Iemand ervaring met afvallen mbv hypnose?

Discussie in 'De lounge' gestart door yj81, 20 mei 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. yj81

    yj81 Fanatiek lid

    30 okt 2009
    1.183
    8
    38
    Friesland
    Ik ben heel benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft.
    Ik hoor deze ervaringen dan graag!
     
  2. Nimue

    Nimue Niet meer actief

    Er zijn wel van die filmpjes op YouTube die je zouden hypnotiseren om af te vallen maar uiteindelijk gaat het geloof ik vooral om je mindset veranderen dus dat je van eventueel slechte gewoontes af komt door in meer mogelijkheden te denken met betrekking tot gezond eten en bewegen. Of het werkt heeft denk ik vooral te maken met in hoeverre je er zelf in geloofd. Ik heb het dus gedaan (via YouTube) en val nu af maar ik denk niet dat het door die filmpjes komt.
     
  3. yj81

    yj81 Fanatiek lid

    30 okt 2009
    1.183
    8
    38
    Friesland
    Oh daar ga ik eens even op kijken dan.Welke heb jij gebruikt?(linkje?)
    Ik las ergens iets over een soort denkbeeldige maagband onder hypnose en de reactie's daaronder waren positief.Maar ik ben altijd achterdochtig en denk dan gelijk dat ze die mensen geld geboden hebben voor positieve recensies ofzo ;)
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  4. Stephanie20

    Stephanie20 Fanatiek lid

    6 mei 2007
    1.502
    47
    48
    student
    België
    Zelf geen ervaring ermee maar mn collega wel. Zij is al héél wat kilo’s verloren. Als ik goed begrepen heb,hebben ze onder hypnose een operatie nagedaan. Haar geest gelooft dit echt en daardoor eet ze minder en beweegt ze meer. Vreemd,maar het resultaat is er ook super!!
     
    Angel1980 en DastyQueen vinden dit leuk.
  5. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Ik ken ook iemand die dit recentelijk heeft gedaan. Toen ze het me vertelde en uitleg gaf was ik erg sceptisch en vond ik het meteen dikke lulkoek eigenlijk. Maar ik sta altijd open voor verrassingen.. ben benieuwd of het haar gaat helpen om af te vallen.
     
  6. yj81

    yj81 Fanatiek lid

    30 okt 2009
    1.183
    8
    38
    Friesland
    Ja,dat is denk ik die maagband die ik bedoelde.Daar ben ik zo benieuwd naar.Het kost namelijk wel 500 euro dus dat doe je niet zomaar even.
    En het is niet dat ik veel te dik ben,ongeveer 10 kilo te zwaar.maar het lukt me nooit om blijvend af te vallen dus ik zou zo graag zien dat het in m'n hoofd veranderd kan worden dat eten me niet zoveel meer doet snap je.
     
  7. Betsy

    Betsy Niet meer actief

    Nou ben ik sowieso al heel sceptisch over hypnose, maar dit lijkt me echt geen goed idee.

    Stel dat ik het helemaal mis heb en het daadwerkelijk werkt, hoe lang duurt dat dan? Denkt jouw lijf voor de rest van je leven dat je een maagband hebt? Of zwakken de effecten na een tijdje af en ga je dan steeds meer eten?
    Ik denk dat je beter 500 euro kan investeren in een goede diëtiste die samen met jou naar je eetpatroon kijkt en je leert om gezond te eten. En het geld dat je overhoudt kan je spenderen aan een personal trainer die je leert effectief te trainen. Dan ben je die 10 kilo in 4 maanden kwijt en kun je daarna zelf verder.
     
    maartje84 en nizzie86 vinden dit leuk.
  8. nizzie86

    nizzie86 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.139
    5.072
    113
    Precies dit! Ik denk ook dat dat meer voldoening gaat geven, toch?
     
  9. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.533
    2.339
    113
    Dat heb ik heel lang geleden gedaan. Het heeft bij mij niet geholpen
     
  10. Treez

    Treez Niet meer actief

    Een collega heeft het ook gedaan. Na de hypnose werd ze op een crashdieet van 500 kcal gezet. Heel raar, maar daar viel ze van af. Nog vreemder toen ze stopte, kwam ze het dubbele weer aan o_O. Het was echt niet vol te houden en ze kreeg allerlei klachten. Haar hele stofwisseling is om zeep geholpen. Moet je niet willen.
     
    fafa en nizzie86 vinden dit leuk.
  11. Semmy1888

    Semmy1888 Actief lid

    5 jun 2017
    248
    146
    43
    Mijn man is onder hypnose gestopt met roken en dat werkte fantastisch! Dus toen is hij daarna terug gegaan voor de virtuele maagband ook onder hypnose.. helaas heeft dat niks gedaan.
     
  12. yj81

    yj81 Fanatiek lid

    30 okt 2009
    1.183
    8
    38
    Friesland

    Afvallen kan ik wel,op gewicht blijven helaas niet.
    Vandaar dat ik me afvroeg of dit iets zou kunnen zijn.
    Ik zeg niet dat ik dit ga doen,maar ik zou graag eerlijke verhalen horen.Het idee erachter klinkt
    goed namelijk.
     
