wel of geen huisdieren en waarom?

Discussie in 'De lounge' gestart door DastyQueen, 9 okt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
?

Welk dier? meerdere antwoorden mogelijk

  1. Hond

    33,6%
  2. Kat

    39,0%
  3. Vogel

    4,4%
  4. Vis

    9,7%
  5. Reptiel

    2,5%
  6. Insect

    0,9%
  7. Knaagdier

    14,5%
  8. Overig

    5,7%
  9. Vee

    2,5%
  10. Geen

    32,1%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.519
    1.943
    113
    Oja, en onze honden gaan mee op vakantie. Nee, geen vliegvakanties uiteraard.
    Die doen we nu gewoon niet.
    Maar heerlijk banjeren langs het strand of lange wandelingen door het bos maken.
    Heerlijk.
    Onze andere dieren blijven thuis en hebben hun eigen oppas. (Wij passen in hun vakantie op hun dieren)
     
  2. Beebylove

    Beebylove Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.850
    644
    113
    Vrouw
    Geen.
    Gewoon geen zin meer in de verzorging van een beestje. Heb al genoeg aan mn zoontje en straks kleine meid erbij.
     
  3. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.538
    7.043
    113
    Zelf heb ik helemaal niks met dieren. Mijn man wel. We hebben nu 3 ganzen als 'waakhonden', en een poes tegen de muizen. Die komt nooit binnen, ik vind dat helemaal niks, dieren in mijn huis. De poes komt in de tuin van de achterburen, zij zijn blij met hem omdat hij ook bij hun muizen vangt, en verder loopt hij door de weilanden van de boeren in de buurt. Dus niemand heeft last van hem. In een woonwijk zou ik geen poes nemen die altijd buiten loopt, ik had altijd zo'n hekel aan die dieren in mijn tuin.
    Zodra de tuin vernieuwd is komen er sowieso nog kippen bij voor de eitjes en mijn man wil ook nog geiten om het gras kort te houden. Zolang alles buiten is en ik niet voor ze hoef te zorgen vind ik het allemaal best.
     
  4. sleutelbloem

    sleutelbloem Bekend lid

    10 sep 2018
    940
    1.039
    93
    ik vraag me trouwens af of ik de enige ben, die heel erg bang is voor praktisch alle dieren?? Ik ben niet bang voor mijn hond of kat hoor, en ook meestal niet voor andere honden of katten al blijf ik uit hun buurt. Maar eigenlijk vind ik verder echt alle dieren eng. Kippen (want die pikken), paarden (want te groot en bijten), Ze bewegen (DUH!!) en ik weet nooit wat ze willen doen. Het onverwachte bewegen vind ik met name eng.

    Zowel konijnen, hamsters, geiten, koeien noem maar op. Mij zul je dus ook niet tussen de geitjes op de kinderboerderij zien en ik durf serieus geen reptielenhuis in een dierentuin in, een vriend van ons met vogelspin moest de spin verhuizen naar zijn slaapkamer ander kom ik echt de kamer niet in....

    Om van andere beestjes en insecten maar te zwijgen.
     
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Wij hebben 2 cavia's, vind het zo gezellig! Vroeger ook cavia's gehad, toen de kinderen klein waren even niets (de laatste cavia ging dood toen de oudste bijna 2 was en de jongste bijna geboren was) en later 2 hamsters gehad (na elkaar). En nu dus weer cavia's. Had gehoopt dat de kinderen ze ook makkelijk konden pakken maar dat gaat helaas niet. Knuffelen kan gelukkig wel :)
     
  6. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.594
    3.483
    113
    Heb je als kind weinig dieren om je heen gehad?

    Ik vind spinnen eigenlijk alleen walgelijk eng en ik vertrouw lang niet elk dier, maar echt eng vind ik ze niet, vaak juist leuk.
     
  7. Bootcamp babe

    Bootcamp babe Niet meer actief

    Hier twee konijnen. Gratis overgenomen van mensen die ze niet meer wilden. Ik wil ze ook niet meer maar ze blijven toch maar. Zo moet je af en toe wel naar buiten, hok schoonmaken en in de winter mogen ze los in de tuin (dan hebben de planten er minder last van). Hoop ook dat het goed is voor onze kinderen al zijn ze nog erg jong.
     
