Mei, juni & Juli 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door eliesja, 19 jun 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamaantje

    mamaantje Fanatiek lid

    5 dec 2005
    1.487
    0
    0
    Ouderenwerker
    Maassluis
    @ Tinus... Ja ik zit er eigenlijk ook een beetje over na te denken om langzaam af te bouwen, maar vind het wel een beetje moeilijk.
    Ik produceer bv genoeg, maar voel me nu af en toe zo'n zoogkoe.
    Valentino heeft nu ook van die tijden dat hij alleen maar aan de borst wil, terwijl we er net een beetje ritme inhadden.

    En er gaat aardig wat tijd inzitten.
    Als ik op flesvoeding over zou gaan, dan kan zijn papa het nog eens over nemen. Nu kan dat gewoon niet, maar aan de andere kant vind ik het weer egoistisch van mezelf. Ik heb gekozen om hem bv te geven en dan iwil ik nu weer stoppen....
     
  2. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    Hallo dames,

    Hier even een update van deze kant...

    Helaas gaat het de laatste 2 dagen niet zo heel goed. Iman meldt zich om het uur om te eten is dan ook echt uitgehongerd. Ze heeft een sterke zuigbehoefte, maar wil de speen niet en kan haar handje vaak niet vinden. Morgen als de VK komt moet ik vragen of ik voeding mag geven voor hongerige baby's. Iemand daar ervaring mee?

    Verder wil ze niet in bed slapen, niet in de box, niet bij papa, alleen maar op mijn buik... Nou de eerste dag was ik er gecharmeerd door, maar na nog een nacht en een dag begint het me op te breken... Ze is net een koalabeertje, zoals ze aan me hangt...
    Vanavond leg het truitje dat ik nu aan heb maar eens bij haar, wie weet helpt het... Ik krijg wel 2 dagen extra kraamzorg als het zo doorgaat, dat heb ik ook hard nodig want ik ben gebroken smorgens na de hele nacht 'buidelen' ...

    Nou, ik ben nog steeds heeeeeeeeeeeeel gelukkig met mijn kleine meisje, maar moest het even 'spuwen'!
     
  3. MirandaT

    MirandaT Niet meer actief

    Ik heb weer 3 nieuwe foto's :)

    Moeilijk is dat dan he met de bv. Ik geef sinds deze week alle voedingen met de fles en het gaat heel goed. Behalve dat ze wat moeite heeft met haar ontlasting. Het komt wel elke dag, maar daar moet ze veel voor dan zeg maar.
    Maar dat zal de overgang wel zijn ook.

    Haha Keejbie, Prenatal blijft verslavend :)
    Wij hebben hier in de buurt niet zo'n grote zitten, dus dat scheelt centjes, haha.

    @Sweetangel, kan me voorstellen dat je dat gaat opbreken ja.. Moeilijk dan hoor. Hopelijk gaat het truitje helpen.
    En met die zuigbehoefte kan ik je niet helpen, misschien heeft iemand anders er wel ervaring mee.
     
  4. Chrisje

    Chrisje Fanatiek lid

    23 nov 2005
    1.484
    1
    0
    Brabant
    Hallo dames,
    Hier even een kort berichtje van mij. Ik ben hier niet geweest want ik heb een postnatale depressie. Gelukkig heb ik wel een goeie band met Nathan maar voor de rest is alles even nogal sh*t.
    xxx
    Chrisje
     
  5. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    Oei Chrisje wat een ellende!
    Hopelijk voel je je snel beter!
    Heel veel liefs
     
  6. MirandaT

    MirandaT Niet meer actief

    Sterkte Chris..
    Knuff
     
  7. KeeJBie

    KeeJBie Fanatiek lid

    25 jan 2006
    2.322
    0
    0
    Apeldoorn
    Wat vervelend voor je Sweetangel!

    En Chrisje wat naar!! Ik heb zelf last van depressies en ja ken me er dan wel iets bij voorstellen. Gelukkig heb je een band met je manneke! Hou je rustig en fijn dat je ons toch nog op de hoogte houd. Als het weer beter met je gaat kom je maar lekker weer babbelen!Knuff

    Jaaaa Miran het blijft verslavend maarja niets aan te doen he haha.
     
  8. Miekie

    Miekie Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.163
    0
    0
    Friesland
    Jeetje Chris, das even schrikken!!
    Ik dacht, ha wat leuk, Chris heeft weer gepost.
    Maar dit is niet zo goed nieuws!!
    Heeeel veeel sterkte meid, kalm aan!
    Gelukkig heb je wel een goeie band met je mannetje! Ik hoop dat je gauw hersteld!!

    Sweetangel, wat lastig dat ze nergens wil slapen!
    Wel een goed idee om een gedragen shirtje van je mee te geven, ik hoop dat het werkt!
    De speen moeten ze vaak even leren hoe dat werkt, je moet hem veel aanbieden. Dan hoop dat ze het gauw leert! Heb helaas geen ervaringmet voeding voor hongerige baby's. Succes!!!

    Tinus, wat vervelend voor je dat je 's ochtends alles eronder hebt!! En ja, het moet allemaal wel leuk blijven! Wens je veel succes met afbouwen strax!

    Miranda wat een mooie foto's weer!!!

    Fijne avond verders!!!!!
    Groetjes Annemieke.
     
  9. Veertje14

    Veertje14 Actief lid

    30 sep 2005
    392
    0
    0
    Administratief medewerkster
    Spijkenisse
    Hallo ladies,

    Chrisje veel sterkte meissie hoop dat het snel beter met je gaat!

    Miranda zat net je foto's te bekijken, zag dat onze meiden dezelfde joggingbroek hebben (die roze met 2 fel gekleurde bloemen erop)

    Met Charissa gaat alles prima, overdag is ze wat meer wakker en 's nachts slaapt ze lekker door ik moet haar soms 's ochtends wakker maken om te eten.
    Ze gaat nu ook steeds meer babbelen echt geweldig.

    Veel liefs Vera
     
  10. KeeJBie

    KeeJBie Fanatiek lid

    25 jan 2006
    2.322
    0
    0
    Apeldoorn
    Morgen heb ik ons eerste afspraakie bij het cb. Ben nieuwschierig naar of die nu al meer is aangekomen door die Nutriton.

    Maarja moet pas rond de middag!

    Heb gisteren trouwens ook nog leuke foto albums gekocht/ Eentje voor al me kaartjes en eentje voor de foto's van de bevalling hehe is wel leuk!
     
  11. mamaantje

    mamaantje Fanatiek lid

    5 dec 2005
    1.487
    0
    0
    Ouderenwerker
    Maassluis
    @ Sweetangel...ik kan me wel voorstellen dat het heel erg zwaar is als je Iman niet meer neer kan leggen. Ik was de eerste dagen ook behoorlijk moe, want ik had bijna 3 nachten overgeslagen. Die kleine van ons wilde ook alleen maar op je borst liggen, en bij mij werd hij helemaal wild omdat hij dan waarschijnlijk de borstvoeding rook. Dus legde ik hem weer bij mijn man. Gelukkig was dit na de eerste week wel over.
    Nu gaat het perfekt.

    @ Chrisje... sterkte meid... hopelijk voel je je snel beter.

    Ik had deze week ook wel even een dipje...
    Er verandert toch wel erg veel in je leven met een kleintje, er komt zoveel op je af. En het meeste komt toch op mij neer. Logisch manlief werkt weer, en daarbij geef ik ook borstvoeding, waar door ik zowiezo meer van de verzorging op me neem. Het is gewoon heel erg moeilijk om een beetje tijd voor jezelf vrij te maken.

    Daarbij voel ik me door de hitte ook niet echt lekker... dus in die combi was ik het helemaal zat. Heb het weekend ook aangegeven dat ik het toch wel zwaar vind, en er een beetje doorheen zit.
    Hopelijk wordt het deze week een beetje minder warm...

    En dan denk ik bij me eigen: wat zeur ik nou ? ik heb een heerlijk tevreden kindje... en ja hij heeft verzorging nodig... SO WHAT!!
     
  12. KeeJBie

    KeeJBie Fanatiek lid

    25 jan 2006
    2.322
    0
    0
    Apeldoorn
    Ja maar toch. Het is ook een geweldig ventje. En ik heb ook een prachtkereltje.

    Maar sommige dingen zijn gewoon moeilijk. Ook ik heb het deze week gehad. Natuurlijk is het hartstikke fijn om voor je kleintje te zorgen maar op dit moment bestaat het alleen uit je kleine ukke puk. Niet dat dat erg is, maar je hebt ook nog tijd voor jezelf nodig.

