Mijn zoon gaat niet lekker...

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door miekie82, 21 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    Morgen hebben we een afspraak bij CJG, maar ik wil het daarnaast ook gewoon even van mij afschrijven en hoop iets van herkenning te vinden???

    Al vanaf dat hij geboren is voel ik dat er iets met hem is, gewoon een moeder gevoel. Dit werd gevoed door het vele huilen wat hij deed, vanaf jongs af aan ruzie en gedoe met buurtkindjes, graag bij ons willen zijn en overmatig huilen bij wennen op kdv.
    Veel driftbuien, extreme buien, moeite met stoppen.

    Op de basisschool ging het in eerste instantie prima. Vriendjes, wisselende kindjes, verjaardagsfeestje. Maar toch ook wel conflicten met de "boeven uit de klas".

    In groep 3 kregen we te horen dat hij wel erg bewegelijk was. Moeite met stilzitten, ze raadde sensomotorische kinderfysio aan. Daar is hij geweest en hier zeiden ze hoog gevoelig.

    Vanaf groep 4 heeft hij veel conflicten met andere kinderen. Vooral met de stoerdere jongens, continu strijd, opzoeken en heel soms vechten.
    Steeds krijg ik van school te horen dat ze niks extreems zien, alleen dat hij een groot onrechtvaardigheidsgevoel heeft en op alles en iedereen reageert.

    Vanaf groep 5 vermijdt hij steeds meer sociale situaties, buiten spelen vindt hij stom, niks te doen etc. Wel als er hier voor de deur buiten wordt gespeeld. Maar hij komt regelmatig snel weer binnen omdat andere irritant" doen.
    Ondertussen zit hij ook op voetbal, leuk vriendjes team, maar zoon is ook hier vaak boos, is dominant en kan niet tegen zijn verlies.

    Zit nu in groep 7, haalt hele hoge cijfers, heeft 2 vaste vriendjes, heeft veel ruzie met andere kinderen, is snel boos, bemoeid zich overal mee, is impulsief, raakt kinderen aan, alles is de schuld van een ander, pakt dingen af zonder te vragen. Zegt bij alles dat hij dit niet doet, en is hier echt oprecht in. (Maar hij doet het dus wel).
    Zijn zusje heeft het zwaar, broer weet alles beter en is druk tegen haar. Wil altijd drukke zelf bedachte spelletjes doen en heeft zelfde de wil om rustig met zijn zusje mee te doen.
    Geeft soms aan zich anders te voelen. Onbegrepen, niet gewenst en niet geaccepteerd. Zegt soms dat hij er net zo goed niet had kunnen zijn.
    Ook andere ouders valt het op, of als we bij vrienden zijn. Hij is dominant en bepaald.
    Hij is trouwens niet fysiek gewelddadig en gebruikt ook geen schelwoorden.

    Ondertussen hebben we in de afgelopen jaren:
    - sensomotorische fysio therapie
    - faalangs/weerbaarheids cursus
    - schoolmaatschappelijkwerk

    - Hij haalt hoge citocijfers, alles score 1.
    - Ziet eruit als een stoere knul, en gedraagt zich zo ook.
    - Is erg sportief en gamed veel.
    - Heeft hele goede en hele slechte periodes.

    Wij als ouders begrijpen de andere kinderen, dat ze hem "irritant" vinden, en dat doet zeer... maar hij is soms ook zo onuitstaanbaar. Thuis, op school en bij de voetbal.
    Maar daarnaast is hij ook zo gevoelig, attent, beschermend naar zusje, trouw in vriendschap en heel lief voor kleine kinderen. Hij maakt makkelijk contact, alleen houdt dit niet lang vast ivm gedrag.

    We zitten nu weer in een slechte periode... het brengt stress.. veel stress.
    Uit eigen initiatief naar CJG en opvoed polie. Wel via IBér van school. Zij zien geen extreme dingen, zijn juf vind wel dat hij "vervelend" gedrag vertoont. Juf en zoon zijn ook niet echt vriendjes..
    School begrijpt wel dat wij nu actie willen, maar het is niet zo dat school dit met spoed wil of vind dat het moet.

    zo.. lang verhaal.. herkenbaar??
    Ik weet niet waar ik aan denk. Dat denk ik weer autisme.. dan weer ADHD.. maar soms denk ik ook dat hij gewoon gevoelig is.Maar o dit moment denk ik dat hij psychisch niet ok is...en geloof me, Het doet zoveel pijn als je jezelf dat hoort denken over je eigen kind!

    Zelf vindt hij overigens dat het allemaal de schuld van de andere is!
     
  2. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Onze zoon heeft ASS.

    In het begin gaven de leerkrachten ook niet aan iets te zien, een leerkracht schrok zelfs van mijn vermoeden van ASS en kon dit echt niet plaatsen. Toch blijkt hij het echt wel te hebben en heeft er ook echt veel last van. Zelf en wij ook.

