Spaanse asielhond in huis nemen

Discussie in 'De lounge' gestart door sidmick, 8 jun 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.203
    3.638
    113
    ik ben op zoek naar mensen die een asiel hond uit het buitenland in huis hebben genomen en wat hun ervaring hiermee is.
    We zijn zelf op zoek naar een hond maar een pup zien we om diverse redenen niet zitten.
    Nu hebben we een Spaans asiel hondje op het ook via een hulp organisatie maar ik vind het erg spannend de beslissing te maken merk ik, zeker omdat wij geen ervaring hebben met honden
     
  2. HooyoShimbir

    HooyoShimbir Fanatiek lid

    20 aug 2009
    4.390
    1.665
    113
    Vrouw
    Randstad
    Onze buren doen opvang honden als gastgezin uit Spanje en ik zeg je eerlijk dat wij als buren echt vreselijk veel overlast hebben. Ze blaffen en janken enorm veel.

    Geen idee hoe je woont maar dit zijn rijtjeshuizen, geen hele grote tuin en hun hebben er een stuk of 6 in huid dus wellicht geen goede vergelijking.
     
  3. Noelle85

    Noelle85 Fanatiek lid

    8 jul 2013
    1.739
    441
    83
    Mijn moeder heeft een asielhond uit Turkije, ze was ongeveer een jaar toen ze bij mijn moeder kwam. Een schat van een hond, hoewel je met sommige dingen toch wel merkt dat ze voorheen een straathond was. Zo is niks te eten op straat veilig voor haar, en speelt ze op een andere manier. Dit komt met name omdat ze gewend om in een grote groep te leven (overigens is het geen agressief spel of iets dergelijks!).

    Verder zou ik er wel goed over nadenken, als jullie verder geen ervaring hebben met honden. Vaak zijn dit toch honden met een verleden, en kunnen ze hierdoor een gebruiksaanwijzing hebben.

    Mocht je meer willen weten, geef maar een gil :)
     
  4. Treez

    Treez Niet meer actief

    #4 Treez, 8 jun 2018
    Laatst bewerkt door een moderator: 8 jun 2018
    Goede vrienden van ons hebben een hond uit Rusland. Vanuit de organisatie waren ze zeer kritisch over waar een hond geplaatst mocht worden. Onze vrienden zelf werden uitgebreid gescreend en mochten ook voorkeuren aangeven. Het is echt een super leuk en lief beest. Wel wat schichtig voor mannen, maar dat wordt steeds minder. Persoonlijk denk ik ook dat je een beetje mazzel moet hebben voor een goede match.
     
  5. Nimue

    Nimue Niet meer actief

    Goed dat je dit overweegt, als het een goede organisatie is word er van te voren onderzocht of je geschikt bent voor de hond. Zelf heb ik (nog) geen hond uit het buitenland maar ben er wel over aan het denken om dit te doen. De ervaringen op internet zijn heel wisselend, natuurlijk ook afhankelijk van het verleden van de hond. Een goed gesprek met de organisatie kan misschien wel helpen voor je vragen en wat meer informatie over de hond. Als de hond al in een opvang gezin zit dan is ook het gedrag in huiselijke omgeving bekend en kun je m gaan bezoeken.
     
  6. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Ik ken iemand die dit heeft. Ze heeft er veel spijt van. De hond is agressief naar anderen toe en niemand kan op visite komen, zelfs haar eigen moeder niet. Echt een lastige situatie. Natuurlijk moet je mazzel hebben maar als ik dit zie: no way!
     
