Beide onregelmatig werken

Discussie in 'De lounge' gestart door MamaChantal, 16 jul 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.182
    2.833
    113
    Is dat te doen?

    Man werkt in de horeca, en ik kan misschien een opleiding gaan doen.. dan ga ik op een woongroep werken voor een jaar.
    Daarna zou ik overdag kunnen gaan werken (nu is daar geen plek meer).

    Man is wel aan het kijken voor ander werk (overdag).
    Ivm opvang zouden we om en om moeten gaan werken.
    Overdag kunnen ze naar de gastouder maar sochtends vroeg/savonds niet.
    Dus 1 van ons moet er dan zijn.
    Zelfde in het weekend.
     
  2. PerfectLittleTwin

    PerfectLittleTwin Bekend lid

    11 jul 2018
    578
    577
    93
    Vrouw
    Denk dat de vraag eerder is: is dat te realiseren. Kan jij dat regelen met je opleiding, en kan je man het afstemmen op zijn werk? Dan is het vast mogelijk. Wordt het lastig dan zou je ander alternatief moeten zoeken om dit waar te maken denk kk?
     
  3. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.182
    2.833
    113
    Ik weet niet in hoeverre ik diensten kan aanvragen.
    Morgen een gesprek, en dan is dat ook wel het belangrijkste punt.
     
  4. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.822
    2.674
    113
    't Gezellige Brabant
    Hier is het best wel een probleem voor mij om uberhaupt te werken. Mijn man werkt ook onregelmatig. Het valt bij werkgevers niet uit te leggen dat er voor 8 en na 6-en en in het weekend geen opvang is voor de kinderen. Daarnaast was flexibele opvang ook bijna niet te regelen. Wij hebben ook geen familie in de buurt en na 8 gastouders te hebben gebeld, ben ik er mee gestopt.

    Nu is de jongste onlangs begonnen op school. Ik ga vanaf oktober eens rondkijken naar werk (we verhuizen in de tussentijd nl. ook nog). Ik verwacht dat het nu wat beter past allemaal. Voor ons is het overigens wel een extraatje. Ik ga werken omdat ik dat graag wil, niet omdat het moet. Het lijkt me nl. best saai om 5 dagen alleen thuis te zijn als de kids op school zitten :)
     
  5. lorreke

    lorreke VIP lid

    10 sep 2013
    5.204
    347
    83
    Hier zit partner ook in ploegendienst ( 2 ploegen word waarschijnlijk 3), en ondanks ik nog verlof heb is het mega veel geregel en hier is het niet haalbaar, dit is ook de reden dat ik zelf opzoek ga naar iets anders.
    Want ik zit met zoveel wisselende diensten dat als ik aangeef in de even of oneven weken geen avonddiensten kan draaien , gaan ze niet mee akkoord.
     
  6. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.553
    21.036
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Ik ga expres niet met een opleiding beginnen daardoor. Vriend werkt altijd 's nachts, 5 per week. Ik wil iets in een zh, en dat vraagt onregelmatig werk. Dat is niet te doen.
    Overburen werken allebei in de zorg. Die krijgen 3 maanden van te voren hun rooster. Die hebben erg weinig opvang nodig, omdat het altijd lukt dat er 1 thuis is.
     
  7. Calimerootje

    Calimerootje Niet meer actief

    Man en ik werken beide onregelmatig.
    Tussen 6.45 en 23 uur. Geen nachten.

    Met wat voorkeur en ruilen lukt dat goed.
    We werken nooit tegelijkertijd vroege omdat we dan geen opvang hebben. Bij overlap en samen avonddienst komt mijn moeder oppassen.
    Wij werken hezelfde weekend laat/vroeg en dan gaat de jongste naar mijn moeder en oudste is bij haar vader.
    Andere oplossing voor weekend is ene vroeg en ander laat. Maar jongste vind het nu nog veel te leuk bij oma en oma ook.

    Het is wat regelen, maar wij zouden niet meer anders willen. Zijn regelmatig doordeweeks samen vrij.

    Toen ik alleen met oudste was had ik wel een flexibele gastouder. Daar kon ze tussen 6 en 23.00 uur zijn. Was een hele fijne gastouder. Maar door omstandigheden is mijn moeder later gaan oppassen.

    Ps wij werken bewust ook tegelijkertijd, omdat we tijd samen ook erg belangrijk vinden.
     
    Athina en baby90 vinden dit leuk.
  8. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.702
    4.199
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Hier beiden onregelmatig. Ik vind het prima te doen. We hebben weinig oppas nodig en als we wel oppas nodig hebben hebben we een gastouder en een paar losse mogelijkheden.

    We hebben eerder gehad dat we trouwens hadden dat hij in de even weekenden en ik in de oneven weekenden moest werken. “Ideaal” omdat we dan nooit oppas nodig hebben. Daar zijn we nu echt van af. We proberen nu elke keer het zo te hebben dat ik bijv van vrijdag op zaterdag slaapdienst heb en hij dan op zaterdag een late dienst. Ik op zondag laat terwijl hij vroeg heeft. Oké. We zien elkaar dan weinig in dat weekend (alleen tussen 12 en 3 op zaterdag en op zondag helemaal niet) maar daar staat wel tegenover dat we het andere weekend samen vrij hebben i.p.v. nooit samen weekend.

    Door de weeks hebben we beiden onze vaste vrije dag. Dus houden we nog 3 andere dagen over. We hebben gemiddeld 1 x in de drie weken een avondoppas nodig. Meestal heeft 1 van ons laat en de ander vroeg. We eten dus lang niet elke dag samen, maar hebben hier voor gekozen. We genieten veel van samen ontbijten of lunchen als dat zo uitkomt en genieten dubbel van met ons gezinnetje wel avondeten als dat zo uitkomt.

    Onze GA komt ‘s avonds bij ons zitten als dat nodig is. Ik kan dit iedereen zo adviseren. We hebben nl overdag heel veel samen momentjes :)
     
  9. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Dit ervaar ik wel beetje het zelfde. Man in 3 ploegen, heel veel voordelen, maar ook nadelen.

    Nadeel is dat ik eigenlijk gewoon vast zit aan een 9:00-17:00 baan omdat anders opvang niet rond te krijgen is. Gelukkig is Mn huidige werkgever heel erg flexibel hierin en is er altijd wat te regelen, maar dat is niet vanzelfsprekend.

    En we hebben flex opvang, dat is ook een eis.

    Allebei onregelmatig werken lijkt mij baast onmogelijk.
     
    Lief of Stoer vindt dit leuk.
  10. Zwitsal

    Zwitsal Bekend lid

    19 mei 2017
    988
    1.449
    93
    Vrouw
    Wij werken beide onregelmatig en hebben de diensten op elkaar afgestemd.
    Ideaal voor de kleine, maar wij zijn nooit meer samen thuis.
     
  11. missgwen

    missgwen Bekend lid

    23 apr 2007
    775
    16
    18
    aan het water
    Ik ben alleenstaand en werk onregelmatig, en heb een gastouder die ook snachts en savonds werkt, ben ik heel blij mee en de Kids ook
     
  12. Flowerr

    Flowerr Bekend lid

    20 feb 2014
    670
    124
    43
    Vrouw
    Hier beide onregelmatig in de zorg, vriend heeft een vaste plek en ik werk als inval medewerker. Hierdoor kunnen we heel goed afstemmen wie werkt en wie vrij is. Hebben nooit oppas nodig, dochter gaat wel op vrijdag naar de opvang dus dat is wel mijn vaste werkdag.
    Als ik een baan van 3 dagen overdag kan vinden in de zorg dan zou ik het direct doen. Na 2.5jr begint het namelijk op te breken, amper tijd voor elkaar en zien elkaar heel weinig.
     
  13. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.702
    4.199
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Hangt er echt van af: flexibele opvang en flexibele collega’s zijn wel nodig. Maar als je dat hebt, dan is deze manier ideaal!

    Vriendin van mij werkt 24 of 28 uur onregelmatig. Haar man werkt vijf dagen per week hele dagen. Hij gaat ‘s ochtends weg voordat de kinderen wakker zijn en komt rond zes uur thuis. Oké, zij hebben alleen tijdens kantooruren opvang nodig maar hij ziet zijn kinderen alleen in het weekend. Dat lijkt mij echt onmogelijker voor een gezin dan beiden onregelmatig, als het qua opvang te regelen is.
    Ik ken vele gezinnen die het net zoals wij doen. En die vinden het net als ik het prettig zo. Tuurlijk is het soms wel eens zwaar om alleen te eten en alleen de kinderen naar bed te brengen maar daar staat tegenover dat we beiden parttime kunnen werken, dus veel thuis kunnen zijn en wel een uitstekend salaris kunnen binnen harken (met dank aan de ORT).


    Werken jullie dan beiden full time?
    Wij werken 32 vs 25-32 uur per week en wij zien elkaar veel ;)
    Maar hebben slechts sporadisch opvang nodig. Zitten jullie wel in hetzelfde werkweekend? Dat scheelde hier enorm in het gevoel hebben van elkaar te zien.
     
  14. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.553
    21.036
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Bij ons is dat ook, dat vriend onze dochter weinig ziet doordeweeks. Hij heeft wel de maandag met haar de hele dag, dat compenseert weer wat. Hij werkt dus altijd 's nachts. En ik 4 dagen van 8-17. 2 dagen kdv, 1 oma. Die 3 dagen ben ik al om 7 uur weg en hij nog niet thuis, en als ik om 18 met dochter thuiskom, slaapt hij al. Voor mij geen doen om dan iets te doen wat onregelmatig werk en dus ook nachten vereist. Dan zou ik er zo omheen moeten werken, dat we elkaar dus helemaal nooit meer zien. Dus ik heb besloten een studie even vooruit te schuiven.
     
  15. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Ja dat is zeker zo hoor :) vindt het echt heel erg knap dat het voor sommigen heel goed werkt.

    Hier zit man in 3 ploegen, door de weeks. Als ik wil gaan werken in de branche die mij met Mn hart heel erg aanspreekt betekend dat, dat ik ook in de weekenden zal moeten werken.

    En dat is iets wat ik ten alle tijdens zal weigeren. Ik wil heel veel, maar niet werken wanneer mijn 3 mannen vrij zijn, dan wil ik ook gewoon gezellig thuis zijn. Spontaan weg kunnen etc..
    Anders zullen wij als man/vrouw heel erg langs elkaar heen gaan leven.
     
  16. Zwitsal

    Zwitsal Bekend lid

    19 mei 2017
    988
    1.449
    93
    Vrouw
    We zaten eerst wel in hetzelfde weekend, maar door een foutje is dat t/m september niet meer.
    Als mijn man vrij is, moet ik werken en andersom.
     
  17. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.553
    21.036
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Dat is hier idd ook de reden dat ik een studie even op de lange baan schuif. Als vriend elke doordeweekse nacht werkt, ontkom je er niet aan weekend en nachten te werken. We leven nu al zo langs elkaar heen, dan zien we elkaar al helemaal nooit meer.
     
  18. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.182
    2.833
    113
    Het zou hier dus voor een jaar zijn, misschien wel korter als man ander werk heeft.
    Hij werkt van 6 tot 15 of van 15 tot 23.
    Maar weet niet wat mijn tijden zouden zijn.
    Hij werkt nu meestal 1 dag in het weekend en is doordeweeks een dag vrij.
    Maar heeft wel verschillende sollicitaties lopen en weet niet hoe dat straks zal zijn qua tijden.

    Onze grootste 'angst' is dat we uit elkaar groeien, en dat de kids het niet trekken.
    De een is autistisch en de ander heeft ook zijn gebruiksaanwijzing. Echt een mama kindje in extreme vormen.
    Slapen snachts bij ons in bed, wat als ik er dan niet ben?

    Andere optie voor mij is hbo gaan doen, maar weet niet of dat financieel lukt met studiefinanciering.
     
  19. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.090
    4.264
    113
    Home
    Wij hebben het gedaan maar was wel een gepuzzel en we zagen elkaar bijna niet omdat als ik een weekend vrij had hij werkte en vice versa

    Nu werkt Mijn man van 9 tot 5 en geeft een enorm stukje rust mee
    De kinderen weten dat papa ze naar school brengt en ik ze ophaal
     
  20. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Hier manlief ook in ploegendienst. Gelukkig een super flexibele gastouder anders was t niet haalbaar geweest!
     

Deel Deze Pagina