets verandert en je niet gehoord wordt misschien bij een andere scholengemeenschap gaan solliciteren want als je zo klein gehouden wordt hou je dat ook niet lang vol qua werkplezier.
     
    Caithy en Syane vinden dit leuk.
  5. marb

    marb VIP lid

    21 okt 2007
    11.070
    4.729
    113
    Jemig jongens... Is het nou zo moeilijk om in te zien dat de waarheid in het midden ligt?

    De leerkrachten gaan harder roepen en minder genuanceerd reageren omdat ze het gevoel hebben niet gehoord te worden en de ouders worden steeds grimmiger omdat de stakingen echt lastig zijn en ze het idee hebben dat er niets gedaan wordt met wat er aangedragen wordt.

    Ik snap de docenten heel goed. Ik ben nauw betrokken bij de school van onze kinderen en als ik zie wat de leerkrachten allemaal doen, ook in hun vrije tijd, dan vind ik dat toch wel echt een onwijs zwaar beroep. En nee, het is niet het zwaarste beroep dat ik ken, maar dat vind ik ook niet relevant.
    Wat het lastig maakt is dat als de leerkrachten het nu weer gaan oplossen dmv aangedragen oplossingen, dat de overheid dan denkt 'zie je wel, het kan best dat er gekort wordt op het onderwijs'. En dat is niet wenselijk.
     
    Louise11110, Madeliefke, tuc en 3 anderen vinden dit leuk.
  6. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.459
    10.661
    113
    Misschien ook juist omtrent dit punt je samenpakken met ouders. Daar zijn besturen vaak gevoeliger voor dan voor hun eigen personeel. Hoe krom ook. Als ouders dit weten en samen een vuist willen maken, liefst nog met andere scholen en ouders van die scholen samen, dan sta je best sterk denk ik.
     
  7. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Ach.. het is toch helemaal niet nodig om zo'n reactie te geven.
    Ik hoef helemaal geen advies en vraag niet om meer salaris, ik ben prima op mijn plek en blijf heerlijk doen wat ik doe.
    Mijn berichtje was een reactie op Bosi, zij gaf aan dat er kansen te behalen zijn met andere vormen van onderwijs. Daar ben ik ook van overtuigd. Alleen krijg je dan te maken met kromme situaties in één school en daar lopen mensen niet echt warm voor.
    That's it.
    En nu snel weer weg hier.
     
    Mop81, tuc en mol81 vinden dit leuk.
  8. IkTara

    IkTara Actief lid

    13 mei 2011
    189
    63
    28
    Ik quote jouw stukje nog even: “Ik ken veel ouders die opgelucht waren na het stellen van een diagnose. Gelukkig ligt het gedrag van het kind dan dus niet aan hun opvoeding, maar is er echt iets mis met het kind”

    Op dit stukje werd er gereageerd. Vervolgens heb jij het over “iedereen met lange tenen”..... De persoon die reageerde gaf aan waarom zij opgelucht was dat haar kind een diagnose had gekregen. Ze deed dit om aan te geven dat heel veel ouders opgelucht zijn om heel andere redenen. De reden die jij noemt “het gedrag kunnen afschuiven op hun kind ipv de opvoeding die ze geven”; is in mijn ogen onnodig kwetsend. Ten eerste is het niet leuk om een kind met een label te hebben en ben je er met het label nog lang niet......... ten tweede omdat juist ouders van kinderen met een label met een vergrootglas naar hunzelf kijken “wat heb ik toch misgedaan of doe ik mis in de opvoeding”.
    Wat ik ermee wil zeggen is dat je met wat jij opschreef een gevoeligheid raakt. Dus logisch dat er dan iemand reageert.... het is onnodig extra kwetsend om het dan over “lange tenen” te hebben. Een discussie voeren kan ook zonder dit soort kwetsende opmerkingen. Laten we iedereen in zijn waarde laten. En iedereen mag toch reageren in een discussie? Anders is een discussie immers niet leuk meer en is er niemand die tot nieuwe inzichten komt....
     
    tuc en Jessie80 vinden dit leuk.
  9. Lisa280887

    Lisa280887 Niet meer actief

    Precies.. voor mij zijn dit de kernpunten waar ik weer voor zou staken als het in mijn regio weer ‘moet’.
    Wij zijn met onze school veel aan het vernieuwen en hebben gelukkig een directie die ons in ons kracht zet. Ze laat het vanuit ons komen ipv vanaf boven erop drukken.
    Bestuur is anders, maar zij kan er gelukkig goed tegenin.
     
