Wanneer en hoe van de ochtendpapfles afkomen?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door GDuif, 16 apr 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. GDuif

    GDuif Bekend lid

    22 mei 2016
    940
    170
    43
    Ons meisje krijgt nog twee flessen melk per dag, de ochtendfles met twee eetlepels pap er doorheen, en een flinke avondlfes voor het slapen.

    Ik was eigenlijk van plan om vanaf haar eerste verjaardag de ontbijtjes wat te gaan varieren. Ene keer papfles, andere keer pap uit een bordje, of havermout, of yoghurt met fruit etc.

    Alleen weigert ze alles, behalve haar papfles. Deze moet eerst leeg, soms hapt ze daarna nog wat boterham mee van ons.

    Al een paar keer geprobeerd haar bordje pap te geven maar dan gaat ze heel hard huilen en ze wordt pas stil zodra ze de fles krijgt.

    Wanneer zou je die papfles moeten vervangen door andere ontbijtjes? En hoe kan ik dit het beste aanpakken? Papfles kleiner maken en haar dan na die fles wat anders laten eten?
     
  2. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.282
    3.526
    113
    Als ze de papfles gewoon weglaten niet pikt, dan zou ik hem inderdaad af gaan bouwen. Steeds minder melk en minder pap tot het de moeite niet meer is.
    Dan daarna nog wat pap uit een bordje geven of iets van brood/ crackers.
    Onze oudste moest geen pap, die eet vanaf 8 maanden 's morgens gewoon een boterham met een beker thee erbij.
    Onze dochter vind het heerlijk, maar met 7 maanden wel begonnen het uit een bordje te geven, i.p.v. uit de fles en zit ze 's morgens gewoon bij zoon en mij aan tafel.
     
    GDuif vindt dit leuk.
  3. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.110
    3.377
    113
    Vrouw
    Haar zelf de pap laten eten of in een drinkbeker?
     
    GDuif vindt dit leuk.
  4. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Misschien ben ik wat harder daarin, maar ik schotel hem dingen voor en hij bepaalt hoeveel hij ervan eet.
    Wilt hij geen broodje zuivelspread die ik in de ochtend maak (terwijl ik weet dat hij dat lust) dan eet hij maar niet.
    Zo heeft hij nu een periode dat hij alleen maar banaan als fruit wil en de rest pertinent weigert...dan heeft hij pech, want hij krijgt niet elke dag banaan.
    Dus mijn advies als je er echt vanaf wil is om gewoon iets anders te geven.
    Misschien een beetje volle melk in de fles en dan samen met een broodje. Eet ze er niks van dan niet...kun je altijd tijdens het fruitmomentje wat extra fruit geven
     
    Glimmer en GDuif vinden dit leuk.
  5. Novastar

    Novastar Fanatiek lid

    9 jan 2014
    4.538
    1.171
    113
    Vrouw
    Pedagoog
    Noord-Brabant
    Ze is net één, zeg je? Ik zou er niet teveel haast mee maken, komt vanzelf goed. Al kun je het natuurlijk wel een beetje stimuleren. Je kunt eventueel gewone Brinta in de fles doen (of Bambix, dat is wat dunner) met gewone melk. Dan went ze alvast aan de smaak, er vanuit gaande dat je nu nog opvolgmelk gebruikt. Onze zoon dronk zijn ontbijtpap (Brinta) tot zijn tweede nog met de fles. Hij wilde niet anders en wij vonden het stiekem wel handig dat het snel ging, vooral als we moesten werken. Na zijn tweede verjaardag vonden we het toch wel welletjes met die fles en we wisten inmiddels ook dat hij heel goed uit een kom kon eten. We hebben hem toen steeds naast papa in de stoel gezet bij het ontbijt (mijn man eet ook regelmatig Brinta of muesli als ontbijt) en dan zag hij dat papa ook uit een kom at. Langzaam maar zeker wilde hij dat ook. Ik heb ook geprobeerd om wat te variëren met ontbijtjes maar meneer heeft nog steeds het liefst Brinta, af en toe een keer brood. Ik geef hem altijd zelf de keuze wat hij wil eten. Wel altijd gezonde keuzes maar het maakt me niet uit al eet hij elke dag Brinta, als hij maar ontbijt. En brood eet hij ‘s middags ook al dus dat hoeft van mij niet persé ook als ontbijt. Hij eet overigens wel vaak nog fruit naast zijn pap, als hij nog honger heeft.
     
    GDuif vindt dit leuk.
  6. GDuif

    GDuif Bekend lid

    22 mei 2016
    940
    170
    43
    Dat vind ik best spannend, ze is namelijk een mini. Nu 13,5 maand en 7800 gram. Zit op de -2,5 lijn. En eten is echt wel problematisch geweest. Nu gaat het redelijk, maar veel eet ze nog steeds niet. Ben altijd blij als er iets ‘gewoon’ in gaat.
     