  8. MotherOfAnAngel

    MotherOfAnAngel Fanatiek lid

    8 sep 2017
    2.720
    2.353
    113
    Vrouw
    Maassluis
    Ik mis de optie Amfibieën :)
    Hier
    1 hond (eind oktober 2 honden) we hebben ons 2e Griekse straathondje geadopteerd die komt eind oktober

    4 ratjes
    1 hamster
    3 cavias

    En 3 axolotl (water salamanders)
    En een aquarium met vissen
     

    Bijgevoegde bestanden:

    DastyQueen vindt dit leuk.
  9. Suuzan

    Suuzan Fanatiek lid

    21 dec 2013
    1.804
    654
    113
    Hier geen dieren meer. We hadden een hamster, maar die beet al na 2 dagen. Daarna nog 1,5 jaar voor gezorgd. Pfff, nooit meer! Ben ook een beetje vies van dieren. Stinkt dan in huis. Ook al zeggen de eigenaren van niet, je ruikt het toch als je op visite gaat.
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  10. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Ik weet niet of je de thuiszorg wel een huisdier mag noemen :roflmao:
     
    Zara75, Hobbelpaardje en Spoetnik vinden dit leuk.
  11. Cloud9

    Cloud9 Bekend lid

    17 nov 2016
    564
    307
    63
    Cloud 9
    Wij (officieel van mijn dochter) hebben twee cavia's. Een zeugje en beertje en wij zouden niet meer zonder ze kunnen. Ze zijn super schattig en knuffelig en het werk er aan vind ik zelf mee vallen. Vind de viezigheid ook erg meevallen, ben zelf erg schoon dus er wordt al overmatig gezogen in huis en gepoetst dus bij ons geen last van haren, korrels, hooi etc. Gewoon een schoon huis. En je krijgt wel een hoop liefde van ze (het beertje is het makkelijkste en geeft ook kusjes). Als we op vakantie gaan passen of mijn ouders of schoonouders op. Daarnaast vind ik het goed dat onze dochter op groeit met dieren en de daarbij behorende verantwoordelijkheden (aandacht geven, eten geven en helpen met schoonmaken). Dit doet ze erg goed!
     
  12. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    329
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    2 katten en 2 honden (waarvan een appenzeller pup)

    De katten brengen ons vrij weinig qua geluk eigenlijk, ze zijn wel heel aanhankelijk maar het is via via zo gelopen dat we nu 2 wat oudere katers hebben.

    1 jaar geleden hebben we een chiuahaha opgehaald van de weggeefhoek (ja echt) enorm lief maar hebben we stiekem niet zoveel mee.

    Nu sinds 6 weken een pup een echte hond aldus mijn man Haha. Ik ga dagelijks naar t bos en vinden het heerlijk en genieten er echt van :)
     
  13. sleutelbloem

    sleutelbloem Bekend lid

    10 sep 2018
    940
    1.039
    93
    Nee, juist niet, hahaha, ik ben opgegroeid met een hele dierentuin. Dat is het vreemde (of eigenlijk waarschijnlijk de reden dat ik zo bang ben) Wij hebben altijd honden, katten, konijnen, kippen, paarden, vogels en vissen gehad.

    Maar mijn ervaring is dat dieren dus onverwachte dingen doen: ons paard probeerde mij altijd te bijten, net als die &*&^% kippen, vogels pikken gemeen! En ook konijnen kunnen hard bijten. En zwanen nemen wraak als ze de kans zien :eek: en wat dacht je van waakganzen???

    Ik vind dieren op afstand heel leuk en baby-dieren super schattig en zal een dier ook nooit wat aandoen, maar ik ben, juist door mijn ervaring dat een dier een dier blijft (en dus kan bijten, schoppen etc) altijd bangig en blijf dus altijd een beetje uit de buurt.
     
    DastyQueen en Jo79 vinden dit leuk.
  14. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.158
    2.055
    113
    Vrouw
    Nederland
    Een kat. De gezelligheid, de kopjes en lekker knuffelen met dat geknor in je oor, heerlijk.
    Heb als student heel wat projecten en stukken zitten tikken terwijl poes bij me lag.
    De kinderen vinden het ook gezellig en ze leren hoe ze met zo'n beestje om horen te gaan.