    Aangezien manlief de hele dag aan het werk is en moe is als die thuis komt hebbie daar niet veel aan :p Ook al ga je ff lekker voor de tv zitten of een boek lezen de hele tijd blijven je oren open om te horen of hij niet huilt ofzo.

    Dus mamaantje weet dat je niet alleen bent! Ook ik heb die dip..Wij zijn dus van het weekend ff lekker een daggie er tussen uit geweest en ik moet zeggen dat ik daar genoeg voldoening uit kon halen voor de aankomende dagen weer ;)
     
  13. mamaantje

    mamaantje Fanatiek lid

    5 dec 2005
    1.487
    0
    0
    Ouderenwerker
    Maassluis
    @ Keejbie..... De verloskundige had dit ook al voorspeld...
    Eerst heb je de eerste week kraamhulp en daarna blijft manlief twee weekjes thuis. Verder krijg je veel visite en aandacht. En daarna is het stil, en moet je het in je eentje doen. En dan is het niet alleen roze wolk.

    Manlief werkt en gaat om 5.15 eruit, komt na 17 uur thuis en is rond 21.30 helemaal verrot en gaat naar bed. Dus van tijd samen is er helemaal niks over, want hij moet douchen en eten en wil ook met de kleine knuffelen en dan is het al laat.
    Dus vaak benut ik die tijd even om een paar dingetjes in huis te doen.

    Ik denk dat ik maar ga kolven en s avonds gewoon iets meer tijd voor mezelf ga vragen. Zodat ik ook een beetje bij kan komen.
     
  14. TellMe

    TellMe Niet meer actief

    Sterkte Chrisje !

    Sweet Angel, ik heb hetzelfde gehad als jij de eerste week, Loïs wilde niet goed slapen en als ze sliep was dat alleen bij mij op de buik. Heb alles geprobeerd maar niets hielp. Zelf ben je op een gegeven moment doodop en het lijkt nooit meer over te gaan. Ik had elke dag koppijn van het slaapgebrek. Maarrrr : na een week/anderhalve week was het opeens over. Ineens kwam er een ritme in en was Loïs ook een beetje gewend aan alles buiten de veilige buik waar ze zolang in gezeten had :) en toen ging het wel goed met slapen. Er is dus hoop ! Nog ff volhouden hoor het komt echt goed :)

    Miekie, heb je het leuk gehad met de meiden ?
     
  15. TellMe

    TellMe Niet meer actief

    Mamaantje, de hitte is over ! Fijn he ? Hoop dat je je snel weer fitter voelt :) En jaaa je hebt zeker een schattig en tevreden kindje !

    Keejbie, je hebt helemaal gelijk, het is fijn om voor je kindje te zorgen maar ook het enige dat telt op het momentyen dat is soms weleens moeilijk. Ik heb precies hetzelfde ook al heb ik wel de mazzel dat mijn vriend leraar is en dus de hele grote vakantie vrij :oops:
    Missen jullie het uitgaan ook ? En soms vergeet ik opeens dat we niet zomaar meer de deur uit kunnen hollen omdat er dan nog een kleine in de box ligt 8)
     
  16. KeeJBie

    KeeJBie Fanatiek lid

    25 jan 2006
    2.322
    0
    0
    Apeldoorn
    Kijk Mamaantje net als bij ons gaat het ook zo..

    mijn mannetje moet er om 5.00 uit komt pas weer rond 16.00 a 17.00 thuis. Dan doettie zijn vaste ritueeltje boodschapjes halen enz.

    Nou dan zitten we ff voor de tv en dan is die van mij al vertrokken! Net als de jouwe gaat de mijne ook vroeg naar bed. Alleen moet ik dan nog wachten op de laatste voeding en ga dus niet met hem mee.

    De enigste dagen dat we dus nog "samen" naar bed kunnen gaan dat is op vrijdag en zaterdag. Maar vrijdags is meneer nog steeds moe van het werken dus gaatie ook vroeg naar bedje toe. En zaterdags ligtie meestal te slapen op de bank en krijg ik um niet meer wakker.

