5 maanden en elke nacht vanaf 3/4 krijsen.

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door sweetL, 4 okt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sweetL

    sweetL Fanatiek lid

    8 jul 2014
    2.089
    2.095
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik begin inmiddels behoorlijk moedeloos te worden, maar zoals de titel al aangeeft.. Onze jongste zoon (vandaag 5 mnd geworden) begint 9 van de 10 keer tussen 3 en 4 met krijsen en is dan niet stil te krijgen.
    Hij heeft geen honger, wil zijn speen niet, zijn dekentje niet, niet op zijn zij/rug/buik... hij wil niks. Ik ben er een uur mee bezig voor het echt los gaat, met constant tut erin. Zachtjes neurieën, wiegen etc. Maar op een gegeven moment helpt t niet meer en dan geef ik het op.
    Ik kan buiten rondjes gaan lopen in de drager en dan houd het uiteindelijk op maar ben inmiddels ook zo moe dat ik er de puf niet meer voor heb.
    We doen aan samen slapen, maar ik ben bijna in staat een ledikant te halen en zodra het krijsfestijn begint hem in zn kamer te leggen met de deur dicht. Wanhopig dus.

    Hij houd niet zomaar op en kan zo tot een uur of 7-8 doorgaan.

    Herkenning? Tips? Wij weten het niet zo goed meer... Het is nu bijna elke nacht al een aantal weken lang.

    Hij heeft allergieën voor koemelk/soja/koolzuur/koffie maar ik weet zeker dat ik dit allemaal niet op heb. En het is dus snachts, altijd rond dezelfde tijd.
     
  2. joepy

    joepy Fanatiek lid

    12 okt 2017
    1.443
    952
    113
    Vrouw
    Stopt het krijsen als je uit bed gaat en met een licht aan ergens gaat zitten of hem laat spelen ,
    Mijn zoontje heeft maanden gehad dat die 4 uur in de nacht een mooie tijd vond dat de dag begon ik heb toen constant geprobeerd hem later te laten slapen maar meestal kwam er hooguit een halfuur verschil er in , Maar een troost de meeste dingen zijn fases , Maar ik geloof er in dat een baby nooit voor niks huilt dus succes met uitzoeken .

    Ik ging trouwens omdat de dag al zo vroeg begon vaak in de avond een uur later als hem slapen :)
     
    sweetL vindt dit leuk.
  3. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.342
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    dit hoort niet in de lounge thuis...
     
  4. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Even melden hoort hier niet
     
  5. jolien 1986

    jolien 1986 Niet meer actief

    Heel herkenbaar ik heb snachts uren en km in de draagdoek gewandeld.

    Gaf me meer energie dan thuis met jankend kind ijsberen. Mijn man heeft ook leren knopen en zo wisselde we van "dienst" slopende maanden

    Na 9mnd werd het beter en was soms alleen flesje melk 2-3x per nacht en half uurtje buidelen genoeg. Ik ben der toen ook in eigen bedje gaan stoppen omdat ze snachts wou gaan spelen. In haar bed had ik muziek /licht lampje (tranquil turtle ) daar was ze soms ook even stil mee.

    Heel veel succes en sterkte Loodzwaar zo.
     
    sweetL vindt dit leuk.
  6. sweetL

    sweetL Fanatiek lid

    8 jul 2014
    2.089
    2.095
    113
    Vrouw
    Brabant
    Nee dan ben ik best een uur met hem bezig voor hij weer in slaap valt... tx
     
  7. sweetL

    sweetL Fanatiek lid

    8 jul 2014
    2.089
    2.095
    113
    Vrouw
    Brabant
    Bedankt voor de info:thumup:
     
  8. sweetL

    sweetL Fanatiek lid

    8 jul 2014
    2.089
    2.095
    113
    Vrouw
    Brabant
    Bedankt voor je bijdrage:thumup: het is gemeld.
     
    paula1984 vindt dit leuk.
  9. sweetL

    sweetL Fanatiek lid

    8 jul 2014
    2.089
    2.095
    113
    Vrouw
    Brabant
    Dank je wel! Vervelend dat het herkenbaar is! Ik loop overdag ook idd al vele km met hem in de doek.. mijn partner moet de volgende ochtend weer vroeg naar zijn werk dus eigenlijk komt het op mij neer..
    Je weet soms gewoon van gekkigheid niet meer wat je moet doen en waar je goed aan doet.
     
  10. Melief

    Melief Niet meer actief

    Geen tips maar ik wil je even een dikke knuffel geven, slopend dit :(
     
    sweetL vindt dit leuk.
  11. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    He wat vervelend! (Zacht uigedrukt)
    Heeft hij pijn denk je? Wat doet een paracetamol?
    Heeft hij misschien honger? Dorst? Misschien beetje water proberen.
    Is hij echt wakker of een soort van? Als hij niet echt wakker is dan heeft hij misschien last van dromen (deze hoeven niet perse eng te zijn, dromen begrijpen ze gewoon nog niet) Als hij echt wakker is dan zou ik met hem uit bed gaan.
    Kan ook dat hij een tandje krijgt. Dit duurt soms weken en dit voelen ze vooral snachts.
     
  12. Lente1986

    Lente1986 Actief lid

    17 jan 2013
    183
    2
    18
    NULL
    NULL
    Google eens op 'slaapregressie'! Daar lijkt het wel heel sterk op.

    Onze dochter werd vanaf een maand of 4 echt plots 'wakkerwakker' rond datzelfde uur. Ze kreeg dan een voeding (in stilte en in het donker) en werd dan teruggelegd. En dan ging ze vaak een 1.5u brabbelen, gillen, jammeren etc. We haalden haar enkel uit bed voor de voeding, en als ze echt overstuur was werd ze kort getroost. Maar verder lieten we haar eigenlijk doen. En dan viel ze terug in slaap. Groot verschil met jullie kleintje: zo krijsen deed ze niet, dus ik heb gemakkelijk praten natuurlijk....

    Nu is ze bijna 6 maanden, en wordt soms nog wakker rond dat tijdstip. Ze krijgt dan wel nachtvoeding, maar gaat daarna terug vlotter slapen (soms vertelt ze nog wel een uurtje maar tot hier toe - hout vasthouden - valt ze zelf terug rustig in slaap)

    Kan/kon hij 'zelf' in slaap vallen? Dat hebben we hier een beetje moeten aanleren. Voordien was het ook een en al drama met slapen; troosten, rondhobbelen met de draagzak etc. Maar dat was niet vol te houden en putte haar uiteindelijk ook meer uit dan dat het hielp.

    Sterkte, moet heel slopend zijn!
     
    sweetL vindt dit leuk.
  13. sweetL

    sweetL Fanatiek lid

    8 jul 2014
    2.089
    2.095
    113
    Vrouw
    Brabant
    Bedankt voor je berichtje! Ik ga vanmiddag eens rustig googlen.

    Hij kon heel goed in slaap vallen zelf, sliep erg goed snachts in tegenstelling tot wat we gewend waren met de oudste.

    Ik kom net ook bij de huisarts vandaan en hij heeft een schimmeltje te pakken dus dat zal vast ook niet meehelpen.
    Het is inderdaad zo dat ik ook merk dat veel oppakken enz averechts werkt..
    Hij is overigens niet wakker wakker, meer half slapend..
     
  14. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.694
    14.045
    113
    Precies die periode noemen ze ook wel eens witching hour. Heel veel kindjes pikken tussen 3 en 4 uur 's nachts op als uitgelezen moment om ff de stembanden in te zetten. Je hebt geen cv die aanslaat, kindje warm genoeg, buurman/vrouw met de gewoonte dan een plaspauze te moeten houden, geen kriebel labeltje wat dan spontaan ineens een issue is?

    Hier een veel oudere die in t begin gemiddeld elke 6 minuten t op een krijsen zette als je t uberhaupt al haalde, dat bleek achteraf lactose intolerantie te zijn.

    Schijnt vrij zeldzaam te zijn maar om me heen hebben we er stiekem toch aardig wat merkten we. Maar dat gedonder ging dan ook dag en nacht door alleen met een fles in de mond was ze langer stil dan 15 minuten op wat drinkgeluiden na, de rest van de dag was grotendeels schreeuwen en krijsen. BV had ik t daar ook niet mee gered, zit misschien met een dieet geen km in maar lactose zit er wel in. Enige wat ik in verband zou kunnen brengen met zoiets is in de avond heftig clusteren en als dat niet t geval is zou ik die hoek overslaan met zoeken. Als lactose een probleem is, dan verwacht ik dat ook op de dag zelf tenzij je in de avond een hele lading wegwerkt misschien.

    Alle pijntjes, zeker de tandjes, zijn in de nacht wanneer er geen afleiding is altijd vervelender. Probeer een paracetamol, als t geen pijn is of fysiek ongemak dan haalt dat toch niks uit en hou je t zelfde resultaat.

    Hier heeft een ledlamp van de hema op batterijen in de vorm van een kat best wel geholpen, uiteindelijk werd t herrie als ie uitging dus hij blijft nu uit. Werd ze wakker was t huilen, zette ik m ff aan en lag ze met grote grijns naar die kat te kijken en dommelde zo weer in.

    Verder kroeltjes die ze alleen in bed heeft daar zat initieel ons luchtje aan, nu die van haar. Heel af en toe last van nachtangsten, dan heeft ze dr ogen open en kijkt vervolgens dwars door je heen alsof er wat achter je staat. Krijg er altijd de kriebels van. Ze is ver vertrokken en ik kan er alleen zijn voor dr maar moet dr niet oppakken oid dan schrikt ze zich te pletter en gaat t dak eraf.

    Valt soms echt moeilijk te pijlen wat er aan scheelt en of t gewoonte, ongemak, honger/dorst, nabijheid is. Enige wat je kan doen is dingen uitsluiten.
     
  15. sweetL

    sweetL Fanatiek lid

    8 jul 2014
    2.089
    2.095
    113
    Vrouw
    Brabant
    Bedankt voor je berichtje!

    De buren laten vaak rond deze tijd de hond nog wel uit bedenk ik me. Ik hoor de deur wel kraken als ze m openen. Verder niets idd.

    Bij het nuttigen van km of soja ( of koffie of koolzuur ) begint hij 2uur later te gillen en dat houd idd dag en nacht aan. Dus ik verwacht niet dat het een reactie is op eten.. daar is het te specifiek op tijd voor ook...

    Hij heeft gisterenavond tot 11 op de bank in zn blote billen liggen slapen ( onder een wollen deken ) toen heb ik hem een zetpil gegeven, zn zalf gesmeerd, aangekleed en ben met hem naar bed gegaan. Hij heeft wel gedronken vannacht maar werd om 6u pas wakker:thumup::thumup:

    Mijn oudste heeft heel lang heel erg last gehad van nachtangsten en dat is idd anders..
    Ik hoop dat het weer de betere kant op gaat zo.
     
    Vero0504 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina