Bezoek'regeling' schoonmoeder

Discussie in 'De lounge' gestart door Mimosa, 28 aug 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.933
    7.855
    113
    Vrouw
    :roflmao::roflmao::roflmao:
     
  2. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ja, dat kan ook inderdaad. Mijn kinderen vinden het gelukkig nooit zo heel erg.
     
  3. Mimosa

    Mimosa Niet meer actief

    Dat is dan wel superfijn! Mijn kinderen valt mee hoor, maar ieder weekend vinden ze niet leuk, dan spelen ze liever. Zeker nu ze nog lekker naar buiten kunnen enzo
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  4. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Snap ik, wij zorgen trouwens wel altijd voor voldoende afleiding in de auto: een dvd speler, cd's met voorleesverhalen inclusief een boek, van die speciale zoekboeken, kleurtjes en kleurboeken, ze hebben meestal hun tablet mee. En uiteraard wat lekkers in de auto en genoeg te drinken.

    En bij langere ritten, tussendoor even stoppen om de benen te strekken.

    Scheelt allemaal ook veel.
     
  5. Mimosa

    Mimosa Niet meer actief

    Ja dat proberen wij ook wel hoor, maar het is gewoon niet zo ons ding. En dat ligt dan wel weer voor een groot deel aan mij: ik vind het ook niet leuk om te gaan iedere week. Ik rijd met liefde iedere week naar de Dordogne, dat dan weer wel :D
     
    Syane, Zonnestralen en mamabri vinden dit leuk.
  6. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.047
    3.479
    113
    Wat vinden je kinderen er zelf van eigenlijk? Willen ze wel elke maand 2 nachten uit logeren?
    Hier is dat echt iets voor de vakanties en dan is 1 nachtje vaak wel weer genoeg. En hier is in het weekend ook genoeg anders te doen. Zwemmen, spelen, straks sporten. Verjaardagen etc. Ik zou mijn kinderen zelf ook niet elke maand 2 een weekend willen missen.
    Natuurlijk mag oma contact hebben met haar kleinkinderen, maar ze heeft nergens recht op, ze is geen ouder.
    Mijn ouders en schoonouders wonen in de buurt (2 km en 15 km) en passen ook wekelijks op dus onze kinderen zien ze heel veel. Ons neefje en nichtje wonen 2 uur rijden verderop dus die zien hun opa en oma heel weinig. En hun neefje en nichtje ook natuurlijk. Toch hebben ze onderling een goede band en is het altijd leuk en gezellig als we daar op verjaardag zijn bijvoorbeeld.
     
  7. nosilla

    nosilla Fanatiek lid

    31 okt 2016
    1.547
    946
    113
    Vrouw
    Niet in Nederland
    Hier een wel wat andere situatie, maar toch. Wij wonen in Frankrijk, mijn ouders in Nederland (en zien we dus helaas niet heel vaak) en mijn schoonouders op een uur en een kwartier rijden. We zien mijn schoonouders denk ik een keer per maand, puur omdat we ook andere dingen moeten doen in het weekend. Ik zou iedere maand een weekend logeren ook te vaak vinden hoor, misschien kun je voorstellen dat ze om de maand een weekend gaan logeren? Hier wordt er voor m'n dochtertje 4 is sowieso niet gelogeerd :p
     
  8. Dielle

    Dielle Fanatiek lid

    18 dec 2017
    1.583
    1.160
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Het leed wat schoonmoeder heet :p

    Ik (her)ken wel wat. Mijn sm had ook niet veel anders dan haar werk en haar kleinkinderen. Resultaat dat ze vaak in de weekenden van 10.00u ochtend tot 22.00u s avonds bleef zitten. Terwijl ze zelf zei ik kom "even" op de koffie.

    Ook kon ik vaak niet goed met haar door 1 deur maar dat kwam omdat ze zich overal mee bemoeide en in mijn ogen teveel bemoederde.
    Het leek ook vaak een "wedstrijd" om de aandacht van mijn kinderen.
    Alsof ze zelf mama wilde zijn over mijn kinderen
    Ze heeft zelfs ooit gezegd "kom maar bij mama....euh oma" dat vond ik erg ver gaan...
    Als de jongste huilde boven, rende ze al naar de trap om haar uit bed te halen. Terwijl ik al 100x had gezegd laat ze nu even want van de 10x slaapt ze 9x na 5 min weer verder. En ondanks dat toch naar boven lopen en gewoon uit bed halen.
    Ze negeerde gewoon wat ik wilde en hield nergens rekening mee.

    Ben gewoon paar keer flink uitgevallen tegen haar en geprobeerd wat meer afstand te nemen. Dus vaker "nee" verkocht wanneer ze wilde langskomen.

    Verder is het lastig om met zulke mensen een middenweg te vinden. Ook omdat je toch de band niet nog verder wil verslechteren. Maar wat meer afstand nemen is wel nodig anders gaat het toch een keer mis.
     
  9. siriel

    siriel VIP lid

    15 nov 2010
    5.071
    2.907
    113
    Vrouw
    Ik vind een uur en een kwartier helemaal niet lang rijden en iets wat kinderen gewoon maar hebben te accepteren als kullju bij oma op bezoek gaan.
    Een logeerregel, en dan ook nog eens de regel van het om en om bij de één of de ander komen, exht...bij mij gaan alle nekharen overeind staan:eek:
    Kom eens op voor jullie zelf!! Als je hier mee accoord gaat en er komt een keer iets tussen of je ziet het niet meer zitten en je wilt van de gemaakte afspraak af..dan breekt de hel los waarschijnlijk.
    Elke maand 2 nachten verplicht uit logeren, en alle andere weekend verplicht een dag met elkaar afspreken...
    Wat een kul joh:eek: dan heb je toch geen leven meer als dat zo dwangmatig moet, want dat is wat ze doet..afdwingen.
    Jij hebt een relatie met je partner en jullie hebben kinderen, je hebt toch geen kinderen met haar?!
    Mijn kinderen zien opa en oma soms 2 x in de week, en soms wel 3 weken niet.
    Laat haar maar lekker dichterbij komen wonen zodat ze de kinderen een keer uit school kan halen en bij haar kan laten eten en dan werw naar huis.
    Nee hoor, hier zou ik heel duidelijk voor bedanken, en absoluut nooit aan beginnen, verschrikkelijko_O
     
  10. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.342
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    Hier sm ook op 5 kwartier afstand. EN die komt echt niet even warm mee eten om dan weer naar huis te gaan. Ze is 80 en ze durft niet meer zo'n eind te rijden en al helemaal neit als het s avonds donker is. Wij redden het ook niet elke week heen te gaan, wat , elke maand nog niet eens. KOst ook allemaal benzine dat op en neer rijden, daar hoor ik niemand over maar dat weegt toch ook echt wel mee, bij ons in ieder geval. Min moeder woont op fietsafstand, maar die zie ik ook niet elke week, soms ook maar 1x in de maand. We hebben het allemaal druk met onze dingen, zo gaat dat.... Vreselijk om zo geclaimed te worden door je sm, ook als het om je moeder ging overigens, geen verschil.
    Ik denk ook dat alleen duidelijkheid zal helpen. Dan praat ze maar even niet met jullie, wat een kinderachtig gedrag overigens om zo te reageren..
     
  11. Mimosa

    Mimosa Niet meer actief

    De kinderen accepteren het ook wel, hoor! En we gaan ook echt wel vaak die kant op, maar leuk vinden ze het niet. Ze spelen dan liever gewoon thuis, want bij schoonmoeder is niet zoveel voor hen. En hier hebben ze ook wel vriendjes natuurlijk, daar willen ze ook gewoon mee spelen.
     
  12. Angel2005

    Angel2005 Bekend lid

    25 jun 2014
    655
    219
    43
    Utrecht
    Van (schoon)moeders die "eisen" stellen rondom jouw kinderen gaan mijn nekharen recht overeind staan. Als jij je er goed bij voelt om deze afspraken te maken.... vooral doen. Ben je het er niet mee eens? Vertel haar dit dan. Het zijn jullie kinderen en jullie hebben een eigen leven. Om je dan wekelijks vast te leggen aan verplichtingen waar je niet zelf voor kiest lijkt mij niet verstandig, dit zorgt enkel voor wrijving.

    Mijn ouders en schoonouders wonen beiden binnen een straal van 2 km in de buurt. Soms zien we ze wekelijks (buiten de vaste oppasdag van mijn moeder om) en soms eens wat minder. Dat mijn dochter mijn ouders vaker ziet is standaard hier. Ik ga veel sneller even langs bij mijn eigen ouders dan bij mijn schoonouders. Die vinden dit trouwens heel normaal en hoor je nergens over....
     

Deel Deze Pagina