    Gewoon de kleinste dingetjes die je voor je voor de bevalling heel normaal vond om te doen (lekker iets doen met zijn 2tjes, samen naar bed gaan, samen ff lekker op de bank zitten) die doe je nu nog maar ZO weinig en als je ze wel doet is het kleintje er ook bij. Ja ik kan wel zeggen dat ik dat mis. Nooit verwacht dat ik die kleine stomme dingetjes zou missen maar op dit moment zijn heel belangrijk in mijn relatie.

    Af en toe, heb ik ook niet echt meer het gevoel dat ik zijn "vriendin" ben maar meer alleen maar Huisvrouw en huismoeder en dat is moeilijk. Want ik wil meer zijn dan dat maar er blijft niet meer tijd over.

    En Echt waar, Het klinkt misschien allemaal een btje als gezeur voor de moeders die er geen last van hebben (al maak je me dat niet wijs) ik geef echt superveel om mijn gezinnetje en zou ook echt niet zonder meer kunnen, maar het zet je leven idd wel even op zijn kop. En nu moet je sterk blijven wil je dat je relatie dit allemaal overleeft ;)

    Het uitgaan opzich mis ik niet Linda maar ik mis het wel om even tijd voor mij en me liefje te hebben. Gewoon lekker simpel ergens iets met hem gaan drinken lekker met zijn 2 ;) Maar die tijd is voorbij we zijn nu met zijn 3tjes ;)

    Je kunt wel ff oppas regelen enz. Maar als nog blijf je met je hoofd bij je kleine wondertje dan..
     
  17. Marijke1985

    Marijke1985 Fanatiek lid

    11 jan 2006
    2.505
    1
    0
    serveerster
    Jeeee ik mag me hier net nog bijzetten, afgelopen vrijdag is mijn zoontje devón geboren :D
     
  18. KeeJBie

    KeeJBie Fanatiek lid

    25 jan 2006
    2.322
    0
    0
    Apeldoorn
    Gefeliciteerd meis en welkom hier!!

    Ik had van de week ergens zien staan wat ze bij het cb doen elke maand zeg maar...

    1 maand dit en dat

    2 maanden dit en dat..

    Maar nu ken ik het nergens meer in terug vinden :(:( Arme ik is iemand dit ook toevallig tegengekomen en waarin staat het?!?!
     
  19. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Hallo allemaal, ben vandaag voor het eerst alleen thuis, m'n man moest weer beginnen met werken.
    Het gaat prima, vanmorgen even boodschappen gehaald, met de kinderwagen, nu slaapt Steven. Tegen 14.30 krijgt hij weer eten.
    Ben vorige week met de bv gestopt.
    Hij kreeg te weinig binnen, ik kolfte maar 60 cc, hij mag 150 hebben.
    Heb 2 dagen hele zere borsten gehad, wat doet dat zeer zeg!!
    Gelukkig zijn ze nu weer normaal.Ga zo maar even op de bank liggen, ben tussen de middag nog wel moe,krijg vanmiddag weer visite.
    Steven had zich gister helemaal onder gepoept, het kwam nog tussen de luier door, alle kleren eronder.
    We hebben hem in bad gelegt en met de douche kop afgesproeid, hij gaf geen kick. Morgen bij m'n oma op visite, en even langs de kraamafdeling in het zh, zullen de verpleegsters wel leuk vinden.
    Tot mails groetjes Mensi.
     
  20. TellMe

    TellMe Niet meer actief

    Fijn dat het zo goed gaat Mensi, zal wel ff wennen zijn zo zonder je man de hele dag thuis ;)

    En Marijke : GEFELICITEERD !!!

    Keejbie, je hebt het precies goed omschreven ... het is heel fijn met je "nieuwe" gezinnetje maar er zijn ook dingen die niet zomaar meer kunnen. En dat verandert je relatie. Een vriendin zei laatst ook dat je soms echt ff dr uit moet en je niet alleen mama voelen maar ook gewoon weer vrouw. Maar dat is best lastig in het begin.

    Ik heb laatst voor het eerst Loïs een nacht naar oma gebracht en toen zijn mijn vriend en ik samen naar de kroeg en het casino gegaan. Was heeeeeeeeeeel moeilijk om haar achter te laten maar ook wel fijn om ff samen weg te kunnen. Alleen miste ik haar snachts zo erg toen we alleen thuis waren, ik zat maar naar dat lege bedje te staren *slik*
     

Deel Deze Pagina