  10. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.459
    10.661
    113
    Super fijn. Maakt zoveel verschil een goede en steunende directie. Vaak zijn dat mensen die lef hebben en out of the box durven denken. Wat zijndingen die jullie zelf hebben bedacht als oplossingen en misschien al doen of gaan doen? Denk cat het heel helpend kan zijn als je dat als leraren van elkaar weet. Misschien moeten jullie hier een inspiratieclubje met alleen leerkrachten beginnen. Wat helpt en werkt in de praktijk o, de werkdruk te verlagen. Wat kan je zelf nu al doen en wat wil je doen als er geld vrij gemaakt is.
     
    Snoeki vindt dit leuk.
  11. Jessie80

    Jessie80 VIP lid

    3 okt 2009
    6.203
    266
    83
    Dankjewel!
    Ik heb in de laatste pagina's dingen van je gelezen waaruit heel veel emotie sprak en die daardoor weer koren op de molen van andere waren, maar dit snap ik echt wel. En ik hoop ook dat dit gecommuniceerd wordt richting overheid. Want daarvoor weet ik er inderdaad te weinig van, maar van die stukken die (juist ook van PO in actie) in de media komen word ik op het gebied van de oplossing (wat gaan we doen met de 500 miljoen) niet veel wijzer... dat de druk hoog is, weten we nu wel. Nu graag richting de oplossing!
     
    Lisa280887 en Syane vinden dit leuk.
  12. dds

    dds Fanatiek lid

    1 jan 2009
    3.936
    752
    113
    Leerkracht
    Drenthe
    Het vak is al jaren overspannen. Al jaren hebben leerkrachten geprobeerd veranderingen aan te brengen. Klagen, ideeën, vernieuwingen....het is klaar! Wij (de leerkrachten) hebben genoeg ideeën aangedragen, nu maar de overheid/ ministerie aan de bak.

    Ik sta open voor ideeën, ook van buitenaf. Maar ik kan de veranderingen niet aanbrengen he?

    Ik ben trouwens benieuwd hoe jullie in het echte leven zijn, want de beledigingen vliegen me om de oren:eek::|
     
    Lisa280887 vindt dit leuk.
  13. dds

    dds Fanatiek lid

    1 jan 2009
    3.936
    752
    113
    Leerkracht
    Drenthe
    En dit is gebaseerd op....?
     
  14. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.459
    10.661
    113
    Onderzoek. Anders geef ik dat niet aan. Ga alleen mijn vakgebied niet prijsgeven ivm privacy. Maar het is echt zo. Is recent onderzocht.
     
  15. Lisa280887

    Lisa280887 Niet meer actief

    Wij gaan ‘groepsplanloos’ werken, hoe dit in elkaar steekt weet ik nog niet, maar het zou een hele fijnemanier van werken zijn en minder administratie. Je moet natuurlijk wel iets hebben om te onderbouwen wat je doet.
    We hebben na 2019 een nieuw en gerenoveerd schoolgebouw. Dit is 2 jaar geleden al begonnen met een stuk nieuwbouw. Komende zomer worden de ‘oude’ lokalen gerenoveerd. Kost enorm veel tijd, elke keer weer heel je lokaal compleet leeghalen enz. En einde zomer de hele school opnieuw ingericht..


    We zijn volop aan het investeren in de kleuterbouw, dat was zo vreselijk stoffig. OGO werken, nieuwe observatiemethode, cito hopelijk de deur uit kunnen/mogen doen voor groep 1/2! Engels sinds dit jaar van groep 1 tot 8.. en nog zo meer haha!

    We zijn dus echt keihard aan het werk om alles beter te maken voor de kids en onszelf.. frustrerend is het dan als regels van ‘bovenaf’ je dus zo belemmeren en er bv weer een groep naar huis moet.
     
    Louise11110, Syane en dds vinden dit leuk.
  16. dds

    dds Fanatiek lid

    1 jan 2009
    3.936
    752
    113
    Leerkracht
    Drenthe
  17. mol81

    mol81 Niet meer actief

    Dan ben jij dus kok. Kan niet anders.
     
  18. dds

    dds Fanatiek lid

    1 jan 2009
    3.936
    752
    113
    Leerkracht
    Drenthe
    Mag ik bij jou komen werken?
     
  19. Lisa280887

    Lisa280887 Niet meer actief

    Precies! En inderdaad, veel emotie omdat ik keihard werk voor mn kinderen en het is zo frustrerend als mensen er neerbuigend over doen. En ja, er zijn zat beroepsgroepen die het zwaarder hebben. Ik heb diep respect voor bv mensen in de zorg of onze militairen.
     
    dds vindt dit leuk.
  20. Lisa280887

    Lisa280887 Niet meer actief

    Haha ja hoor! Er zijn zat gaten in deze regio!
     

Deel Deze Pagina