Kamperen of kreperen

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door LisbethSalander, 22 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ffion

    Ffion Fanatiek lid

    23 okt 2017
    1.750
    2.475
    113
    Vrouw
    Ik vind kamperen echt heerlijk!

    Op een kleine camping, zonder hysterische animatie en dito zwembaden. Gewoon eenvoudig, met een klein zwembad, een broodservice en (zo ongeveer het belangrijkste) schoon sanitair. Lekker in de ochtend gelijk buiten ontbijten, en verder een beetje relaxen met je haar in een elastiek gepropt en op je plastic slippers van de Hema.

    Dit jaar slaan we over, maar volgend jaar gaan we zeker weer kamperen.
     
    Caithy, Nellie4 en frummeltje31 vinden dit leuk.
  2. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.137
    7.725
    113
    Gelderland
    Ook ik vind kamperen heerlijk. 3 jaar geleden met het vliegtuig naar een hotel geweest, vreselijk. Wat een ruk vakantie was dat. Zo saai en elke dag dezelfde sleur en van ontbijt naar lunch en naar diner. Optutten omdat je anders de zaal niet in mag enz. Niks voor mij ;)

    Voor mijn kinderen en ons is kamperen zoveel leuker. Alle vrijheid op een kleinschalige camping, animatie hoeft niet, ok zwembad en luxe en schoon sanitair en iedereen is happy. Wij kamperen met eigen grote tent. Liever geen huisje of stacaravan omdat dat erg duur is (koop je bijna zo’n stacaravan van) en mijn eigen spullen zijn zo fijn.
    Dit jaar waarschijnlijk een huisje ivm hopelijk een zwangerschap. Volgend jaar een eigen vouwwagen omdat mijn man iets meer behoefte heeft aan een echt bed.
    Voor ons dus de ideale vakantie maar wel naar het buitenland ;)
     
  3. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    Zeker weten kreperen zijnthuis al genoeg buiten dus daarvoor hoeft het niet. Vriendjes voor de kids ook niet nodig op vakantie zijn wij met zn 4 en hebben we tijd voor elkaar.
    Wij nemen altijd een app of hotel. Hotel voir kortere perioden app bij 5 dagen of langer.
    Hotel slapen isgeen probleem gaan redelijk tegelijk dan naar bed. Kijken wij nog ff op telefoon of lezen wat.

    Van die gezamenlijke kampvuur feestjes en entertainment hoeft voor ons echt niet. Krijg dr al kippenvel van als ik er aan denk kamperen / camping trekt ons dus echt niet.
     
    Blijdorp vindt dit leuk.
  4. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    Zeker weten kreperen zijnthuis al genoeg buiten dus daarvoor hoeft het niet. Vriendjes voor de kids ook niet nodig op vakantie zijn wij met zn 4 en hebben we tijd voor elkaar.
    Wij nemen altijd een app of hotel. Hotel voir kortere perioden app bij 5 dagen of langer.
    Hotel slapen isgeen probleem gaan redelijk tegelijk dan naar bed. Kijken wij nog ff op telefoon of lezen wat.

    Van die gezamenlijke kampvuur feestjes en entertainment hoeft voor ons echt niet. Krijg dr al kippenvel van als ik er aan denk kamperen / camping trekt ons dus echt niet.
     
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.742
    6.923
    113
    Vrouw
    Brabant
    Wij vinden kamperen heerlijk! Zijn wel redelijk op onszelf, maar dat kan ook gewoon op een camping. Erger me snel aan andere mensen :oops:. Dus hebben heerlijk de tijd voor en met elkaar. De kinderen gaan rond 21:30 naar bed en dan spelen wij nog een spelletje tot ongeveer 23:00. Dan naar het sanitairgebouw lopen onder de sterrenhemel, zo mooi! Ik kan daar echt van genieten. Ik probeer wel campings te zoeken met goed sanitair of nog beter privé sanitair. Vorig jaar o.a. op camping Prümtal in Duitsland gestaan en het sanitair werd daar continu schoongemaakt, er hingen gewoon wc rollen en bij de wastafel zeep en van die papieren doekjes om je handen te drogen. En we zoeken vaak een camping waarvan je direct kan wandelen. Vorig jaar Frankrijk dichtbij zee (Bretagne), 10 minuten lopen door het bos en dan bij zee waar je ook wandelingen kan maken. Was echt prachtig!
    Ik vind een huisje op een park ook leuk trouwens maar vaak een stuk duurder en we hebben toch een grote tent. Maar in een hotel of appartement voel ik me opgesloten ofzo.
    En ik slaap overal prima op, vorig jaar was mijn luchtbed lek en heb ik een paar dagen op handdoeken geslapen ;)
     
