Mama's mogen niet ziek zijn!

Discussie in 'De lounge' gestart door RianneD, 1 mrt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. RianneD

    RianneD Actief lid

    25 nov 2006
    252
    0
    0
    Even klagen hoor, maar denk dat er meer mensen het met mij eens zijn. Wij als moeder zijnde mogen eigenlijk niet ziek zijn en 24 uur per dag paraat voor man/vriend en kids. Als wij ons echt beroerd voelen, overal spierpijn, koud noem maar op kunnen wij niet lekker even onder de wol. Heb het net geprobeerd te doen toen Ties moest slapen maar volgens mij ruikt hij het want hij wilde dus niet en deed uiteindelijk een kwartiertje zijn ogen dicht. Als de man daarentegen ziek is moet iedereen het horen, loopt te puffen en te zuchten en te klagen, net als bij een bevalling. En gossie wat zijn ze zielig. Wij vrouwen moeten niet klagen, want daar hebben ze geen boodschap aan, en de mannen reageren dan heel kort af omdat het ze daadwerkelijk ook volgens mij niks kan schelen. Maar o wee als hun beroerd zijn...... Maar goed, ik voel me dus aardig beroerd vandaag, maar 1 ding, elke keer als ik dan weer mijn mannetje zie lachen of wat nieuws zie doen vandaag ben je het toch weer even vergeten :)
     
  2. dayenne

    dayenne VIP lid

    14 aug 2007
    7.564
    0
    0
    Thuismama
    op 'n roze wolk!
    Hier precies hetzelfde!
    Vriendlief al een paar dagen ziek, nu eindelijk koortsvrij en dan zou je dus zeggen dat ie beter is. Maar nee hoor, hij moet nog even 'uitzieken'. Terwijl ik me echt beroerd voel, en gewoon lekker wil liggen op de bank. Maar dat kan dus niet, want hij is ziek en moet verzorgd worden. Pfff ben het even flink zat!
     
  3. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    hier ook hoor meiden.

    ik zelf ben nu al een week ziek, hoofdpijn, verstopte neus ect. Maar het werk thuis gaat gewoon door want als ik het niet doe doet niemand het. Bah
     
  4. Denise19

    Denise19 Bekend lid

    17 jul 2007
    632
    0
    0
    Hier gelukkig geen last van! Mn mannetje zit in de ziektewet, en heeft ws de ziekte van pfeiffer, maar als ik tegen hem zeg hoe moe ik me voel, dan moet ( lees : MOET!) ik van hem naar bed. Als ik beneden kom is de afwas gedaan, en de boel aan de kant, en hij komt me wekken met een bakkie koffie of iets anders! Terwijl hij zelf een vermoeidheids ziekte heeft, bekommerd hij zich als eerst om mij.. is altijd al geweest.

    Wel moet ik het 2 weken aanhoren hoe hij zn teen gestoten heeft, of in zn vinger gesneden heeft haha, maar dat neem ik maar voor lief ;)
     
  5. Lia

    Lia Bekend lid

    10 nov 2006
    989
    0
    0
    Secretaresse
    Ik mag hier ook niet klagen. Helemaal nu ik zwanger ben van de tweede, word ik aan alle kanten in de watten gelegd.

    Een paar weken geleden was ik echt zo beroerd, dat ie zelfs vanuit werk naar huis was gekomen zodat hij voor Yuri kon zorgen en ik mijn bedje in kon kruipen.

    Dus hier absoluut geen klachten!

    EDIT: Overigens als hij ziek is, dan is ie ook wel heel erg ziek (als alle mannen) en dan ligt ie de hele dag op de bank te kreunen... ik moet daar soms wel stiekem om lachen... het is ook maar goed dat zij geen kinderen hoeven te baren :D
     
  6. crisje

    crisje Fanatiek lid

    5 aug 2006
    2.974
    1
    0
    brabant
    Das knap alstie Pfeiffer heeft en al die dingen doet, of hij moet al aan de betere hand zijn.
    De mijne heeft nu voor de 2e keer Pfeiffer. De 1e keer heeft ie 2 maanden geslapen, hij kon helemaal niks. Nu heeft ie t weer en is hij een aantal weken uitgeteld geweest, heeft ondertussen wat energie en kan weer werken, maar alstie thuis komt is alle energie weg.