  7. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    2.839
    2.254
    113
    Mijn schoonzus heeft een hond uit het buitenland. In begin aantal keer weggelopen en erg schichtig. En dat is hij nog steeds wel. Verder superlief beest, luistert goed en totaal niet agressief oid. Maar schrikt dus wel snel van alles
     
  8. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.645
    7.430
    113
    Vrouw
    Eerlijk? Als je geen ervaring met honden hebt dan zou ik het niet doen.
    Het zijn 9 van de 10x honden met een verleden. Vaak angstig, probleemgedrag enz.
    Honden die goed begeleid moeten worden en die een gebruiksaanwijzing hebben.
    En persoonlijk zou ik nooit op basis van een verhaaltje en foto's een hond nemen. I.i.g niet met kleine kinderen in huis. Een hond neem je omdat je een klik met het dier hebt. Dat weet je nu niet. Het is maar afwachten of hij met kinderen kan enz.

    Wat is de reden dat je geen pup wilt? Ik denk dat het qua werk en tijd die je erin moet steken hetzelfde is als met een spaanse asielhond. Ze moeten beide opgevoed worden, beide kunnen dingen slopen. De 1 omdwt het een pup is en de ander uit frustratie/stress/verlatingsangst.
    Beide kan je niet ineens uren thuis laten. Zowel een pup als een asielhond moeten tijden wennen en dat moet opgebouwd worden.
    Persoonlijk zie ik meer voordelen in een pup. Die groeit op met kinderen en kan je nog "naar je hand zetten". Dat lukt niet altijd met een (buitenlandse) asielhond.

    Ik heb zelf een straathondje uit roemenïe. Hier heb ik gewoon superveel geluk mee gehad. Mn collega bemiddeld tussen dat soort hondjes. Normaal reserveer je ze via een foto op internet en komen ze met de vrachtwagen/vliegtuig naar nederland en daar ontmoet je ze dan voor het eerst. Het kan zomaar zijn dat het niet klikt.
    Mijn hondje had al bij 2 gezinnen gezeten wat niet goed ging. Hij kon niet alleen zijn. Hij is daarom terug naar mn collega gegaan waar hij een paar maanden gewoond heeft.
    Toen ik over hem hoorde, ben ik eerst gaan kijken of ik het wat vond en of er een klik was. Daarna een keer bij mij thuis en de 3e keer pas met de kinderen.
    Doordat hij al paar maanden bij mn collega zat, wist ik meer over hem. Dat hij met andere honden en kattem kon, los kon lopen, geen verlatingsangst had, geen sloper was, niet blafte als hij alleen was, in de auto kon, niet ziek was. Em aller belangrijkste: dat hij kinderen gewend was en daarmee te vertrouwen was!
    De mijne is met 6 maanden van straat geplukt en in een asiel terecht gekomen waar hij veel in handen kwam. Later via de stichting eerst in een roemeens gastgezin voor hij naar NL is gekomen.

    Mn andere collega daarintegen heeft wel een hondje alleen via een foto gekozen. Ze is er gek mee en er is een klik maar beest heeft wel verlatingsangst. Schijt snachts de boel nog onder en heeft pas een kindje gebeten om niks.
    Er komen regelmatig honden terug omdat de nieuwe eigenaren het toch onderschat hadden.
     
    PenK vindt dit leuk.
  9. Robijntje74

    Robijntje74 Bekend lid

    10 mrt 2009
    606
    2
    18
    Wij hebben nu 2 honden via een hulporganisatie geadopteerd.
    In 2013 hebben we voor de eerste keer bij hun een hond geadopteerd, die Heeft in 2016 een infarct gehad waaraan hij helaas is overleden.
    We hadden toen eigenlijk gelijk al besloten dat als er weer een hond kwam het bij dezelfde organisatie zou zijn.
    Nu hebben we er dus 2.
    Onze ervaring is goed en dat het hele lieve honden zijn.
     
    bloemetje1 en Zara75 vinden dit leuk.
  10. Relax

    Relax Fanatiek lid

    26 sep 2009
    1.574
    1.775
    113
    Vrouw
    Er zitten ook veel honden in Nederlandse asiels. Meestal weet je dan waar de hond vandaan komt en of hij met kinderen overweg kan. En je kunt beter onderzoeken of er wel of geen klik is.
     