  6. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    20 nov 2013
    4.487
    1.087
    113
    Het enige wat mij tegenhoud om te gaan kamperen is alle zooi doe je mee moet nemen. Tent, luchtbanden, servies, tafels stoelen, koelkastje en dan nog je kleding en speelgoed ed.
    Wij kiezen hierdoor dus ervoor om een dat caravan of huisjente huren.
    Wel gaan wij 1-2 weekenden per jaar met de tent een weekendje weg, maar dit is met een grote vriendengroep. Dus wat ik niet meeneem neemt een ander wel mees en voor 2 dagen heb ik weinig nodig.
     
  7. Manque

    Manque Niet meer actief

    Ik heb het vorig jaar weer geprobeerd, maar ik word er echt niet blij van. Veel te dicht op allerlei andere mensen, je hoort alles door het tentdoek heen. Elke kreuntje, kuchje en iedere snurk. 's Ochtends sta je te douchen en recht naast je zit er iemand flink te beren waardoor de kaklucht en de warme damp van de douche met elkaar vermengen en ik het idee heb dat die meur aan me vast gaat kleven. Met de hand afwassen in bakken waar het zeefje vol zit met de erwten van de persoon voor je en je met de blote hand al die erwtjes uit de gaten van dat putje moet gaan plukken. Waar je je tanden moet poetsen zitten de natte haren van de buuf aan de kraan vastgeplakt... Geblèr in de late avond van de mensen die Nederlandstalige karaoke doen in de kantine... Mensen die hun stinkhond meenemen die gewoon doodleuk onze tent inrent en dan zo'n "Haha, sorry hoor, Boomer TERUGKOMEN! Hahaha, sorry hoor"-reactie.

    Bah ik word er weer helemaal naar van als ik er aan denk. Het is echt niet aan mij besteed. Ik ben daar niet tolerant genoeg voor.
     
    Strandbal, cowgirl80, Adje en 6 anderen vinden dit leuk.
  8. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.023
    2.159
    113
    Ik hou van kamperen in alle vormen. Persoonlijk vind ik in een klein tentje wildkamperen in Schotland of Noorwegen nog het leukst, maar mijn man is daar wel een beetje overheen gegroeid. En met de kinderen is het wel erg veel zooi meenemen. We hebben het een paar jaar geleden nog geprobeerd met de kinderen, maar omdat wij graag rondtrekken was het wel heel veel gedoe.
    We hebben jarenlang een caravan gehad en sinds 2 jaar een camper. Dat is het wel echt helemaal. Nu hebben we nog een behoorlijke grote, omdat we 5 gordelplekken en 5 slaapplaatsen nodig hebben, maar als de kinderen niet meer meegaan, willen we een kleiner busje.

    Ik hou vooral van de vrijheid. Wij boeken nooit iets van te voren en zien altijd maar waar we uitkomen. We zijn wel eens onderweg naar Zweden omgekeerd en in Italië beland. Mijn dagelijks leven is 1 grote sleur, met saai werk dat elk jaar hetzelfde is. Ik geniet er echt van om een paar weken per jaar maar te zien wat de dag brengt en waar we 's avonds zullen slapen. Wij grappen altijd dat in ons verleden ergens nomaden terug te vinden moeten zijn, want we zwerven het liefst maar wat rond in de zomer. En we kunnen ook makkelijk 'wildkamperen'. We hebben wc, douche, zonnepaneel, gas, alles aan boord. Vorig jaar hebben we op prachtige plekken in Schotland vrij gestaan, waar in kilometers omtrek geen huis of mens te zien was. Ook in Duitsland en Frankrijk mag je vrij staan en kun je soms echt prachtig overnachten.

    Ik vind het sanitair op campings trouwens meestal reuze meevallen. Met de camper is wel een groot voordeel dat we in principe eigen sanitair hebben, dus als het echt heel erg is hoeven we er niet eens gebruik van te maken. Ik loop ook nooit met een wc rol rond, maar stop gewoon wat papier in mijn zak.