    Ik geloof in het moedergevoel. Ik geloof er echt in dat als een moeder denkt dat er iets is, dat het heel vaak ook iets is. Zeker als ik jou zo hoor dat dit al langere tijd door je heen gaat en je zelf de vinger er niet op kunt leggen.

    Je schrijft overal cito score 1, krijgt hij wel genoeg uitdaging op school?

    En wat is de reden dat je naar CJG gaat?
    Ik ben toen namelijk 'gewoon' naar mijn huisarts gegaan en heb een doorverwijzing gekregen. Wij zijn bij een GGZ terecht gekomen, gespecialiseerd in autisme en jonge kinderen.
    Misschien zie ik het verkeerd, maar ik zie een CJG meer voor als je problemen hebt met opvoeden van kinderen zonder diagnose of mogelijke diagnose.
     
  3. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    Dank voor je reactie!
    CJG omdat zij de verwijsbrief moeten geven. Huisarts had ook gekund, maar school heeft het via CJG geregeld.

    Kwa uitdaging op school, hij zit in de plus groepjes en hij krijgt extra opdrachten dmv projectmatig werken. School doet aan gepersonaliseerd leren zeg maar. De IBér wil ook een intelligentietest en de juf zegt hem niet extreem slim te vinden.
     
    PenK vindt dit leuk.
  4. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Ik zou toch even laten testen, grote kans dat juf het niet herkent.
     
  5. nerdygirl123

    nerdygirl123 Actief lid

    20 jun 2014
    295
    60
    28
    Je hebt het gevoel dat er iets met hem is.. waar denk je zelf aan?
    Zijn er gebeurtenissen/veranderingen geweest, die bijdragen aan veranderend gedrag?

    Ik herken niet alles, delen wel. Mijn dochter is ook een beetje 'anders'. Bovengemiddeld slim en wat meer moeite met sociale contacten (deels veroorzaakt door verhuizing + klas overslaan).
    Ze loopt bij een speltherapeut en dit helpt haar, al blijft het met ups en downs gaan (als ze weer een tijdje minder gaat). We moeten er zelf ook echt op letten dat ze leert om sociaal te zijn. Ze kan heel open en uitbundig zijn, maar ook een muurtje om zich heen bouwen.

    Ben hiervoor trouwens ook naar GGD (of CJG) gegaan en zij hebben dit geadviseerd. Ik geloof niet dat er verder 'echt' iets met haar aan de hand is, combinatie van karakter en omstandigheden.
     
  6. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Het kan in sommige gevallen heel betrouwbaar zijn wat een juf zegt en ziet, maar het hoeft niet.
    Een kind kan namelijk prima meerbegaafd zijn zonder dat men het ziet omdat een kind het niet laat zien. Of een juf die het niet kan/wil zien.

    Scholen moeten passend onderwijs bieden, dus ze moeten juist naar het kind zelf kijken. Niet alle scholen zijn hier ook even goed in, hoewel dit soms wel lijkt.

    Laat je in ieder geval even goed informeren welke opties er in je omgeving zijn en hoe die organisaties bekend staan. Een van de grootste en bekendste organisaties van hier in de omgeving hoor ik bepaalde informatie van waarvan mijn haren recht overeind staan en waar ik niet snel heen zou willen.
     
  7. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.799
    8.664
    113
    Hoe is het gesprek gegaan? Ik moest gelijk denken aan meer/hoog begaafd gecombineerd met hooggevoelig.

    Hij trekt dus ook veel dingen aan.veel gevoel van controle moeten houden.
    Onze uk is jonger maar herken wel dingen in wat je schrijft.
    Bij overprikkeling kan hij ook irritant zijn.
    Andere vinden hem aanwezig. Wij zien een sociaal kind dat aan een ander denk (gaat het voel jij je wel lekker etc), creatief, slim, denker, vol fantasie maar moet wel vaak bezig gehouden worden.
     
  8. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    Ik en zoon verhaal gedaan. Vrouw legde meteen vinger op de goede plek. Hij weet heel veel, denk veel na, vergeet dat andere niet zo zijn en dat maakt dominant en geeft hem frustratie. Ze zei letterlijk: "Ik zie een groot man voor mij, waar we later veel over gaan horen, de nieuwe loui van Gaal!" en toen zei ze:"Maar nu moeten de scherpe randjes eraf, om het voor hem en zijn omgeving makkelijker te maken."
    Ik heb een verwijsbrief gekregen voor verdere onderzoek.. spannend maar ben "blij" dat we nu doorpakken en gaan kijken wat hem en ons zou kunnen helpen!
     
    LolaBloem vindt dit leuk.
  9. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.799
    8.664
    113
    Wat fijn dat het gesprek goed ging!! Nu hopen op een passende oplossing.

    Wat zegt hij er zelf van?
     