  13. Betsy

    Betsy Niet meer actief

    Maar het idee erachter klinkt voor mij helemaal niet goed. Vandaar dat ik denk dat je dat geld beter ergens anders in kan investeren. Misschien niet om af te vallen, maar om te onderzoeken waarom je niet op gewicht kan blijven. Is dat omdat je ongemerkt toch weer meer/ongezonder gaat eten? Of omdat je zonder dieet niet goed weet wat je moet eten om op gewicht te blijven? Of omdat je stopt met sporten want je hebt je streefgewicht bereikt? Ik denk dat je daar op de lange termijn veel meer aan hebt, dan aan hypnose waarvan je 1 niet weet of het überhaupt werkt. En 2 als het al werkt niet weet hoe lang dat zo gaat zijn.

    Mensen die een echte maagband laten plaatsen in het ziekenhuis moeten nog steeds hun voedingspatroon aanpassen. Een maagband is een heftige ingreep die echt niet zorgt voor makkelijk afvallen. Je zal er nog steeds zelf hard voor moeten werken.

    Ik krijg gewoon de kriebels van YouTube filmpjes die gouden bergen beloven....
     
  14. yj81

    yj81 Fanatiek lid

    30 okt 2009
    1.183
    8
    38
    Friesland
    Dat snap ik.En daarom hoor ik voordat ik besluit of ik dit eventueel zou willen doen graag ervaringsverhalen. Positief dan wel negatief.
    Ik zou me namelijk best voor kunnen stellen dat je met hypnotherapie iets in je onderbewustzijn zou kunnen veranderen.
     
  15. Betsy

    Betsy Niet meer actief

    Waarschijnlijk ben ik hier gewoon te sceptisch voor. Mocht je er toch aan beginnen dan hoop ik dat het je lukt. Succes!
     
  16. yj81

    yj81 Fanatiek lid

    30 okt 2009
    1.183
    8
    38
    Friesland
    Ikzelf ook wel een beetje,daarom maak ik ook niet klakkeloos een afspraak haha.
    Ik hoop nog wat reactie's te krijgen.
     
  17. Deliana

    Deliana Niet meer actief

    Soms heb ik echt het idee dat ik jaren onder een steen gewoond heb of zo... afvallen door hypnose... :eek: filmpjes op YouTube waardoor je af gaat vallen :eek:

    Ik denk persoonlijk dat als dit echt zou werken er nooit meer iemand op dieet zou gaan en YouTube constant plat zou liggen, maar misschien ben ik gewoon sceptisch, dat kan natuurlijk ook! ;)

    Ik hoop natuurlijk wel dat je die 10 kg kwijt gaat raken.
    Vraag is waarom lukt dat niet blijvend? Want mocht de hypnose gaan werken, dan is de grote vraag natuurlijk of dat wel blijvend gaat zijn... Ik neem aan dat het een kwestie is van terugvallen in oude gewoontes?
     
    maartje84 en Betsy vinden dit leuk.
  18. yj81

    yj81 Fanatiek lid

    30 okt 2009
    1.183
    8
    38
    Friesland
    Mocht het werken dan snap ik wel waarom niet iedereen dit "zomaar"doet.het is namelijk best heel duur.
    Het idee achter de hypnose is dus juist dat je niet terugvalt en je onderbewuste gereset wordt.

    Dit lees ik op een van de vele sites:
    Om nieuwe gewoontes aan te leren moet je oude gewoontes afleren, anders werk je op je wilskracht, die nooit stand houdt. Met deze nieuwe technieken zal je geest ge-reset worden net als een computer, terug naar zijn neutrale, gezonde staat. Jarenlange programmering door je ouders zullen ongedaan gemaakt worden. Voorbeeld: “Eet je bord leeg!” is de meest krachtige negatieve onnatuurlijke conditionering die je ouders in jou hebben geïnstalleerd. We zullen je laten zien hoe je jarenlange verkeerde eetgewoontes herprogrammeert en in een oogwenk nieuwe leert.

    Ik heb een haat liefde verhouding met eten en zou het juist graag bij de kern aanpakken.Een diëtiste kan mij niks leren,want ik weet alles over gezonde voeding en afvallen. Het zit tussen de oren.Waarschijnlijk door dingen die ik mee gemaakt heb in het verleden.
     
  19. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.533
    2.339
    113
    Overigens, geen maagband hypnose, maar meer dat ik het zoete kon laten staan.
    Ja heel erg, toendertijd had ik bakkerij met meerdere winkels. Alsof je een alcoholist in een slijterij laat werken.

    Uiteindelijk met Sonja Bakker wel heel veel afgevallen. En als die lekkere donut aan het eind vd dag er lag. Dan nam ik een hap, proefde ik de smaak. Maar spuugde het weer uit (de gezonde dingen slikte ik wel door, anders val ik flauw)
     
  20. Treez

    Treez Niet meer actief

    Persoonlijk denk ik dat je dan meer baat hebt bij een psycholoog. Deze kan helpen bij gedragsverandering en eventuele verwerking van nare gebeurtenissen in het verleden. Er zijn overigens ook psychologen die gebruik maken van hypnotherapie. Als hulpmiddel nooit als volledige behandeling. Het is namelijk echt niet mogelijk om met enkel hypnose jarenlange ingesleten gedragspatronen te doorbreken. Heel simpel gezegd, maar onze hersenen werken gewoon niet op deze manier.
     
    Betsy vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina