Spaanse asielhond in huis nemen

Discussie in 'De lounge' gestart door sidmick, 8 jun 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. moes

    moes Fanatiek lid

    20 jul 2006
    2.765
    9
    38
    wij hebben trouwens niet specifiek gezocht op een buitenlands hondje, maar vooral op een hondje die bij onze thuissituatie past (kids, katten, konijn)
    Eerst natuurlijk bij de asiels hier in de buurt gekeken, maar dat zat niks wat geschikt was voor ons.
    via internet dit hondje gevonden, wat ook nog ruim 1,5 uur rijden bij ons vanaf zat.
    Maar afstand speelde geen rol, we wilden een hondje wat pastte!
     
    Debaky en Nimue vinden dit leuk.
  2. iMoeder

    iMoeder VIP lid

    30 okt 2015
    5.943
    6.290
    113
    Genoeg leuke hondjes in de Nederlandse asiels toch? Een collega van mij heeft ook een Spaanse hond. Die gaat helemaal niet lekker met haar andere hond en ze is er super veel tijd aan kwijt.
     
  3. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Ik ken een paar mensen met zo’n hond uit het buitland. Eentje is vreselijk druk en blafferig (maar ik heb ook het idee dat ze niet zoveel van opvoeding weten), andere is lief, maar heel angstig en weer een ander is normaal.
     
  4. Nimue

    Nimue Niet meer actief

    Nederlandse honden worden vaak naar het asiel gedaan omdat hun baasje ze om welke reden dan ook niet meer kan hebben. Heel vaak is deze reden ook een gedragsprobleem, zeker niet alle honden. In Nederlandse asiels zitten ook hele leuke gezinshonden. Maar als je een dier bijvoorbeeld uit Spanje haalt zijn ze vaak niet afgestaan door mensen maar hebben heel veel verschillende achtergronden. Veel voormalig straathonden zijn heel sociaal omdat ze altijd tussen veel mensen en andere dieren hebben geleefd. Of ze ook goed in een thuissituatie kunnen wonen weet je dan niet. Je weet nooit wat je in huis haalt maar ik denk zeker niet dat het beter of perse verstandiger is om een hond uit Nederland te nemen ipv buitenland. De meeste buitenlandse honden worden eerst in een gastgezin geplaats en die beoordelen het gedrag van de hond.
     
  5. Floeperd

    Floeperd Fanatiek lid

    16 okt 2013
    3.011
    2.368
    113
    Vrouw
    Wij hebben vorig jaar een hond geadopteerd die uit Roemenië kwam.
    Ze was in oktober 2016 als kleine pup gevonden en in februari naar NL gekomen. We zijn een paar keer langs geweest, hebben veel info ingewonnen over haar en zij over ons. (Hebben allebei eerder honden gehad).
    Wij hebben haar toen in april 2017 geadopteerd bij een instantie in Nagele.

    Bij thuiskomst bleek ze totaal geen enkele commando’s te kennen, poepte en pieste alles onder en had zware diarree.
    Ze verloor constant bergen haar en ik moest echt soms 4x per dag stofzuigen. Als ze zich uitschudde zat alles onder! Ook blafte ze naar alles en iedereen. Bij elk geluidje sloeg ze aan en bleef blaffen, en dat konden we niet afleren. Dat je aanslaat prima, maar het blijven blaffen en grommen werd irritant. Iedereen in huis lag constant wakker.
    We hebben haar getraind, veel liefde en aandacht gegeven en alles ging op een gegeven moment beter, op het blaffen na.

    Totdat ons zoontje wat ouder werd. En ik weer opnieuw zwanger werd.
    Ze trok zich steeds vaker terug in haar bench en lag daar soms de hele dag in. Buiten met uitlaten werd ze steeds angstiger en wilde ze er constant vandoor. Het blaffen werd nog erger thuis en ze tolereerde niemand meer.
    Ze begon ook met grommen en haar lip optrekken als iemand haar benaderde. Ook naar de kinderen haalde ze ineens uit. Bijten en grommen met een hoge rug.
    Toen was t echt klaar voor mij.

    We hebben toen haar oude eigenaresse opgebeld en gekeken wat we konden doen. Niks zei ze.
    Soms komen honden met een trauma vanuit het buitenland en de voorgeschiedenis kende ze ook niet.

    We hebben uiteindelijk dan ook besloten haar in april dit jaar terug te brengen. Daar werd ze weer in haar oude roedel geplaatst en bloeide helemaal op hoorde we een week later.
     
  6. Mleenvs

    Mleenvs Fanatiek lid

    25 aug 2017
    1.504
    1.519
    113
    Vrouw
    #26 Mleenvs, 8 jun 2018
    Laatst bewerkt: 8 jun 2018
    Wij hebben in januari 2016 een hondje uit Roemenië geadopteerd. Ze was toen 7 maanden oud en zat in een pleeggezin, dat samen werkte met een opvang in de buurt. Ze was op straat gevonden toen ze 3 maanden oud was en heeft toen 2 maanden in een asiel in Sofia gezeten voordat ze naar Nederland en het pleeggezin kwam.

    In eerste instantie gingen we naar die opvang om naar een andere hond te kijken. Wij hadden zelf ook nog niet veel ervaring met honden maar ons wel goed ingelezen. We wilden allebei om de beurt even wat tijd door brengen met het eerste hondje. Deze bleek heel erg angstig en verlegen te zijn en ook tijdens het stukje lopen voelden we allebei geen klik.

    Het tweede hondje was ook heel bang; maar bleef wel rustig liggen en ook het stukje lopen ging wat beter. Bij haar hadden we allebei een goed gevoel en de keus was snel gemaakt. De eerste dagen dat ze bij ons in huis was, kroop ze vaak in een hoek van de kamer weg. We gaven haar de tijd om rustig aan ons en de nieuwe omgeving te wennen.

    Nu 2,5 jaar later gaat het een stuk beter. Het is echt het liefste hondje dat er is. Heel sociaal naar andere honden, maar voor (vreemde) mensen vaak wel angstig. Als er bezoek is blaft ze in eerste instantie hard om te waarschuwen dat ze bij haar uit de buurt moeten blijven en we geven het bezoek ook vaak de opdracht om het haar op haar eigen tempo te laten doen. Na een tijdje, verschilt van 10 minuten tot 4 uur, komt ze vanzelf even voorzichtig snuffelen en voor we het weten ligt ze al weer op haar rug omdat ze haar buikje geaaid wil hebben.

    Hier in de buurt zijn er veel adoptie honden. We komen ze vaak tegen tijdens het lopen, en laten ze lekker met elkaar spelen. Dat gaat meestal heel goed. Natuurlijk merk je wel dat elke hond wat heeft meegemaakt. Ons meisje is ontzettend bang voor kleine kinderen bijvoorbeeld, en voor vuurwerk, onweer en andere harde knallen of onverwachte geluiden. Haar eerste instinct is dan om te vluchten, dus zorgen we dat ze een veilig plekje heeft waar ze terecht kan.

    Ze heeft dus wel een gebruiksaanleiding maar kan ook heel goed met andere honden omgaan en is echt de grootste knuffelhond die er is. We zijn ontzettend blij met haar!

    Mijn advies is om eerst goed research te doen en vooral de tijd te nemen om de goede match te vinden. De eerste hond waar wij naar gingen kijken was een hele vrolijke en drukke hond, maar leek ons iets te veel voor ons beginners. Uiteindelijk is dit meisje de perfecte hond voor ons.
     
  7. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    14 mrt 2014
    1.513
    1.555
    113
    Zuid-Holland
    Met jonge kinderen zou ik er niet voor kiezen. Vaak zijn deze hondjes in de vroege socialisatieperiode niet in contact geweest met kinderen, in mijn ogen heel belangrijk voor een huishond.

    Een familielid heeft een Portugees hondje en dat gaat goed, maar zij heeft geen kleine kinderen. Je merkt wel dat hij spichtig en nerveus is en dat wil ik niet bij mijn kinderen.
     