    Als we naar de zon gaan, dan vind ik een bungalowtje wel leuk. Lekker een eigen tuin, soms zelfs met privezwembad. We gaan graag naar Lanzarote en daar heb je dat heel veel.
    Van hotels (en appartementgebouwen) hou ik niet zo. Het ziet er altijd zo lelijk en groot uit en je moet in een hotel verplicht op een bepaalde tijd ontbijten. Soms zeg ik wel eens dat ik wel een weekje all inclusive zou willen, zodat ik ook eens vakantie heb, maar eigenlijk is het niks voor mij. Dat hele massale van zo'n groot hotel, alles op vaste momenten, en je hoort altijd zoveel over dat handdoekjes leggen. Dan ben ik bij voorbaat al geirriteerd, haha.
     
    floppie888 vindt dit leuk.
  9. Ffion

    Ffion Fanatiek lid

    23 okt 2017
    1.750
    2.475
    113
    Vrouw
    Hele slechte camping getroffen denk ik vorig jaar ;).

    Sanitair waar de toiletten naast de douches zitten zou voor mij ook een echt no zijn.
     
  10. Ffion

    Ffion Fanatiek lid

    23 okt 2017
    1.750
    2.475
    113
    Vrouw
    Camping is voor ons ook wel redelijk een must omdat mijn kinderen echt andere kinderen nodig hebben om mee te spelen. Ze kunnen niet 2 weken vooral met elkaar spelen en elke dag een uitje is teveel van het goede voor mijn dochter.

    Een huisje lijkt me op zich heerlijk, maar ik weet nu al dat ik dan knettergek word omdat ik het grootste deel van de dag mijn dochter moet vermaken. Zelf spelen is erg moeilijk voor haar en ik heb echt geen vakantie als ik me constant met haar moet bezighouden. Maar zet haar op een camping met een speeltuintje, waar ze lekker rond kan lopen en het is voor ons al een stuk relaxter.
     
    Caithy vindt dit leuk.
  11. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Brrr kamperen vind ik echt verschrikkelijk. Dat is voor mij echt niet vakantie vieren maar meer een straf:roflmao: Ik blijf veel liever thuis dan dat ik naar een camping ga.
     
    Phloxx, Strandbal en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  12. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.576
    1.202
    113
    randstad
    Al die mensen ik word er gillend gek van. Ik zit in mn vakantie graag in een hutje op de hei. Lekker niemand om me heen en de hele vakantie familytime

    Verder heb ik graag een vast bed en een ruime keuken om te kokkerellen en de open lucht in om te gaan plassen s nachts bah ook al is het prive sanitair dan nog moet je naar buiten.

    Ik huur lekker een huisje en last kamperen aan anderen over
     
  13. Jules!

    Jules! Bekend lid

    26 jun 2017
    813
    1.050
    93
    Vrouw
    :roflmao:Dit gevoel heb ik dus ook altijd. Zo ranzig! Moet echt lachen hoe je het verwoord hebt :roflmao:
     
    Manque vindt dit leuk.
  14. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.560
    3.949
    113
    Bij ons is dit ook zeker waar. Wij moeten de oudste ook vermaken, terwijl hij met buiten spelen en andere kindjes veel fijner zelf speelt.
    Overigens kan dat ook vanuit een luxe stacaravan ingerichte tent of vakantiehuisje op een vakantiepark.
     
  15. Ffion

    Ffion Fanatiek lid

    23 okt 2017
    1.750
    2.475
    113
    Vrouw
    Ja, wij hebben tot nu toe altijd een ingerichte safaritent gehuurd. Vakantiepark zou ook nog kunnen, maar wij hebben redelijk veel eisen mbt grootte, uitgangen en meer van zulk soort dingen ivm onze dochter.
     
    mamameer vindt dit leuk.
  16. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.153
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ik vind kamperen ook heerlijk :) . En ik hou dus wél van die campings met animatie. Liefst niet te grootschalig. Simpel knutselen in de ochtend en smiddags een sport/spel activiteit en dan s avonds minidisco + voor de iets grotere nog een avondspel.