  7. Novastar

    Novastar Fanatiek lid

    9 jan 2014
    4.538
    1.171
    113
    Vrouw
    Pedagoog
    Noord-Brabant
    In dit geval al helemaal lekker pap met volle melk laten eten/drinken en verder variëren/experimenteren met de lunch. :thumup:
     
  8. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Met 13 maanden gaat dat nog niet echt.
    Inderdaad wat novastar zegt... gewoon lekker geven.
    Al zou ik wel het eten van een bordje proberen te stimuleren.
     
    GDuif vindt dit leuk.
  9. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.800
    14.142
    113
    Hier krijgt ze gewoon nog een fv in de ochtend hoor. Ze vindt een boterham best lekker maar na een lange ruk slapen en een mega plasluier wil ze voornamelijk drinken. Uurtje later een boterhammetje of fruithap wordt wel gewaardeerd. Denk maar zo, mijn bak koffie in de ochtend is ook heilig.
     
    Adje en GDuif vinden dit leuk.
  10. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Niet echt een vastomlijnd idee want we hebben nooit een papfles gedaan.
    Wat hier nu een ding is in de ochtend is het zelf willen doen.

    Kwark met havermout en geprakte banaan in een diep bordje en lepel in haar hand. En dan begeleiden met scheppen en happen. Niet de lepel afpakken=drama maar helpen mag nog net.
     
  11. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.800
    14.142
    113
    Hahahaha oh dat herken ik, maar madame bedacht zich hier al snel dat mama veel sneller was en laat zich, na een korte periode van zelf doen, maar al te graag bedienen :D
     
  12. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief


    Hier krijgt zoon van net 3 nog steeds smorgens een papfles met 6/7 scheppen bambix :) Dochter heeft t ook gewild tot 3,5 jaar.
    In jouw geval zou ik hem dus zeker nog even lekker blijven geven als ze erom vraagt en er zo verdrietig van wordt als ze hem niet krijgt.
     
  13. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Pap is een prima begin van de dag toch, als ze er zo dol op is, zou ik het gewoon blijven geven voorlopig. Zeker ook om wat je zegt over haar gewicht. Zo start ze de dag met een lekkere volle buik, tevreden. Daarna nog genoeg momenten om te oefenen met smaken/structuren van eten :)
     
  14. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.641
    3.768
    113
    Ik zou gewoon pap blijven geven als ze dat lekker vind. Ik eet zelf ook altijd een hele lange tijd achterelkaar hetzelfde ontbijt voordat ik een keer wissel. Misschien wel een bordje proberen af en toe.
     
  15. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.858
    7.805
    113
    Amsterdam
    Hier krijgt ze nog steeds heerlijk een papfles, voor ons gemak en voor die van haar. Verder een hele goede eter maar vindt het ook belangrijk dat ze ieder geval een goede start van de dag heeft. Af en toe in het weekend proberen we wat anders maar pap blijft haar favoriet.
    Dus een heel ander verhaal dan hier boven verder al geschreven:)
    En ik heb altijd zoiets van niets moet alles mag en maak me er vooral niet druk om.
     
  16. Raaf92

    Raaf92 Niet meer actief

    Zolang ze niks anders wil lekker blijven geven! Wij zitten s avonds ook nog op 1 fles wel met maar 2 schepjes! K vind het prima en een heerlijke afsluiting van de dag! Kan ze even rustig worden!
     
  17. Klaartje863

    Klaartje863 VIP lid

    10 mei 2012
    6.606
    56
    48
    Waarom zou je de pap eraf doen als het prima gaat zo?

    De oudste van ruim 3 krijgt smorgens nog steeds een papfles (met halfvolle melk en bambix of brinta)! Hij vindt het heerlijk smorgens samen even op de bank (en ik ook). En hij drinkt verder geen melk, dus zo krijgt ie toch 200ml binnen en na net eten nog een schaaltje yoghurt.
    Hij eet na zijn pap nog een boterham of cracker erbij.
    Zolang hij die pap nog wil, krijgt ie die gewoon nog ;)

    De jongste is heel anders. Nooit een liefhebber van pap geweest en al helemaal niet uit een fles. Die heeft van 6 tot 9mnd pap uit een bordje gekregen. Dat ging prima. Maar zodra hij goed brood at, had hij dat liever. Dus sindsdien ontbijt hij met een boterham en wat melk erbij.
     
    GDuif vindt dit leuk.
  18. mamaloe250

    mamaloe250 Fanatiek lid

    2 aug 2016
    1.149
    722
    113
    Je kan toch ook aan tafel gaan zitten en naast de papfles nog wat brood aanbiedern?
     
  19. MirW

    MirW Fanatiek lid

    20 apr 2017
    1.748
    555
    113
    Eeno van de redenen dat wij nooit pap en een fles hebben gegeven en dat met ons jongste mannetje ook niet zullen doen. Pap hoort in een bordje. Komt ook omdat ik het echt een vervelend gezicht vind: oudere kinderen met een fles...
     
    Blijdorp en Adrianna vinden dit leuk.
  20. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    6 aug 2013
    5.436
    2.870
    113
    Mijn dochter kreeg ook een papfles vroeger. Afbouwen deden wij door een halve papfles te geven zodat de ergste honger gestild was. En de andere helft van de pap in een bordje.
     

Deel Deze Pagina