    Verder ben ik t eens met dit topic.
    Mama's kunnen en mogen niet ziek zijn want alles loopt dan in t honderd.
     
  7. ThunderAngel

    ThunderAngel Fanatiek lid

    26 aug 2007
    1.684
    0
    0
    Apeldoorn
    Zozo, de emancipatie is hier ver te zoeken!
    Als beide partijen ziek zijn, waarom zou de vrouw dan de man en het kind moeten verzorgen? Waarom niet andersom?
     
  8. judithteresa

    judithteresa Bekend lid

    2 jul 2006
    506
    0
    0
    journaliste/fotografe/webdesigner/model
    Fuerteventura-Canarische Eilanden
    omdat de mannen veel en veel zieker zijn, en het zo veel zwaarder hebben dan ons :)
     
  9. dayenne

    dayenne VIP lid

    14 aug 2007
    7.564
    0
    0
    Thuismama
    op 'n roze wolk!
    Je hebt absoluut gelijk.
    Ik krijg mijn vriend absoluut zijn bed niet uit als hij ziek is. En aangezien ik er niet van hou om in bed te liggen, ga ik maar het huishouden doen. Het moet toch gebeuren, en vriendlief gaat het écht niet doen.

    Heb je misschien een tip voor mij? :)
     
  10. Lia

    Lia Bekend lid

    10 nov 2006
    989
    0
    0
    Secretaresse
    Ik denk dat we het ook onszelf een beetje aanpraten dat de boel in het honderd loopt zonder ons...

    OK, als ik ziek ben is het wat rommeliger en mijn man doet de dingen op zijn manier, die weliswaar anders, maar niet per definitie beter of slechter is. Mijn zoontje vindt het allemaal prima in ieder geval.

    Maar ik ben er zelf bij om als ik ziek ben gewoon mijn rust te pakken en uit te zieken en dan moet je als moeder zijnde ook gewoon eens de boel los kunnen laten en aan je partner over laten.
     
  11. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Ik ben het helemaal met je eens Lia.
    Als je ziek bent, ben je ziek, alsmaar doorgaan is niet goed. En je huishouden kan best wel een keertje zonder je hoor.
     
  12. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Dat is toch algemeen bekend? :) :p

    Nee, volgens mij moeten de mama`s gewoon wat meer uit handen (durven) geven. En niet 'zeuren' als er dingen gedaan worden die we zelf anders zouden doen. Maar dat is nu eenmaal lastig.
     
  13. Mila24

    Mila24 Fanatiek lid

    30 jun 2007
    2.199
    0
    0
    Antwerpen
    Ik herken het gelukkig niet!
    Als ik ziek ben zorgt mijn man voor de kleine meid en lig ik lekker in bed uit te zieken.
    Ik ben de eerste 15 weken goed ziek geweest van de zwangerschap en mijn man heeft veel werk uit handen genomen wat betreft onze dochter.
    Tja soms als hij moest werken was het lastig maar hij ging dan vaak later naar zijn werk tot dat mijn dochter naar bed ging ( hij werkt in de avond)
    Enne bij ons loopt het niet in het 100 hoor! ja het huishouden blijft een paar dagen liggen, maar goed daar kan ik nog wel overheen komen ;)
    Beterschap meid !
     