    Lekker broodjes halen, in de caravan ontbijten -en terwijl de kinderen gaan knutselen ruimen wij rustig op en gaan wat drinken. Rond half 12 lekker erop uit en de omgeving bekijken- kerk, kasteel, watervallen, wildparkje of oorlogsmonumenten. En daarna weer terug en verder vermaken en vermaakt worden op de camping.
    Een volleybal toernooitje voor volwassenen- terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin.. .heerlijk.
    En wat iemand al zei; wat nederlanders vind ik ook wel gemakkelijk. Ervaringen en tips uitwisselen over de omgeving.
    Wij hebben een caravan met vast bed sinds dit jaar. En we zijn er nu een weekendje + herfstvakantie mee weg geweest. Herfstvakantie zonder man, met alleen de kinderen (en dus op een camping met animatie :p - zodat ik ook wat tijd voor mezelf heb) . Echt zo genieten!

    Dit jaar gaan we voor de 3e keer naar een camping met Nederlandse eigenaars, in de Vogezen (domaine des messires) een charmecamping -zo mooi gelegen aan een meer, overdag een uurtje (gratis) kano'en en - s avonds de bevers zoeken en bekijken.. heerlijk. En dan nog een weekje naar Prumtal. Ik kijk er zo naar uit!
     
    Ffion vindt dit leuk.
  17. Ffion

    Ffion Fanatiek lid

    23 okt 2017
    1.750
    2.475
    113
    Vrouw
    Ik krijg gelijk zin om op vakantie te gaan :D
     
    Athina vindt dit leuk.
  18. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.390
    4.245
    113
    Vrouw
    Wij hebben gisteren de nieuwe caravan opgehaald. Ik wil nu ook!!!
     
    Athina en Ffion vinden dit leuk.
  19. Betsy

    Betsy Niet meer actief

    Al kreeg ik er geld voor, dan nog niet. :D
     
  20. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    Ik vind kamperen het leukste wat er is! Ik ben er mee opgegroeid, en heb zoveel prachtige herinneringen aan de kampeervakanties!
    Ik ken het allemaal, all-in hotels, vakantiehuisjes, appartementjes en campings. Tuurlijk kan ik heerlijk genieen van een week all-in, in een mega hotel met alle gemakken! Maar de 3 weken zomervakantie met onze vouwwagen, ja daar kijk ik het hele jaar naar uit.

    Mijn man en ik hebben elkaar ook ooit heeeel lang geleden op de camping leren kennen!

    Prachtige herinneringen, vol vrijheid, je stapt uit de auto en je praat met de buren. De kinderen die vanaf kleins af aan gewoon rond dwarrelen en nu ze wat ouder zijn, gewoon compleet hun eigen weg gaan.
    Sochtends je bedje uit, verse broodjes bij de warme bakker, kinderen meteen hun zwembroek aan en weg zijn ze.
    Wij zoeken altijd een camping met natuur water erbij, liefst een riviertje/meertje. Heerlijk met een visnetje, dammetjes bouwen, stenen gooien... fantastisch!

    Mijn herinneringen? Het zelfstandig mogen en kunnen zijn, met een groepjes vriendinnetjes over de camping dwalen, giebelen en leuke spelletjes doen, s'avonds bij het centrale gedeelte poolen, tafeltennissen, in het donker met je zaklamp over de camping lopen. En later, met mijn nieuwe vrienden een kampvuur maken, karaoke zingen en zelfs mijn eerste zoen! Als 15/16 jarige naar de disco!

    Tuurlijk, in een hotel maak je ook vrienden, maar een kind van 6 laat je in een hotel niet zonder toezicht de deur uit gaan, bij een camping is dat echt anders...contact is veel sneller en makkelijker gemaakt.

    Wij zijn best ondernemend en gaan gewoon de camping af, met de kinderen. om en om, de ene dag hun een campingdagje en de andere dag mee met ons. Nooit laten we ze alleen op de camping. Tja.. mopperen?? Ze gaan gewoon mee.
    Toiletgebouw? Wij kiezen toch wel een wat luxere camping met schonen en veel toiletgebouwen, incl wc papier!

    En als je boft heb je leuke buren of maak je contact met de ouders van de vriendjes van je kinderen, savonds de kinderen lekker over de camping heen en wij met een borrel en een spelletje voor de tent!

    Als ik dan toch een nadeel moet noemen, het s'nachts naar de WC moeten! En de tijd van een luchtbed heb ik ook wel gehad, gewoon lekker een lattenbodem en matrasje in mijn vouwwagen!

    Ik ben dus fan!
     

Deel Deze Pagina