    Caithy en Debaky vinden dit leuk.
  11. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.832
    12.956
    113
    Vrouw
    Waarom geen hond uit een Nederlands asiel? Er zitten er genoeg!
    In Spanje is het super lastig om aan een asiel hond te komen omdat die tegenwoordig allemaal naar het buitenland gaan. o_O Laat de beestjes lekker in hun eigen omgeving en klimaat blijven. Daarnaast kan je met een Nederlands hondje uit het asiel eerst kennismaken om te zien of het überhaupt klikt.
     
    indy90, Debaky, iMoeder en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  12. justme1974

    justme1974 Fanatiek lid

    20 jan 2009
    3.652
    1.822
    113
    soppie vindt dit leuk.
  13. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.849
    15.170
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Als je geen ervaring hebt met honden moet je het niet doen.
    Deze honden hebben doorgaans een trauma, kunnen gedragsproblemen hebben en dat is echt niet leuk.
    Bij ons is er een mevrouw in de wijk en die heeft sinds een half jaar een hond uit Spanje maar deze hond gaat na veel wikken en wegen naar een ander gezin. Ze kan het niet aan. Deze dame heeft een berg ervaring met honden maar het gaat niet. Hij heeft een aantal weken terug gegromd naar haar kleinzoon van drie jaar en dat was de druppel. Hij valt uit naar andere honden en hij heeft destijds ook maar onze pup van toen 10 weken gehapt, gelukkig goed afgelopen.
    Doe het gewoon niet. Je kunt ook een herplaatser nemen. Een vriendin van mij heeft een aantal jaren geleden een herplaatste labrador in huis genomen. De eigenaar had zich verkeken op de zorg en het vele uitlaten en de combi met werk ging ook niet lekker. Ontzettend leuk beest en zonder trauma, hij is nu 7 jaar en een topbbeest.
     
  14. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    11.946
    6.043
    113
    Happyland
    Mijn ouders hebben 2 Spaanse hondje gehad met een rugzakje. Nooit problemen mee gehad. Laatste hond had in het begin de neiging te grommen naar alles wat mannelijk was, maar dit ging ook weer over.
    Ikzelf heb ook een Spanjaardje, maar zijn rugzakje viel relatief mee.
    Gedumpt vlak na de geboorte in een container en grootgebracht door mensen.
    Superlief en sociaal.
    Alleen naar andere, vooral grote donkere honden reageert hij nogal fel. Dat is wel irritant, maar daar houden we rekening mee.
     
  15. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Denk dat je echt wel geluk moet hebben en hopen dat de klik er is.
    Ik zou er zelf niet snel voor kiezen (vooral niet met kleine kinderen en andere dieren) aangezien deze honden nogal wat problemen kunnen hebben.
    Kennis van mij haalt al jaren honden uit Griekenland en dit bevalt de ene keer beter dan de andere keer, ze heeft nu een angstige hond die veel blaft en bang is voor mannen en soms kan bijten.
     
  16. Anonise

    Anonise Bekend lid

    21 feb 2017
    588
    315
    63
    Ik heb een hondje dat uit het buitenland komt maar deze heeft nooit in het asiel gezeten en heb ik sinds hij 5 maanden oud was (wel het 6de adres). Ik heb eerst een weekendje op hem gepast voordat we de beslissing gemaakt hebben hem in huis te nemen.

    Als je overweegt een buitenlands hondje te adopteren zou ik niet op basis van een foto en omschrijving kiezen. Hondjes in een asiel zitten in een soort overlevingsstand en hun echte karakter in een gezinssituatie kan heel anders zijn. Verder zit er vaak podenco door spaanse hondjes heen. Hele grappige en leuke beestjes maar ook heel gevoelig en met een gigantisch jachtinstinct. Ze kunnen vaak niet loslopen en zijn heel vocaal en vaak ook met een rugzakje.

    De spaanse herplaatsers die ik ken hebben allemaal een rugzakje en dat haal je niet met een paar weekjes/maanden weg of je moet echt geluk hebben. Dus hou er rekening mee dat je goed moet trainen op zindelijkheid, op (positieve)cursus gaat zodat je begeleiding hebt de eerste tijd want je zal echt tegen wat problemen aanlopen. Maar ook dat er diepere gedragsproblemen kunnen zijn die wellicht de rest van het leven aanwezig zullen blijven.

    Persoonlijk zou ik naar een andere optie kijken:
    - een hondje uit het buitenland dat in een gastgezin zit in Nederland, dan kan je kennis maken van te voren en hoor je van het gastgezin hoe het hondje functioneert.
    - Ga eens in een Nederlands asiel kijken, ook dan kan je van te voren kennis maken en al eens wandelen etc.
    - Bedenk eens welke eigenschappen je graag zou willen zien in een hond. Wil je er mee sporten of dient het meer als gezelschap, wil je een hond die commando's makkelijk leert en opvolgt of zie je de charme van een hond die luistert wanneer het hem uitkomt? Wil je dat de hond los kan lopen(op termijn) of wandel je alleen aangelijnd? Wat kan je zelf bieden aan de hond? Ga je op hondensport, hoeveel en hoelang kan je wandelen op een dag etc.

    Op basis van die vragen zou ik gaan kijken naar een aantal rassen die bij je wensen passen. Op facebook zijn er namelijk van bijna ieder ras wel herplaats groepen te vinden en ook daar kan je van te voren mee kennis maken. En anders kan je contact opnemen met fokkers van het ras om aan te geven dat je op zoek bent naar een volwassen hond en geen pup. Zij hebben ook connecties in het wereldje en krijgen ook wel eens pups terug (na maanden of jaren).
     
  17. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.178
    4.314
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Collega van mij heeft twee Podenco’s uit Spanje. Ze is er heel wijs mee, maar het moet je wel passen. Al deze honden hebben een ‘rugzak’, zijn getraumatiseerd en zijn zelden ‘normaal’.
    Mijn collega is nogal makkelijk en die stoort zich dus niet zo aan de niet-gesocialiseerde trekjes van de honden. Dat ze dingen stukkauwen is risico van het vak (in huis plassen idem), dat soort dingen.
    Ikzelf zou daar niet tegen kunnen.
    De organisatie om ze naar Nederland te halen was overigens wel super georganiseerd.
     
  18. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Mijn ex collega heeft er 2 uit Spanje, zonder problemen.
     
  19. moes

    moes Fanatiek lid

    20 jul 2006
    2.765
    9
    38
    Wij hebben geluk met ons Spaanse Podenco hondje...
    We hebben haar nu 1 maand, ze is 2 jaar en zat 4 weken in een NL asiel en daarvoor ruim een jaar in een Spaans asiel.
    Ze is echt een superlief aanhankelijk hondje! Is helemaal zindelijk, wacht met haar behoefte doen tot we bij een plek zijn waar het mag.
    Gaat super met de kids en met de katten! Ook het konijn gaat goed. Probeerde ze in het begin wel te pakken, maar nu blijft het konijn gewoon naast haar zitten eten.

    Wel kan ze idd blaffen als er visite komt, maar dat gaat snel over als die visite haar even met rust laat en laat snuffelen.
    Ook alleen zijn vind ze niet leuk, maar gelukkig ben ik veel thuis.
    Wandelen gaat erg goed. Ze reageert soms op andere honden, vooral afhankelijk van hoe de andere hond naar haar toe doet.

    Wij zijn dus heel erg blij met ons Spaanse asielhondje!
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  20. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Ik zou zeggen ga op zoek naar een leuk beestje in nl. Desnoods moet je er even een uurtje voor in de auto, is eerlijker naar de beestjes hier toe vind ik.
    Die buitenlandse honden worden altijd aangeprezen met van die schrijnende verhalen en daar gaat elke dierenvriend op fout vind ik.

    Er zitten hier genoeg lieve leuke honden te wachten op een baasje. Met een bekende geschiedenis waardoor je een veel meer doordachte beslissing kan nemen.
     

Deel Deze Pagina