  14. dayenne

    dayenne VIP lid

    14 aug 2007
    7.564
    0
    0
    Thuismama
    op 'n roze wolk!
    Tja..misschien ligt het dan aan mezelf. Maar als ik ziek in bed lig en ik zie het huis met de dag rommeliger en viezer worden, dan lig ik écht niet rustig. Ben wat dat betreft een schoonmaak-miep haha. En mijn vriend wereldkampioen wie-kan-het-snelst-het-huis-vies-maken. :)
     
  15. Laika

    Laika Fanatiek lid

    23 jul 2006
    2.334
    3
    38
    Ik herken het (gelukkig) ook niet. Mijn mannetje doet hier bijna alles in huis, inclusief verzorging van de kleine als ik ziek ben. Jammer dat ik niet vaak ziek ben...hihihi
     
  16. Mili

    Mili VIP lid

    23 feb 2007
    6.199
    0
    0
    Nope herken het niet...mannetje is een en al aandacht voor me als ik ziek ben en nu tijdens mn zwangerschap ook!

    Tuurlijk klaagt hij wel eens als hij zelf iets heeft en verzorg ik hem dan maar andersom net zo en als we beiden ziek zijn helpen we elkaar :)

    Kan door BI gewoon zelf niet zoveel en blijf soms een dag boven om maar geen trap te lopen..en dan komt ie alles brengen van de laptop tot eten en drinken :)

    :thumup: Topmannetje heb ik! :D ;)
     
  17. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Yep, hier nog een! Ik ben al een week ziek, heb me op het werk ziek gemeld omdat ik dat niet aankon, maar thuis heb ik er niets om gelaten. Sterker nog: ik heb zelfs de boodschappen in mijn eentje gedaan!

    Mijn man vind het overigens ook gewoon normaal dat ik door ga, ook al ben ik ziek, want hij kent me niet anders. Hij vraagt me niet eens of ik het wel trek, en dan zit ik me daar weer over op te vreten..
    Misschien ergens ook wel mijn eigen schuld... Ik klaag wel dat ik niet lekker ben, maar ga net zo hard gewoon aan het koken of met Elena bezig of doe iets anders. Hij denkt dan dat ik me wel redelijk ok voel en laat me gewoon begaan. Tja..
     
  18. Denise19

    Denise19 Bekend lid

    17 jul 2007
    632
    0
    0
    Misschien heeft die van jou een ernstigere vorm? Mn vriend kwam thuis van zn werk en lag altijd alleen maar op de bank, geen energie en puf om ook maar iets te doen. Toen kreeg hij een ontsteking in zn keel, en is naar de huisarts gegaan,en bleek ook zn lever flink aangetast te zijn, en nu denken ze dus aan de ziekte van pfeiffer.
     
  19. Joeja

    Joeja Bekend lid

    2 sep 2007
    994
    0
    0
    Ik heb geleerd van mijn moeder! hahahaha... Die liep al scheldend te sloven voor mijn pa op zulke momenten omdat ze het er eigenlijk niet mee eens was.
    Mijn vader is ook zo'n man die dood lijkt te gaan als ie een verkoudheidje heeft. (ik heb pas 1 keer een man meegemaakt die zich niet zo laat hangen als ie ziek is! De rest is allemaal hetzelfde!)
    Ik heb dus vanaf dat ik samenwoon mijn voet stijf gehouden. Als mijn man ECHT ziek is, en dat zie je meteen, dan krijgt ie z'n natjes en z'n droogjes (doet ie bij mij ook als ik ECHT ziek ben), maar zodra het beter gaat, en dan hoeft ie nog niet 100% beter te zijn, dan ga ik hem echt de kont niet meer nadragen. Ik negeer het dan een beetje haha... dan genezen ze een stuk sneller!
     
  20. Hahahaha, leuk toppic!

    Dat het alleen mannen betreft is niet helemaal waar hoor, mijn vrouw is ook zo, als ze ziek is vergaat de wereld zowat!
    Op de bank liggen, niets uitvoeren, niets met Tyler doen. Maar als ik ziek ben....ja dan ben ik wel zijn moeder en kan ik hem het beste troosten enzo!
     

Deel Deze Pagina