  10. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    Tja.. hij zelf denkt er helemaal anders over. Hij vindt het niet leuk en vindt het allemaal onzin.
    Gelukkig mocht hij veel zelf vertellen en wat hij bij mijn verhaal tegensprak kwam duidelijk naar voren in zijn eigen verhalen.
    Dat zegt hij nu, maar zodra er iets gebeurt waardoor de boel weer explodeert dan wil hij hulp. Vandaar we nu ook doorpakken.
     
  11. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    Ik heb totaal geen ervaring hiermee, wat gebeurt er nu? Hoe werkt zo een traject? Als je eenmaal aan de beurt ben, hoelang duurt he dan voor alle informatie bij elkaar geraapt is?
    Ik weet dat zoiets niet 1,2,3 geregeld is, dat er een hoop bij komt kijken maar wil nu zo graag actie!
     
  12. nerdygirl123

    nerdygirl123 Actief lid

    20 jun 2014
    295
    60
    28
    Wat voor onderzoek gaan ze nu doen en waar?
     
  13. nerdygirl123

    nerdygirl123 Actief lid

    20 jun 2014
    295
    60
    28
    Bij speltherapeut leerde mijn dochter trouwens ook dat zij anders/sneller denkt dan andere kinderen. Dit begrijpen en bekijken van 2 kanten en hoe ze hiermee om kan gaan..
     
  14. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    Wat voor onderzoeken weet ik nog niet. We staan nu op de wachtlijst en horen het dan wel.
    Ik wil tot die tijd niet zelf allemaal andere dingen gaan doen, ben bang dat er dan van alles door elkaar gaat lopen en het misschien een nog verwarrender verhaal word.
     
  15. mama079

    mama079 Fanatiek lid

    30 apr 2010
    1.065
    30
    48
    Wat herkenbaar! Het is net of heb je het over mijn zoon van 9. We zitten nu ook in een heel slechte periode en er lijkt geen einde aan te komen dit keer. Het lijkt ook steeds heftiger te worden. Mijn zoon accepteert geen nee, van ons soms niet, van vreemde volwassenen accepteert hij helemaal geen terechtwijzing. In dat geval kunnen ze een heel grote mond krijgen. Ook reageert hij overal op, soms met woorden, soms door een duw. Als een kind hem schopt, schopt hij direct terug, of erger. Laatst was er een jongetje van vijf, een vervelend kind, wat hem continu treitert. Hij kan niets hebben van dat jongetje en nu was het opsteken van de middelvinger voldoende om hem even op de grond te gooien. Hij heeft wel veel vrienden, maar er is altijd wel ruzie al dan niet met een ‘buitenstaander’. Mensen zien alleen maar het etterbakje terwijl hij vreselijk lief en zorgzaam is en dat doet pijn. Als hij iets heel graag wil en het mag niet, dan gaat hik schreeuwen en eindeloos herhalen dat hij het wil. Ik vind het vreselijk moeilijk om er mee om te gaan. Doordeweeks is mijn man niet thuis en sta ik er alleen voor. Steeds als hij naar buiten gaat, zit ik met een knoop in mijn maag in afwachting waarvoor ellende we nu weer gaan krijgen. Steeds breng ik hem met de zenuwen naar voetbal in afwachting van welke ontploffing we nu weer gaan krijgen. Ik voel me falen als ouder en heb het lang geprobeerd zelf op te lossen, maar ik ben bang dat dat niet meer lukt. Ik ben vorige week naar de huisarts gegaan en zij heeft me doorverwezen. Nu is het afwachten op een oproep en dan gaan ze hem testen op allerlei zaken. Indien er niets uitkomt, dan wil ik graag hulp zodat ik handvatten krijg om met dit gedrag om te gaan. Ik ben bang dat het anders straks niet meer te hanteren is. Bedankt voor de herkenning in ieder geval!
     
  16. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    Zo herkenbaar! Hier alleen geen grote mond tegen vreemde volwassenen, ook niet op school. Het fatsoen zit er dus ergens wel in!
    Het gevoel van falen als moeder.. zo herkenbaar! Doordrammen, gelijk willen halen, laatste woord hebben, dominant en veel ruzie maken met anderen.
    Wij staan nu op de wachtlijst, deze is 2 maanden! Zodra ik meer weet zal ik dat hier zeker vermelden, jij ook??? Misschien dat we elkaar wat tips kunnen geven!
    Sterkte!
     
  17. mama079

    mama079 Fanatiek lid

    30 apr 2010
    1.065
    30
    48
    Hij accepteert gewoon geen reprimande van een volwassene, althans soms wel, afhankelijk van wie het is en hoe het gebracht wordt. Op school gaat het best goed. Het had slechter gekund. Ik ben zo dankbaar dat ik je topic zag! Ik hou je op de hoogte, steun is zeker fijn!
     
  18. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Heel verstandig. Soms is wachten beter dan zelf iets proberen.

    Succes met het wachten voor de intake en onderzoeken. Blijf naar je moedergevoel luisteren.
     

Deel Deze Pagina