slaapkamertje

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Tinker, 5 mrt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tinker

    Tinker Actief lid

    30 okt 2006
    305
    0
    0
    Zwolle
    Hallo,

    Ik heb even een vraagje over hoe jullie de kleine naar bed toe brengt. En dan vooral over of jullie veel of weinig licht op de kamer hebben of gewoon helemaal pikke donker.

    Ik heb het nu pikke donker , maar dilano wordt nooit eigenlijk "gezellig" wakker. Hij huilt altijd meteen. Hebben jullie dat ook nog steeds of moet ik toch iets met de kamer doen.

    Alle tips zijn zeer welkom

    Groetjes tinker
     
  2. Carla1980

    Carla1980 VIP lid

    16 jul 2006
    5.833
    1
    0
    Lerares basisonderwijs
    Noord-Brabant
    wij hebben altidj een zo'n klein nachtlampje aan.
     
  3. Lynn1980babyboy

    Lynn1980babyboy Actief lid

    14 jul 2007
    113
    0
    0
    comm. medew. + danseres
    Heemskerk
    Als ik mike naar bed breng heb ik het nachtlampje aan, die doe ik uit als ik zelf naar bed ga.
    Hier in huis is het gezellig wakker worden, hij begint niet te huilen, maar lekker te babbelen en dat hoor ik dan weer door de babyfoon.
    Huilen als ik hem naar bed breng doet hij ook niet, jeetje, wat een lekker knulletje hebben we eigenlijk. ( en mazzel )

    Succes ermee.
     
  4. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    hier ook geen gehuil als hij in bed gaat liggen, speelt wat met ze mobiel of knuffels en valt in slaap, haal daarna de knuffels weg.

    wakker word is brabbelen brabbelen en als mama of papa niet oplet en niet weet dat meneer wakker is gaat hij na een half uurtje huilen :oops: en als je dan voor ze bedje staat is het lachen!
     
  5. Tinker

    Tinker Actief lid

    30 okt 2006
    305
    0
    0
    Zwolle
    Naar bed gaan is ook eigenlijk geen probleem. Maar als hij wakker wordt is het altijd een ramp vind ik :oops: . Hij wordt altijd meteen huilend wakker en waarom weet ik niet...... :cry:

    Ik dacht misschien omdat het dan te donker op zijn kamer is maar als ik zo'n nachtlampje doe dan is het ook weer niet goed . Dus nu zit ik een beetje te zoeken wat ik dan mischien wel kan doen. :(

    Tinker
     
  6. Veraenroy

    Veraenroy Fanatiek lid

    2 apr 2006
    3.019
    0
    0
    Misschien de gordijnen een beetje open laten, zodat wanneer de zon op komt er wat licht op zijn kamertje binnen komt.
     
  7. Niet meer actief

    ayman heeft geen gordijnen alleen vitrages en het is altijd zeer zonnig/licht in zijn kamer maar hij slaapt er niet minder goed door
     
  8. zonnestraal

    zonnestraal Niet meer actief

    Hier is het een beetje wisselend met wakker worden. Meestal wordt ze wakker en gaat tegen haar konijn aan zitten kletsen. Als ze niet lekker is of ze heeft de welbekende sprongetjes wordt ze meteen huilend wakker. dit duurt meestal twee weken en dan is het weer vrolijk wakker worden.

    Ik heb het op haar kamertje donker en heb niks te spelen in haar bedje. Ze heeft sinds kort haar konijntje waar ze mee slaapt.

    Naar bed gaan heeft nooit problemen gegeven. Ik leg haar in bed en ze is vertokken naar dromenland. Ik houd altijd een vast bedritueeltje aan en houd het uur voor het slapen gaan (in de avond) rustig. Dus badje, eten/ drinken/ tandjes poetsen/ knuffels weltrusten wensen en dan zelf lekker met haar konijn onder de wol.
     
  9. bonnievdakker

    bonnievdakker Fanatiek lid

    10 jan 2007
    1.081
    0
    0
    Kleuterjuf
    Sassenheim
    Wij hebben ook een vast ritueel. Badje, pyama aan, fles, knuffelen en slapen. Als tijn naar bed gaat is het nog licht buiten en dus ook in zijn kamertje. Tijn heeft hele lichte gordijnen zodat het altijd even licht is als buiten. Voor hem is het geen probleem en hij slaapt binnen 10 min. als hij wakker wordt om 7 uur is het weer licht, maar ook toen het nog donker was werd hij vrolijk wakker. Hij ligt gerust een uur wakker in zijn bedje te brabbelen en spelen met zijn lakentje voor we doorhebben dat hij wakker is. Hij huilt namelijk nooit. Hij is wel erg chagerijnig als hij wakker gemaakt wordt, lijkt op zijn moeder.
     
  10. Lilith

    Lilith Fanatiek lid

    6 feb 2006
    1.848
    0
    36
    Bonnie, haha, hier echt precies hetzelfde.
     
  11. Tinker

    Tinker Actief lid

    30 okt 2006
    305
    0
    0
    Zwolle
    Ik probeer het nu inderdaad om een kiertje licht open te alten. We hebben zo'n zonsverduisterings rol gordijn. Maar eens kijken hoe het nu gaat. Ben gisteren al begonnen er mee, maar kon nog niet meteen zeggen of het helpt. Kunnen natuurlijk niet meteen wonderen verwachten :) :) :)

    Groetjes tinker

    P.s: dank jullie wel voor de tips.
     
  12. Lara11

    Lara11 Niet meer actief

    ik weet wel dat Lize erg gehecht is aan haar zachte konijntje en een slaappoppetje. Zodra ze die tegen zich aan trekt, valt ze al lekker in slaap. Als ze wakker wordt, ziet ze de poppetjes en daar gaat ze dan even mee spelen en tegen brabbelen. Ik weet niet of Dilano een slaappoppetje heeft? hier doet het dus wonderen. (ze gaan zelfs mee naar het kdv). Verder doe ik altijd de gordijnen dicht als ze gaat slapen, ook overdag, maar ze laten wel wat licht door. En inderdaad, ik heb ook zo'n barbapapa-stekkerlampje. (die zeggen we altijd even gedag voor het slapen, hoort in het ritueel)

    succes!
    Amber
     
  13. fioontje

    fioontje Fanatiek lid

    3 jul 2007
    2.748
    0
    0
    Den Burg, Texel
    hier ook een klein lampje met blauw licht, en verder lekker donker. als lars huilend wakker word heeft hij honger of een vieze broek
     

Deel Deze Pagina