Schoenen

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Pillow, 5 sep 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    564
    70
    28
    Het is weer tijd voor nieuwe schoenen. Vaak koop ik schoenen voor onze dochter bij Nelson of Schuurman schoenen oid. Ik twijfel zelf vaak of de schoenen wel goed zitten en/of ze genoeg steun bieden, dus dan vind ik het wel fijn als een medewerker even mee kijkt. Ik betrap mijzelf erop dat ik vaak denk dat duur vaak beter betekend, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn.
    Aangezien de schoenen er door heen vliegen en ik liever niet telkens tussen de 60 en 80 euro wil betalen voor een paar schoenen, ben ik benieuwd wat jullie ervaringen zijn met merken zoals cupcake (vanHaren), scapino etc. Bieden ze genoeg steun?
    Waar kopen jullie schoenen? Kopen jullie 1 paar of meerdere paren per seizoen?
     
  2. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    3.828
    1.677
    113
    Vrouw
    Ik koop geen dure schoenen meer. Ze zijn t hier echt niet waard.
    Binnen 2 dagen had hij al kale neuzen op z'n Timberlands. En ik een hartverzakking.

    Ik heb me ooit eens laten informeren dat kinderschoenen niet persee duur hoeven te zijn maar wel een zool die een beetje flexibel is. Mn jongste heeft hele schattige Nikes die we wel eens aan doen voor de show... maar de zool geeft niks mee. Lijkt platvoet wel als hij er op loopt. Ik vind de schoenen van van Haren en Scapino echt prima. Eenmaal thuis lopen ze alleen maar op blote voeten, wat helemaal goed is.

    Maar mijn kids hebben geen probleem voeten ofzo. Kan me voorstellen dat je bij lastige voeten wel wat meer uitgeeft aan schoenen.

    Mn kids hebben minimaal 2 paar, zodat ze kunnen afwisselen. T is niet goed om altijd dezelfde schoenen te dragen.
    Toevallig vandaag 2 paar besteld. Sale, dus was nog geen 50 euro kwijt. Bij de Scapino.
     
  3. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.955
    7.884
    113
    Vrouw
    Bobbi shoes vond ik de fijnste bij van haren. Voor de oudste hebben we nu Nike voor de eerste keer. We vragen telkens hulp. Dat was de laatste keer maar goed ook. De jongste bleek in 3 maanden 3 maten te zijn gegroeid.

    Stevigheid ligt ook aan het model. Zodra het kouder wordt zijn de schoenen weer steviger.
     
  4. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.197
    2.836
    113
    Hier voor de jongste (3) goede schoenen, zijn zo'n 100-130 per paar.
    Hij kan maar op 1 model lopen en die moeten aangepast worden.
    Hij heeft 1 paar, en in de zomer nog een paar sandalen erbij.

    Middelste (4) heeft vaak adidas, hij wilt vaak hetzelfde als dat hij had (autisme). Uiteraard met sandalen, regenlaarzen e.d. erbij.
    Hij heeft makkelijke voeten.

    En oudste (10) schoenen van van haren.
    Ze heeft altijd meerdere paren.
    Ze heeft makkelijke voeten. Toen ze kleiner was had ze wel altijd leren schoenen van de speciaalzaak.

    Ik vind wel dat schoenen van van haren snel kaal worden.
     
  5. MuscleMe

    MuscleMe Actief lid

    16 feb 2013
    192
    3
    18
    NULL
    NULL
    ik vind die winkels helemaal niks. goedkope schoenen en materialen.
    haal altijd merkschoenen in de sale van echt leer en een flexibele zool.
     
    wishfulthinking vindt dit leuk.
  6. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    Scapino (en zo werkt het bij van Haren volgens mij ook) zit onderling nogal wat verschil in de schoenen. Zo heeft scapino een merk (iets met box geloof ik) wat echt schoenen van niks zijn. Zoontje heeft die 1 keer gehad en terwijl hij echt geen rare voeten heeft liep hij heel snel naar "de zijkant" alsof ze uitzakten. Totaal niet stevig dus.
    Maar ze hebben ook merken leren schoenen (Groot en nog andere merken) die het dr Visser keurmerk hebben. Dat zijn echt goede degelijke schoenen. En zeker met een actie beter betaalbaar dan de hele dure merken. 2 weken terug was van veel schoenen 2e paar voor de halve prijs.
     
  7. Shandy

    Shandy Fanatiek lid

    14 jan 2012
    2.603
    18
    38
    Bij mijn zoon lijken schoenen er soms ook doorheen te vliegen, stuk, te klein. Geen idee wat voor soort schoenen je zoekt voor je dochter, maar voor m'n zoon kan ik in het sportieve gedeelte best goed slagen, sportschoenen met gedeeltelijk leer van Scapino.
     
  8. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.044
    4.239
    113
    Net wat Tuc zegt, als je bij scapino schoenen van dr visser haalt zijn dat echt wel goede schoenen.

    Hier hebben ze wel in ieder geval 2 paar schoenen per seizoen, beiden best snel zweetvoeten en dan is het fijn als er een paar kan luchten terwijl ze de anderen aan hebben.

    Hier een dochter met smalle voeten waardoor het vaak lang zoeken is naar een paar dat past en ze leuk vind.

    En een zoon met brede voeten waardoor ook niet alles past. Hij had altijd wandelschoenen van meindle aan maar dan groeit je kind met 10 jaar uit de kindermaten en betaal je in eens 100 euro meer voor een paar schoenen en aangezien ze er na een bepaalde tijd toch uit zijn gegroeid hebben we hem wel uitgelegd dat die schoenen er voorlopig niet meer inzitten.
     
  9. Rizzoli

    Rizzoli Fanatiek lid

    21 aug 2013
    2.317
    810
    113
    Onze dochter heeft altijd schoenen van Shoesme. Ik koop ze altijd in de sale voor 35 a 45 euro.
    Het kleintje van een vriendin van mij had schoenen van Cupcake, maar gaf zelf al aan dat ze pijn deden. Voor dochter een paar Feedstreet van Scapino gehad, maar echt lompe schoenen die echt niet fijn vallen. Maar ik denk dat het toch wel heel persoonlijk is
     
  10. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    564
    70
    28
    Mijn dochter heeft normale voeten volgens mij. Ik denk wel iets aan de brede kant. Ze kan prima praten en dingen aangeven. Maar pijn hoort daar niet bij. Ze zal gerust met schuur en drukplekken rond blijven lopen als ik dat niet in de gaten hou. Ik koop ook elk seizoen 2 paar schoenen en 1 paar regenlaarzen. Het liefst loopt ze de hele winter op de soepele Bergstein laarzen, maar dat is natuurlijk ook niet goed. Het is telkens gewoon een rib uit je lijf.

    Ik ben vandaag naar van Haren geweest, maar cupcake was idd niets. Voelde bijna aan als karton en kon bij de neus gewoon niet voelen hoe haar tenen zaten. Ook nog even bij Scapino gekeken, want ik had al vaker gehoord over Groot. Maar ik kon ook daar vandaag niet slagen.

    Wij gaan over een aantal dagen naar Oostenrijk. Ze heeft naast haar sandaaltjes en regenlaarzen nu geen andere schoenen omdat haar zomerschoenen te klein zijn geworden. Dus natuurlijk moet ik op het laatste moment nog even nieuwe schoenen halen :rolleyes:. Uiteindelijk een paar Pinocchio gehaald. Ik denk dat ik later de 2e paar schoenen bij Scapino haal. Even de krantjes in de gaten houden.
     
  11. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.954
    8.765
    113
    Grappig ik dacht dat het onze zoon lag dat het merk box helemaal niks was.
    Wij kopen geen dure schoenen aangezien hij snel door de maat vliegt (hij is nu 4 en heeft maat 29.5!)

    Tips, de schoenen dubbel vouwen en kijken of ze flexibel zijn, bij de echte goedkope kun je ze bijna alle kanten dubbel vouwen, sommige zijn zo stug en die moet je ook laten liggen want dan stampen ze en lopen ze niet eerst met hakken en rollen ze niet uit naar de tenen.

    Voor de maat vraag ik nooit meer want ze duwen wat en zeggen ja of nee. Ik doe hem de schoenen aan en als ik mijn wijsvinger achter zijn hak kan duwen (wat strak) dan is er voldoende groeiruimte, ik geloof dat je ongeveer 1 cm aan moet houden.

    Mocht je in de halve maten komen zoals wij dan kun je een zooltjes kopen en die er in leggen, zooltjes vullen een halve maat. (Action heeft voor weinig leren zooltjes die je op maat moet knippen)
     
  12. Schuurpapier

    Schuurpapier Niet meer actief

    Heb nu bij Scapino een paar leren sneakers gehaald (dr. Visser keurmerk) en leren laarzen van Hush Puppies. Er is nu een aanbieding, 2e paar 50% korting. Heb nu 85 euro betaald voor 2 paar goede schoenen/laarzen. Als je dat door twee deelt, is dat een leuke prijs voor twee paar goede schoenen :)
     
  13. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    564
    70
    28
    Toevallig blauwe sneakers met bedeltjes? Die zijn iig erg leuk!
     
    Schuurpapier vindt dit leuk.
  14. babbel1983

    babbel1983 Fanatiek lid

    3 jul 2013
    1.324
    298
    83
    Hier koop ik meestal schoenen vooruit in de uitverkoop. Meestal Orange babies of Shoesme en dan met 50% korting. Zo heeft mijn dochter toch goede schoenen, maar dan met een iets leuker prijskaartje ;)
     
  15. Schuurpapier

    Schuurpapier Niet meer actief

    Jep!! Heb ze nog niet in het echt gezien, dus hopelijk zijn ze leuk en zitten ze goed! :D Bekijk bijlage 588188 Bekijk bijlage 588189
     
    wishfulthinking, tuc en fafa vinden dit leuk.
  16. roomsoesje27

    roomsoesje27 Bekend lid

    28 jul 2013
    899
    1
    16
    Assen
    Wij kopen eigenlijk altijd wat duurdere schoenen (Shoesme, RedRag, Bunnies), de keren dat we even tussendoor iets goedkopers kochten viel dat altijd tegen. Kwaliteit is niet heel goed en de pasvorm ook niet zo. Wat we nu wel eens doen is de betere merken in de outlet kopen, dan heb je schoenen van vorig seizoen, maar dat maakt ons niet uit. Verder kopen we in het voorjaar meestal een duurde paar schoenen en een paar sandalen en voor de winter een paar schoenen en een paar laarsjes. Daar omheen wel goedkopere regenlaarsjes, sportschoentjes en slippertjes ofzo, maar de schoenen waar ze het vaakst op loopt zijn wel wat duurder. Gelukkig groeien haar voeten niet heel hard en heeft ze tot nu toe elke keer wel een heel seizoen met een paar kunnen doen.
     
  17. MuscleMe

    MuscleMe Actief lid

    16 feb 2013
    192
    3
    18
    NULL
    NULL
    dr visser is gewoon marketingstrategie, helemaal geen goede schoenen en geen keurmerk
     
  18. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.095
    5.273
    113
    Goed opletten op aanbiedingen. Zo heb ik dochter haar winterpaarzen nieuwe collectie voor 37 euro ipv 90. Goedkope schoenen werkt bij dochter niet goed.
     
  19. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.074
    3.516
    113
    Maar wel leer en tot nu toe hier prima ervaring mee
     
    tuc vindt dit leuk.
  20. Ukkie1

    Ukkie1 Fanatiek lid

    30 jun 2015
    4.687
    2.135
    113
    Hier dure schoenen van een speciale kinderschoenenwinkel. Ik vind t heel belangrijk, voor voetjes doe nog ontwikkelen, maar ook manier van lopen, rug etc
    Mijn zoontje heeft blijkbaar ook hele brede voeten dus in standaard maten loopt hij blaren.
     

Deel Deze Pagina