    Eigenlijk heb ik 2,5 kinderen. Als de kinderen op bed liggen komt poes voor aandacht :p
     
    Leed en Zara75 vinden dit leuk.
  15. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.037
    1.729
    113
    Kraamverzorgende
    Wij hebben een hoog bejaarde hond en 2 katten. Toen mijn man en ik samen gingen wonen vonden we een kat wel gezellig. Na 5 dagen kochten we een rode poes. Vlak daarna kwam de hond van mijn ouders bij ons logeren voor een maand ivm vakantie. Poes en hond konden het heel goed vinden (sliepen samen in een mandje enzo). Toen de hond weer terug ging naar mijn moeder werd zij depressief, zat hele dagen naast de deur tot ik weer kwam. Ondertussen begon onze kitten zich ontzettend te vervelen, dus kochten we een tweede poes erbij zodat ze niet meer ging slopen etc. Kort daarna bleek mijn moeder kanker te hebben, mijn vader was net dood en mijn broertje begon te puberen, in combinatie met de depressie klachten van de hond hebben we besloten dat de hond bij ons kwam wonen. Dat doet ze nog steeds. Nu ze hoogbejaard is (bijna 16 jaar) is ze af en toe wel vervelend maar ze mag lekker haar laatste dagen hier slijten. Als ze dood gaat nemen we geen nieuwe hond meer. De katten zijn inmiddels ruim 9,5 jaar die hebben we nog wel een tijdje. Wat we daarna doen zien we wel weer. Over het algemeen vindt ik het heel gezellig. S'avonds liggen de hond en een van de poezen bij me op de bank. Tuurlijk zijn er ook minder leuke kanten (iets met haren :roflmao:) maar ze mogen allemaal hier blijven tot ze dood gaan.
     
    sleutelbloem vindt dit leuk.
  16. sleutelbloem

    sleutelbloem Bekend lid

    10 sep 2018
    940
    1.039
    93
    hier zijn de kat en hond ook dikke vriendjes. Niet direct maar tegenwoordig slapen ze samen, gezellig tegen elkaar aan :)
     
  17. Robijn89

    Robijn89 VIP lid

    1 feb 2015
    7.766
    4.733
    113
    Vrouw
    Hier 3 katten en een konijn.
    Ik vind het echt een meerwaarde. Mijn man is doordeweeks de avonden altijd weg en dan zit ik gezellig met de katten op de bank. Mijn dochter is ook gek op beesten en ik hoop haar ook een stukje verantwoordelijkheid mee te kunnen geven door samen voor ze te zorgen.
     
  18. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Mijn hele leven opgegroeid met katten en hamsters.

    Altijd geschreeuwd honden te willen, Mn ouders zeiden altijd: dat doe je maar als je uit huis bent, en daar heb ik naar geluisterd :roflmao:

    Tis echt een schat hoor, en zal me vreselijk veel verdriet doen als hij er niet meer is. Maar vindt het ook vreselijk om afhankelijk te zijn van anderen omdat wij een dagje weg willen bijv, en daar ben ik echt klaar mee. Wil een ander er niet mee opzadelen, en we mogen graag dagjes/weekendjes weg.

    Dus hierna komt er voorlopig geen hond weer. Neigen eerder weer naar katten, sociaal maar toch een stuk makkelijker in die zin. En mocht er ooit een hond weer komen zal het iets in de trant van een labradoodle wezen, geen honden haren meer in deze woning.

    En we hebben 2 cavia's, erg gezellig in huis. Is de bedoeling dat ze zomers lekker in de tuin rond kunnen gaan scharrelen.
     
  19. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.635
    113
    Ik wil als de kindjes wat ouder zijn graag een hond. Heb vroeger altijd honden gehad en mis dat nu wel. Voor mijn man hoeft het niet per sé maar als de kinderen wat ouder zijn én we hebben er genoeg tijd voor, dan vindt hij het ook goed :)
     
  20. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Misschien een gekke vraag maar komen die slakken weleens uit hun verblijf? Of laat je die net als vissen in het verblijf zonder aan te raken?
     

Deel Deze Pagina