  8. Chels89

    Chels89 Bekend lid

    22 apr 2014
    799
    128
    43
    Ik zou dat echt nooit durven met kinderen onder de 12. Kinderen kunnen druk en onvoorspelbaar zijn voor een hond en met een hond met rugzak is dat geen goede combinatie.
    Ik vond het als kind niet fijn om afscheid te moeten nemen op korte termijn van onze herplaatser, toen hij zich na een half jaar op zijn gemak voelde liet hij pas zijn ware aard zien met een heel heftig bijtincident als gevolg.
     
  9. Jenala

    Jenala Fanatiek lid

    16 apr 2010
    1.906
    60
    48
    Ik heb nu mijn 3e buitenlandse hond (mijn 4e hond in totaal). Mijn eerste buitenlandse hond kwam uit Spanje, zij was erg angstig toen ik haar kreeg. Dit is minder geworden, maar nooit helemaal weg gegaan. Voor ons een wereld hond, maar met vreemden erg angstig. Daarna weer een hondje uit Spanje, zij was totaal niet angstig. Wel erg druk en totaal niet opgevoed, dus echt mn handen vol aan gehad. Met wandelen luisterde ze goed, kon goed los lopen. Ze was wel flink ondeugend, maar zo lief en zo tolerant naar de kinderen.
    Nu hebben we een hond uit Moskou. Hij heeft niet in een asiel gezeten, maar in een opvang gezin. Die vrouw heeft hem op straat gevonden toen hij 6 maanden was en hem in huis gehad tot hij bij mij kwam.
    Dit is ook een heerlijke, fijne hond. Erg lief voor de kinderen, luistert goed.
    Hij is alleen wel vrij reactief, dus hij blaft snel. Hier ben ik nog mee bezig, want ik vind dat wel vervelend. En hij is bang voor fietsen, die heeft hij waarschijnlijk niet veel gezien in Moskou. Het gaat al wat beter, maar hij kan er soms nog best van in de stress schieten. Verder is het een perfecte hond. Hij kan goed los lopen, is sociaal, aan de riem negeert hij andere honden, hij sloopt niet en kan goed alleen thuis blijven.
    Bij vreemde mensen is hij terughoudend, maar dat vind ik eigenlijk prima. Liever dit dan dat hij iedereen bespringt, daar heb ik echt een hekel aan.

    Ik weet niet of het verstandig is om als eerste hond een buitenlandse hond te nemen. En zeker niet van een foto met beschrijving. En honden uit het buitenland kunnen best veel moeite hebben om in ons drukke land te wennen.
    Maar aan de andere kant, mijn eerste hondje was een herplaatser uit Nederland. Een schat van een hond, maar in het begin hebben we daar ook onze problemen mee gehad. Een nieuwe hond kost sowieso veel tijd en werk.
     
  10. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    #30 Debaky, 8 jun 2018
    Laatst bewerkt: 8 jun 2018
    Ik snap de overweging tot overstap naar hondje uit het buitenland nooit zo goed. De asiels zitten hier overvol.

    Maar goed, ik zou het sowieso niet zo snel doen. Er woont hier een gezin in de wijk die honden uit Griekenland opvangt, zij is zeg maar zo'n soort pleeg moeder tussen de stichting en de nieuwe eigenaar, bij hun wennen ze en zij screent de eventuele nieuwe eigenaren. Ik zie dat ze vaak bange en vooral angstige honden hebben, ze blaffen vaak, sommige zijn zelfs agressief, ik zou daar denk ik niet voor kiezen maar goed, dat is ieder voor zich uiteraard.

    Ik denk dat ongeacht waar het hondje vandaan komt er een klik moet zijn. Ga via die stichting langs bij gastgezinnen, kijk of je een klik hebt met één van de hondjes. Ga niet op foto's af, lees je goed in voor je over gaat tot overname. Je kan ook ( althans dat doet die vrouw hier uit de wijk ) de hond bijvoorbeeld twee weken in huis nemen en kijken of het lukt, voelen jullie je goed samen, voelt de hond zich op zijn/haar gemak, gaat het goed met het hele gezin etc etc. Als het dan goed uitpakt kan je tot definitieve overname gaan en zo niet dan kun je de hond gewoon weer terug brengen.

    Ik denk dat je ook heel veel tijd en energie moet steken in een buitenlandse hond, weet niet de exacte reden waarom jullie geen puppy willen maar denk dat je qua tijd en energie op het zelfde zit. Een pup kan je ook helemaal opvoeden naar hoe jullie het wil, vaak met die asiel honden is dat al gebeurd en is het vaak moeilijk om dat er weer uit te halen.

    Maar nogmaals, probeer ook in de Nederlandse asiels te kijken, er zitten er hier zoveel die ook een goed huisje verdienen. Eerlijk gezegd vind ik dat die eerst een huisje verdienen en dan pas honden uit het buitenland. En daarnaast lost het probleem van de overvolle asiels hier ook niet op door alsmaar in het buitenland te adopteren.
     
  11. Marihi

    Marihi Fanatiek lid

    3 dec 2012
    1.188
    496
    83
    Ik las juist vanavond ergens een stukje dat we moeten oppassen met honden uit het buitenland te halen ivm toenemend aantal gevallen van hondsdolheid. Best zorgelijk vind ik
     
  12. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.849
    3.614
    113
    Vrouw
    Thuis
    Wij hebben verschillende dieren uit een Nederlands asiel/opvang gehad.

    Geen hond, maar de werkwijze zal niet veel verschillen. We hadden destijds geen tijd om een kitten op te voeden, dus een welopgevoed dier uit het asiel gehaald. We konden gewoon een lijstje eisen meenemen, zelfs de 'miauw' konden we beoordelen.

    Als je dan perse wat wilt doen voor een asieldier in het buitenland (een mooi doel), doe dan een donatie aan een organisatie die je wilt helpen, zodat zij de dieren goed kunnen verzorgen.
     
  13. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.203
    3.638
    113
    Wel grappig dat veel mensen zeggen “de asiels in Nederland zitten zo vol”
    We zijn nl al heel lang in Nederland aan het kijken maar in de meeste asiels zitten vnml terriërs, pitbulls , herders maar geen kleine gezelschapshondjes.
    Maar goed, we hebben om diverse redenen besloten er vanaf te zien
     
  14. Treez

    Treez Niet meer actief

    Klopt, het is helemaal niet eenvoudig om een geschikte hond uit een Nederlands asiel te halen. Wij hebben namelijk ook geprobeerd om een hond uit een asiel te halen. We zijn bij alle asiels in een omtrek van 100km rondom ons huis geweest en geen enkele geschikte hond gevonden voor een huishouden met twee jonge kinderen, kat en al een andere hond. Er zaten vooral heel veel probleemhonden van bepaalde type rassen. Er was een geschikte hond, maar daar waren 35 aanmeldingen voor! Wij zijn uiteindelijk maar voor een pup uit een goed nest gegaan, zodat we deze zelf konden opvoeden.
     
  15. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.645
    7.430
    113
    Vrouw
    Vooral met bepaalde type honden en honden met grote gedragsproblemen....
    Nee dank je.
    Ik heb ook een tijdje de asiels in de gaten gehouden maar er waren maar bar weinig "gewone" honden in het asiel hoor.
    Het waren vooral herders, terriers en staffords en andere "vechthondtypes".
    De honden die er zaten waren bijna allemaal honden met gedragsproblemen.
    Slopers, niet met andere honden kunnen, niet met katten enz.
    Bijna geen enkele hond kon met (kleine) kinderen of het asiel durfde het niet aan em zet er bij voorbaat al bij dat ze alleen met grote kinderen kunnen.

    Wat ik zocht: niet te groot ras, lief en zonder grote gedragsproblemen.
    Moet met andere honden, kleine kinderen en katten kunnen. Die honden zijn er nauwelijks in het asiel of er zijn wachtlijsten voor/ze zijn supersnel weg.
     
    Treez vindt dit leuk.
  16. Wenda

    Wenda Fanatiek lid

    12 dec 2013
    2.431
    1.398
    113
    Gelderland
    Mijn ouders hebben ook een asielhond uit Spanje gehad. Alleen hebben zij hem uit een asiel in NL, omdat de eigenaars die haar uit Spanje hadden gehaald, haar weer naar een asiel in NL hadden gebracht.

    Het was echt een super lief beest. Was 7 toen ze bij m'n ouders in huis kwam. Ze was wel schichtig en stilletjes maar echt heel lief.
    M'n ouders hebben er geen spijt van gehad.
     
  17. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Ow ja want iedere '' Vechthond Type '' is een gevaarlijke hond :rolleyes:

    En alsof je zo goed weet van te voren wat je in huis haalt met een huis uit het buitenland.

    Er zijn zat asiels in Nederland waar ook gewone honden zonder problemen zitten. Tja, als je een hondje echt wilt dan reis je daar het land toch voor af lijkt mij? :rolleyes:
     
  18. Treez

    Treez Niet meer actief

    Niet elk vechthond-type is een gevaarlijke hond, mits ze goed zijn opgevoed. Juist de slecht of niet opgevoede type vechthond met gedragsproblemen worden naar het asiel gebracht. Sowieso de meesten honden in het asiel mochten ook niet geplaatst worden bij gezinnen bij jonge kinderen vanwege het gedrag en hun verleden. Ik weet niet hoeveel ervaring jij hebt met het zoeken van een hond in een Nederlands asiel? Wij zijn maanden aan het zoeken geweest in heel veel asiels. Kieskeurig waren we absoluut niet, maar we hadden wel de harde eis dat een hond geschikt moest zijn voor een huishouden met kleine kinderen en een kat. Ik weet niet waar jij de claim vandaan haalt dat er veel ‘gewone’ honden in het asiel zitten te wachten op een baas? Ik kan je uit ervaring vertellen dat dit pertinent niet waar is. Als er al eentje was, dan waren er nog minimaal 20 gegadigden. Deze ‘gewone’ honden vonden heel snel een nieuw baasje.
     
    Debaky vindt dit leuk.
  19. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.645
    7.430
    113
    Vrouw
    Waarom altijd die:rolleyes: :rolleyes:?

    Reageer toch eens een keer normaal..

    Heel simpel: ik wil geen vechthondtypes of herders in mn huis. Ten eerste vindt het geen mooie honden. (Behalve herders)Ten tweede, de vechthondtype's in het asiel hebben 9 van de 10x problemen. Niet los kunnen, met andere honden enz.
    Mensen lopen een straat om voor je omdat je zo'n hond hebt. Hier iemand op school met zo'n hond en 1 jn de buurt. Beest is braaf maar mensen willen niet dat hun kinderen daar spelen.
    Heel jammer maar ik wil niet dat mn kinderen geen kindjes te spelen krijgen vanwege een hond.
    En dan nog: de vechthondtypes zijn gewoon niet voor iedereen geschikt en het zijn toch vaak bepaalde type mensen die dat soort honden nemen. Op enkele uitzonderingen na dan.
    Hetzelfde met herders/rotweilers. Zijn niet voor iedereen geschikt. Vaak hebben die toch gedrags problemen als ze in het asiel zitten.
    Nee dat ga je niet opzoeken met kleine kinderen en zeker niet als je geen ervaring met honden hebt. Dat is echt vragen om problemen.

    En ik weet heus waarover ik praat, ;)
    Ik heb jaren bij een dierenpension gewerkt en tijd bij een asiel. Stage gelopen bij dierenarts en opleiding om pension/asiel te mogen beginnen.
    Er zijn de laaste tijd maar bar weinig (vechthond type) honden die je in gezin met kleine kinderen kan plaatsen.

    En in mijn geval: ja, door heel het land gekeken bij asiels maar er zat weinig tussen wat aan mijn eisen (kleine kinderen, katten, andere honden en betrouwbaar) voldeed.

    Ala je goed gelezen had dan had je gezien dat ik OOK aan geef dat ik persoonlijk nooit op zo'n manier een hond uit het buitenland zou halen. Dus zonder kennismaken en alleen op basis van een foto en wat informatie. Ik heb een roemeense straathond die wel al een tijd in een gezin gezeten heeft dus er was veel over hem bekend. 3x langs geweest, tijd op proef enz.

    En ja, ik reis het land af als ik een bepaalde hond wil. Huidige hond moest ik 2.5 uur heen en terug voor reizen. Meerdere keren wezen kijken.
    Mn vorige hond 4.5 uur heen en ook weer terug. Ook paar x wezen kijken.
     
    Debaky en Treez vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina